Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κτηνίατρος που να αναλαμβάνει χαμστερακια; Το δικό μου έχει βγάλει ένα σπυράκι στην πλάτη αλλά δε ξέρω τι είναι. Ξέρω πως ούτως ή άλλως δεν έχει πολύ καιρό μπροστά γιατί ποιος ξέρει πόσους μήνες ήταν στο πετ σοπ, εγώ το είχα δει 3 μήνες εκεί πριν το πάρω, μετά το πήρα έχουν περάσει άλλοι 5 μήνες. 

Το θέμα είναι δεν έχω δει να αναλαμβάνει κανείς χαμστερ και τι θα μου χρεώσει κιόλας για να το δει. Αν μου πει κανένα 100άρι τώρα εντάξει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paoke9 είπε

Το θέμα είναι δεν έχω δει να αναλαμβάνει κανείς χαμστερ και τι θα μου χρεώσει κιόλας για να το δει. Αν μου πει κανένα 100άρι τώρα εντάξει. 

Αυτά τα σκεφτόμαστε πριν πάρουμε απόφαση να αναλάβουμε την υιοθεσία ενός ζώου. Το γράφω εντελώς καλοπροαιρετα, ούτε φιλόζωος ούτε κάτοχος ζώου είμαι. Φαντάσου υπάρχουν ράτσες σκύλων που μπορεί να κοστίσουν χιλιάδες ευρώ σε βάθος χρόνου από έξοδα κτηνιάτρου εξετάσεων και φαρμάκων λόγω συχνών θεμάτων υγείας που βγάζουν. Για τα χάμστερ δεν έχω πάσα ιδέα αλλά φαντάσου ότι και αυτά ζώα είναι και μπορεί να βγάλουν θέματα. 

Δεν νομίζω να σε χρεώσει 100 ευρώ για απλή επίσκεψη σε καμία περίπτωση, οπότε αρχικά μην σε αγχώνει αυτό. Όμως αν χρειαστεί να κάνει εξέταση εργαστηρίου η κατι παραπάνω εκεί αλλάζει το πράγμα. 

Οι περισσότεροι κτηνιατροι ειδικευονται σε σκύλους και γάτες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εχουν λάβει γνώσεις για αλλά ζώα, όμως σε τέτοιες καταστάσεις με προβλήματα υγείας, άμα δεν είναι σίγουροι μπορεί να αρνηθούν. Ρώτησε σε κανένα φόρουμ η γκρουπ στο fb μήπως σου πουν κανέναν. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα θα εμπαινα σε καποιο γκρουπακι στο Facebook που να ασχολειται με τα χαμστερακια και λοιπα τρωκτικα. Για τους παπαγαλους (που ξερω σιγουρα) υπαρχουν καμποσα, με μελη που ειναι πολυ βοηθητικα.

Εκανα τωρα ενα προχειρο search με τον ορο τρωκτικα και βρηκα διαφορα, σιγουρα θα εχει κι αλλα και ισως πιο hamster specific. 

• Like 2
Δημοσ.
12 hours ago, mariosnik_ said:

Το γράφω εντελώς καλοπροαιρετα, ούτε φιλόζωος ούτε κάτοχος ζώου είμαι.

Γιατί αυτοί που τα έχουν είναι φιλοζωοι; 

Σαν αξεσουάρ τα χρησιμοποιούν.

Εκτός αν είναι φιλοζωος ο γείτονας μου που έχει ένα σκυλί σε ένα μπαλκόνι 1*3, να γαυγίζει όλη μέρα. Να χαρώ εγώ φιλοζωους.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Εκτός αν είναι φιλοζωος ο γείτονας μου που έχει ένα σκυλί σε ένα μπαλκόνι 1*3, να γαυγίζει όλη μέρα. Να χαρώ εγώ φιλοζωους.

Kαλα κοιτα τωρα, το οτι προφανως ο δικος σου γειτονας που εχει το σκυλι εξω να γαυγιζει ολη μερα δεν ειναι φιλοζωος, δεν σημαινει οτι ολοι οσοι εχουν σκυλια ΔΕΝ ειναι φιλοζωοι.

Εκτος αν πιστευεις ξερωγω πως αντιστοιχα επειδη ο Μητσος οδηγει μεθυσμενος καθε βραδυ, ολοι οι οδηγοι αυτοκινητων ειναι μεθυστακες ανευθυνοι. 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά είχε περάσει το μάτι με βαμβάκι και αλατόνερο, αλλά είχε άλλο ένα σπυράκι στην πλάτη και το πήγα σήμερα. 

Δεν έχει τίποτα λέει, αλλά τα 70€ έγιναν καπνός 🥲 

Κολλύριο μια εβδομάδα, συμπληρώματα διατροφής για δερματικά, και είπε να αλλάξω το υπόστρωμα σε χαρτιού γιατί το υπόστρωμα chipsi έχει σκόνη. 

Και το άλλο πρόβλημα είναι ότι είναι διπλάσιο από ότι θα έπρεπε. Πρέπει να ζυγίζει 35 γραμμάρια και αυτό έχει φτάσει 70. Του έδινα καθημερινά λιχουδιές και γύρω στα 30 σκουληκακια την ημέρα, ενώ πρέπει να τρώει ένα στο τόσο. Τροφή του είχα γεμάτο μπολακι συνεχώς, ενώ θέλει μισό κουταλάκι πρωί, μισό βράδυ. Είπε θα πάει από καρδιά αν συνεχίσει έτσι και δε χάσει βάρος. 

Δημοσ.

Άρα τα 70 δεν έγιναν καπνός (υπάρχουν πιο οικονομικοί και μπορείς να καλέσεις πριν πας και να ρωτήσεις πόσο πάει η επίσκεψη, δεν είναι ντροπή). Επένδυσες στην υγεία του φίλου σου.

Πλέον ξέρεις πόσο τροφή να του δίνεις, τι χαρτί να του βάλεις και πως θα το προσέχεις.

Εγώ θα έλεγα περιοδικά να πηγαίνεις να το βλέπουν. 

Υ.Γ. Έχουμε δώσει 70άρια κι όχι μόνο για την δικιά μας. Ο δικός μας παίρνει 20-30€ για εξέταση σκύλου, αν θέλεις στείλε μου να σου δώσω τα στοιχεία του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...