Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, StamTheMan είπε Απο περιεργεια,αφου δε γνωριζεις το αντικειμενο,γιατι σχολιαζεις; Ο φιλος θελει το λεγομενο "καθαρο",ουδεμια σχεση εχει με δρομο. Δεν το ανεφερε απο την αρχη αυτο . Εγραψε για αγορά μηχανής Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2024 από Γιάννης Platano 1
RedOctober66 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 7 ώρες πριν, StamTheMan είπε Απο περιεργεια,αφου δε γνωριζεις το αντικειμενο,γιατι σχολιαζεις; Ο φιλος θελει το λεγομενο "καθαρο",ουδεμια σχεση εχει με δρομο. Τι μοντελο αδερφε μου; Υπευθυνη δηλωση και για τα 2. Λογικα εχει αριθμο πλαισιου,οποτε βαλτον και αυτον στη δηλωση. Yeah, έχει και αριθμο πλαισίου και την έχει νομιμα στην κατοχή του. Θα τα βαλουμε. Στις 27/1/2024 στις 4:42 ΜΜ, Joshua21 είπε Για την αγοραπλωλησία θα πρέπει να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης (πωλητήριο), και μαζί με αυτό θα πρέπει να σου δώσει το τιμολόγιο αγοράς της μηχανής το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί στο όνομα του. Αν δεν υπάρχει τίποτα από χαρτιά τότε εννοείται πως δεν μπορείς να την αγοράσεις νομίμως. Όσο για την προκαταβολή μάθε ότι όχι μόνο δεν σου εξασφαλίζει ότι θα στην κρατήσει, αλλά κινδυνεύεις να την χάσεις κιόλας (την προκαταβολή). Μόνο με προσύμφωνο (συμβολαιογραφική πράξη) θα μπορούσες να εξασφαλιστείς, που φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει όχι μόνο να υπάρχουν χαρτιά αλλά και να την έχει νομίμως στην κατοχή του. Έχω φτιάξει ενα προσύμφωνο ήδη και την μηχανή την έχει νόμιμα στο ονομά του. Μάλλον είπα μαλακία στην αρχή. Η μηχανή ειναι αγορασμένη νόμιμα και η πώληση της θα γίνει κανονικά. Τα "χαρτιά" που αναφέρω εννοώ οτι η μηχανή δεν έχει πινακίδες, ΚΤΕΟ και ασφάλεια για να κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν έχω σκοπό να τα βγάλω. Οπότε φαντάζομαι οτι για αυτό τον λόγο, δεν μπορώ να κάνω την κλασσική μεταβίβαση. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, RedOctober66 είπε Yeah, έχει και αριθμο πλαισίου και την έχει νομιμα στην κατοχή του. Θα τα βαλουμε. Έχω φτιάξει ενα προσύμφωνο ήδη και την μηχανή την έχει νόμιμα στο ονομά του. Μάλλον είπα μαλακία στην αρχή. Η μηχανή ειναι αγορασμένη νόμιμα και η πώληση της θα γίνει κανονικά. Τα "χαρτιά" που αναφέρω εννοώ οτι η μηχανή δεν έχει πινακίδες, ΚΤΕΟ και ασφάλεια για να κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν έχω σκοπό να τα βγάλω. Οπότε φαντάζομαι οτι για αυτό τον λόγο, δεν μπορώ να κάνω την κλασσική μεταβίβαση. Μην το φανταζεσαι απλα ....Εκει ειναι το προβλημα για να κινηθει στο δρομο με κλασικη μεταβιβαση
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, RedOctober66 said: Έχω φτιάξει ενα προσύμφωνο ήδη και την μηχανή την έχει νόμιμα στο ονομά του. Μάλλον είπα μαλακία στην αρχή. Η μηχανή ειναι αγορασμένη νόμιμα και η πώληση της θα γίνει κανονικά. Τα "χαρτιά" που αναφέρω εννοώ οτι η μηχανή δεν έχει πινακίδες, ΚΤΕΟ και ασφάλεια για να κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν έχω σκοπό να τα βγάλω. Οπότε φαντάζομαι οτι για αυτό τον λόγο, δεν μπορώ να κάνω την κλασσική μεταβίβαση. Καλημέρα, αν κάτι το έχεις φτιάξει εσύ τότε είναι ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν σε εξασφαλίζει, προσύμφωνο είναι κάτι που γίνεται με συμβολαιογράφο. Απλά στο αναφέρω μια και ρώτησες πως μπορείς να δώσεις προκαταβολή και να είσαι καλυμμένος. Όσο για την πώληση ισχύει ότι έγραψα παραπάνω, εφόσον έχει πιστοποιητικά τελωνείου και τιμολόγιο στο όνομα του απλά κάνετε πωλητήριο με γνήσιο της υπογραφής και των δύο την ίδια ημέρα.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Ρωτα αυτούς που διοργανώνουν τους αγώνες σε τι καθεστώς πρέπει να ειναι η μηχανή και πως θα γίνει η αγοραπωλησία ώστε να μην έχεις πρόβλημα.
kavadias Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 ο γενικός κανόνας είναι τιμολόγιο αγοράς (στο όνομα του πωλητή), χαρτιά εκτελωνισμού και υπεύθυνη δήλωση πωλητή/αγοραστή την ημέρα της πώλησης. (ότι ειπε ο Joshua πάνω) ανάλογα τους αγώνες και την κατηγορία μπορεί να μην μπορείς να "μπεις" αν δεν έχει άδεια το όχημα (πχ. τα "καθαρά" κανονικά δεν τρέχουν σε αγώνα εντούρο) έλεγξε το αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα