RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω σκοπό να αγοράσω μια αγωνιστική μηχανή η οποία δεν έχει χαρτιά (Άδεια, κτέο, κ.τ.λ.) και δεν θα μπορέσει να βγάλει ποτέ. Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: Ποια είναι η διαδικασία για να την αγοράσω? Απλα θα μου δώσει μία δήλωση ότι μου ανήκει? Θα πρέπει να την πάρω τον Μάρτιο. Καθώς όμως ο πωλητής είναι γνωστός μου, συμφωνήσαμε ότι θα του δώσω μια προκαταβολή 5% της τιμής για να την κρατήσει στον χώρο του και να απορρίψει τυχών άλλες προσφορές που θα του έρθουν μέχρι τότε. Πως μπορώ να δώσω αυτή την προκαταβολή και να είμαι καλυμμένος απο οτιδήποτε περίεργο? Ο λόγος για την προκαταβολή είναι γιατι ειναι πάρα πολυ δύσκολο στην Ελλάδα να βρεις τέτοια μηχανή αν ψάχνεις και εξίσου δύσκολο να βρεις αγοραστή αν πουλάς μία. Οπότε προφανως, για τον πωλητή είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να απορίψει μια προσφορά αλλα για εμένα που χρειάζομαι μια, θέλω οποσδήποτε να κρατηθεί για 1-2 μήνες μέχρι να παω να την πάρω γιατι δεν μπορώ να βρώ άλλη. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από RedOctober66
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, RedOctober66 είπε Καλησπέρα, Έχω σκοπό να αγοράσω μια μηχανή η οποία δεν έχει χαρτιά (Άδεια, κτέο, κ.τ.λ.) και δεν θα μπορέσει να βγάλει ποτέ. Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: Ποια είναι η διαδικασία για να την αγοράσω? Απλα θα μου δώσει μία δήλωση ότι μου ανήκει? Θα πρέπει να την πάρω τον Μάρτιο. Καθώς όμως ο πωλητής είναι γνωστός μου, συμφωνήσαμε ότι θα του δώσω μια προκαταβολή 5% της τιμής για να την κρατήσει στον χώρο του και να απορρίψει τυχών άλλες προσφορές που θα του έρθουν μέχρι τότε. Πως μπορώ να δώσω αυτή την προκαταβολή και να είμαι καλυμμένος απο οτιδήποτε περίεργο? Ο λόγος για την προκαταβολή είναι γιατι ειναι πάρα πολυ δύσκολο στην Ελλάδα να βρεις τέτοια μηχανή αν ψάχνεις και εξίσου δύσκολο να βρεις αγοραστή αν πουλάς μία. Οπότε προφανως, για τον πωλητή είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να απορίψει μια προσφορά αλλα για εμένα που χρειάζομαι μια, θέλω οποσδήποτε να κρατηθεί για 1-2 μήνες μέχρι να παω να την πάρω γιατι δεν μπορώ να βρώ άλλη. Ευχαριστώ. Χωρις αυτα δεν θα μπορεις να την κανεις δικη σου και στα χαρτια Οποιος και να την έχει θα κυκλοφορεί παράνομα Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από Γιάννης Platano 1
RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Χωρις αυτα δεν θα μπορεις να την κανεις δικη σου και στα χαρτια Οποιος και να την έχει θα κυκλοφορεί παράνομα Δεν κυκλοφορεί στον δρόμο και ούτε θα κυκλοφορήσει ποτέ στα χέρια μου. Είναι μετατροπή απο εργοστασιακό μοντέλο για αγώνες. Για αυτό δεν μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ ή να βγάλει πινακίδες. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από RedOctober66
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, RedOctober66 είπε Δεν κυκλοφορεί στον δρόμο και ούτε θα κυκλοφορήσει ποτέ στα χέρια μου. Είναι μετατροπή απο εργοστασιακό μοντέλο για αγώνες. Για αυτό δεν μπορεί να περάσει ΚΤΕΟ ή να βγάλει πινακίδες. Θα παίρνει μέρος σε αγώνες;
RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε Θα παίρνει μέρος σε αγώνες; Ο σκοπός είναι να πάρει σε κάποιους το 2024. Με λίγη τύχη. Ακόμα ψάχνω τα διαδικαστικά ως προς τι πρέπει να κάνω για αυτό. Για αρχή, απλά θα τρέχει σε πίστες, events κ.τ.λ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω δει μηχανές αλλά και αυτοκίνητα σε τρέιλερ που της τραβάνε αυτοκίνητα για κάπου Μάλλον κάτι τέτοιο θέλεις αν κατάλαβα καλά. Με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από ΚΕΠ και απόδειξη για την προκαταβολή ίσως γίνεται. Ποτέ όμως δεν θα μπορεί να βγει στο δρόμο σαν μηχανή όπως τις ξέρουμε Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από Γιάννης Platano
RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Έχω δει μηχανές σε τρέιλερ που της τραβάνε αυτοκίνητα για κάπου Μάλλον κάτι τέτοιο θέλεις αν κατάλαβα καλά. Με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από ΚΕΠ και απόδειξη για την προκαταβολή ίσως γίνεται. Ακριβώς αυτό θα κάνω. Θα την φορτώνω και θα την μεταφέρω εκεί που θέλω να τρέχω. Ιδιωτικό συμφωνητικό λοιπόν. Φαντάζομε θα πάμε μαζί εκεί να το κάνουμε. Για απόδειξη μετράει μια απλή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό με τις λεπτομέριες της προκαταβολής?
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, RedOctober66 είπε Για απόδειξη μετράει μια απλή μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό με τις λεπτομέριες της προκαταβολής? Νομίζω ναι αλλά καλό είναι να γραφτεί και στο συμφωνητικό και μια χειρόγραφη απόδειξη στην προκαταβολή και την εξόφληση Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από Γιάννης Platano
RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νομίζω ναι αλλά καλό είναι να γραφτεί και στο συμφωνητικό και μια χειρόγραφη απόδειξη στην προκαταβολή και την εξόφληση Κάτι τέτοιο θα έλεγα είναι αρκετό? ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ-ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ-ΠΩΛΗΣΗΣ-ΑΚΙΝΗΤΟΥ-1.pdf
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, RedOctober66 είπε Κάτι τέτοιο θα έλεγα είναι αρκετό? ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ-ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ-ΠΩΛΗΣΗΣ-ΑΚΙΝΗΤΟΥ-1.pdf 649.9 kB · 0 downloads Αυτό είναι για ακίνητο. Φτιάξε ένα μόνος σου για "Μηχάνημα" ή κάπως έτσι
RedOctober66 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτό είναι για ακίνητο. Φτιάξε ένα μόνος σου για "Μηχάνημα" ή κάπως έτσι Yeah. Με λίγη επεξεργασία, θα είμαστε ok φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, RedOctober66 είπε Yeah. Με λίγη επεξεργασία, θα είμαστε ok φαντάζομαι. Ευχαριστώ πολύ. Καλα γκάζια και με προσοχή. Ξέρεις εσύ καλύτερα. Το αν θα μπορεί να μετέχει σε αγώνες καλό είναι να ρωτήσεις αυτούς που τους κάνουν. 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 2 hours ago, RedOctober66 said: Καλησπέρα, Έχω σκοπό να αγοράσω μια αγωνιστική μηχανή η οποία δεν έχει χαρτιά (Άδεια, κτέο, κ.τ.λ.) και δεν θα μπορέσει να βγάλει ποτέ. Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής: Ποια είναι η διαδικασία για να την αγοράσω? Απλα θα μου δώσει μία δήλωση ότι μου ανήκει? Θα πρέπει να την πάρω τον Μάρτιο. Καθώς όμως ο πωλητής είναι γνωστός μου, συμφωνήσαμε ότι θα του δώσω μια προκαταβολή 5% της τιμής για να την κρατήσει στον χώρο του και να απορρίψει τυχών άλλες προσφορές που θα του έρθουν μέχρι τότε. Πως μπορώ να δώσω αυτή την προκαταβολή και να είμαι καλυμμένος απο οτιδήποτε περίεργο? Ο λόγος για την προκαταβολή είναι γιατι ειναι πάρα πολυ δύσκολο στην Ελλάδα να βρεις τέτοια μηχανή αν ψάχνεις και εξίσου δύσκολο να βρεις αγοραστή αν πουλάς μία. Οπότε προφανως, για τον πωλητή είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να απορίψει μια προσφορά αλλα για εμένα που χρειάζομαι μια, θέλω οποσδήποτε να κρατηθεί για 1-2 μήνες μέχρι να παω να την πάρω γιατι δεν μπορώ να βρώ άλλη. Ευχαριστώ. Για την αγοραπλωλησία θα πρέπει να κάνετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης (πωλητήριο), και μαζί με αυτό θα πρέπει να σου δώσει το τιμολόγιο αγοράς της μηχανής το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί στο όνομα του. Αν δεν υπάρχει τίποτα από χαρτιά τότε εννοείται πως δεν μπορείς να την αγοράσεις νομίμως. Όσο για την προκαταβολή μάθε ότι όχι μόνο δεν σου εξασφαλίζει ότι θα στην κρατήσει, αλλά κινδυνεύεις να την χάσεις κιόλας (την προκαταβολή). Μόνο με προσύμφωνο (συμβολαιογραφική πράξη) θα μπορούσες να εξασφαλιστείς, που φυσικά κάτι τέτοιο προϋποθέτει όχι μόνο να υπάρχουν χαρτιά αλλά και να την έχει νομίμως στην κατοχή του.
StamTheMan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Στις 27/1/2024 στις 2:08 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Ποτέ όμως δεν θα μπορεί να βγει στο δρόμο σαν μηχανή όπως τις ξέρουμε Στις 27/1/2024 στις 2:25 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Το αν θα μπορεί να μετέχει σε αγώνες καλό είναι να ρωτήσεις αυτούς που τους κάνουν. Στις 27/1/2024 στις 2:08 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Έχω δει μηχανές αλλά και αυτοκίνητα σε τρέιλερ που της τραβάνε αυτοκίνητα για κάπου Μάλλον κάτι τέτοιο θέλεις αν κατάλαβα καλά. Απο περιεργεια,αφου δε γνωριζεις το αντικειμενο,γιατι σχολιαζεις; Ο φιλος θελει το λεγομενο "καθαρο",ουδεμια σχεση εχει με δρομο. Στις 27/1/2024 στις 1:48 ΜΜ, RedOctober66 είπε Έχω σκοπό να αγοράσω μια αγωνιστική μηχανή Τι μοντελο αδερφε μου; Στις 27/1/2024 στις 1:48 ΜΜ, RedOctober66 είπε Ποια είναι η διαδικασία για να την αγοράσω? Απλα θα μου δώσει μία δήλωση ότι μου ανήκει? Θα πρέπει να την πάρω τον Μάρτιο. Καθώς όμως ο πωλητής είναι γνωστός μου, συμφωνήσαμε ότι θα του δώσω μια προκαταβολή 5% της τιμής για να την κρατήσει στον χώρο του και να απορρίψει τυχών άλλες προσφορές που θα του έρθουν μέχρι τότε. Πως μπορώ να δώσω αυτή την προκαταβολή και να είμαι καλυμμένος απο οτιδήποτε περίεργο? Υπευθυνη δηλωση και για τα 2. Λογικα εχει αριθμο πλαισιου,οποτε βαλτον και αυτον στη δηλωση.
jimis_vts Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να έχεις αγωνιστική μηχανή πρέπει να γραφτείς σε σωματείο (που είναι στην ομοσπονδία γραμμένο) με τα κατάλληλα παράβολα, να βγάλεις αγωνιστική άδεια και να πάρεις πινακίδες, να δηλωθεί αγωνιστική και φυσικά όπου πας φόρτωμα ξεφόρτωμα με αγωνιστικές πινακίδες. Έτσι και σε πιάσουν χωρίς αγωνιστική αδεια πας κατάσχεση κλπ κλπ...Αυτά είναι το λιγότερο σε κάθε αγώνα που μπαίνεις έχεις και πολλά άλλα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2024 από jimis_vts
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα