Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(μαλλον σε λαθος μερος το ποσταρα αλλα δε μπορω να το σβησω..)

Σκεφτομαι αν αξιζει η μεταβαση σε πιο γρηγορη ταχυτητα για καποιον που δεν κανει downloads,πχ υποθετικα για καποιον που απλα ανοιγει σελιδες στον browser,που ας πουμε τα αρχεια που κατεβαινουν για να εμφανιστει η σελιδα ειναι μικρα.

Το σκεφτομαι καθως ειμαι σε μεταβαση απο 100αρα σε 200αρα και σκεφτομαι αν αξιζε τον κοπο να παω σε ακομα μεγαλυτερη ταχυτητα.

Downloads μεγαλα κανω σπανια οποτε δεν με νοιαζει ιδιαιτερα η μεγαλη ταχυτητα γι αυτα.

Πχ θα δω διαφορα στην ταχυτητα φορτωματος των σελιδων τωρα που θα παω απο 100αρα σε 200αρα?

Επισης θα εχει διαφορα η 200αρα με την 300αρα σ αυτον τον τομεα παλι?

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν με 100mbps κατεβάζεις περίπου με 10mb/s, με 200mbps θα κατεβάζεις με 20mb/s, με 500mbps θα κατεβάζεις με 50mb/s...

Mια ιστοσελίδα με πολλές φωτογραφίες/video θα τη φορτώνει σαφώς γρηγορότερα...

Στο Youtube για παράδειγμα αν πας να παρακολουθήσεις ένα βίντεο που είναι 500mb...

Με την 100άρα θα το φορτώσει όλο σε περίπου 50δευτερόλπετα

Με την 200άρια θα το φορτώσει όλο σε 25 δευτερόλεπτα.

Με την 500άρα θα το φορτώσει όλο σε 10 δευτερόλετπα.

Αυτό που γλυτώνεις είναι μισό δευτερόλεπτο απ'το buffering, αν πατήσεις κλικ προς το τέλος του βίντεο.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/1/2024 στις 1:00 ΜΜ, azuli είπε

Σκεφτομαι αν αξιζει η μεταβαση σε πιο γρηγορη ταχυτητα για καποιον που δεν κανει downloads,πχ υποθετικα για καποιον που απλα ανοιγει σελιδες στον browser,που ας πουμε τα αρχεια που κατεβαινουν για να εμφανιστει η σελιδα ειναι μικρα.

Το σκεφτομαι καθως ειμαι σε μεταβαση απο 100αρα σε 200αρα και σκεφτομαι αν αξιζε τον κοπο να παω σε ακομα μεγαλυτερη ταχυτητα.

Downloads μεγαλα κανω σπανια οποτε δεν με νοιαζει ιδιαιτερα η μεγαλη ταχυτητα γι αυτα.

Πχ θα δω διαφορα στην ταχυτητα φορτωματος των σελιδων τωρα που θα παω απο 100αρα σε 200αρα?

Εγώ που έχω adsl 10γραμμή και booster Cosmote 4g κατεβάζουν κοντά στα 50 . Φορτώνει ήδη πολύ γρήγορα. 100 γραμμή θεωρώ υπερβολή.  Μόνο άμα υπάρχουν πολλοί χρήστες και κατεβάζουν.  Όσο για την 200 δεν νομίζω ότι χρειάζεται.  

• Like 1
Δημοσ.
On 27/01/2024 at 13:00, azuli said:

10 Mbps.

https://www.highspeedinternet.com/resources/bandwidth-vs-latency-what-is-the-difference

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, azuli said:

αλλο πραγμα ρωτησα αλλα ευχαριστω

απο τι ταχυτητα ιντερνετ και πανω οι ιστοσελιδες δεν φορτωνουν πια πιο γρηγορα?

Είσαι σίγουρος;

Edit : Και μάλιστα σου έδωσα στο πιάτο και τον λόγο που το ερώτημά σου δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά (αν και έδωσα απλή απάντηση).

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, csontheline said:

Είσαι σίγουρος;

Edit : Και μάλιστα σου έδωσα στο πιάτο και τον λόγο που το ερώτημά σου δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά (αν και έδωσα απλή απάντηση).

το διαβασα αλλα δεν ειδα καπου αυτο με τα 10 mbps.Μου φαινεται λιγο μικρη η ταχυτητα δεδομενου οτι ακομα και ενα light site θα πρεπει να κατεβασει καποια πραγματα πχ 30mb για να φορτωσει.

Mια συνδεση 10mbps θελει περιπου 25 sec να κατεβασει 30 mb ενω μια 100mbps θελει περιπου 2 sec και μια 200mbps θελει περιπου 1 sec,οποτε αυτο που λες δεν ισχυει.

Η ερωτηση μου ειχε να κανει με ταχυτητες 200-300+ mbps και μιλαμε για διαφορες 1-2 sec που και παλι ειναι φουλ αντιληπτες

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, azuli said:

ακομα και ενα light site θα πρεπει να κατεβασει καποια πραγματα πχ 30mb για να φορτωσει.

30 MB σε ποιο σύμπαν είναι light site; Έχεις δει κάποια σελίδα να θέλει 30 δευτερόλεπτα να φορτώσει σε μια μέτρια ADSL γραμμή; Αυτά γίνονταν σε εποχές dial-up.

Επεξ/σία από infin1tyGR
Δημοσ.
2 minutes ago, infin1tyGR said:

30 MB σε ποιο σύμπαν είναι light site;

υποτιθεται θα εχει και καποιες photo οχι μονο text..και πλεον πολλα εχουν και autoplay στα video

Δημοσ.
Just now, azuli said:

υποτιθεται θα εχει και καποιες photo οχι μονο text..και πλεον πολλα εχουν και autoplay στα video

Άρα δεν είναι light site. Είναι ένα βαρύ site (και κακοσχεδιασμένο αν δεν είναι optimised οι εικόνες και τα βίντεο). Ευτυχώς το 99% των site ΔΕΝ είναι καν κοντά σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, infin1tyGR said:

Άρα δεν είναι light site. Είναι ένα βαρύ site (και κακοσχεδιασμένο αν δεν είναι optimised οι εικόνες και τα βίντεο). Ευτυχώς το 99% των site ΔΕΝ είναι καν κοντά σε αυτό.

ε υπαρχουν κι αυτα,πρεπει να τα μετραμε.Αναλογα και τη χρηση του καθενος,εγω τα περισσοτερα site που μπαινω ειναι με photos και videos

Επεξ/σία από azuli
Δημοσ.
Just now, azuli said:

ε υπαρχουν κι αυτα,πρεπει να τα μετραμε

Όχι, δεν πιάνουμε τις εξαιρέσεις σε μια γενική ερώτηση, αλλά τον κανόνα. Αλλιώς να πιάσουμε και το site μου που είναι 1ΚΒ και να σου πω ότι φορτώνει το ίδιο ακόμα και μισό Mbps να έχεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, infin1tyGR said:

Όχι, δεν πιάνουμε τις εξαιρέσεις σε μια γενική ερώτηση, αλλά τον κανόνα. Αλλιώς να πιάσουμε και το site μου που είναι 1ΚΒ και να σου πω ότι φορτώνει το ίδιο ακόμα και μισό Mbps να έχεις.

δεν ειναι εξαιρεσεις,τα πιο επισκεψιμα site ειναι full στις photo και videos,facebook,instagram,youtube..

ok αν μπαινεις μονο σε forum δεν καταλαβαινεις κατι,λογικο

Επεξ/σία από azuli

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...