Προς το περιεχόμενο

Mini PC T-Bao N100 Intel N100 / 16 GB RAM / 512 GB SSD / Windows 11 157 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, xristosglezellis said:

Είναι ΠΆΝΤΑ κολλημένος, τα μηχανήματα αυτά είναι σα λάπτοπ.

Και όμως κάποια στιγμή μελόντικα χρειάζονται αλλαγή στις μνήμες κ τον δίσκο.

Έχουν nvme δεν είναι μόνο τα beelink, ssd δύσκολα θα δεις.

Δηλαδή αυτό του θέματος έχει Μ.2. NVME? Και φυσικά δεν εννοώ το form factor, 2.5'' SSD δεν έχει κανένα, αλλά M.2. SATA έχει το 90% των μηχανημάτων με Ν95/Ν100 εκεί έξω.

Από όσο ξέρω πάντως και του θέματος M.2. Sata έχει. Αν εχει NVME ας ενημερωσει καποιος 

Επεξ/σία από baskon
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, baskon είπε

Δηλαδή αυτό του θέματος έχει Μ.2. NVME? Και φυσικά δεν εννοώ το form factor, 2.5'' SSD δεν έχει κανένα, αλλά M.2. SATA έχει το 90% των μηχανημάτων με Ν95/Ν100 εκεί έξω.

Από όσο ξέρω πάντως και του θέματος M.2. Sata έχει. Αν εχει NVME ας ενημερωσει καποιος 

Δεν ξερω τι εχει παντως ενα βιντεακι στο site αγορας δειχνει

image.png.fda6bdb3c4f5885703b54dec47b4df0c.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, baskon είπε

Nvme έχουν

Απλά είναι ότι να ναι παραγωγής.

Όπως είπα θέλουν να αλλάξεις σε καλύτερη μνήμη και καλύτερο "σκληρό"

Επεξ/σία από xristosglezellis
Δημοσ.

Βρήκα και ένα παλιότερο θέμα εδώ με το αντίστοιχο μηχάνημα με 1TB και όντως έχει NVME και μάλιστα αξιοπρεπούς ταχύτητας. Μιας και πολλά άλλα παρόμοια δεν έχουν είναι μια χαρά προσφορουλα. Τώρα το για το ότι το παίρνεις και του αλλάζεις μνήμες και δίσκο, αν είναι να το πάρει κάποιος με αυτή τη προοπτική μη πάρει καθόλου, πάρτε ένα intel nuc, η έστω ένα minisforum.

Θα ρίξω μια παραγγελία και εγώ αν προλαβω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποψιν, αν ειναι απο Κινεζικο warehouse, αυτη την εποχη εχουν αργια. Οι αποστολες ξαναξεκινουν προς το τελος του Φεβρουαριου.

Επεξ/σία από Antretng
  • Confused 2
Δημοσ.

Κάτοχος του Τ8 plus εδώ και κανένα δίμηνο (από προσφορά του Ιουλίου).
Κατά την παραλαβή είχε θέματα (κολλούσε, εβγαζε αρτιφακτς κτλ), μετά από επικοινωνία με το σερβις του geekbuying μου έστειλαν σκληρό για να τον αντικαταστήσω (αν και επέμενα ότι το θέμα είναι η RAM κατά 99%), και αφού και μετά την αλλαγή του σκληρού εξακολουθούσαν τα προβλήματα συμφώνησαν να τους το στείλω πίσω (με δική μου χρέωση και refund αφού παραλάβουν) και να μου στείλουν νέο.

Αφού παρέλαβα το νέο (είχε φτάσει Νοέμβριος πλέον) λειτουργεί ακατάπαυστα ως media server και downloader, και όταν χρειάστηκε τα Χριστούγεννα (κάηκε το τροφοδοτικό του main pc μου) χρησιμοποιήθηκε και ως λύση για καθημερινή χρήση μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Τα πάντα είναι soldered εκτός από τον Μ2, μιας και τον άνοιξα για να αλλάξω τον σκληρό. Άρα δεν αλλάζουν/καθαρίζονται μνήμες επεξαργαστές (στο δικό μου μοντέλο τουλάχιστον)

Κατά τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μηχανάκι, την απόδοση του, και κυρίως την κατανάλωση του.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dennis_7 είπε

Τα πάντα είναι soldered εκτός από τον Μ2, μιας και τον άνοιξα για να αλλάξω τον σκληρό. Άρα δεν αλλάζουν/καθαρίζονται μνήμες επεξαργαστές (στο δικό μου μοντέλο τουλάχιστον)

Ούτε παίρνει επιπλέον ram?

• Like 1
Δημοσ.

NVMe έχουν αλλά από όσο ξέρω τα n95/n100 δεν έχουν τόσα pci-e lanes. Νομίζω x1 πάει για nvme και λίγο πιο σπάνια x2.

Αυτά τα μηχανάκια εγώ τα γλυκοκοιτάω για Proxmox cluster αλλά με χαλάει το 1gbps lan. Αν τα έβγαζαν με 1eth αλλά 2.5gbps (ή και παραπάνω), θα ήταν no brainer αγορά για τέτοιο cluster.
Πάντως στα 164€ (+20€ τελωνείο που έφαγα-μην το μπερδέψουμε όμως με του θέματος που δεν έχει-) πήρα από Aliexpress ένα για pfsense router με Ν100, 8gb DDR5 (1slot), 128gb nvme και 4x2.5gbps. Έχω 1000άρι FTTH και πάει τάπα την γραμμή!
(Φυσικά με after market 2.5gbps ONT) Αν κάποιος δλδ θέλει ένα mini pc για router, ίσως να αξίζει να πάει σε αυτό που πήρα εγώ. Αν μπορώ να γράψω και ένα αρνητικό είναι ότι είναι passive cooled και το είχα στο rack, η cpu έφτανε 70-75c και δεν ήταν να το πιάσεις! Ζεμάταγε! Του έβαλα ένα ανεμιστήρι από pc πάνω του και τώρα παίζει στους 30-37c. Δεν ξέρω πως θα έβγαζε καλοκαίρι αυτό με passive cooling, θα έκανε τρελό clock-down και από 1000mbps θα έπαιζε με "Σήματα Καπνού ανά Δευτερόλεπτο"

• Like 1
Δημοσ.
56 minutes ago, Doubt said:

Ούτε παίρνει επιπλέον ram?

ούτε. Γι αυτό αναγκάστηκαν να μου το αντικαταστήσουν, γιατί δεν άλλαζε η RAM.

Ξαναλέω ότι μιλάω για το ΤBAO T8 plus, δεν ξέρω αν είναι έτσι και σε αυτό της προσφοράς.

Δημοσ.
19 minutes ago, comfuzio said:

NVMe έχουν αλλά από όσο ξέρω τα n95/n100 δεν έχουν τόσα pci-e lanes.

Δεν έχουν όλα επιμένω. Π.χ. κάτι gk3 plus δεν έχουν 100% nvmw αλλά m2 2280 sata. 

Μη το κουράζουμε όμως, αρκεί ότι το συγκεκριμένο έχει και μάλιστα σχετικά ικανοποιητική ταχύτητας!

Έριξα μια παραγγελία και εγώ thanks TS

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, comfuzio είπε

NVMe έχουν αλλά από όσο ξέρω τα n95/n100 δεν έχουν τόσα pci-e lanes. Νομίζω x1 πάει για nvme και λίγο πιο σπάνια x2.

Αυτά τα μηχανάκια εγώ τα γλυκοκοιτάω για Proxmox cluster αλλά με χαλάει το 1gbps lan. Αν τα έβγαζαν με 1eth αλλά 2.5gbps (ή και παραπάνω), θα ήταν no brainer αγορά για τέτοιο cluster.
Πάντως στα 164€ (+20€ τελωνείο που έφαγα-μην το μπερδέψουμε όμως με του θέματος που δεν έχει-) πήρα από Aliexpress ένα για pfsense router με Ν100, 8gb DDR5 (1slot), 128gb nvme και 4x2.5gbps. Έχω 1000άρι FTTH και πάει τάπα την γραμμή!
(Φυσικά με after market 2.5gbps ONT) Αν κάποιος δλδ θέλει ένα mini pc για router, ίσως να αξίζει να πάει σε αυτό που πήρα εγώ. Αν μπορώ να γράψω και ένα αρνητικό είναι ότι είναι passive cooled και το είχα στο rack, η cpu έφτανε 70-75c και δεν ήταν να το πιάσεις! Ζεμάταγε! Του έβαλα ένα ανεμιστήρι από pc πάνω του και τώρα παίζει στους 30-37c. Δεν ξέρω πως θα έβγαζε καλοκαίρι αυτό με passive cooling, θα έκανε τρελό clock-down και από 1000mbps θα έπαιζε με "Σήματα Καπνού ανά Δευτερόλεπτο"

Θα βρεις και τετοια μηχανακια με 2.5G LΑΝ αλλα πας σε αλλη κατηγορια τιμης.

Δεν πιστευω οτι θελεις να εχεις στα 160 ευρω 2.5G Lan που motherboards με 200 ευρω δεν εχουν καν

παραδειγμα:

WEIDIAN Mini PC, Ryzen 9 5900H(8C/16T, up to 4.6 GHz) Small PC, Mini Computers 64GB DDR4 RAM 1TB NVME SSD, 2.5G LAN, 7USB, WiFi6, BT5.2, Windows 11 Pro Micro PC, HD, DP, USB-C, 4K Triple Display : Amazon.it: Informatica

Δημοσ.
20 minutes ago, SeNNinhA said:

Θα βρεις και τετοια μηχανακια με 2.5G LΑΝ αλλα πας σε αλλη κατηγορια τιμης.

Δεν πιστευω οτι θελεις να εχεις στα 160 ευρω 2.5G Lan που motherboards με 200 ευρω δεν εχουν καν

παραδειγμα:

WEIDIAN Mini PC, Ryzen 9 5900H(8C/16T, up to 4.6 GHz) Small PC, Mini Computers 64GB DDR4 RAM 1TB NVME SSD, 2.5G LAN, 7USB, WiFi6, BT5.2, Windows 11 Pro Micro PC, HD, DP, USB-C, 4K Triple Display : Amazon.it: Informatica

Δεν είναι ότι θέλω, έχω ήδη όπως είπα στα 164+20. Αν σκαλώνουμε δλδ στα 20€. Και όχι 1 αλλά 4

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, comfuzio είπε

Δεν είναι ότι θέλω, έχω ήδη όπως είπα στα 164+20. Αν σκαλώνουμε δλδ στα 20€. Και όχι 1 αλλά 4

Ποια 20 ευρω?

Για να βρεις miniPC με 2.5G LAN θα πρέπει να πας σε μοντέλο ανω των 600 ευρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...