Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά θα το σταματούσα όλο αυτό. Καμία άλλη επίσκεψη και καμία φωτογραφία όσο έχεις πράγματα μέσα. Θα τελειώσει ο μήνας σου, θα πάρεις τα πράγματα σου και μετά ας έρθει ο μεσίτης να βγάλει ό,τι φωτογραφίες θέλει και να το δείξει σε όποιον θέλει.

• Thanks 1
Δημοσ.
53 minutes ago, nosleep said:

Ότι να ναι, σιγά μην υποχρεούσε 6 μήνες πριν να δείχνεις το σπίτι που μένεις σε κάθε ενδιαφερόμενο/περίεργο. Δεν έχεις καμιά τέτοια υποχρέωση εκτός και αν έχεις συμφωνίσει κάτι γραπτώς. Το παραπάνω είναι για "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ", εκτός αν μένεις σε μαγαζί...

Καλώς η κακώς οι υποχρεώσεις του καθενός πάνε με βάση το τι προβλέπουν οι νόμοι, και όχι με το τι φαντάζεσαι εσύ.

Επίσης ο συγκεκριμένος νόμος που παρέθεσα δεν λέει κάπου ότι αφορά μόνο "εμπορικές μισθώσεις", "μαγαζί" ή κάτι σχετικό τέλος πάντων, γράφει γενικά για "μίσθωση", και μισθώσεις είναι τόσο οι εμπορικές όσο και οι αστικές.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Καλώς η κακώς οι υποχρεώσεις του καθενός πάνε με βάση το τι προβλέπουν οι νόμοι, και όχι με το τι φαντάζεσαι εσύ.

Επίσης ο συγκεκριμένος νόμος που παρέθεσα δεν λέει κάπου ότι αφορά μόνο "εμπορικές μισθώσεις", "μαγαζί" ή κάτι σχετικό τέλος πάντων, γράφει γενικά για "μίσθωση", και μισθώσεις είναι τόσο οι εμπορικές όσο και οι αστικές.

Έχει δίκιο ο συμφορουμίτης, αφορά εμπορικές μισθώσεις

Προεδρικό Διάταγμα 34/1995

Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων περί εμπορικών μισθώσεων

Σχετικά με την ts

Απαντάει η δικηγόρος κυρία Νίκη Ροδίτη

Συνήθως, στο μισθωτήριο συμφωνητικό προβλέπεται ότι κατά το διάστημα των τελευταίων δύο μηνών της μισθώσεως ο εκμισθωτής μπορεί να δείχνει το σπίτι ύστερα από συνεννόηση με τον μισθωτή και σε ώρες εργάσιμες. Πρέπει λοιπόν κατά πρώτον να διαγνωσθεί εάν υφίσταται τέτοιος όρος και τι προβλέπει ακριβώς. Σε κάθε όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται στον εκμισθωτή να καταπιέζει ουσιαστικά τον μισθωτή και να φέρνει όποτε θέλει υποψηφίους ενοικιαστές, ειμή μόνον κατόπιν συνεννοήσεως. Εάν δεν υφίσταται σχετικός όρος στο μισθωτήριο δεν υπάρχει υποχρέωση του μισθωτή να ανέχεται επισκέψεις στο μίσθιο πριν φύγει. Πρακτικά λοιπόν δεν μπορεί να το νοικιάσει πριν αποχωρήσει ο προηγούμενος μισθωτής, πλην όμως, εάν προβλέπεται στο συμφωνητικό, ο εκμισθωτής μπορεί να δείχνει σε λογικά πλαίσια το μίσθιο σε ενδιαφερομένους ενοικιαστές. Σε περίπτωση λοιπόν όπως η αναφερομένη (με την επιφύλαξη υπάρξεως ειδικού όρου στο συμφωνητικό) ο μισθωτής πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον εκμισθωτή και να του πει ότι μπορεί να δέχεται επισκέψεις μόνον σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδος.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Nabuko said:

Έχει δίκιο ο συμφορουμίτης, αφορά εμπορικές μισθώσεις

Προεδρικό Διάταγμα 34/1995

Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων περί εμπορικών μισθώσεων

Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει c/p σκέτο το άρθρο χωρίς να έχω δει τον τίτλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκαν και κάνουν. Εσύ θα κανονίσεις τι, πώς, πότε, που και κυρίως ΑΝ.  

Δήλωσε ότι το παράχεσαν και για αυτό δεν δέχεσαι άλλον. Οποιοσδήποτε δικαστής θα σε δικαιώσει στην απίθανη περίπτωση που σε μηνύσει.

Αλλά επειδή βλέπω κωλώνεις, γενικώς, δήλωσε ότι έχεις κόβιντ, γρίπη, κοξάκι και ιλαρά και δεν μπορείς να δεχτείς επισκέπτες.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, panosena είπε

Βρήκαν και κάνουν. Εσύ θα κανονίσεις τι, πώς, πότε, που και κυρίως ΑΝ.  

Δήλωσε ότι το παράχεσαν και για αυτό δεν δέχεσαι άλλον. Οποιοσδήποτε δικαστής θα σε δικαιώσει στην απίθανη περίπτωση που σε μηνύσει.

Αλλά επειδή βλέπω κωλώνεις, γενικώς, δήλωσε ότι έχεις κόβιντ, γρίπη, κοξάκι και ιλαρά και δεν μπορείς να δεχτείς επισκέπτες.

Σ'ευχαριστώ κι ομολογώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο,δεν το χειρίστηκα σωστά.Θέλω ν'αποφύγω καυγάδες και φασαρίες,αλλά δεν το βλέπω...Χθες θύμωσε κιόλας ο ιδιοκτήτης που το είπα ότι θέλω την ησυχία μου για να μαζέψω τα πράγματα μου για τη μετακόμιση.Του είχε τηλεφωνήσει πρωτύτερα ο μεσίτης και του είπε ότι τον αγνοώ και δε συνεργάζομαι.Άσε που με πιέζουν αμφότεροι για φωτο του σπιτιού με τα έπιπλα μου,διότι και πανάκριβα το πουλάνε και άδειο είναι άσχημο κι αδιάφορο.

4 ώρες πριν, jimmy213 είπε

Προσωπικά θα το σταματούσα όλο αυτό. Καμία άλλη επίσκεψη και καμία φωτογραφία όσο έχεις πράγματα μέσα. Θα τελειώσει ο μήνας σου, θα πάρεις τα πράγματα σου και μετά ας έρθει ο μεσίτης να βγάλει ό,τι φωτογραφίες θέλει και να το δείξει σε όποιον θέλει.

Το τι ψυχολογικό πόλεμο υφίσταμαι τις τελευταίες μέρες,δεν περιγράφεται!Θέλουν να πουληθεί και να είμαι μέσα.Δεν μπορώ να τους καταλάβω.Πιστεύω η λύση είναι να τους μιλήσει κανένας δικηγόρος...

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, vasoulini0 said:

Πιστεύω η λύση είναι να τους μιλήσει κανένας δικηγόρος...

Υπάρχει και πιο εύκολη, να σταματήσεις να τους μιλάς εσύ.

• Like 2
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...