vasoulini0 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Γεια σας Το συμβόλαιο του σπιτιού μου έχει λήξει,παρόλα αυτά κατοικώ σ'αυτό με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Έχουμε/είχαμε καλές σχέσεις, πληρώνω πάντα στην ώρα μου,το σπίτι φροντισμένο χωρίς ζημιές και πάντα καθαρό. Πού ξεκινά όμως το πρόβλημα? Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων μου ανακοινώνει ότι επιθυμεί να πουλήσει το διαμέρισμα και ότι θα το δώσει σε μεσίτη. Ωραία μέχρι εδώ ή τουλάχιστον αυτό πίστευα...Του ζήτησα 30-40 μέρες μέχρι να φύγω και μετά ας κάνει ό,τι επιθυμεί, αφού πρωτίστως τον ευχαρίστησα για την άψογη συνεργασία μας τόσα χρόνια. "Δε χρειάζεται να βιαστείς να φύγεις-δε σε διώχνουμε"κτλ. τα ίδια μου ξεφούρνισε και ο μεσίτης, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι απλά θα δείχνω το σπίτι σε 2-3 άτομα εβδομαδιαίως και ούτε καν θα ενοχληθώ...Πού να ήξερα!!!! Για να μην κουράζω,μου έτρωγε 2 ώρες το απογεύμα(στην αρχή / εβδομάδα),μου ζητούσε επιτακτικά 24 ώρες πριν! να αλλάζω το πρόγραμμά μου σε ώρες που ΤΟΝ βόλευαν, έβαζε τη σαρα-μάρα και κάτι περίεργους τύπους στο "σπίτι" μου(χωρίς καν μάσκα ενώ με διαβεβαίωνε ότι θα φοράνε-ένας είχε πατήσει και κόπρανα ζώου και τα έφερε στο σπίτι,το ανακάλυψα μετά!), ζητάει επιτακτικά και πιεστικά φωτογραφίες από το σπίτι με τα έπιπλα-αντικείμενά μου,με πρήζει να το αγοράσω εγώ και πόσα άλλα...Όλα αυτά σε διάστημα ενός μήνα!Σε αυτό το διάστημα έχουν παρελάσει πάνω από 20 άτομα, τους βάζει ραντεβού κάθε 15 λεπτά και μπαινοβγαίνουν όλη την ώρα. Δεν μπορώ άλλο,ειλικρινά!Νιώθω ότι είναι βιασμός.Μπαινοβγαίνουν άσχετοι στο σπίτι μου, αυτός δεν κάνει τίποτα,τους ξαμολάει στο διαμέρισμα κι εγώ τρέχω από πίσω τους γιατί ορισμένοι δε σέβονται ΤΙΠΟΤΑ!(Κάποιος είχε την απαίτηση να ανοίγει ντουλάπες-συρτάρια με τα πολύ προσωπικά μου αντικείμενα-φυσικά αρνήθηκα). Ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα,επιμένει στο να συνεχίσω να μένω μέσα, με "καλή"διάθεση μου λέει ότι είμαι υπερβολική και να συνεργαστώ με τον μεσίτη ο οποίος με πρήζει στα τηλέφωνα, αλλά σας ρωτάω: 1)μπορώ να το αποφύγω όλο αυτό?Υπάρχει τρόπος έως τέλος του επόμενου μήνα,σε 30 μέρες περίπου, όπου κι έχω πληρώσει αλλά και θα φύγω(ο ιδιοκτήτης το ξέρει αλλά αρνείται να σταματήσει ο μεσίτης τις επισκεψούλες και μου δείχνει ότι θέλει με το ζόρι να με κρατήσει μέσα-με συμβούλεψε να σκεφτώ καλά αν το νεο σπίτι είναι καλύτερο!- για να έχει κέρδος προφανώς ), να τους αποφύγω όλους αυτούς?Έχει καταπατηθεί η ιδιωτικότητά μου, η αξιοπρέπεια μου και νιώθω βιασμό ψυχής,κάθε φορά που το περνάω όλο αυτό. 2) Στο συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει δεν αναγράφονται οι μέρες και ώρες επίσκεψης ιδιοκτήτη-υποψήφιων αγοραστών/μεσίτη. Πόσες φορές την εβδομάδα και για πόση ώρα είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι τον μεσίτη και τους υποψήφιους αγοραστές? Υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία/τι γίνεται συνήθως. 3) Ο μεσίτης με πιέζει, εγώ δε θέλω, να βγάλει φωτογραφίες από το σπίτι(όπως είναι επιπλωμένο, με προσωπικά αντικείμενα κτλ.)για να τις βάλει στο ιντερνετ.Είμαι υποχρεωμένη από το νόμο να το δεχθώ? Μπορώ να του δώσω επεξεργασμένες φωτο? 4) Από το σπίτι θα αφαιρέσω το αιρ κοντίσιον, θα πρέπει να επιδιορθώσω τις τρύπες- ζημιές στον τοίχο? Το σπίτι το είχα βάψει πριν 4 χρόνια περίπου και είναι καθαρό. 5)Την εγγύηση προφανώς δε θα την πάρω πίσω,σιγά μην μου τη δώσει-κι έχω ήδη πληρώσει βλακωδώς και τον επόμενο μήνα ενοικίου, όπου και θα φύγω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση,παρακαλώ βοηθήστε.
andreas1gr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Ενημέρωσε τους για τα παραπάνω και ξεκαθάρισε την θέση σου ότι δεν προτίθεσαι να ανεκτής άλλο πια αυτή την κατάσταση. Επίσης ξεκαθαρίζεις ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα εγκαταλείψεις το διαμέρισμα, οπότε και θα μπορεί ο μεσίτης να το δείχνει ανενόχλητος. Αν σου κάνει μούτρα ο ιδιοκτήτης, γράψε τον στα παλιά σου τα δωδεκάποντα… 1 1
mechpanos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Ενημερώνεις ότι είναι υπερβολή όλα αυτά που σου ζητούν και δεν είναι αποδεκτά, έχεις μεν καλή διάθεση να εξυπηρετήσεις όσο κατοικείς ακόμα μέσα, αλλά στον βαθμό που μπορείς εσύ. Πρώτα από όλα πρέπει να κατανοήσεις ότι η κατοικία σου αποτελεί άσυλο, δεν μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει χωρίς την συγκατάθεσή σου. Ούτε καν ο ιδιοκτήτης. Ούτε καν η αστυνομία, εκτός αν έχουν εισαγγελική εντολή ή διαπράττεται κακούργημα επ' αυτοφόρω... Συνεπώς ευγενικά ενημερώνεις και από εκεί και πέρα τους αγνοείς. Εννοείται ΔΕΝ φτιάχνεις τρύπες, από τη στιγμή που δεν περιμένεις και την εγγύηση πίσω (την οποία όμως θα ΖΗΤΗΣΕΙΣ)! 1 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, vasoulini0 said: 2) Στο συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει δεν αναγράφονται οι μέρες και ώρες επίσκεψης ιδιοκτήτη-υποψήφιων αγοραστών/μεσίτη. Πόσες φορές την εβδομάδα και για πόση ώρα είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι τον μεσίτη και τους υποψήφιους αγοραστές? Υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία/τι γίνεται συνήθως. Η μοναδική σχετική νομοθεσία που γνωρίζω είναι η παρακάτω: Άρθρο 46 - Προεδρικό Διάταγμα 34/1995 1. Ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα έξι μήνες πριν από τη λήξη της μίσθωσης να αναρτά στο μίσθιο πινακίδα για την εκμίσθωση του ακινήτου μετά τη λήξη της μίσθωσης. Στην πινακίδα πρέπει να ορίζεται από πότε το ακίνητο προσφέρεται για μίσθωση. 2. Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση έξι μήνες πριν από τη λήξη της μίσθωσης να επιτρέπει την επίσκεψη του ακινήτου στους ενδιαφερόμενους για τη μίσθωσή του. Ο χρόνος και οι λοιποί όροι των επισκέψεων καθορίζονται από τα μέρη και σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία από το δικαστήριο. 3. Ο μισθωτής έχει δικαίωμα επί έξι (6) μήνες από την αποχώρησή του από το μίσθιο να αναρτά σ' αυτό πινακίδα με τη νέα εγκατάστασή του. Όταν λέει ότι ο χρόνος και οι λοιποί όροι των επισκέψεων καθορίζονται από τα μέρη, σίγουρα δεν εννοεί όποτε και όταν βολεύει το μεσίτη. Εγώ στη θέση σου θα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη ότι τέλος οι επισκέψεις για όλους αυτούς τους λόγους που έχεις αναφέρει, και ας μου έκανε μήνυση. 2 1
agnostos13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vasoulini0 είπε Γεια σας Το συμβόλαιο του σπιτιού μου έχει λήξει,παρόλα αυτά κατοικώ σ'αυτό με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Έχουμε/είχαμε καλές σχέσεις, πληρώνω πάντα στην ώρα μου,το σπίτι φροντισμένο χωρίς ζημιές και πάντα καθαρό. Πού ξεκινά όμως το πρόβλημα? Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων μου ανακοινώνει ότι επιθυμεί να πουλήσει το διαμέρισμα και ότι θα το δώσει σε μεσίτη. Ωραία μέχρι εδώ ή τουλάχιστον αυτό πίστευα...Του ζήτησα 30-40 μέρες μέχρι να φύγω και μετά ας κάνει ό,τι επιθυμεί, αφού πρωτίστως τον ευχαρίστησα για την άψογη συνεργασία μας τόσα χρόνια. "Δε χρειάζεται να βιαστείς να φύγεις-δε σε διώχνουμε"κτλ. τα ίδια μου ξεφούρνισε και ο μεσίτης, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι απλά θα δείχνω το σπίτι σε 2-3 άτομα εβδομαδιαίως και ούτε καν θα ενοχληθώ...Πού να ήξερα!!!! Για να μην κουράζω,μου έτρωγε 2 ώρες το απογεύμα(στην αρχή / εβδομάδα),μου ζητούσε επιτακτικά 24 ώρες πριν! να αλλάζω το πρόγραμμά μου σε ώρες που ΤΟΝ βόλευαν, έβαζε τη σαρα-μάρα και κάτι περίεργους τύπους στο "σπίτι" μου(χωρίς καν μάσκα ενώ με διαβεβαίωνε ότι θα φοράνε-ένας είχε πατήσει και κόπρανα ζώου και τα έφερε στο σπίτι,το ανακάλυψα μετά!), ζητάει επιτακτικά και πιεστικά φωτογραφίες από το σπίτι με τα έπιπλα-αντικείμενά μου,με πρήζει να το αγοράσω εγώ και πόσα άλλα...Όλα αυτά σε διάστημα ενός μήνα!Σε αυτό το διάστημα έχουν παρελάσει πάνω από 20 άτομα, τους βάζει ραντεβού κάθε 15 λεπτά και μπαινοβγαίνουν όλη την ώρα. Δεν μπορώ άλλο,ειλικρινά!Νιώθω ότι είναι βιασμός.Μπαινοβγαίνουν άσχετοι στο σπίτι μου, αυτός δεν κάνει τίποτα,τους ξαμολάει στο διαμέρισμα κι εγώ τρέχω από πίσω τους γιατί ορισμένοι δε σέβονται ΤΙΠΟΤΑ!(Κάποιος είχε την απαίτηση να ανοίγει ντουλάπες-συρτάρια με τα πολύ προσωπικά μου αντικείμενα-φυσικά αρνήθηκα). Ο ιδιοκτήτης σφυρίζει αδιάφορα,επιμένει στο να συνεχίσω να μένω μέσα, με "καλή"διάθεση μου λέει ότι είμαι υπερβολική και να συνεργαστώ με τον μεσίτη ο οποίος με πρήζει στα τηλέφωνα, αλλά σας ρωτάω: 1)μπορώ να το αποφύγω όλο αυτό?Υπάρχει τρόπος έως τέλος του επόμενου μήνα,σε 30 μέρες περίπου, όπου κι έχω πληρώσει αλλά και θα φύγω(ο ιδιοκτήτης το ξέρει αλλά αρνείται να σταματήσει ο μεσίτης τις επισκεψούλες και μου δείχνει ότι θέλει με το ζόρι να με κρατήσει μέσα-με συμβούλεψε να σκεφτώ καλά αν το νεο σπίτι είναι καλύτερο!- για να έχει κέρδος προφανώς ), να τους αποφύγω όλους αυτούς?Έχει καταπατηθεί η ιδιωτικότητά μου, η αξιοπρέπεια μου και νιώθω βιασμό ψυχής,κάθε φορά που το περνάω όλο αυτό. 2) Στο συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει δεν αναγράφονται οι μέρες και ώρες επίσκεψης ιδιοκτήτη-υποψήφιων αγοραστών/μεσίτη. Πόσες φορές την εβδομάδα και για πόση ώρα είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι τον μεσίτη και τους υποψήφιους αγοραστές? Υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία/τι γίνεται συνήθως. 3) Ο μεσίτης με πιέζει, εγώ δε θέλω, να βγάλει φωτογραφίες από το σπίτι(όπως είναι επιπλωμένο, με προσωπικά αντικείμενα κτλ.)για να τις βάλει στο ιντερνετ.Είμαι υποχρεωμένη από το νόμο να το δεχθώ? Μπορώ να του δώσω επεξεργασμένες φωτο? 4) Από το σπίτι θα αφαιρέσω το αιρ κοντίσιον, θα πρέπει να επιδιορθώσω τις τρύπες- ζημιές στον τοίχο? Το σπίτι το είχα βάψει πριν 4 χρόνια περίπου και είναι καθαρό. 5)Την εγγύηση προφανώς δε θα την πάρω πίσω,σιγά μην μου τη δώσει-κι έχω ήδη πληρώσει βλακωδώς και τον επόμενο μήνα ενοικίου, όπου και θα φύγω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση,παρακαλώ βοηθήστε. Πες στο ιδιοκτήτη οτι δεν έχεις τη δυνατότητα να το δείχνεις πλέον και αν σε ζαλίζουν (για φωτογραφίες κλπ-που δεν είσαι υποχρεωμένη να στέλνεις προς κοινοποίηση) επικαλέσου οτι σου προέκυψε προσωπικό πρόβλημα και θα λείπεις αρκετές ώρες/ημέρες από το σπίτι και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις ωστέ να τους εξυπηρετήσεις (πάτα και στο οτί τόσο καιρό ανεχόσουν τις απαιτήσεις του κάθε μεσήτη). Για ένα μήνα όσο και να τους κακοφανεί θα κάνουν υπομονή… Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από agnostos13 1
dtk-386 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Παραήσουν καλή. Απόλυτη γείωση και τέλος. Και πολύ ασχολήθηκες με τους αχαρακτήριστους μεσίτες. Χαρά στην υπομονή σου πραγματικά. 4 1
vasoulini0 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Παραήσουν καλή. Απόλυτη γείωση και τέλος. Και πολύ ασχολήθηκες με τους αχαρακτήριστους μεσίτες. Χαρά στην υπομονή σου πραγματικά. ΈΜΠΛΕΞΑ! Ήταν πολύ χειριστικός ο μεσίτης, άσε που με πιέζει μέσω του ιδιοκτήτη για φωτογραφίες που δε θέλω να δώσω! "Πατάει" στην καλή μου σχέση με τον ιδιοκτήτη, που πλέον δε θα είναι και τόσο καλή,αφού κι αυτός τα θέλει όλα δικά του...και ενοίκιο και πάγια πληρωμένα κτλ. Θέλει να μείνω μέσα μέχρι να πουληθεί.
agnostos13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, vasoulini0 είπε ΈΜΠΛΕΞΑ! Ήταν πολύ χειριστικός ο μεσίτης, άσε που με πιέζει μέσω του ιδιοκτήτη για φωτογραφίες που δε θέλω να δώσω! "Πατάει" στην καλή μου σχέση με τον ιδιοκτήτη, που πλέον δε θα είναι και τόσο καλή,αφού κι αυτός τα θέλει όλα δικά του...και ενοίκιο και πάγια πληρωμένα κτλ. Θέλει να μείνω μέσα μέχρι να πουληθεί. Ο καλός μεσήτης (πωλητής) είναι αυτός που μπορεί να σε πείσει για κάτι που δεν θέλεις. Οπότε ή βάζεις τους όρους σου ή τους λες οτι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις πλέον στις απαιτήσεις τους. 1
mechpanos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 20 λεπτά πριν, vasoulini0 είπε ΈΜΠΛΕΞΑ! Ήταν πολύ χειριστικός ο μεσίτης, άσε που με πιέζει μέσω του ιδιοκτήτη για φωτογραφίες που δε θέλω να δώσω! "Πατάει" στην καλή μου σχέση με τον ιδιοκτήτη, που πλέον δε θα είναι και τόσο καλή,αφού κι αυτός τα θέλει όλα δικά του...και ενοίκιο και πάγια πληρωμένα κτλ. Θέλει να μείνω μέσα μέχρι να πουληθεί. Ιδέα: Ζήτα 20€ την επίσκεψη αμοιβή για την επίδειξη και 500€ 1.000€ αμοιβή για την φωτογράφιση της κατοικίας επιπλωμένη προς διαφήμιση, καθώς πες - τους ότι θυσιάζεις ώρες εργασίας ή ξεκούρασης, που υποαποδίδεις στην εργασία σου. Κάνε το πρόβλημα, ευκαιρία! 1
keleystis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του πείς ότι μπορείς να δείξεις το σπίτι μία μόνο ημέρα (ας πούμε Δευτέρα) και να ορίσεις εσύ τις ώρες που μπορείς (βάλε ένα δίωρο) . Μετά, μια ημέρα πρίν να τον πάρεις τον μεσίτη τηλέφωνο και να του πείς οτι κάτι έτυχε και θα το δείξετε την επόμενη εβδομάδα χωρίς να ορίσεις την ημέρα. Έτσι θα έχεις τον μεσίτη στο περίμενε. Εννοείται ότι στο ενδιάμεσο δεν στέλνεις καμία φωτογραφία. Εαν σε ρωτήσει πες του απλά "γιατί το σπίτι έχει μέσα αντικείμενα προσωπικά και δεν θέλω". Καλά, και ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να περιμένει να φύγεις ; Πολύ άσχημη συμπεριφορά εκ μέρους του. 2 1
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Συνεννόηση θέλει. Κι εσύ έχεις δίκιο εννοείται αλλά και αυτός πρέπει να δείξει το σπίτι. Θα κανονίσετε μέρες και ώρες που βολεύει και τους δύο και θα δείχνεις μέχρι εκεί που θέλεις εσύ. Τα υπόλοιπα ας τα ξαναδούν όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις και έχεις μαζέψει. 1
vasoulini0 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, keleystis είπε Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του πείς ότι μπορείς να δείξεις το σπίτι μία μόνο ημέρα (ας πούμε Δευτέρα) και να ορίσεις εσύ τις ώρες που μπορείς (βάλε ένα δίωρο) . Μετά, μια ημέρα πρίν να τον πάρεις τον μεσίτη τηλέφωνο και να του πείς οτι κάτι έτυχε και θα το δείξετε την επόμενη εβδομάδα χωρίς να ορίσεις την ημέρα. Έτσι θα έχεις τον μεσίτη στο περίμενε. Εννοείται ότι στο ενδιάμεσο δεν στέλνεις καμία φωτογραφία. Εαν σε ρωτήσει πες του απλά "γιατί το σπίτι έχει μέσα αντικείμενα προσωπικά και δεν θέλω". Καλά, και ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να περιμένει να φύγεις ; Πολύ άσχημη συμπεριφορά εκ μέρους του. Ο μεσίτης εκμεταλλεύεται την καλοσύνη μου, όπως κι ο ιδιοκτήτης. Δίωρα μου έχουν φάει από τη ζωή μου κι ανέχτηκα τον κάθε άσχετο,που όπως αποδείχθηκε κανείς τους δεν είχε τα χρήματα ν'αγοράσει. Έρχονταν να το δουν γιατί δεν υπήρχαν φωτο του σπιτιού,ποιος ξέρει και τι ψέματα θα τους είχε αραδιάσει ο μεσίτης... Ο δε ιδιοκτήτης προφανώς τα θέλει όλα δικά του...και να εισπράττει και ταυτόχρονα να πουληθεί. Πιστεύω εξαπατήθηκα από τον "καλό" μου ιδιοκτήτη.... 7 λεπτά πριν, zio10 είπε Συνεννόηση θέλει. Κι εσύ έχεις δίκιο εννοείται αλλά και αυτός πρέπει να δείξει το σπίτι. Θα κανονίσετε μέρες και ώρες που βολεύει και τους δύο και θα δείχνεις μέχρι εκεί που θέλεις εσύ. Τα υπόλοιπα ας τα ξαναδούν όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις και έχεις μαζέψει. Να το δείξει το σπίτι δε λέω,αλλά 2 ώρες? Και να μην τους φέρνει όλους τους αγοραστές μαζί? Και να βάζει τα ραντεβού του ο μεσίτης όποτε τον βολεύει?Και να έχει την απαίτηση να βολεύομαι εγώ χωρίς αντίρρηση? Και όποτε προτείνω άλλη ώρα ή μέρα των ραντεβού να βάζει τον ιδιοκτήτη να με πιέζει? Σαν πολλά να μαζεύονται νομίζω...Πόση υπομονή να κάνω?
nosleep Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η μοναδική σχετική νομοθεσία που γνωρίζω είναι η παρακάτω: Άρθρο 46 - Προεδρικό Διάταγμα 34/1995 1. Ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα έξι μήνες πριν από τη λήξη της μίσθωσης να αναρτά στο μίσθιο πινακίδα για την εκμίσθωση του ακινήτου μετά τη λήξη της μίσθωσης. Στην πινακίδα πρέπει να ορίζεται από πότε το ακίνητο προσφέρεται για μίσθωση. 2. Ο μισθωτής έχει την υποχρέωση έξι μήνες πριν από τη λήξη της μίσθωσης να επιτρέπει την επίσκεψη του ακινήτου στους ενδιαφερόμενους για τη μίσθωσή του. Ο χρόνος και οι λοιποί όροι των επισκέψεων καθορίζονται από τα μέρη και σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία από το δικαστήριο. 3. Ο μισθωτής έχει δικαίωμα επί έξι (6) μήνες από την αποχώρησή του από το μίσθιο να αναρτά σ' αυτό πινακίδα με τη νέα εγκατάστασή του. Όταν λέει ότι ο χρόνος και οι λοιποί όροι των επισκέψεων καθορίζονται από τα μέρη, σίγουρα δεν εννοεί όποτε και όταν βολεύει το μεσίτη. Εγώ στη θέση σου θα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη ότι τέλος οι επισκέψεις για όλους αυτούς τους λόγους που έχεις αναφέρει, και ας μου έκανε μήνυση. Ότι να ναι, σιγά μην υποχρεούσε 6 μήνες πριν να δείχνεις το σπίτι που μένεις σε κάθε ενδιαφερόμενο/περίεργο. Δεν έχεις καμιά τέτοια υποχρέωση εκτός και αν έχεις συμφωνίσει κάτι γραπτώς. Το παραπάνω είναι για "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ", εκτός αν μένεις σε μαγαζί... 1 1
zio10 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, vasoulini0 είπε Ο μεσίτης εκμεταλλεύεται την καλοσύνη μου, όπως κι ο ιδιοκτήτης. Δίωρα μου έχουν φάει από τη ζωή μου κι ανέχτηκα τον κάθε άσχετο,που όπως αποδείχθηκε κανείς τους δεν είχε τα χρήματα ν'αγοράσει. Έρχονταν να το δουν γιατί δεν υπήρχαν φωτο του σπιτιού,ποιος ξέρει και τι ψέματα θα τους είχε αραδιάσει ο μεσίτης... Ο δε ιδιοκτήτης προφανώς τα θέλει όλα δικά του...και να εισπράττει και ταυτόχρονα να πουληθεί. Πιστεύω εξαπατήθηκα από τον "καλό" μου ιδιοκτήτη.... Να το δείξει το σπίτι δε λέω,αλλά 2 ώρες? Και να μην τους φέρνει όλους τους αγοραστές μαζί? Και να βάζει τα ραντεβού του ο μεσίτης όποτε τον βολεύει?Και να έχει την απαίτηση να βολεύομαι εγώ χωρίς αντίρρηση? Και όποτε προτείνω άλλη ώρα ή μέρα των ραντεβού να βάζει τον ιδιοκτήτη να με πιέζει? Σαν πολλά να μαζεύονται νομίζω...Πόση υπομονή να κάνω? Όχι εννοείται, πες του ότι θα το δείχνεις το σπίτι αλλά για λίγο, όποτε μπορείς και όποιους χώρους θέλεις. Τα υπόλοιπα αργότερα. 1
dbrillis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Α) Αρχισε να ψάχνεις σπίτι να φυγεις Β) Ενημερωσε μεσίτη και ιδιοκτήτη με ενα ή δυο συγκεκριμένα διωρα μεσα στη βδομαδα που μπορείς εσυ και πες του να διαλεξει ενα. Γ) Η καλοσύνη του κανω οτι βολευει τον αλλο ειναι ανατολίτικο καταλοιπο. Μπορεις να εισαι καλη σεβομενη και τον εαυτό σου πρωτα. Οχι να ανεχεσαι τα παντα στην αρχη και μετα να εκρήγνυσαι. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2024 από dbrillis
Προτεινόμενες αναρτήσεις