SeNNinhA Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, kostaskiou είπε Προτεινεις IPS η VA? Οχι VA Επιλογη σε LG 32" & 27" LG 32GP850-B IPS HDR Gaming Monitor 31.5" 2560x1440 QHD 165Hz 1ms | BestPrice.gr LG 27GP850P-B IPS HDR Gaming Monitor 27" 2560x1440 QHD 165Hz 1ms | BestPrice.gr 1
JPaxilleas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, kostaskiou είπε Προτεινεις IPS η VA? Κοιτώντας τα σημαντικά ανάμεσα στις δυο οθόνες Gigabyte M27Q IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 170Hz και LG 27GP850P-B IPS HDR Gaming Monitor 27" 2560x1440 QHD 165Hz που σου πρότεινε ο φίλος SeNNinhA θα έλεγα ότι οι δυο οθόνες είναι σχεδόν παραπλήσιες στις δυνατότητες με κάποια θετικά και αρνητικά η κάθε μια (π.χ. η LG έχει καλύτερα response time, αλλά όχι καλό black uniformity, ενώ η GIgabyte τα αντίθετα). Προσωπικά θα διάλεγα τη Gigabyte αλλά έτσι και αλλιώς με το black uniformity στις IPS οθόνες τις περισσότερες φορές είναι απλώς τύχη και ουσιαστικά τη οθόνη τελικά θα έρθει στα χέρια σου (αφού ακόμα και ανάμεσα σε οθόνες του ίδιου μοντέλου μπορεί να υπάρχουν διαφορές). Σε γενικές γραμμές και οι δυο οθόνες ικανοποιούν απόλυτα τις απαιτήσεις σου.
kostaskiou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Κοιτώντας τα σημαντικά ανάμεσα στις δυο οθόνες Gigabyte M27Q IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 170Hz και LG 27GP850P-B IPS HDR Gaming Monitor 27" 2560x1440 QHD 165Hz που σου πρότεινε ο φίλος SeNNinhA θα έλεγα ότι οι δυο οθόνες είναι σχεδόν παραπλήσιες στις δυνατότητες με κάποια θετικά και αρνητικά η κάθε μια (π.χ. η LG έχει καλύτερα response time, αλλά όχι καλό black uniformity, ενώ η GIgabyte τα αντίθετα). Προσωπικά θα διάλεγα τη Gigabyte αλλά έτσι και αλλιώς με το black uniformity στις IPS οθόνες τις περισσότερες φορές είναι απλώς τύχη και ουσιαστικά τη οθόνη τελικά θα έρθει στα χέρια σου (αφού ακόμα και ανάμεσα σε οθόνες του ίδιου μοντέλου μπορεί να υπάρχουν διαφορές). Σε γενικές γραμμές και οι δυο οθόνες ικανοποιούν απόλυτα τις απαιτήσεις σου. Μπορεις να τσεκαρεις και μια αυτην? https://www.skroutz.gr/s/25367904/Asus-TUF-Gaming-VG27AQ1A-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-170Hz.html#specs Επισης μπορει να μου λυθει η απορια γιατι IPS και οχι VA ρωταω επειδη οι περισσοτερες αξιολογησεις ειναι στις VA (δεν εχω ιδεα γιαυτο ρωταω) Τι καλωδιο προτεινεται dp η hdmi?
SeNNinhA Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, kostaskiou είπε Επισης μπορει να μου λυθει η απορια γιατι IPS και οχι VA ρωταω επειδη οι περισσοτερες αξιολογησεις ειναι στις VA Πολυ ευκολο να ενημερωθεις με ενα απλο google search IPS vs VA vs TN: Comparing LCD Types Found In Monitors - RTINGS.com Με δυο λογια και πολυ γενικα (παντα υπαρχουν αστερια panels και στις δυο κατηγοριες που κανουν σχεδον τα παντα καλα αλλα σε τι τιμη?): VA panels: + Καλυτερο Contrast + Καλυτερα μαυρα - Κακες γωνιες θεασης (θελει να καθεσαι στο κεντρο) - Ghosting σε scrolling κειμενου που κουραζει IPS panels: + Καλες γωνιες θεασης + Ελαχιστα καλυτερο response times (μιλωντας παντα για ιδιας κατηγοριας μοντελα) - Χειροτερο contrast - Χειροτερα μαυρα Το τι θα επιλεξεις εξαρταται απο την δικη σου χρηση και προτιμησεις. Πχ: Aτομα που παιζουν κατα βαση σε σκοτεινο δωματιο θα εκτιμησουν ιδιαιτερα το καλυτερο μαυρο και το καλυτερο contrast των VA Aτομα που θελουν να μοιραζονται την οθονη με αλλους ή να εχουν την οθονη και για ταινιες με πανω απο ενα θεατες η να δουλευουν και κειμενο αρκετα σε αυτες θα εκτιμησουν τα IPS Επειδη οι Curve οθονες ειναι κατα κανονα VA επισης οποιος θελει Curved παει αναγκαστικα σε VA Εννοειται οτι ολα αυτα ειναι γενικα. Μπορει ενα VA να ειναι καλυτερο συνολικα απο ενα IPS. Αναλογως την κατηγορια τιμης του φυσικα. Οποτε ειναι δικη σου επιλογη. Για να μην σε παρουμε στον λαιμο μας με τις προσωπικες ειναι αληθεια προτιμησεις καλο ειναι να πας να δεις και τα δυο ειδη panels απο κοντα αλλαα θυμησουν να συγρινεις ιδιας ποιοτητας panels και απο τα δυο ειδη. Οχι ενα IPS πανελ των 150 ευρω με ενα VA πανελ των 300+ ευρω (παραδειγμα). 2
kinitos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2 hours ago, SeNNinhA said: Πολυ ευκολο να ενημερωθεις με ενα απλο google search IPS vs VA vs TN: Comparing LCD Types Found In Monitors - RTINGS.com Με δυο λογια και πολυ γενικα (παντα υπαρχουν αστερια panels και στις δυο κατηγοριες που κανουν σχεδον τα παντα καλα αλλα σε τι τιμη?): VA panels: + Καλυτερο Contrast + Καλυτερα μαυρα - Κακες γωνιες θεασης (θελει να καθεσαι στο κεντρο) - Ghosting σε scrolling κειμενου που κουραζει IPS panels: + Καλες γωνιες θεασης + Ελαχιστα καλυτερο response times (μιλωντας παντα για ιδιας κατηγοριας μοντελα) - Χειροτερο contrast - Χειροτερα μαυρα Το τι θα επιλεξεις εξαρταται απο την δικη σου χρηση και προτιμησεις. Πχ: Aτομα που παιζουν κατα βαση σε σκοτεινο δωματιο θα εκτιμησουν ιδιαιτερα το καλυτερο μαυρο και το καλυτερο contrast των VA Aτομα που θελουν να μοιραζονται την οθονη με αλλους ή να εχουν την οθονη και για ταινιες με πανω απο ενα θεατες η να δουλευουν και κειμενο αρκετα σε αυτες θα εκτιμησουν τα IPS Επειδη οι Curve οθονες ειναι κατα κανονα VA επισης οποιος θελει Curved παει αναγκαστικα σε VA Εννοειται οτι ολα αυτα ειναι γενικα. Μπορει ενα VA να ειναι καλυτερο συνολικα απο ενα IPS. Αναλογως την κατηγορια τιμης του φυσικα. Οποτε ειναι δικη σου επιλογη. Για να μην σε παρουμε στον λαιμο μας με τις προσωπικες ειναι αληθεια προτιμησεις καλο ειναι να πας να δεις και τα δυο ειδη panels απο κοντα αλλαα θυμησουν να συγρινεις ιδιας ποιοτητας panels και απο τα δυο ειδη. Οχι ενα IPS πανελ των 150 ευρω με ενα VA πανελ των 300+ ευρω (παραδειγμα). συμφωνο με αυτα που λες βεβαια τα μαυρα ολα ειναι σχετικα και ποσο καλο μονιτορ παιρνεις εχω ξανα πει μονιτορ eizo ips του 2013 εχει καλυτερα μαυρα και χρωματα απο πολλα νεα μοντελα αλλων εταιρειων κανεις βολτα αν δεις πουθενα λαιβ και σου αρεσει το παιρνεις αλλα γενικα για παιχνιδια καλυτερο ips (για εμενα για τα παντα ) για ταινιες μπορεις να δεις και va ( για εμενα μακρια ) η πας κατευθειαν σε oled
kazu1926 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Τελικα με το freeze τι εγινε? Εκανες σωστα driver updates? Bios updates? XMP profile on κτλ κτλ? Ρωταω απο περιεργεια γιατι το ιδιο προβλημα ειχε ενα φιλαρακι μου και αλλαξε ολοκληρο το setup 8ετιας κοντα για να παει σε setup ετους 2023-24 επι την ευκαιρια και ωστε να αποφυγει το freeze.. ομως συνεχιζει να το εχει και τωρα.. λογικα το προβλημα ειναι το ιντερνετ! Εχεις κανει check οταν σε κανει freeze αν το ping σου ανεβαινει εστω και για λιγο? Γενικα το ιντερνετ σου ειναι κομπλε? Εχεις καθολου διακοπες? @kostaskiou
kostaskiou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, kazu1926 είπε Τελικα με το freeze τι εγινε? Εκανες σωστα driver updates? Bios updates? XMP profile on κτλ κτλ? Ρωταω απο περιεργεια γιατι το ιδιο προβλημα ειχε ενα φιλαρακι μου και αλλαξε ολοκληρο το setup 8ετιας κοντα για να παει σε setup ετους 2023-24 επι την ευκαιρια και ωστε να αποφυγει το freeze.. ομως συνεχιζει να το εχει και τωρα.. λογικα το προβλημα ειναι το ιντερνετ! Εχεις κανει check οταν σε κανει freeze αν το ping σου ανεβαινει εστω και για λιγο? Γενικα το ιντερνετ σου ειναι κομπλε? Εχεις καθολου διακοπες? @kostaskiou Καλημερα ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος τι εφταιγε.. Τωρα το βλεπω να πηγαινει νορμαλ μου γινοταν κυριως στο guild wars 2 αυτο.. Δεν τσεκαρα για το πινγκ να σου πω την αληθεια αλλα θεωρω οτι δεν φταιει το ιντερνετ διοτι τωρα που μετακομισα και εχω βαλει παλι ιντερνετ 100ασταρα (στο χωριο μου το ειχα 24αρα) κοσμοτε το ιδιο μου εκανε οποτε δεν νομιζω να φταιει αυτο.. Απλα εκανα φορματ και διεγραψα οτι ειχαν και οι 2 σκληροι δισκοι αυτην την φορα και οχι μονο αυτον που θα εκανα εγκατασταση τα windows.. Ισως απλα να ειχε κανα corrupted οταν ειχα κανει windows update... Ισως να εφταιγε που δεν κατεβασα το chipset της μητρικης απτην σελιδα του κατασκευαστη παιζει αυτο να εφταιγε.. Αλλα δοκιμασε να κατεβασεις και τους drivers της καρτας γραφικων χειροκινητα οχι αυτοματα... Εχει καιρο να μου το κανει τωρα βεβαια σταματησα να παιζω gw2 αλλα αν ξανασυνεβαινε θα ελεγα οτι φταιει η οθονη μου που δεν μπορει να ανταποκριθει στα fps γιατι την εχω καιρο ειναι 75hz... Aν θες δοκιμασε να κατεβασεις το chipset της μητρικης (που πιθανοτατα αυτο φταιει) γιατι εγω πρωτη φορα το εχω κανει και cpu drivers γραψε μου να δω αν σου εχει διορθωθει ! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από kostaskiou
kazu1926 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kostaskiou είπε Καλημερα ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος τι εφταιγε.. Τωρα το βλεπω να πηγαινει νορμαλ μου γινοταν κυριως στο guild wars 2 αυτο.. Δεν τσεκαρα για το πινγκ να σου πω την αληθεια αλλα θεωρω οτι δεν φταιει το ιντερνετ διοτι τωρα που μετακομισα και εχω βαλει παλι ιντερνετ 100ασταρα (στο χωριο μου το ειχα 24αρα) κοσμοτε το ιδιο μου εκανε οποτε δεν νομιζω να φταιει αυτο.. Απλα εκανα φορματ και διεγραψα οτι ειχαν και οι 2 σκληροι δισκοι αυτην την φορα και οχι μονο αυτον που θα εκανα εγκατασταση τα windows.. Ισως απλα να ειχε κανα corrupted οταν ειχα κανει windows update... Ισως να εφταιγε που δεν κατεβασα το chipset της μητρικης απτην σελιδα του κατασκευαστη παιζει αυτο να εφταιγε.. Αλλα δοκιμασε να κατεβασεις και τους drivers της καρτας γραφικων χειροκινητα οχι αυτοματα... Εχει καιρο να μου το κανει τωρα βεβαια σταματησα να παιζω gw2 αλλα αν ξανασυνεβαινε θα ελεγα οτι φταιει η οθονη μου που δεν μπορει να ανταποκριθει στα fps γιατι την εχω καιρο ειναι 75hz... Aν θες δοκιμασε να κατεβασεις το chipset της μητρικης (που πιθανοτατα αυτο φταιει) γιατι εγω πρωτη φορα το εχω κανει και cpu drivers γραψε μου να δω αν σου εχει διορθωθει ! Καλημέρα φίλε! Θα δοκιμάσω να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή γιατί του κάνει το ίδιο freeze και στο CS & στο LoL επίσης .. με οθόνη 144hz και setup που σε αυτά τα παιχνίδια παίζει 600-700 fps .. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
kostaskiou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, kazu1926 είπε Καλημέρα φίλε! Θα δοκιμάσω να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή γιατί του κάνει το ίδιο freeze και στο CS & στο LoL επίσης .. με οθόνη 144hz και setup που σε αυτά τα παιχνίδια παίζει 600-700 fps .. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δοκιμασε μια chipset bios βρες την μητρικη σου στο google και κανε download παιζει αυτο να φταιει.. Ενημερωσε με αν θες.. φανταζομαι gpu drivers εχεις περασει Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από kostaskiou
kazu1926 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, kostaskiou είπε Δοκιμασε μια chipset bios βρες την μητρικη σου στο google και κανε download παιζει αυτο να φταιει.. Ενημερωσε με αν θες.. φανταζομαι gpu drivers εχεις περασει Ειναι ολα περασμενα απο την αρχη σε full updated & latest drivers / bios ! Γι αυτο δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.. και ολα δειχνουν comple.. Δεν ξερω τι φαση.. το κανει σε ολα τα παιχνιδια παντως..
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2024 στις 7:21 ΜΜ, kazu1926 είπε Τελικα με το freeze τι εγινε? Εκανες σωστα driver updates? Bios updates? XMP profile on κτλ κτλ? Στις 23/2/2024 στις 8:01 ΠΜ, kostaskiou είπε Καλημερα ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος τι εφταιγε.. Θέμα driver ήταν από όσο καταλαβαίνω. Στις 28/1/2024 στις 2:00 ΜΜ, kostaskiou είπε Εκανα αυτα τα βηματα και νομιζω διορθωθηκε οντως βεβαια πεφτουν τα fps στα γκειμς αλλα αυτο το freeze νομιζω διορθωθηκε μολις κατεβασα το chipset για καποιο λογο.. Στις 23/2/2024 στις 11:34 ΠΜ, kazu1926 είπε Ειναι ολα περασμενα απο την αρχη σε full updated & latest drivers / bios ! Αν ενώ έχουν ξεκινήσει τα φριζαρίσματα και ο φίλος σου συνεχίζει να παίζει δίνεται η αίσθηση ότι τα φριζαρίσματα μεγαλώνουν σε διάρκεια, πιθανότατα έχεις να κάνεις με throttling. Του ρίχνει τα ρολόγια λόγω μεγάλων θερμοκρασιών. Και μόνο στην υποψία throttling, δεν ενδείκνυται να γονατίζουμε το μηχάνημα μέχρι να είμαστε 1000% σίγουροι ότι όσο περνάει η ώρα το throttling χοντραίνει. Αντίθετα εγκαθιστάτε το hwinfo και το ανοίγεται πριν το παιχνίδι να το παρακολουθείτε. Αν τη στιγμή που συμβαίνει το φριζάρισμα πέφτουν ξαφνικά πολύ τα ρολόγια είτε του επεξεργαστή είτε ενός εκτός του πυρήνα ή της μνήμης της κάρτας γραφικών υπάρχει thermal throttling. Κοιτάμε και τις αντίστοιχες θερμοκρασίες ότι είναι υψηλές, για επιβεβαίωση. Throttling μπορεί να υπάρχει και στα VRM της μητρικής, ακόμα και αν αυτά δε φαίνονται στις θερμοκρασίες. Πάλι μειώνεται ο πολλαπλασιαστής και η συχνότητα της CPU απευθείας στα ελάχιστα δυνατά σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι θα το καταλάβεις. Αν δεν υπάρχουν μεγάλες και απότομες μειώσεις των ρολογιών/συχνοτήτων, χαρακτηριστικές των thermal throttling, δοκιμάστε επανεγκαστάσταση του driver της κάρτας γραφικών με το DDU μέσω safe mode, όπως δίνονται οδηγίες εδώ, αφού πρώτα έχετε απεγκαταστήσει msi afterburner και άλλα GPU O/C προγράμματα από οποιονδήποτε κατασκευαστή μητρικών, κουτιών, καρτών γραφικών (asus, gigabyte, asrock, corsair, nzxt κοκ): Η απλή εγκατάσταση νέου driver γραφικών επάνω στον παλιόν, δημιουργεί πολύ συχνά προβλήματα και για αυτό υπάρχει ειδική αντιμετώπιση για drivers καρτών γραφικών από τους υπόλοιπους drivers. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα