Προς το περιεχόμενο

Το eBay απολύει το 9% του συνόλου των εργαζομένων του

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"οι απολύσεις σηματοδοτούν ότι η ηγεσία δίνει προτεραιότητα στα διευρυμένα περιθώρια κερδοφορίας και στις αποδόσεις των επενδυτών, ακόμα και αν χρειαστεί να είναι σε βάρος των εργαζομένων."

Αυτή η παράγραφος τα λέει όλα, το κέρδος των ceo και των επενδυτών πάνω από όλα, γιατί δηλαδή ο Ινδός της microsoft τι έκανε?, πριν απολύσει με εμπάθεια χιλιάδες εργαζομένους πήγε σε συναυλία του Sting στο Davos η οποία ήταν με πρόσκληση μόνο και τσίμπησε και μία αυξησούλα 10% στον μισθό του.

49b0ef2d126d17b81d1cbcf58a2b9cf4_res.jpe

Επεξ/σία από cpc464
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, polaki είπε

Ως πωλητής 10000 φορές να πουλούσα οικονομικότερα χωρίς να μιλήσω ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, παρά αυτό το πράγμα που γίνεται συνεχώς εδώ "πόσο μου το αφήνεις κλπ". Σίχαμα. Ακόμα πουλάω βέβαια εκεί οτιδήποτε non-ηλεκτρονικό, το οποίο πουλάω μέσω insomnia.  Από τότε, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ από non-Eu.

Απορια : χρεωνεις 300 ευρω στην αγγελια ινσομνια πχ για τηλεφωνο Xiaomi.

Κατ αρχην καλη η τιμη για μτχ , αγγελια κτλπ , χωρις ομως να ειναι και τοσο ελκυστικο για να μπει κανεις στο τρυπακι. Ο αγοραστης προτεινει γραπτως (αν τυχον βολευει και δεν υπαρχει αλλος ενδιαφερομενος)  νετα σκετα 240 μετρητα και στην πορτα σου . Το λες και σιχαμα το σκοντο ;

Επεξ/σία από nepomuk

43 minutes ago, Arkin said:

Βαρετο καταντησε καθε τρεις και λιγο μεγαλες εταιριες αρκετων δις η τρις απολυουν κοσμο.

Που να δεις τι γίνεται με τις προσλήψεις και τους μισθούς (ειδικά εδώ στην Ελλάδα). Αλλά εκεί δεν έχει κλικς, οπότε περνάνε απαρατήρητες...

• Like 2

ηταν 1000 και τα καταφεραν αρα πρεπει να δοκιμασουν με 900. αν τα καταφερουν θα δοκιμασουν με 800. εν ολιγοις να δουλευετε στο ρελαντι γιατι ετσι θα κρατησετε τη δουλεια σας.

Τελικά που θα δουλέψει ο κόσμος; Όλοι απωλείουν ενώ κερδίζουν. Κάποια πρόσληψη θα δούμε;

Αυτές οι πρακτικές συνήθως οδηγούν στις αδικίες και ο αδικίες στις ριζικές αλλαγές στο σύστημα.

• Like 1

6 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ πάλι αγόραζα αποκλειστικά από το ebay αρκετά χρόνια από το 2005 ως το 2012~15 ούτε θυμάμαι πότε ξεκίνησε το κακό. Από τότε που έγινε αυτό με την ΕΕ και τον εκτελωνισμό στο checkout, έφτασα να πληρώνω τελωνείο και κατά την αγορά αλλά και στην Ελλάδα γιατί ο κάθε Κινέζος αδιαφορούσε να βάλει το χαρτάκι εκτελωνισμού και τα Ελληνικά τελωνεία έβαζαν ότι γούσταραν επιπλέον. Πολλές φορές τα έπαιρναν ιδιωτικές εταιρίες εκτελωνισμού οι οποίες έβαζαν τα τέλη όπως γούσταραν και πρόσθεταν και 50% της αξίας του εκτελωνισμού για δική τους αμοιβή, άκουσον άκουσον, να παίρνουν ως αμοιβή ποσοστό επί της αξίας του προϊόντος λες και είναι κράτος.

Μόνο το aliexpress πλέον μου στέλνει τα πάντα χωρίς να πληρώνω κάτι επιπλέον, λογικά το έχω ήδη πληρώσει στο checkout και το τελωνείο παίρνει την προμήθεια. Μάλιστα η τιμή που βλέπεις στο προϊόν είναι τελική, δεν πας να βάλει πράγματα στο καλάθι και μετά να σου το αυξάνει για δασμούς. Ότι βλέπεις είναι ήδη τελική τιμή.

Θα στο κάνω ακόμα καλύτερο. Επιχείρησα να αγοράσω ανταλλακτικά (βίδες m.2) από Γερμανία και στο checkout μου έβαζε και φόρο. Έφαγε άκυρο η παραγγελία, απλά.

25 minutes ago, Koopas said:

Θα στο κάνω ακόμα καλύτερο. Επιχείρησα να αγοράσω ανταλλακτικά (βίδες m.2) από Γερμανία και στο checkout μου έβαζε και φόρο. Έφαγε άκυρο η παραγγελία, απλά.

Ισχύει, το ebay είναι Αμερικάνικο και δεν κάνει καλό κουμάντο ενώ οι ασιάτες πωλητές δεν πειθαρχούν καν, δεν τους νοιάζει.

Το Aliexpress είναι κινέζικο και εκεί οι νόμοι είναι αυστηροί, αν δεν τηρήσουν τα πάντα έχει βίτσιασμα άγριο. Ακόμα και το site τους είναι πολύ πιο τακτοποιημένο και μέχρι σήμερα μου έχει τύχει να μην έρθει πακέτο παίρνω τα χρήματα πίσω επιτόπου. Στο ebay είχε πολύ μεγάλη διαδικασία ορισμένες φορές ειδικά με scammers.

3 hours ago, nepomuk said:

Απορια : χρεωνεις 300 ευρω στην αγγελια ινσομνια πχ για τηλεφωνο Xiaomi.

Κατ αρχην καλη η τιμη για μτχ , αγγελια κτλπ , χωρις ομως να ειναι και τοσο ελκυστικο για να μπει κανεις στο τρυπακι. Ο αγοραστης προτεινει γραπτως (αν τυχον βολευει και δεν υπαρχει αλλος ενδιαφερομενος)  νετα σκετα 240 μετρητα και στην πορτα σου . Το λες και σιχαμα το σκοντο ;

Φίλε μου δεν το λέω για κακό, απλά δεν είμαι στη φάση για σκόντο και διάλογο. Κωνσταντινούπολη grand bazar πήγα αν ξέρεις πως είναι η φάση εκεί και ήθελα να φύγω στα 5 λεπτά.

Βαζω μια τιμή (όσα μου λείπουν), αν κάποιος δε θέλει ας μην το πάρει, θα το κρατήσω 2 μήνες εκεί μέχρι να «βάλω μυαλό» να χαμηλώσω την τιμή. 

EBay δεν τολμάς να στείλεις κάτι χωρίς να είναι 100% όπως το περιγράφεις, οπότε ανεβάζω 35 φωτογραφίες τέλος. Εδώ για ένα κινητο συναντιέσαι με τον άλλο και το περιεργάζεται 21 λεπτά. Ενταξει δεν τα μπορώ αυτά με κουράζουν, εμένα προσωπικά δεν είναι κακό, πολύ καλά κάνουν και ελέγχουν το παραμικρό όλοι γιατί υπάρχουν αρκετοί αετονύχηδες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, polaki είπε

Βαζω μια τιμή (όσα μου λείπουν), αν κάποιος δε θέλει ας μην το πάρει, θα το κρατήσω 2 μήνες εκεί μέχρι να «βάλω μυαλό» να χαμηλώσω την τιμή. 

EBay δεν τολμάς να στείλεις κάτι χωρίς να είναι 100% όπως το περιγράφεις, οπότε ανεβάζω 35 φωτογραφίες τέλος. Εδώ για ένα κινητο συναντιέσαι με τον άλλο και το περιεργάζεται 21 λεπτά. Ενταξει δεν τα μπορώ αυτά με κουράζουν, εμένα προσωπικά δεν είναι κακό, πολύ καλά κάνουν και ελέγχουν το παραμικρό όλοι γιατί υπάρχουν αρκετοί αετονύχηδες. 

Δεν ειναι μεγαλο παζαρι μια αντιπροταση νετη - σκετη με γραπτο μηνυμα . Ο αγοραστης προσφερει το περισσευμα του

και αμα ταιριαξει , ταιριαξε . Θεωρω τον χωρο των αγγελιων ως κατεξοχην ανοικτη αγορα .

Σιγουρα δεν ειναι σουπερμαρκετ. Αν επαιρνα τοις μετρητοις τις αναγραφομενες τιμες του ινσομνια δεν θα ειχα

καμμια αγοραπωλησια .

Για το 100%  της περιγραφης  , επαυξανω στο 1000%  να πουλαμε και να αγοραζουμε οτι γραφουμε και στις

λεπτομερειες και αν παρ ελπιδα στραβωσει κατι τοτε επανορθωνουμε.

Μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα της ταχυτητας περιλαμβανομενης,

πλην ισως ενος λαπτοπ καινουργες απ εξω  αλλα χωρις λειτουργικο και σεβαστης αξιας ,

οποτε ο πωλητης περιμενε μεχρι το πρωτο   Boot (προετοιμασμενος).

Για τους δυσπιστους υπαρχουν οι αξιολογησεις και να μην ξεχναμε οτι μολις ξεκολησαμε απο τα

μνημονια , οποτε οι τσεπες εχουν ακομα καβουρια. Δυσκολα θα μπει το χερι στην τσεπη χωρις σοβαρο λογο

και σκοντο.

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 1

Αναμενομενο, αργοπεθαινει ή εχει πεθανει ήδη.

Hταν το νουμερο 1 place to be. Επικες bid war να περιμενεις χωρις μαλιστα να το θελεις και τοσο το αντικειμενο αλλα ηταν η έξαψη και το κατι καινουριο, εχω παει πολυ πραγμα και εχω πουλησει πολυ πραγμα (οχι αξιας μικρο βλακειες που δινεις τωρα στο χαριστε thread).

Eχω να παρω κάτι ουτε θυμαμαι απο πότε

• Like 2

19 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ πάλι αγόραζα αποκλειστικά από το ebay αρκετά χρόνια από το 2005 ως το 2012~15 ούτε θυμάμαι πότε ξεκίνησε το κακό. Από τότε που έγινε αυτό με την ΕΕ και τον εκτελωνισμό στο checkout, έφτασα να πληρώνω τελωνείο και κατά την αγορά αλλά και στην Ελλάδα γιατί ο κάθε Κινέζος αδιαφορούσε να βάλει το χαρτάκι εκτελωνισμού και τα Ελληνικά τελωνεία έβαζαν ότι γούσταραν επιπλέον. Πολλές φορές τα έπαιρναν ιδιωτικές εταιρίες εκτελωνισμού οι οποίες έβαζαν τα τέλη όπως γούσταραν και πρόσθεταν και 50% της αξίας του εκτελωνισμού για δική τους αμοιβή, άκουσον άκουσον, να παίρνουν ως αμοιβή ποσοστό επί της αξίας του προϊόντος λες και είναι κράτος.

Μόνο το aliexpress πλέον μου στέλνει τα πάντα χωρίς να πληρώνω κάτι επιπλέον, λογικά το έχω ήδη πληρώσει στο checkout και το τελωνείο παίρνει την προμήθεια. Μάλιστα η τιμή που βλέπεις στο προϊόν είναι τελική, δεν πας να βάλει πράγματα στο καλάθι και μετά να σου το αυξάνει για δασμούς. Ότι βλέπεις είναι ήδη τελική τιμή.

Αυτό για το aliexpress ισχύει για όλα τα καταστήματα μέσα? Δεν είναι στην ευχέρεια του κάθε πωλητή όπως και στο ebay? Εγώ πάντως μόνο από banggood πλέον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, johnzach said:

Αυτό για το aliexpress ισχύει για όλα τα καταστήματα μέσα? Δεν είναι στην ευχέρεια του κάθε πωλητή όπως και στο ebay? Εγώ πάντως μόνο από banggood πλέον. 

Το Aliexpress ουσιαστικά έχει τα εργοστάσια να πουλάνε προς απλό κόσμο ενώ στο ebay έχει κυρίως απλό κόσμο να πουλάει.

Είναι πολύ πιο σοβαρό το aliexpress μιας και είναι η καταναλωτική version του alibaba που είναι επαγγελματικό-εργοστασιακό.

Προσωπικά τα ελευταία 3~4 χρόνια που αγοράζω από εκεί δεν έχω πληρώσει ούτε δραχμή για εκτελωνισμό εδώ στην Ελλάδα, μου έρχονται όλα αμέσως.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

Στις 26/1/2024 στις 5:41 ΜΜ, SpidermanGR είπε

με συγχωρείτε για αυτό που θα γράψω γιατί σε κάποιους η σε όλους μπορεί να μην αρέσει.. 

Αν μέσα σε αυτό το 9% που απολύει το  ebay είναι μέσα ένα δύο άτομα που με είχαν κλίσει τον λογαριασμού μου πριν κάποια χρόνια χωρίς να φταίω και ξέρω τη λέω γιατί ασχολούμουν επαγγελματικά ως πωλητής με χιλιάδες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.. Ίσως θα χαιρόμουν αν ήξερα ότι μέσα σε αυτά τα άτομα ήταν και αυτοί που πήραν την απόφαση να κλείσουν τον λογαριασμό μου για δύο χρόνια για να δουν πως είναι να χάνεις την δουλειά σου χωρίς να φταις και να δουν πως έρχονται τα πάνω κάτω στην ζωή τους.. 

Συμπάσχω γιατί κάτι παρόμοιο συνέβη και σε μένα, αλλά δεν ήτανε θέμα υπαλληλών αλλά του "αλγόριθμου Trump" που επέβαλε την δημιουργία εταιρείας στις Η.Π.Α. και τιμολόγια αγοράς για ότι πουλούσαμε. Λογαριασμός με 100+ πωλήσεις την ημέρα και 98,5% feedback

Στο μεταξυ το 99% που γκρινιαζουν για τις απολυσεις ,καθε φορα ευχονται σε αλλα θεματα ,να κλεισει το νετφλιξ,το youtube κλπ ,οποτε να χασουν ολοι οι εργαζομενοι τις δουλειες τους .

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/1/2024 στις 3:18 ΜΜ, JPaxilleas είπε

image.png.281f29e843c22a19b3b1ca901f3553db.png

Εκεί που ευημερούν οι αριθμοί .... κάποιοι την πληρώνουν....... (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις κάτι σαν το Joker 🤣)

Στην Ελλάδα που η "βαριά βιομηχανία" μας είναι τα μιτσόμπαρα των μπράβων πάνω στον (καταπατημένο) αιγιαλό, δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί γιατί το χρήμα που βγαίνει είναι "μαύρο" δηλαδή αδήλωτο. Και οι υπάλληλοι επίσης αδήλωτοι χωρίς ασφάλιση.

Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε κακές πολυεθνικές όπως η eBay να μας απολύσουν ενώ ευημερούν οι αριθμοί, άγιο είχαμε.

Γιατί ή το ένα αφεντικό θα έχεις ή το άλλο, δεν υπάρχουν "παράδεισοι".

Επεξ/σία από kurkosdr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...