Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Συμφωνώ.

Η παραβίαση κάποιου όρου είναι λόγος έξωσης.

Φαντάζομαι όμως ΟΧΙ με την διαδικασία express αλλά με την διαδικασία τα ζώα μου αργά, βάλε 2 χρόνια και ο θείος βοηθός . Εν τω μεταξύ το σκυλί πχ ΜΕΣΑ η όχι ?

Γίνονται ασφαλιστικά σε σκύλο έως εκδικαστεί η υπόθεση?

Ότι μπορεί να αργήσει είναι σχεδόν σίγουρο.2 χρόνια δεν θα πάει,αλλά δεν θα είναι και εξπρες,εκτός αν δεν πληρώνει.Το σκυλί μέσα μέχρι την έξωση.Και φυσικά ξέρει ο μισθωτής ότι το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί και χάνει και την εγγύηση.

Ενα ακόμα άρθρο από τα πολλά που υπάρχουν 

https://homi.com.gr/el/blog/rent/enoikiasi-katoikidia/

Η πλειοψηφία ιδιοκτητών βέβαια δεν έχει πρόβλημα με κάποιο κατοικίδιο,γιαυτο και δεν το αναφέρουν ρητά στο ιδιωτικο συμφωνητικο.Αν γραφτεί όμως και υπογραφτεί,τοτε ισχύει.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ότι μπορεί να αργήσει είναι σχεδόν σίγουρο.2 χρόνια δεν θα πάει,αλλά δεν θα είναι και εξπρες,εκτός αν δεν πληρώνει.Το σκυλί μέσα μέχρι την έξωση.Και φυσικά ξέρει ο μισθωτής ότι το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί και χάνει και την εγγύηση.

Αρα, δεν υπάρχει κάποια διατύπωση στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που να κάνει την 'διαφορά' ?

Δημοσ.
10 minutes ago, GREGORYMO said:

Συμφωνώ.

Η παραβίαση κάποιου όρου είναι λόγος έξωσης.

Φαντάζομαι όμως ΟΧΙ με την διαδικασία express αλλά με την διαδικασία τα ζώα μου αργά, βάλε 2 χρόνια και ο θείος βοηθός . Εν τω μεταξύ το σκυλί πχ ΜΕΣΑ η όχι ?

Η διαδικασία "εξπρές" προϋποθέτει δυστροπία από τη μεριά του ενοικιαστή, και δεν ξέρω εάν αυτή η παραβίαση του συμβολααίου αποτελεί δυστροπία, για τόσο εξειδικευμένες απαντήσεις απευθύνσου σε δικηγόρο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αρα, δεν υπάρχει κάποια διατύπωση στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που να κάνει την 'διαφορά' ?

Για να γίνει εξπρές έξωση,όχι.Μόνο αν δεν πληρώνει στην ώρα του.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η διαδικασία "εξπρές" προϋποθέτει δυστροπία από τη μεριά του ενοικιαστή, και δεν ξέρω εάν αυτή η παραβίαση του συμβολααίου αποτελεί δυστροπία, για τόσο εξειδικευμένες απαντήσεις απευθύνσου σε δικηγόρο.

Συμφωνώ.

47 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αρα, καταλήγουμε στο μηδέν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αρα, καταλήγουμε στο μηδέν.

Όχι ακριβώς.Καταγγελεις κανονικότατα τη μίσθωση,ξεκινάει η νόμιμη διαδικασία.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.Και φυσικά του ξεκαθαρίζεις ότι δεν θα γίνει ανανέωση συμβολαίου.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Ποια είναι 'ορθότερη' διατύπωση ώστε να 'αποκλείσει' κάποιος σε ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης την ύπαρξη κατοικίδιων?

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις την ύπαρξη κατοικίδιου σε διαμέρισμα,μόνο τον αριθμό,είναι νόμος πλέον..Τώρα εάν ψάχνεις να το νοικιάσεις προφανώς μπορείς να προτιμήσεις ανθρώπους χωρίς κατοικίδιο

2 ώρες πριν, jmmys είπε

Η πλειοψηφία ιδιοκτητών βέβαια δεν έχει πρόβλημα με κάποιο κατοικίδιο,γιαυτο και δεν το αναφέρουν ρητά στο ιδιωτικο συμφωνητικο.Αν γραφτεί όμως και υπογραφτεί,τοτε ισχύει.

Φίλε μου αν δεν κάνω λάθος παραθέτεις ένα άρθρο και όχι νόμο το οποίο αναφέρετε σε ΦΕΚ του 2012,το 2019 άλλαξε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Νομίζω στον ιδιοκτήτη του σκύλου γίνονται.

Στην περίπτωσή σου μπορείς να βάλεις αυτόν τον όρο αν το επιθυμείς.

Αναφορά σε κείμενο

Σε αντιδιαστολή, λοιπόν, με τα παραπάνω, άλλη αντιμετώπιση έχει τυχόν αντίθετος όρος μισθωτηρίου συμβολαίου, που απαγορεύει τη διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κατοικία, καθώς η συμφωνία μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή διέπεται από την θεμελιώδη αρχή της «ελευθερίας των συμβάσεων» και ως εκ τούτου υπερισχύει του νόμου. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι η ως άνω διαμορφωθείσα κατάσταση και το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος να διατηρείται κατοικίδιο ζώο, ακόμα και σε μισθωμένη κατοικία, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα του εκμισθωτή να καταγγείλει τη μίσθωση στην περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του ως άνω άρθρου 8 ή παρατηρήσει κακή χρήση του μισθίου, ήτοι της οικίας/διαμερίσματος.

Αναφορά σε κείμενο

Πολλοί εκμισθωτές έχουν συμπεριλάβει, προληπτικά, στους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού την απαγόρευση φιλοξενίας ζώων στο μίσθιο. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής υπογράψει το συμφωνητικό, τότε παύει να ισχύει αυτόματα η κάλυψη που του προσφέρει ο νόμος. Αν αργότερα αποφασίσει να φέρει κρυφά το κατοικίδιο στο διαμέρισμα, τότε ο εκμισθωτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση και να αποβάλλει το μισθωτή από το μίσθιο.

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Morosis είπε

Φίλε μου αν δεν κάνω λάθος παραθέτεις ένα άρθρο και όχι νόμο το οποίο αναφέρετε σε ΦΕΚ του 2012,το 2019 άλλαξε 

Άλλαξε για τον κανονισμό της πολυκατοικίας.Η θεμελιώδης αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων συνεχίζει να ισχύει,επειδή ο νόμος 4830/2021 δεν το ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύει πλέον.

Αν τώρα άλλαξε και αυτό,και ένας ιδιοκτητης τονίσει ότι δεν επιθυμεί κατοικίδιο και το φέρει ο μισθωτης,τότε δεν μπορεί να κάνει κάτι ο εκμισθωτής,αλλά σίγουρα θα τον ταράξει στην νομιμότητα με τις πληρωμές και με ότι έχει σχέση με το κατοικίδιο και σίγουρα δεν θα του ανανεώσει  το συμβόλαιο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, jmmys είπε

Ενδιαφέρον θα είχε αν υπήρχε απόφαση κάποιου δικαστήριου για τέτοιο θέμα.

14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Υπάρχει και το άλλο:

Έστω ότι ο μισθωτής δέχεται τον όρο και υπογράφει το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Έρχεται σε 6μηνες πχ και σου λέει ότι το παιδάκι θέλει 1 σκυλάκι και του το πήρα.

Τι γίνεται τότε?

Νομίζω ότι γυρνάμε στο μηδέν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ενδιαφέρον θα είχε αν υπήρχε απόφαση κάποιου δικαστήριου για τέτοιο θέμα.

Υπάρχει και το άλλο:

Έστω ότι ο μισθωτής δέχεται τον όρο και υπογράφει το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Έρχεται σε 6μηνες πχ και σου λέει ότι το παιδάκι θέλει 1 σκυλάκι και του το πήρα.

Τι γίνεται τότε?

Νομίζω ότι γυρνάμε στο μηδέν.

Αν ο μισθωτής είναι άνθρωπος σωστός,τυπικός στις πληρωμές,τότε δεν βλέπω το λόγο να του το αρνηθείς.Αν πάλι δεν το επιθυμείς,μπορείς να πας σε δικηγόρο για καταγγελία της μίσθωσης,εφόσων έχει το συμφωνητικο αυτόν τον όρο,από ότι κατάλαβα είναι μια γκρίζα ζώνη,οπότε ανάλογα τι θα κρίνει το δικαστήριο,και του λες ότι μόλις λήξει η 3ετια φεύγει.

Ξανά όμως,αν ο άνθρωπος είναι σωστός,δεν είναι λόγος αυτός,κατά την άποψη μου,να τον διώξεις.

Ολα με συνεννόηση γίνονται.Οταν υπάρχει δόλος,τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην δικτατορία του δικαιωματισμού.Αν εσυ δεν επιθυμείς κατοικίδια,αυτόματα γίνεσαι κακός,παλιάνθρωπος.Παραθετω την άποψη του συντονιστή,που ο χαρακτήρας του ανθρώπου εξαρτάται από το αν έχει κατοικίδιο ή όχι.Δεν έχει δικαίωμα να μην θέλει,αν θέλει να γίνει καλύτερος άνθρωπος.Και ο Χιτλερ τα λάτρευε τα σκυλιά.

Quote «Φροντίστε μερικοί να εντάξετε ένα κατοικίδιο στην οικογένεια σας, μπας και κάνει εσάς και τα παιδιά σας (αν έχετε) καλύτερους ανθρώπους…»

Να τονίσω,προς αποφυγή παρεξηγήσεων,ότι και εγώ αγαπώ τα σκυλιά,έχω στο εξοχικό από το 1990 σκυλιά,αλλά μέσα στο διαμερισμα μου δεν θα τα ήθελα.Προσωπικη άποψη,υποκειμενική άποψη.Δεν θα κρίνω όμως αρνητικά κποιον  που θέλει κατοικίδια μέσα στο διαμέρισμα του.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, jmmys είπε

Αν ο μισθωτής είναι άνθρωπος σωστός,τυπικός στις πληρωμές,τότε δεν βλέπω το λόγο να του το αρνηθείς.Αν πάλι δεν το επιθυμείς,μπορείς να πας σε δικηγόρο για καταγγελία της μίσθωσης,εφόσων έχει το συμφωνητικο αυτόν τον όρο  και του ανακοινώνεις ότι μόλις λήξει η 3ετια φεύγει.

Ολα με συνεννόηση γίνονται.Οταν υπάρχει δόλος,τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Τέλος μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην δικτατορία του δικαιωματισμού.Αν εσυ δεν επιθυμείς κατοικίδια,αυτόματα γίνεσαι κακός,παλιάνθρωπος.Παραθετω την άποψη του συντονιστή,που ο χαρακτήρας του ανθρώπου εξαρτάται από το αν έχει κατοικίδιο ή όχι.Δεν έχει δικαίωμα να μην θέλει,αν θέλει να γίνει καλύτερος άνθρωπος.Και ο Χιτλερ τα λάτρευε τα σκυλιά.

Quote «Φροντίστε μερικοί να εντάξετε ένα κατοικίδιο στην οικογένεια σας, μπας και κάνει εσάς και τα παιδιά σας (αν έχετε) καλύτερους ανθρώπους…»

Να τονίσω,προς αποφυγή παρεξηγήσεων,ότι και εγώ αγαπώ τα σκυλιά,έχω στο εξοχικό από το 1990 σκυλιά,αλλά μέσα στο διαμερισμα μου δεν θα τα ήθελα.

Για αυτό έγραψα στο άρθρο:

Ποια είναι η ορθότερη διατύπωση όταν ο εκμισθωτής δεν επιθυμεί σκυλιά διότι το διαμέρισμα είναι 1' ενοικίαση.

ΤΩΡΑ, αν τον πας στα δικαστήρια για αθέτηση κάποιου όρου, ΠΡΩΤΑ έχει λήξει το μισθωτηριο και ΜΕΤΑ θα βγει η απόφαση.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Για αυτό έγραψα στο άρθρο:

Ποια είναι η ορθότερη διατύπωση όταν ο εκμισθωτής δεν επιθυμεί σκυλιά διότι το διαμέρισμα είναι 1' ενοικίαση.

ΤΩΡΑ, αν τον πας στα δικαστήρια για αθέτηση κάποιου όρου, ΠΡΩΤΑ έχει λήξει το μισθωτηριο και ΜΕΤΑ θα βγει η απόφαση.

Νομίζω ότι απαντήθηκε η ερώτηση.Τωρα αν θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο,πας σε δικηγόρο να συντάξει το ιδιωτικο συμφωνητικό.

Δημοσ.
Στις 26/1/2024 στις 4:29 ΜΜ, TeoTheGreek13 είπε

Θέλω να νοικιάσω σπίτι και σκέφτομαι για πόσα χρόνια να υπογράψω όταν βρω. Και ήθελα να ρωτήσω τι κυρώσεις παίζουν σε περίπτωση που ας πούμε έχω υπογράψει για 3 χρόνια και θέλω να φύγω νωρίτερα.

Αν ξέρεις κάποιος...

Αν φύγεις νωρίτερα υποτίθεται ότι πρέπει να αποζημιώσεις τον ιδιοκτήτη. Αν δεν το κάνεις, υποτίθεται ότι μπορεί να σε πάει δικαστικά. Δεν το κάνει κανένας όμως, διότι δεν αξίζει, άσε που λογικά θα το νοικιάσει εύκολα σε άλλον με περισσότερα χρήματα. Κάνε συμβόλαιο για ένα χρόνο, και βλέπεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...