Προς το περιεχόμενο

Τεράστιες αλλαγές στο iPhone, με την Apple να υποστηρίζει το sideloading και τα εναλλακτικά app stores εξαιτίας της Ε.Ε

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, billdanos είπε

Ναι, όπως πέτυχαν αυτά με το GDPR και καταλλήξαμε απλά στο να πατάμε I Agree σε κάθε κλικ και επι της ουσίας τίποτα! 😛 

μιλα για παρτη σου. το disagree ειναι ακριβως διπλα. υπαρχει και μια μλκια με εννομο ενδιαφερον, αλλα περα οτι εχει αρχισει να μειωνεται (μαλλον καποιοι τον φαγανε) συνηθως ειναι επισης πανευκολο να το απενεργοποιησεις. και για οσους δε θελουν να ασχολουνται υπαρχει και addon που αρνειται αυτοματα τα κουκις. θα το θεωρουσα και αυτο απαραιτητο αλλα αν υπαρχει ακομα καμια σελιδα που δεν εχεις επιλογη να αρνηθεις (θα τον φανε και αυτοι που θα παει) αντι να σε ειδοποιησει προτιμαει να πατησει αποδοχη "αθορυβα"

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Λέτε ότι δεν μας επηρεάζει. Γράφω μερικές απορίες.

Το κινητό για κάποιους  είναι η νούμερο  1 συσκευή που δεν θέλει να μπει τίποτα τρίτο. Έχουμε e-banking, smart home, είναι το κέντρο του ecosystem ακόμα κι αν δεν είναι το hub, Mail, calendar , notes κτλ.
Δεν είμαστε όλοι ακόμα στην φάση  να παίζουμε με custom rom , σπασμένα apps, root και 1 εκατομμύριο χαζό εφαρμογές που δεν μας χρειάζονται και μετά σέρνεται το κινητό. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο δεν θα περνάμε iPhone.

Τέλος, κανείς δεν μας ανάγκασε να πάρουμε iPhone. Όσοι θέλουν τέτοιες δυνατότητες καλά κάνουν και παίρνουν Android.

τοτε μη βαλεις τιποτα "τριτο"?

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Αλλά στο App Store υπάρχει πολύ μεγάλος έλεγχος των εφαρμογών, και ως προς το τι άδειες ζητάνε από το χρήστη, και ως προς το που συνδέονται (και γιατί), και οτιδήποτε άλλο φαντάζεσαι. Αυτό είναι καθαρά λόγω πολιτικής (π.χ. η Google κάνει πολύ πιο βασικούς / υποτυπώδεις ελέγχους). Σε τρίτο store όμως δεν υπάρχει καν η δυνατότητα να γίνει ο οποιοσδήποτε έλεγχος.

Αν δεν έχει hype η εφαρμογή σου και μπόλικα downloads οι έλεγχοι που γίνονται είναι μάλλον βασικοί και στο App Store, αν ξέρεις μάλιστα κάποιες ιδιοτροπίες περνά το review και σε μισή ώρα. Εκ πείρας αυτά. Τα labels στο App Store, που λένε τι δεδομένα συλλέγει μια εφαρμογή είναι εντελώς στην ευχέρεια του developer τι θα δηλώσει, εχω δει εφαρμογή με Google Analytics που έγραφε πως δεν συλλέγει τίποτα. Δεν ρίχνω άκυρο στον τρόπο που δουλεύει αυτό κατά βάση, αλλά το Analytics framework π.χ. θα περίμενα να γίνεται αυτόματα detected.

Και σε επιφανή 3rd party store δε νομίζω να επιτρέπουν malware πάντως. Αν κάνουν την διανομή των binaries, μια χαρά θα μπορούν να τα σκανάρουν. Επίσης θα τα σκανάρει και η Apple για malware μέσω υποχρεωτικού notarization για να τρέχουν στις συσκευές.

Το θέμα επίσης δεν είναι η προμήθεια της Apple τόσο (για τον τελικό χρήστη ούτε καν) αλλά ο έλεγχος στην λειτουργικότητα και το περιεχόμενο.

12 λεπτά πριν, oldnew είπε

Πράξη, και οχι θεωρία. Πριν κανα 2-3 μερες το έφτιαξα (με απλα υλικά σπιτιού, ενα τενεκε απο λαδι για τη λαμαρίνα, και ενα πεταμένο συρτάρι για το ξυλο. Ενα απλο black&decker και κατσαβίδια. Συν αυτοκόλλητο καρμπόν που ειχα) . Καμπίνα arcade. Μεσα εχει ενα android galaxy tab s6 pro (snapdragon 855). Μερικές 1000αδες games. Αν θες του βαζεις και πχ ολα τα παιχνίδια του playstation 2 και τα τρέχεις σε 2πλασιασες+ αναλύσεις, μοιάζουν σαν γραφικά playstation 4, και ειδικά στις 10.6 ιντσες που ειναι. 

Κόστος 25ε, οσο κανει ο μοχλός και τα κουμπιά. Και φυσικά βγάζεις την ταμπλέτα και την χρησιμοποιεις νορμάλ. Αντε καντο αυτό σε ios. Ειχα. Απλα δε γίνεται.. Χρησιμοποιω και frontended τα οποία απλα δεν μπαίνουν σε ios. Αλλα είπαμε, χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω τους ios χρήστες, ειναι εντελώς απλοί χρηστές που θέλουν να πατάνε ενα εικονίδιο και να τρέχει ενα fb, Instagram, και κανα games της πλάκας, γιατί χωρίς μοχλο δεν παίζεις. Και αυτο ειναι σεβαστό. Αυτά που περιγράφω εγω είναι επιστημονικη φαντασία για εναν χρήστη ios. Και θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη εγκυκλοπαιδια τι παραπάνω μπορείς να κάνεις. 

Απ την αλλη, και οι χρήστες android το 90% τα ιδια απλά πράγματα κανει. Απλα αυτοι που κάνουν παραπάνω πράγματα αναγκαστικά πάνε σε Android. Είναι ενα πολύ ανωτέρο λειτουργικό αυτή τη στιγμή που μπορείς κυριολεκτικά να κάνεις τα πάντα. 

Αν εσύ είσαι μερακλής και πιάνουν τα χέρια σου να φτιάχνεις arcade booths από τενεκέδες και συρτάρια μπράβο σου!

Ελάχιστοι θα το κάνουν βέβαια. Και πριν 10+ χρόνια και επι εποχές Cydia, ή και με αυτά που σπάνια έμπαιναν στο App Store (είχα προλάβει το iMame π.χ.) μια χαρά παίζαν πολλά παρόμοια στο iOS. Δεν εντυπωσιάζομαι δλδ κιόλας :) 

To games της πλάκας στο iOS εν τω μεταξύ δεν το πολυακούω, έχω παίξει πολύ όμορφα παιχνίδια κατά καιρούς. Και δεν εννοώ Candy Crush. Δεν είμαι gamer βέβαια, δεν συγκρίνω με PC games ή κονσόλες, αλλά για την συγκεκριμένη πλατφόρμα και κοινό έχουν παίξει αριστουργήματα, φτιαγμένα μάλιστα για touch screen, όχι με... virtual κουμπιά.

Τα emulators παραμένουν για μένα gimmick. Τα είχα και στο PC μου, τα είχα και στο Mac μου, έκανα και το iPhone μου Game Boy και ξανατερμάτισα το Super Mario Land (τενοντίτιδα) και οκ, πλάκα είχανε - όχι για πολύ όμως.

Η πλειοψηφία το sideloading στο Android το χρησιμοποιεί για το τζαμπατζιλίκι, όχι για... μερακλίδικα πράγματα.
YouTube χωρίς διαφημίσεις, Spotify cracked, streaming ταινίες και σειρές από torrents, κάνα ebook, etc.

Και δεν το παίζω υπεράνω, πως τάχα μου δεν τα κάνω αυτά. Φυσικά και δεν μου έχουν λείψει από τις συσκευές Apple γιατί υπάρχουν τρόποι για όλα. Κάτι αντίστοιχο του SmartTube για Android TV μόνο δεν έχω βρει...

37 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε

υπαρχει και addon που αρνειται αυτοματα τα κουκις. θα το θεωρουσα και αυτο απαραιτητο αλλα αν υπαρχει ακομα καμια σελιδα που δεν εχεις επιλογη να αρνηθεις (θα τον φανε και αυτοι που θα παει) αντι να σε ειδοποιησει προτιμαει να πατησει αποδοχη "αθορυβα"

Spoiler

Δώσε κάνα τιπ.

• Like 2

15 ώρες πριν, SkaL- είπε

Δεν ισχύει ! Εμένα μου αρέσουν σαν συσκευές ειδικά τα mini λόγο μεγέθους και εμφάνισης και ας είναι πολύ κομμένα σε χαρακτηριστικά, αλλά δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω και δυστηχως είμαι με ένα παλιό pixel 3 που έχει το μέγεθος που θέλω και κάνει παπάδες ! 

Με το mini δε θα προλάβεις να κάνεις κάτι γιατί θα μείνει από μπαταρία

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Hal9000 Στον τίτλο: εξαιτίας, χάρη ή λόγω; Παίρνεις θέση κατά τότε.

Το ζήτημα να μάς δίνουν την ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα κινητά μας είναι λάθος, δηλαδή; οοοοοκ

Επεξ/σία από nickolasemp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Chachanoulis είπε"

τοτε μη βαλεις τιποτα "τριτο"?

Δεν θα βάλω εκτός από το office 365 αν αναγκαστώ που έτσι κι αλλιώς την MS την εμπιστεύομαι. Επίσης τις συνδρομές του 365 (εταιρική , προσωπική) δεν της έκανα μέσω App Store άρα δεν θα άλλαζε κάτι οικονομικά και ελπίζω θα παραμείνει και στο App Store.
Το υπόλοιπο το διάβασες ή πιάστηκες  σε μια φράση;

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, logistoulis είπε

Με το mini δε θα προλάβεις να κάνεις κάτι γιατί θα μείνει από μπαταρία

Ενώ πχ σε αυτά προλαβαίνεις:

image.png.06051e39cae6ca3701da4bfdf35ec9fc.png

... κινητά διπλάσιου μεγέθους, με διπλάσιες μπαταρίες και ασήμαντες διαφορές. 

Δε λέω ότι η μπαταρία είναι το δυνατό σημείο της συγκεκριμένης συσκευής, αλλά για την εποχή του ακομη και σήμερα δεν υπάρχει στο κόσμο καλύτερο κινητό στο μέγεθός του... και όχι, τα απλά galaxy S series ή τα zenfones ΔΕΝ είναι στο μέγεθός του.

Βγάζει μία μέρα με μέτρια χρήση. Αν είσαι τύπος που δεν αφήνει το κινητό από τα χέρια του, τότε δεν αγοράζεις τέτοια συσκευή εξαρχής. Θέλεις μεγάλη συσκευή με μεγάλη μπαταρία.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3

6 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δε λέω ότι η μπαταρία είναι το δυνατό σημείο της συγκεκριμένης συσκευής, αλλά για την εποχή του ακομη και σήμερα δεν υπάρχει στο κόσμο καλύτερο κινητό στο μέγεθός του... και όχι τα απλά galaxy S series ή τα zenfones ΔΕΝ είναι στο μέγεθός του.

Βγάζει μία μέρα με μέτρια χρήση. Αν είσι τύπος που δεν αφήνει το κινητό από τα χέρια του, τότε δεν αγοράζει τέτοια συσκευή εξαρχής. Θέλεις μεγάλη συσκευή με μεγάλη μπαταρία.

Εντάξει δεν είσαι δίκαιος. Τα αλλά έχουν τόσα data σου να στείλουν στην Google….

• Like 4
  • Thanks 1

Στις 26/1/2024 στις 2:10 ΠΜ, johnzach είπε

Χαχαχαχαχαχαχα λέει ο άλλος κανένας iphonακιας δεν το ζήτησε. Λογικό ρε φίλε. Αλλιώς δεν θα ήταν iphonaκιας to begin with. Τι φαντασία να έχει κάποιος που παίρνει το πιο ικανό hardware στον κόσμο για να μπαίνει ινσταγκραμ και να βλέπει γιουτουμπ με διαφημίσεις. Χωρις πολλά πολλά, τα πιο σημαντικά από τα άπειρα καλά που μπορεί να φέρουν αυτοί οι κανονισμοί. 

1) emulators να παίξεις το αγαπημένο σου rom hack. 

2) devilution να παίξεις diablo. +πολλά άλλα παλιά pc game ports. 

3) Premium Spotify, YouTube music, tidal και γενικά cracked εφαρμογες οποία θες και όποτε την θες. 

4) stremio and kodi με real debrid για σειρές και ταινίες (παρτε εσείς nova/cosmote/disney/Netflix/prime 😂

5) tachiyomi για comics/manga και zlib για βιβλία. 

6) browser με support ublock origin, το μοναδικό effective adblocker. 

Αυτά και με actual file management support (να περνας με ένα απλό drag and drop οτι αρχείο γουστάρεις) και πήρα iphone αύριο γτ μου αρέσουν οι αποδώσεις στο βίντεο, οι επεξεργαστές και το design... αλλά αν δεν σου ανήκει η συσκευή να κάνεις ότι θες τι νόημα έχει. 

Μερικά υπάρχουν ήδη. Για τα υπόλοιπα είναι λίγο περίεργο καθώς ουσιαστικά ζητάς κάτι παράνομο. Stremio,Kodi, Cracked εφαρμογές, emulators κλπ 

Εφόσον κάποιος θα πληρώσει κοντά στο χιλιάρικο για μια συσκευή(ή και 1.5 χιλιάρικο) πολύ πιθανό είναι να έχει να πληρώσει και μια νόμιμη συνδρομή Youtube , Spotify κλπ που αναφέρεις πως θέλεις cracked..

Η συσκευή σου ανήκει μια χαρά.Αν θέλεις την πουλάς , την σπάς , την δουλεύεις όπως έχει σχεδιαστεί να δουλεύει κλπ. Το να κατεβάζεις παράνομα κάτι που κανονικά είναι επι πληρωμή δεν σημαίνει πως δεν σου ανήκει. Δεν καταλαβαίνω πως έχει προκύψει πως δεν σου ανήκει κάτι αν δεν μπορείς να κάνεις το κάθε τι παράνομο που θέλεις.

• Like 3

17 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Δε λέω ότι η μπαταρία είναι το δυνατό σημείο της συγκεκριμένης συσκευής, αλλά για την εποχή του ακομη και σήμερα δεν υπάρχει στο κόσμο καλύτερο κινητό στο μέγεθός του... και όχι τα απλά galaxy S series ή τα zenfones ΔΕΝ είναι στο μέγεθός του.

Βγάζει μία μέρα με μέτρια χρήση. Αν είσι τύπος που δεν αφήνει το κινητό από τα χέρια του, τότε δεν αγοράζει τέτοια συσκευή εξαρχής. Θέλεις μεγάλη συσκευή με μεγάλη μπαταρία.

Κοίτα επειδή έχω μικρό κινητό με τεράστια μπαταρία, προφανώς το mini μου φαίνεται αστείο.

Αλλά πες εγώ είμαι χρήστης android κτλ κτλ, το ότι το συγκεκριμένο δεν έχει αυτονομία το λένε και χρήστες iphone που το χρησιμοποιούν παράλληλα με το δικό τους (εταιρικό πχ)

Screenshot_20240127-100122~2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Δεν θα βάλω εκτός από το office 365 αν αναγκαστώ που έτσι κι αλλιώς την MS την εμπιστεύομαι. Επίσης τις συνδρομές του 365 (εταιρική , προσωπική) δεν της έκανα μέσω App Store άρα δεν θα άλλαζε κάτι οικονομικά και ελπίζω θα παραμείνει και στο App Store.
Το υπόλοιπο το διάβασες ή πιάστηκες  σε μια φράση;

μα οτι λες αντικρουεται απο αυτη τη μια φραση. και σε ανδροιδ αμα δε κατσεις να παιζεις με ρομ και μλκιες μια χαρα κανεις τη δουλεια σου με ασφαλεια. εφοσον θεωρεις το μηλο ασφαλεστερο τοτε θα συνεχισει να ειναι ασφαλεστερο αμα δε βαλεις εφαρμογες τριτων. (εγω πιστευω το ιδιο ασφαλες θα ειναι και αμα ξερεις τι βαζεις αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα μαζι με οτι ο μεσος χρηστης κινητου/ΗΥ/κλπ δε ξερει να μεινει ασφαλης οποτε το αφηνουμε)

μονο καλο ειναι να υπαρχει η ΕΠΙΛΟΓΗ και καποιοι φτιαχνετε με το μυαλο σας σεναρια επιστημονικης φαντασιας και εχετε βγαλει αφρους επειδη η ΕΕ αναγκαζει τις εταιρειες να κοψουν τις αντικαταναλωτικες τους συμπεριφορες. εγω ημουν υπερ των αποφασεων της ΕΕ και οταν εκοβε το κωλο του γουγλη και της μικρομαλακης και εννοειται ειμαι υπερ που επιτελους αποφασισε να στρωσει λιγο και το μηλο που το εχει παραγαμησει με τη δικαιολογια "οποιος δε θελει ας παρει κατι αλλο". ε αμα ειναι να φτασουμε σε τοσο χαμηλο επιπεδο συζητησης τοτε και οποιου δε του κανει να παει να μεινει στην εταιρειοκρατουμενη αμερικη νιανιανια.. νομιζα ηταν τεχνολογικο το φορουμ αλλα μαλλον ψηφιακος καφενες μοιαζει.

Επεξ/σία από Chachanoulis

41 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Μερικά υπάρχουν ήδη. Για τα υπόλοιπα είναι λίγο περίεργο καθώς ουσιαστικά ζητάς κάτι παράνομο. Stremio,Kodi, Cracked εφαρμογές, emulators κλπ 

Εφόσον κάποιος θα πληρώσει κοντά στο χιλιάρικο για μια συσκευή(ή και 1.5 χιλιάρικο) πολύ πιθανό είναι να έχει να πληρώσει και μια νόμιμη συνδρομή Youtube , Spotify κλπ που αναφέρεις πως θέλεις cracked..

Η συσκευή σου ανήκει μια χαρά.Αν θέλεις την πουλάς , την σπάς , την δουλεύεις όπως έχει σχεδιαστεί να δουλεύει κλπ. Το να κατεβάζεις παράνομα κάτι που κανονικά είναι επι πληρωμή δεν σημαίνει πως δεν σου ανήκει. Δεν καταλαβαίνω πως έχει προκύψει πως δεν σου ανήκει κάτι αν δεν μπορείς να κάνεις το κάθε τι παράνομο που θέλεις.

Φυσικά και σημαίνει πως δεν σου ανήκει αν δεν σε αφήνει να κάνεις κάθε τι παράνομο που θέλεις έτσι που το θέτεις, ακόμα και αν δεν θες να κάνεις κάτι παράνομο. Φαντάσου να παίρνεις το πιο ακριβό αμάξι και να μην σε αφήνει να πας πάνω από το όριο ταχύτητας γιατι είναι παράνομο. Συμφωνούμε πως πρέπει να λειτουργεί κάτι ανάλογα με το τι κατασκευαστηκε να κάνει. Το iphone και κάθε smartphone είναι υπολογιστές που κατασκευαστηκαν να κάνουν 1000 πράγματα όπως επίσης και να τρέχουν apps. Το να μην μπορώ να τρέξω apps που έχουν φτιάχνει για να τρέχουν στο λογισμικό αυτό απλά και μόνο επειδή δεν περνάνε την λογοκρισία της apple είναι restriction μεγάλο. Δεν ζητάει κάνεις να φτιάξει η apple τα συγκεκριμένα apps ούτε να τα μοιράζει στο Store της, ούτε να μας αφήνει να τρέχουμε εφαρμογές windows η android σε iphone os. Αλλά αν η εφαρμογή είναι γραμμένη ώστε να τρέχει μια χαρά και εγώ δεν μπορώ να την τρέξω ενώ την βρίσκω από αλλού γτ ξινίζει ο κουκ, τότε ναι, δεν μου ανήκει, όπως δεν θα μου ανήκει το αμάξι με τα 200 άλογα που πάει με 110 στην εθνική η το τσιγάρο που δεν ανάβει στους κλειστούς χώρους η τα ηχεία που δεν ακούγονται το μεσημέρι η το καλάμι ψαρέματος που δεν σε αφήνει να ψαρέψεις χωρίς άδεια. Καταλαβαίνεις τι λέω φαντάζομαι. 

Σύμφωνα με τις δυνατότητες του hardware που έχει πληρωθεί άσε τον καθένα να το αξιοποιήσει όπως θέλει. Το αν θα μπλέξει με τον νόμο είναι δικό του θέμα αν ο νόμος θέλει να ασχοληθεί μαζί του. Τα brands δεν ενδιαφέρονται για κανέναν νόμο και ούτε υπάρχουν για να προστατεύουν τα πνευματικα δικαιώματα τρίτον. Η apple απλά θέλει να παίρνει το μερίδιο της από κάθε app που υπάρχει. Δεν την νοιάζει να προστατέψει το Spotify από το παράνομο use. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Κοίτα επειδή έχω μικρό κινητό με τεράστια μπαταρία, προφανώς το mini μου φαίνεται αστείο.

Αλλά πες εγώ είμαι χρήστης android κτλ κτλ, το ότι το συγκεκριμένο δεν έχει αυτονομία το λένε και χρήστες iphone που το χρησιμοποιούν παράλληλα με το δικό τους (εταιρικό πχ)

Screenshot_20240127-100122~2.png

Αυτό ΔΕΝ είναι μικρό κινητό φίλε μου. ΔΗΛΩΝΕΙ ότι είναι. Είναι ένα στενό και μακρύ κινητό (με τεράστια bezels και μικρή οθόνη). Οι διαστάσεις του είναι ανάμεσα από το βασικό μοντέλο iphone και το plus/pro max, πλησιάζοντας περισσότερο το απλό iphone. 

Με νούμερα:

το iphone 13 mini έχει όγκο: 131.5 x 64.2 x 7.7 mm = 65.005,71 κυβικά χιλιοστά ή 65 κυβικά εκατοστά

το xperia 5 iv έχει όγκο : 156 x 67 x 8.2 mm = 85.706,4 κυβικά χιλιοστά ή 85,7 κυβικά εκατοστά

Αυτό είναι μια διαφορά της τάξη του 32%

Από την άλλη το iphone 15 pro max έχει όγκο: 159.9 x 76.7 x 8.3 mm = 101.793,9 κυβικά χιλιοστά ή 101,8 κυβικά εκατοστά

Η διαφορά xperia 5 iv και iphone 15 pro max είναι 18,8%. 

Συνεπώς το κινητό σου είναι πιο κοντά στο pro max απ' ότι στο 13 mini.

Επίσης να μη σου δείξω την αυτονομία iphone με μικρότερη μπαταρία και μεγαλύτερη οθόνη (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση)... 

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11104&idPhone2=11838&idPhone3=12548

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2

1 ώρα πριν, Chachanoulis είπε

μα οτι λες αντικρουεται απο αυτη τη μια φραση. και σε ανδροιδ αμα δε κατσεις να παιζεις με ρομ και μλκιες μια χαρα κανεις τη δουλεια σου με ασφαλεια. εφοσον θεωρεις το μηλο ασφαλεστερο τοτε θα συνεχισει να ειναι ασφαλεστερο αμα δε βαλεις εφαρμογες τριτων. (εγω πιστευω το ιδιο ασφαλες θα ειναι και αμα ξερεις τι βαζεις αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα μαζι με οτι ο μεσος χρηστης κινητου/ΗΥ/κλπ δε ξερει να μεινει ασφαλης οποτε το αφηνουμε)

μονο καλο ειναι να υπαρχει η ΕΠΙΛΟΓΗ και καποιοι φτιαχνετε με το μυαλο σας σεναρια επιστημονικης φαντασιας και εχετε βγαλει αφρους επειδη η ΕΕ αναγκαζει τις εταιρειες να κοψουν τις αντικαταναλωτικες τους συμπεριφορες. εγω ημουν υπερ των αποφασεων της ΕΕ και οταν εκοβε το κωλο του γουγλη και της μικρομαλακης και εννοειται ειμαι υπερ που επιτελους αποφασισε να στρωσει λιγο και το μηλο που το εχει παραγαμησει με τη δικαιολογια "οποιος δε θελει ας παρει κατι αλλο". ε αμα ειναι να φτασουμε σε τοσο χαμηλο επιπεδο συζητησης τοτε και οποιου δε του κανει να παει να μεινει στην εταιρειοκρατουμενη αμερικη νιανιανια.. νομιζα ηταν τεχνολογικο το φορουμ αλλα μαλλον ψηφιακος καφενες μοιαζει.

Βρε αδελφέ πρώτον έγραψα τι θα ενδεχόμενος θα αλλάξει και με ενοχλεί.

Και δεύτερον ποιος αντικρούει την λογική. Άμα έχω μια δυνατότητα που δεν θέλω να την χρησιμοποιήσω ποτέ γιατί κερδίζω κάτι παίρνοντας Android. Αυτόματα δεν αποτελεί επιχείρημα.

Είναι σαν να λέω ότι αφού δεν χρησιμοποιώ την μέτρηση της εφαρμογής για την γυναικεία  περίοδο στο Apple Watch να πάρω το μοντέλο που έχει την δυνατότητα…..  

• Like 2
  • Confused 1

48 λεπτά πριν, johnzach είπε

Φυσικά και σημαίνει πως δεν σου ανήκει αν δεν σε αφήνει να κάνεις κάθε τι παράνομο που θέλεις έτσι που το θέτεις, ακόμα και αν δεν θες να κάνεις κάτι παράνομο. Φαντάσου να παίρνεις το πιο ακριβό αμάξι και να μην σε αφήνει να πας πάνω από το όριο ταχύτητας γιατι είναι παράνομο. Συμφωνούμε πως πρέπει να λειτουργεί κάτι ανάλογα με το τι κατασκευαστηκε να κάνει. Το iphone και κάθε smartphone είναι υπολογιστές που κατασκευαστηκαν να κάνουν 1000 πράγματα όπως επίσης και να τρέχουν apps. Το να μην μπορώ να τρέξω apps που έχουν φτιάχνει για να τρέχουν στο λογισμικό αυτό απλά και μόνο επειδή δεν περνάνε την λογοκρισία της apple είναι restriction μεγάλο. Δεν ζητάει κάνεις να φτιάξει η apple τα συγκεκριμένα apps ούτε να τα μοιράζει στο Store της, ούτε να μας αφήνει να τρέχουμε εφαρμογές windows η android σε iphone os. Αλλά αν η εφαρμογή είναι γραμμένη ώστε να τρέχει μια χαρά και εγώ δεν μπορώ να την τρέξω ενώ την βρίσκω από αλλού γτ ξινίζει ο κουκ, τότε ναι, δεν μου ανήκει, όπως δεν θα μου ανήκει το αμάξι με τα 200 άλογα που πάει με 110 στην εθνική η το τσιγάρο που δεν ανάβει στους κλειστούς χώρους η τα ηχεία που δεν ακούγονται το μεσημέρι η το καλάμι ψαρέματος που δεν σε αφήνει να ψαρέψεις χωρίς άδεια. Καταλαβαίνεις τι λέω φαντάζομαι. 

Σύμφωνα με τις δυνατότητες του hardware που έχει πληρωθεί άσε τον καθένα να το αξιοποιήσει όπως θέλει. Το αν θα μπλέξει με τον νόμο είναι δικό του θέμα αν ο νόμος θέλει να ασχοληθεί μαζί του. Τα brands δεν ενδιαφέρονται για κανέναν νόμο και ούτε υπάρχουν για να προστατεύουν τα πνευματικα δικαιώματα τρίτον. Η apple απλά θέλει να παίρνει το μερίδιο της από κάθε app που υπάρχει. Δεν την νοιάζει να προστατέψει το Spotify από το παράνομο use. 

Άρα αφού το hardware μπορεί να κάνει κάτι θα πρέπει και να το κάνει ; Χρειάζεται επόμενος hardware lock για να μην κλέβεις ; 
Ήμαρτον τι συζητάμε.. Φτάνει με τα παραδείγματα με τα αμάξια και το όριο ταχύτητας. Είναι εντελώς άτοπα.

Οταν αγοράζεις κάτι και ξέρεις τους περιορισμούς του σου ανήκει μια χαρά.

Αν θεωρείς πως εξαπατήθηκες και το Χ προιόν δεν κάνει αυτά που σου υποσχέθηκε μπορείς να κινηθείς νομικά και θα βρείς το δίκιο σου.

Αυτα που ζητάς και τα παραδείγματα σου είναι ολα πράγματα που έχει ορίσει ο κατασκευαστής και ΕΣΥ θες να παρακάμψεις για δικούς σου λόγους.

Οταν φτιάξεις εσύ κάτι δικό σου και έρθω εγώ και γουστάρω να το αλλάξεις επειδή δεν μου αρέσει σίγουρα θα κλαίγεσαι.

• Like 3
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...