Προς το περιεχόμενο

Τεράστιες αλλαγές στο iPhone, με την Apple να υποστηρίζει το sideloading και τα εναλλακτικά app stores εξαιτίας της Ε.Ε

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Στο σχετικό documentation (και για το MarketplaceKit) δεν υπάρχει αναφορά στο iPadOS 😕 

Σε αντίθεση, στο documentation για εναλλακτικές/εξωτερικές πληρωμές στα apps του App Store (που κι αυτό μέρος του DMA είναι) υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά "including iOS, iPadOS, macOS, tvOS, and watchOS"

Ελπίζω να αλλάξει στο μέλλον.

To iPad Os μπορεί να τρέξει και iOS εφαρμογές( όχι όλες).Λογικά θα δωθεί και σε αυτό η δυνατότητα.  Για να δούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Πέραν του θέματος επιλογής του χρήστη -αν θα το κάνει ή όχι- κι επειδή πολύ συζητιέται ως τάχα μου προσόν, θα ήθελα να ξέρω αν όντως τα χρησιμοποιεί κάποιος σε κινητό πέρα από το να τα σετάρει και να παίξει 2-3 φορές ή μέχρι να παραδεχτεί πόσο άκυρο user experience είναι. Δηλαδή τα σπασμένα apps που λένε κάποιοι, οκ, πιο πολύ νόημα έχουν.

δεν είναι μόνο για σπασμένα , αλλά και για αγορασμένα apps (με κίνδυνο μελλοντικά να γίνουν abandonware  )επειδή στο apple store ακόμα ισχύει το οτι αν ο dev κόψει τη συνδρομή στην apple τότε η βλαμμένη πετά την εφαρμογή εκτός store ολοκληρωτικά (δλδ ούτε στα αγορασμένα δεν μπορείς να την κατεβάσεις)

έχει μια πρακτικότητα και για μικρούς dev , βέβαια θα δούμε την υλοποίηση αν πχ ο installer αν είναι μόνο για συγκεκριμένη έκδοση iOS

Επεξ/σία από korakios

Πολύ κακό για το τίποτα...
για το 98% των χρηστών iPhone (μέσα κι εγώ) δεν θα αλλάξει κάτι, ομοίως για το 100% των χρηστών Android (μέσα κι εγω)...

• Like 1

2 ώρες πριν, SeaLion είπε

Τι φάση;

Ναι, 10 χρόνια πριν οκ και μπράβο τους μας βόλεψε, τώρα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και όχι, δεν θέλω πια να έχω 2 καλώδια να κρέμονται στα κομοδίνα ή τα γραφεία για τις διάφορες συσκευές μου, άλλο για το Mac, άλλο για το iPhone, άλλο για το iPad - έλεος δλδ. Για να μην πω για συσκευές άλλων κατασκευαστών που πλέον αν δεν έχουν USB-C δεν τις κοιτάω καν.

Μην παίρνεις κι όρκο πως όλοι το θέλουμε έτσι ακριβώς, τόσο κλειστό.
Πόσο μάλλον αυτοί που το εκτιμούμε για όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, όπως ποιότητα hardware, σταθερότητα, UX, οικοσύστημα κ.α. χαρακτηριστικά τα οποία δεν αλλάζουν αν βάλω ένα παιχνίδι από το store της Epic.

Οι χρήστες θα έπρεπε κανονικά να εκτιμούν την ύπαρξη επιλογών.

Arcade emulator σε touch screen... Πραγματικό fail και τις 2-3 φορές που το δοκίμασα.

Εννοώ δε βάζω εφαρμογές εκτός από τα επίσημα store.Δε ξέρω αν το έγραψα σωστά «3rd party εφαρμογές»

Κυριολεκτικά η αλλαγή σε type c αν γινόταν από επιλογή της εταιρίας θα το εκτιμούσα περισσότερο,αυτο το καθεστώς όλοι type c δια νόμου από ΕΕ δε το καταλαβαίνω.Εχω ένα σημείο όπου φορτιζω τα πάντα ασυρματα.αφου θα δώσω λεφτά για να πάρω επιπλέον type c για να έχω καλώδια (μιας κ όλα χαλάνε) τα έδωσα τα λεφτά σε ένα στάντ, φορτιζω κινητά ρολόι ακουστικά ασύρματα κ τέλος.

Τι ακριβώς θα κανείς με εφαρμογές από τρίτους στο iPhone σου;να δεις ταινίες από kodi ή να ακούς τσάμπα μουσική;ότι βάλεις από τρίτους εκτός του επίσημου στορ μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές.παω σε android σε βασική συσκευή αν ήθελα κάτι τέτοιο.ή θα βάλεις κάποια «επαγγελματική» εφαρμογή που κανονικά είναι επι πληρωμή θα τη βάλεις χωρίς να πληρώσεις;Γιατί αν θες να είσαι επαγγελματίας κ να κανείς σωστά τη δουλειά σου θα προτιμήσεις να πληρώσεις κάτι για να έχεις κ την ανάλογη ασφάλεια αλλά κ απαίτηση να λειτουργεί σωστά.

οπως κ να έχει γενικά αυτό το να έχουμε όλοι ολα ίδια δεν ειναι καλό και σωστό θεωρώ.αλλο το iOS άλλο το android το κάθε ένα με τα καλά κ τα κακά του.αν τα κάνουν κ τα δυο ίδια ε τότε ας βγάζουν όλοι μαζί ένα κινητό να έχουμε όλοι το ίδιο.

52 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν είναι μόνο για σπασμένα , αλλά και για αγορασμένα apps (με κίνδυνο μελλοντικά να γίνουν abandonware  )επειδή στο apple store ακόμα ισχύει το οτι αν ο dev κόψει τη συνδρομή στην apple τότε η βλαμμένη πετά την εφαρμογή εκτός store ολοκληρωτικά (δλδ ούτε στα αγορασμένα δεν μπορείς να την κατεβάσεις)

έχει μια πρακτικότητα και για μικρούς dev , βέβαια θα δούμε την υλοποίηση αν πχ ο installer αν είναι μόνο για συγκεκριμένη έκδοση iOS

Αρκετά παλιά apps δεν τρέχουν σε τελευταίο iOS κι ας είναι στο App Store ακόμα. Κράτα τα σε καμιά παλιά συσκευή καλύτερα.

1 ώρα πριν, atheatos είπε

To iPad Os μπορεί να τρέξει και iOS εφαρμογές( όχι όλες).Λογικά θα δωθεί και σε αυτό η δυνατότητα.  Για να δούμε.

Ναι, αλλά εφαρμογές μόνο από το App Store της Apple και εναλλακτικά app stores (marketplaces όπως τα λένε) δεν έχουν ανακοινωθεί παρά μόνο για το iOS. Θα δούμε. Στο λανσάρισμα το βλέπω απίθανο.

13 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Αρκετά παλιά apps δεν τρέχουν σε τελευταίο iOS κι ας είναι στο App Store ακόμα. Κράτα τα σε καμιά παλιά συσκευή καλύτερα.

μπα , τα έχω χαιρετήσει , το πρόβλημα είναι με εφαρμογές που δούλευαν και δεν είναι στο sore πλέον ,  σε αλλαγή συσκευής , επειδή η apple πρωτοτυπεί και εκεί και δεν κρατά ούτε με backup τις εφαρμογές , τις ξεχνάς

Αν ήταν κανα 20ρικο και πάνω θα έκανα μια καταγγελία για το πόσο νόμιμο είναι να χάνεις την άδεια χρήσης για αγορασμένη εφαρμογή 😁

• Like 1

1 λεπτό πριν, Greglyr είπε

Εννοώ δε βάζω εφαρμογές εκτός από τα επίσημα store.Δε ξέρω αν το έγραψα σωστά «3rd party εφαρμογές»

OK! 3rd party σημαίνει εφαρμογές τρίτων - όπου ο πρώτος είσαι εσύ και ο δεύτερος η Apple, άρα εφαρμογές "όχι της Apple." Τώρα γίνεται λόγος για 3rd party stores/marketplaces (app stores όχι της Apple) αν σε βολεύει ο όρος.

3 λεπτά πριν, Greglyr είπε

Κυριολεκτικά η αλλαγή σε type c αν γινόταν από επιλογή της εταιρίας θα το εκτιμούσα περισσότερο,αυτο το καθεστώς όλοι type c δια νόμου από ΕΕ δε το καταλαβαίνω.Εχω

Η διατήρηση του lightning port, ειδικά όταν έχουν πάει όλα σε type C, δηλαδή ακόμα και τα Mac, iPad, είναι αντικαταναλωτική πρακτική. Ο νομοθέτης επεμβαίνει για το συμφέρον του καταναλωτή. Καλώς ή κακώς δεν γίνεται να περιμένουμε μια εταιρεία να δουλεύει πάντα για το συμφέρον μας, πόσο μάλλον εταιρεία τέτοιου μεγέθους, που όπως φάνηκε θα το τραβούσε όσο πήγαινε το θέμα. Το συγκεκριμένο port δεν έχει πλέον κανένα πλεονέκτημα και σε λίγο καιρό δεν θα ασχολούμαστε καν!

10 λεπτά πριν, Greglyr είπε

ας βγάζουν όλοι μαζί ένα κινητό να έχουμε όλοι το ίδιο

Δεν χρειάζεται να έχουμε όλοι το ίδιο. Καλό είναι όμως να έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες. Δεν γίνεται μόνο για μας τους καταναλωτές όλο αυτό, για να έχουμε Kodi π.χ., αλλά και για όσους φτιάχνουν εφαρμογές. Αν ψάξεις (που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κιόλας) θα βρεις άπειρες ιστορίες απόρριψης εφαρμογών από το App Store για τους Χ Υ λόγους. Το να μην μπορείς να έχεις κάποια εφαρμογή στο App Store επειδή η Apple "δεν θέλει" μπορεί να είναι καταστροφικό για μια επιχείρηση (και βέβαια επίσης αντικαταναλωτικό)

Μιλάμε για μια τοπ εταιρεία στον κόσμο, με δισ. συσκευές στα χέρια του κόσμου που χρησιμοποιούνται συνεχώς! Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι τι θέλει η εταιρεία ή τι είναι πιο κερδοφόρο γι αυτήν. Κάποια στιγμή φτάνεις στο σημείο που πρέπει να υπερασπιστείς τον καταναλωτή! Ο νομοθέτης δεν ξύπνησε και είπε, "αχ, δεν έχω Kodi στο iPhone μου, κάτι πρέπει να γίνει" είναι κάπως πιο ουσιώδες από το story ενός freeloader.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...όποιος έχει iphone και έρχεται σε επαφή με Android για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται αμέσως την διαφορά μεταξύ της στοιβαρότητας/απλότητας/λειτουργικότητας του iOS σε σχέση με το μπαχαλοποιημένο σκουπιδαριό του Android. Ως επί δεκαετίες χρήστης iOS, απλώς δεν θα χρησιμοποιήσω καμμία  από τις ηλιθιότητες που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ στο τηλέφωνό μου. Αυτά.

32 λεπτά πριν, SeaLion είπε

OK! 3rd party σημαίνει εφαρμογές τρίτων - όπου ο πρώτος είσαι εσύ και ο δεύτερος η Apple, άρα εφαρμογές "όχι της Apple." Τώρα γίνεται λόγος για 3rd party stores/marketplaces (app stores όχι της Apple) αν σε βολεύει ο όρος.

Η διατήρηση του lightning port, ειδικά όταν έχουν πάει όλα σε type C, δηλαδή ακόμα και τα Mac, iPad, είναι αντικαταναλωτική πρακτική. Ο νομοθέτης επεμβαίνει για το συμφέρον του καταναλωτή. Καλώς ή κακώς δεν γίνεται να περιμένουμε μια εταιρεία να δουλεύει πάντα για το συμφέρον μας, πόσο μάλλον εταιρεία τέτοιου μεγέθους, που όπως φάνηκε θα το τραβούσε όσο πήγαινε το θέμα. Το συγκεκριμένο port δεν έχει πλέον κανένα πλεονέκτημα και σε λίγο καιρό δεν θα ασχολούμαστε καν!

Δεν χρειάζεται να έχουμε όλοι το ίδιο. Καλό είναι όμως να έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες και ευκαιρίες. Δεν γίνεται μόνο για μας τους καταναλωτές όλο αυτό, για να έχουμε Kodi π.χ., αλλά και για όσους φτιάχνουν εφαρμογές. Αν ψάξεις (που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κιόλας) θα βρεις άπειρες ιστορίες απόρριψης εφαρμογών από το App Store για τους Χ Υ λόγους. Το να μην μπορείς να έχεις κάποια εφαρμογή στο App Store επειδή η Apple "δεν θέλει" μπορεί να είναι καταστροφικό για μια επιχείρηση (και βέβαια επίσης αντικαταναλωτικό)

Μιλάμε για μια τοπ εταιρεία στον κόσμο, με δισ. συσκευές στα χέρια του κόσμου που χρησιμοποιούνται συνεχώς! Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι τι θέλει η εταιρεία ή τι είναι πιο κερδοφόρο γι αυτήν. Κάποια στιγμή φτάνεις στο σημείο που πρέπει να υπερασπιστείς τον καταναλωτή! Ο νομοθέτης δεν ξύπνησε και είπε, "αχ, δεν έχω Kodi στο iPhone μου, κάτι πρέπει να γίνει" είναι κάπως πιο ουσιώδες από το story ενός freeloader.

...οι σοβαρές εταιρείες δημιουργούν εφαρμογές και για iOS και για Android. Αν δεν μπορούν γαι τεχνικούς ή για οικονομικούς λόγους να δημιουργήσουν iOS app, δικό τους πρόβλημα, όχι της Apple. Άσε που καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για εταιρείες που μάλλον δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς αφού δεν έχουν την δυνατότητα ή την οικονομική ευχέρεια να υποστηρίξουν το iOS...

Επεξ/σία από dimendom
  • Like 1
  • Confused 1

15 λεπτά πριν, dimendom είπε

...όποιος έχει iphone και έρχεται σε επαφή με Android για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται αμέσως την διαφορά μεταξύ της στοιβαρότητας/απλότητας/λειτουργικότητας του iOS σε σχέση με το μπαχαλοποιημένο σκουπιδαριό του Android. Ως επί δεκαετίες χρήστης iOS, απλώς δεν θα χρησιμοποιήσω καμμία  από τις ηλιθιότητες που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ στο τηλέφωνό μου. Αυτά.

...οι σοβαρές εταιρείες δημιουργούν εφαρμογές και για iOS και για Android. Αν δεν μπορούν γαι τεχνικούς ή για οικονομικούς λόγους να δημιουργήσουν iOS app, δικό τους πρόβλημα, όχι της Apple. Άσε που καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για εταιρείες που μάλλον δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείς αφού δεν έχουν την δυνατότητα ή την οικονομική ευχέρεια να υποστηρίξουν το iOS...

Γιατί εξάπτεσαι έτσι; Φοβάσαι μην κατακλυστούμε απο άπλυτους Android Users που θα αγοράζουν iphone τώρα; Ως επι δεκαετίες χρήστης iOS δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα στη μέρα σου, αν η Epic π.χ έχει δικό της κατάστημα με iOS εφαρμογές, και τι ακριβώς "επιβάλει" η EE να χρησιμοποιήσεις στο τηλέφωνο σου;

Οι εταιρίες που θα επωφεληθούν απο την πιθανή ενεργοποίηση του sideload, δεν είναι αυτές που "δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να υποστηρίξουν το iOS" (🤣) αλλα αυτές που θέλουν να κυκλοφορήσουν στο iOS μια εφαρμογή που η Apple θεωρεί ανεπιθύμητη, ΚΑΙ ΟΧΙ απαραίτητα για να "προστατεύσει τους χρήστες της". 

Το μπαχαλοποιημένο σκουπιδαριό του Android βέβαια, έχει universal Gesture controls, κάτι που η στιβαρότητα και απλότητα του iOS δεν μπορεί ακόμα να προσφέρει, οπότε ας αφήσουμε το τι θα δει αυτός που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το Android, για αυτούς που πράγματι θα το δουν πρώτη φορά. 

• Like 2

8 ώρες πριν, polaki είπε

Glomex κόβουν; Αν όχι, τί συζητάμε… 

τι παιζει στο εξωτερικο στο glomex και το θελεις τοσο πολυ;

ελλαδα σχεδον οτι εχουν τα εχει και το yt

1 minute ago, Titos301 said:

τι παιζει στο εξωτερικο στο glomex και το θελεις τοσο πολυ;

ελλαδα σχεδον οτι εχουν τα εχει και το yt

στα αθλητικά με νοιάζει εμένα, παω πχ να δω φάσεις του τάδε αγώνα από gazzetta και τρώω άκυρο. Θέλω δηλαδή εκείνη τη στιγμή που διαβάζω το άρθρο, να πατήσω να δω το video, μπορώ φυσικά και από youtube αλλά δε θα μπω στη διαδικασία αν δεν είναι για την ομάδα μου που όντως με ενδιαφέρει. 

• Like 1

26 λεπτά πριν, dimendom είπε

Κανείς δεν μίλησε για οικονομική ευχέρεια, ή δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών. Δεν σε απορρίπτουν από το App Store επειδή είσαι φτωχός!

36 λεπτά πριν, dimendom είπε

Ως επί δεκαετίες χρήστης iOS, απλώς δεν θα χρησιμοποιήσω καμμία  από τις ηλιθιότητες που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ στο τηλέφωνό μου.

Κανείς δεν σε υποχρέωσε βέβαια...

• Like 2

6 hours ago, Haldol said:

Δεν είναι τόσο απλό. Θεωρείτε ότι η Spotify / Netflix / κ.λπ θα θελήσει να έχει παρουσία και στα 2 καταστήματα; Απλούστατα θα προσπαθήσει να σπρώξει τον κόσμο στο κατάστημα που ελέγχει περισσότερο, σταματώντας να έχει παρουσία στο App Store. 

Ναι, και;; Το πρόβλημα που είναι; Μη σώσουν και πάρουν προμήθεια. Όπως κατεβάζουμε την official εφαρμογή του Spotify και του Netflix, στο pc, από τη σελίδα της εταιρείας, έτσι θα γίνεται και στο Android/iOS. 

Αν και αυτό που λες δεν παίζει να γίνει (να φύγουν από τα app stores) . Αυτό που θα κάνουν, είναι να περάσουν τη προμήθεια στον τελικό καταναλωτή.

1 hour ago, dimendom said:

.όποιος έχει iphone και έρχεται σε επαφή με Android για πρώτη φορά αντιλαμβάνεται αμέσως την διαφορά μεταξύ της στοιβαρότητας/απλότητας/λειτουργικότητας του iOS σε σχέση με το μπαχαλοποιημένο σκουπιδαριό του Android. Ως επί δεκαετίες χρήστης iOS

Spoiler

Από το android 3.1 έχεις να πιάσεις android στα χέρια σου;;; 🤣🤣 . Όχι εντάξει στο δίνω, το 3.1 ήταν κακό version 

• Like 4

6 minutes ago, filip123go said:

Ναι, και;; Το πρόβλημα που είναι; Μη σώσουν και πάρουν προμήθεια. Όπως κατεβάζουμε την official εφαρμογή του Spotify και του Netflix, στο pc, από τη σελίδα της εταιρείας, έτσι θα γίνεται και στο Android/iOS. 

Ποσώς μ' ενδιαφέρει αν θα πάρει προμήθεια η Apple. Δε κερδίζω μαζί της. Μ' ενδιαφέρει όμως ότι θα εξαναγκαστώ έμμεσα να χρησιμοποιήσω 3rd party stores, ακόμα και αν δε θέλω. Και με ενδιαφέρει, ακριβώς διότι στα 3rd party store δεν έχει η Apple έλεγχο στο τι μπαίνει σε κάθε εφαρμογή. 

• Like 2
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...