Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
26 minutes ago, Morosana said:
52 minutes ago, Joshua21 said:

Αν σου πω πως κατάφερα να βγάλω νόημα από την παραπάνω πρόταση, θα είναι ψέμα.

Το ίδιο και εγώ  😛

Αν ούτε εσύ ο ίδιος καταφέρνεις να βγάλεις νόημα από αυτά που έγραψες, μην περιμένεις να βγάλουν νόημα οι υπόλοιποι.

28 minutes ago, Morosana said:

Αν ο σοβαρος αγοραστης Θέλει να δώσει μαξ 175 και να μην πληρώσει το 2% της αμοιβης ο μεσιτης θα του πει καλή τύχη.

Αν ο πωλητης θέλει 170 χέρι και ανεβασει 5 χιλιάρικα την τιμή για να καλύψει τα μεσιτικά  θα πάρει 171500 με 2% αμοιβή μεσίτη ενώ ο αγοραστής θα πληρώσει 178500. 

Μην μπερδεύεσαι...

Αν ο σοβαρός αγοραστής θέλει να δώσει max 175 και έχει υπογράψει εντολή με μεσίτη για 2%, τότε για το ακίνητο θα δώσει max 171,5 ώστε το σύνολο μαζί με τα μεσιτικά να μην ξεπεράσει τα 175 (στην τσέπη του ιδιοκτήτη θα μείνουν 168).

Αν όμως ο ιδιοκτήτης το έχει προωθήσει μόνος του, τότε τα max 175 που θέλει να δώσει ο αγοραστής θα μπουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη ατόφια (175 στην τσέπη του ιδιοκτήτη).

Πες μου τώρα στο πρώτο σενάριο πρακτικά ποιος από τους δύο πλήρωσε από την τσέπη του την συνολική αμοιβή του μεσίτη.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν ούτε εσύ ο ίδιος καταφέρνεις να βγάλεις νόημα από αυτά που έγραψες, μην περιμένεις να βγάλουν νόημα οι υπόλοιποι.

Μην μπερδεύεσαι...

Αν ο σοβαρός αγοραστής θέλει να δώσει max 175 και έχει υπογράψει εντολή με μεσίτη για 2%, τότε για το ακίνητο θα δώσει max 171,5 ώστε το σύνολο μαζί με τα μεσιτικά να μην ξεπεράσει τα 175 (στην τσέπη του ιδιοκτήτη θα μείνουν 168).

Αν όμως ο ιδιοκτήτης το έχει προωθήσει μόνος του, τότε τα max 175 που θέλει να δώσει ο αγοραστής θα μπουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη ατόφια (175 στην τσέπη του ιδιοκτήτη).

Πες μου τώρα στο πρώτο σενάριο πρακτικά ποιος από τους δύο πλήρωσε από την τσέπη του την συνολική αμοιβή του μεσίτη.

με τα σημερινα δεδομενα τι σημασια ποσα μπορει να δωσει ο αγοραστης? το ολο θεμα ειναι ποσα θελει να βαλει τσεπη ο ιδιοκτητης

Δημοσ.
6 hours ago, Nabuko said:

Γνωρίζεις περίπου πότε γιατί με ενδιαφέρει

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, όταν θα γίνει υποχρεωτική η ενεργειακή αναβάθμιση, για να νοικιάσεις-πουλησεις το σπίτι. Πάντως επειδή παρακολουθώ την αγορά εδώ και αρκετά χρόνια (ο πεινασμένος κλπ κλπ κλπ .... ) , ηδη τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια μικρή μείωση σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης.

• Thanks 2
Δημοσ.

Είχαμε βάλει δύο φορές να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα χωρίς μεσίτη, γιατί γενικά δεν τον πάω καθόλου αυτόν τον χώρο.

Και τις δύο υπήρχαν άτομα που δεν ήρθανε καν στο ραντεβού. Στην μια περίπτωση αφού περίμενα καθισμένος στο πάτωμα σε κενο άδειο σπίτι για μια ώρα και έχοντας κάνει 20 τηλέφωνα στο κινητό να μην τον βρίσκω, με κάλεσε κάποια στιγμή στο τηλ λέγοντας ότι μπήκε νοσοκομείο για κολικο του νεφρού και κλαιγόταν λέγοντας συγνώμη τώρα ρε γμτ τι να κάνουμε, του είπα κατ' αρχήν Περαστικά δεν πειράζει και όταν γίνετε καλά καλεστε με να δείτε το ακίνητο, ούτε τηλέφωνο ούτε ακρόαση φυσικά, δεν τον πίστεψα να πω την αλήθεια αλλά τέλος πάντων, πλάκωσαν και κάτι μεσίτες που παρακαλούσαν να αναλάβουν χωρίς αμοιβή και ότι θα πάρουν τα λεφτά μόνο από τον πελάτη και όχι από εμένα, μου έλεγαν να τους δώσω κλειδιά αλλά αρνήθηκα λέγοντας θα έρχομαι εγώ να σας ανοίγω, πολλά ραντεβού με καθυστερήσεις κίνηση δουλειά κτλ. Στο τέλος νοικιαστηκε από κάποιον χωρίς τους μεσίτες που μάλιστα όταν το ανακοίνωσα νευρίασαν.

Την δεύτερη φορά μετά από 5 χρόνια πάλι το ίδιο σκηνικό, υποψήφιος ενοικιαστής δεν ήρθε αφού τον πήρα 100 τηλέφωνα χωρίς απάντηση και να περιμένω σαν χανος, παίρνει τηλέφωνο και όταν το σηκώνω χωρίς να προλάβω να μιλήσω στο τηλ. "ναι το ξέρω ότι περιμένατε για το ραντεβού αλλά δεν μπόρεσα" ναι εγώ περίμενα όμως πολύ ώρα και δεν σηκώνατε το τηλέφωνο, θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πιο πριν κατέβηκα από το κέντρο για να φτάσω ΒΠ, "ε τι να κάνουμε τώρα κύριε το κινητό το είχα αλλού δεν μπόρεσα έχω το παιδί μου και μπλα μπλα" αει σιχτηρ να πούμε.

Παρόμοια σκηνικά παίχτηκαν πάλι με μεσίτες να σε πρίζουν όλη μέρα να αναλάβουν με η χωρίς αμοιβή και όταν τους λέω ότι δεν θέλω συνεργασία με μεσίτες μερικοί θυμώνουν. Ρε αδερφέ έβαλα μια αγγελία να νοικιάσω το σπίτι μόνος μου και όχι εσύ να μου προτείνεις μεσιτεία έστω και χωρίς αμοιβή νομίζοντας ότι μου έκανες και την χάρη. 

Για επόμενη φορά όμως, θα το σκεφτώ πολύ αν θα το βάλω να το δείχνω μόνος μου, γιατί πάλι θα συμβούν τα ίδια και δεν λέει όλη αυτή η ταλαιπωρία. Καλύτερα ένας μεσίτης να απαλλαγώ από όλο αυτό το νταβαντουρι αν και υπάρχει πολύ σαπίλα σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο. 

Μην σας κάνει εντύπωση το γιατί δεν υπάρχει τίποτα από ιδιώτες πλέον. 

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, panosena είπε

Επίσης, οι 9 στους 10 ενδιαφερόμενους ήταν μετανάστες.

Οταν λές μετανάστες, τι εθνικότητος ;; 

Δημοσ.
2 hours ago, Chachanoulis said:

με τα σημερινα δεδομενα τι σημασια ποσα μπορει να δωσει ο αγοραστης? το ολο θεμα ειναι ποσα θελει να βαλει τσεπη ο ιδιοκτητης

Πως δεν έχει σημασία, για να βάλει ο πωλητής όσα θέλει στην τσέπη θα πρέπει πρώτα να βρεθεί αγοραστής διατεθημένος να πληρώσει όσα χρειαστεί, δλδ όσα θέλει ο πωλητής καθαρά + το νταβατζιλίκι 4% του μεσίτη.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Οταν λές μετανάστες, τι εθνικότητος ;; 

Κι εγώ αυτο ηθελα να ρωτησω , σε φάση γυρισαν απο τας εξωτερικας για να περασουν τη συνταξη ή αλλου τυπου μεταναστες???

Δημοσ.
9 ώρες πριν, tutuyo είπε

Με την οικοδόμηση σε λήθαργο απο την προηγούμενη 10ετια, μην περιμένετε πτώση τιμών

Συμφωνώ στο ότι ο πωλητής έχει το πάνω χέρι,καθώς η προσφορά αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση. Γνωρίζω τουλάχιστον 2 περίπτωσεις με κεφαλαίο και δάνειο για αγορά σπιτιού στα ΒΠ και δεν μπορούν να βρουν ένα ακίνητο της προκοπής. Όχι κάτι σούπερ ντουπερ, απλά πχ να είναι μετά το '80

Από εκεί και πέρα οι μεσίτες σίγουρα προσφέρουν μια κάποια υπηρεσία,για αυτό και συνεχίζουν να υπάρχουν

Δεν μπορούν όλοι να δείχνουν τα ακίνητα τους σε υποψήφιους αγοραστές για διάφορους λόγους μετακίνησης,χρόνου κτλ

Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που κάτι κινείται στην οικοδομή θα βλέπουμε σιγά-σιγά όλο και λιγότερες περιπτώσεις ακινήτων ηλικίας 20+ ετών να βαφτίζονται (και να τιμολογούνται) ως νεόδμητα.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Είχαμε βάλει δύο φορές να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα χωρίς μεσίτη, γιατί γενικά δεν τον πάω καθόλου αυτόν τον χώρο.

Και τις δύο υπήρχαν άτομα που δεν ήρθανε καν στο ραντεβού. Στην μια περίπτωση αφού περίμενα καθισμένος στο πάτωμα σε κενο άδειο σπίτι για μια ώρα και έχοντας κάνει 20 τηλέφωνα στο κινητό να μην τον βρίσκω, με κάλεσε κάποια στιγμή στο τηλ λέγοντας ότι μπήκε νοσοκομείο για κολικο του νεφρού και κλαιγόταν λέγοντας συγνώμη τώρα ρε γμτ τι να κάνουμε, του είπα κατ' αρχήν Περαστικά δεν πειράζει και όταν γίνετε καλά καλεστε με να δείτε το ακίνητο, ούτε τηλέφωνο ούτε ακρόαση φυσικά, δεν τον πίστεψα να πω την αλήθεια αλλά τέλος πάντων, πλάκωσαν και κάτι μεσίτες που παρακαλούσαν να αναλάβουν χωρίς αμοιβή και ότι θα πάρουν τα λεφτά μόνο από τον πελάτη και όχι από εμένα, μου έλεγαν να τους δώσω κλειδιά αλλά αρνήθηκα λέγοντας θα έρχομαι εγώ να σας ανοίγω, πολλά ραντεβού με καθυστερήσεις κίνηση δουλειά κτλ. Στο τέλος νοικιαστηκε από κάποιον χωρίς τους μεσίτες που μάλιστα όταν το ανακοίνωσα νευρίασαν.

Την δεύτερη φορά μετά από 5 χρόνια πάλι το ίδιο σκηνικό, υποψήφιος ενοικιαστής δεν ήρθε αφού τον πήρα 100 τηλέφωνα χωρίς απάντηση και να περιμένω σαν χανος, παίρνει τηλέφωνο και όταν το σηκώνω χωρίς να προλάβω να μιλήσω στο τηλ. "ναι το ξέρω ότι περιμένατε για το ραντεβού αλλά δεν μπόρεσα" ναι εγώ περίμενα όμως πολύ ώρα και δεν σηκώνατε το τηλέφωνο, θα μπορούσατε να με ενημερώσετε πιο πριν κατέβηκα από το κέντρο για να φτάσω ΒΠ, "ε τι να κάνουμε τώρα κύριε το κινητό το είχα αλλού δεν μπόρεσα έχω το παιδί μου και μπλα μπλα" αει σιχτηρ να πούμε.

Παρόμοια σκηνικά παίχτηκαν πάλι με μεσίτες να σε πρίζουν όλη μέρα να αναλάβουν με η χωρίς αμοιβή και όταν τους λέω ότι δεν θέλω συνεργασία με μεσίτες μερικοί θυμώνουν. Ρε αδερφέ έβαλα μια αγγελία να νοικιάσω το σπίτι μόνος μου και όχι εσύ να μου προτείνεις μεσιτεία έστω και χωρίς αμοιβή νομίζοντας ότι μου έκανες και την χάρη. 

Για επόμενη φορά όμως, θα το σκεφτώ πολύ αν θα το βάλω να το δείχνω μόνος μου, γιατί πάλι θα συμβούν τα ίδια και δεν λέει όλη αυτή η ταλαιπωρία. Καλύτερα ένας μεσίτης να απαλλαγώ από όλο αυτό το νταβαντουρι αν και υπάρχει πολύ σαπίλα σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο. 

Μην σας κάνει εντύπωση το γιατί δεν υπάρχει τίποτα από ιδιώτες πλέον. 

Και τις δύο φορές που βάλατε να νοικιάσετε το διαμέρισμα χωρίς μεσίτη το χειρίστηκες εντελώς λάθος, πριν μεταβείς στο διαμέρισμα έπρεπε να καλέσεις στο κινητό του άλλου για να επιβεβαιώσεις το ραντεβού, και αν δεν το σήκωνε να μην ξεκινούσες καν. Αυτό βέβαια δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα σε στήσουν, αλλά ελαχιστοποιεί αυτή την πιθανότητα.

Επίσης αν μετά την επιβεβαίωση πήγαινες και διαπίστωνες ότι σε είχε στήσει (καθυστέρηση τουλάχιστον 5 λεπτά) και δεν σήκωνε τηλέφωνο δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιμένεις κιάλλο, τόσο ασυνεπή άνθρωπο δεν υπάρχει λόγος να τον προτιμήσεις, ότι δικαιολογία και να σου έλεγε μετά.

Ομοίως και με τους μεσίτες, θα μπορούσες κάθε φορά που σε έπαιρνε τηλ κάποιος για το διαμέρισμα να ρωτάς αν είναι μεσίτης, και αν σου απαντούσε πως είναι να του έλεγες πως δεν σε ενδιαφέρει συνεργασία με μεσίτες κλείνοντας του το στα μούτρα, πριν προλάβει να σε πρήξει και να θυμώσει.

Γνώμη μου τα παραπάνω, αλλά έχε τα υπόψιν πριν αποφασίσεις πως θα κινηθείς την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ενοικιαστεί το διαμέρισμα.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Και τις δύο φορές που βάλατε να νοικιάσετε το διαμέρισμα χωρίς μεσίτη το χειρίστηκες εντελώς λάθος, πριν μεταβείς στο διαμέρισμα έπρεπε να καλέσεις στο κινητό του άλλου για να επιβεβαιώσεις το ραντεβού, και αν δεν το σήκωνε να μην ξεκινούσες καν. Αυτό βέβαια δεν σου εξασφαλίζει ότι δεν θα σε στήσουν, αλλά ελαχιστοποιεί αυτή την πιθανότητα.

Επίσης αν μετά την επιβεβαίωση πήγαινες και διαπίστωνες ότι σε είχε στήσει (καθυστέρηση τουλάχιστον 5 λεπτά) και δεν σήκωνε τηλέφωνο δεν υπήρχε κανένας λόγος να περιμένεις κιάλλο, τόσο ασυνεπή άνθρωπο δεν υπάρχει λόγος να τον προτιμήσεις, ότι δικαιολογία και να σου έλεγε μετά.

Ομοίως και με τους μεσίτες, θα μπορούσες κάθε φορά που σε έπαιρνε τηλ κάποιος για το διαμέρισμα να ρωτάς αν είναι μεσίτης, και αν σου απαντούσε πως είναι να του έλεγες πως δεν σε ενδιαφέρει συνεργασία με μεσίτες κλείνοντας του το στα μούτρα, πριν προλάβει να σε πρήξει και να θυμώσει.

Γνώμη μου τα παραπάνω, αλλά έχε τα υπόψιν πριν αποφασίσεις πως θα κινηθείς την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ενοικιαστεί το διαμέρισμα.

Θεωρώ δεδομένο, μάλλον εσφαλμένα πως αυτός που πήρε τηλέφωνο και κλείσαμε ραντεβού για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα έρθει.καλή ιδέα αυτο που λες να τους παίρνω την ίδια ημέρα. Δύο φορές μου έτυχε, σχεδόν κανένας δεν έρχεται στην ώρα του κάνει από 5 λεπτο και παραπανω. 

Με τους μεσίτες αυτό ακριβώς που λες έκανα, μου το ξεκαθαριζαν οι ίδιοι πως ήτανε μεσίτες. Απλά με κούρασαν τα τηλέφωνα, φαντάσου ότι στα 10 τηλέφωνα τα 7-8 ήταν μεσιτων. Τους έλεγα πως δεν επιθυμώ συνεργασία με μεσίτη, κάποιοι λίγοι από αυτούς θύμωναν και έλεγαν "εμείς δεν είπαμε ότι πληρωνόμαστε από εσάς", "δεν καταλάβατε, δεν υπάρχει δέσμευση για τον ιδιοκτήτη", "δηλαδή δεν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε το σπίτι σας;". 

Δημοσ.
4 hours ago, mariosnik_ said:

"εμείς δεν είπαμε ότι πληρωνόμαστε από εσάς"

Ε, βέβαια. Θα τα πάρουν απ' τον κόσμο που ψάχνει ένα σπίτι να μείνει.

Τραγικό που πρέπει να ξεκινά κάποιος με 3 ενοίκια στην τσέπη, αλλά δυστυχώς δεν το γλιτώνουμε εύκολα.

Δημοσ.

Θεωρώ δεδομένο, μάλλον εσφαλμένα πως αυτός που πήρε τηλέφωνο και κλείσαμε ραντεβού για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα θα έρθει.καλή ιδέα αυτο που λες να τους παίρνω την ίδια ημέρα. Δύο φορές μου έτυχε, σχεδόν κανένας δεν έρχεται στην ώρα του κάνει από 5 λεπτο και παραπανω. 

Να τους παίρνεις τηλ όχι απλά την ίδια μέρα, αλλά αμέσως πριν ξεκινήσεις να πας στο ραντεβού. Όσο για το 5λεπτο που ανέφερα εννοούσα στα 5 λεπτά καθυστέρηση να τηλεφωνήσεις να δεις τι γίνεται, το αν θα συνεχίσεις να περιμένεις και πόσο θα το κρίνεις εσύ, αλλά να περιμένεις επί μία ώρα ενώ ο άλλος δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο... no comment.

Με τους μεσίτες αυτό ακριβώς που λες έκανα, μου το ξεκαθαριζαν οι ίδιοι πως ήτανε μεσίτες. Απλά με κούρασαν τα τηλέφωνα, φαντάσου ότι στα 10 τηλέφωνα τα 7-8 ήταν μεσιτων. Τους έλεγα πως δεν επιθυμώ συνεργασία με μεσίτη, κάποιοι λίγοι από αυτούς θύμωναν και έλεγαν "εμείς δεν είπαμε ότι πληρωνόμαστε από εσάς", "δεν καταλάβατε, δεν υπάρχει δέσμευση για τον ιδιοκτήτη", "δηλαδή δεν ενδιαφέρεστε να νοικιάσετε το σπίτι σας;". 

Αν το έκανες ακριβώς όπως περιέγραψα, δλδ κλείσιμο στα μούτρα μετά τη φράση "δεν με ενδιαφέρει να συνεργαστώ με μεσίτη", δεν θα προλάβαινες καν να ακούσεις την απάντηση τους. Εγώ έτσι ακριβώς κάνω όποτε δέχομαι ενοχλητικά τηλεφωνήματα με προσφορές για ρεύμα, τηλέφωνο, κτλ, αμέσως μετά το "λέγομαι Γιάννης Γιαννάκης και τηλεφωνώ εκ μέρους της Ελπέδισον" απαντώ δεν με ενδιαφέρει και το κλείνω.

Και ναι, το ξέρω πως σε τρελαίνουν στα τηλέφωνα οι μεσίτες, για αυτό ακριβώς δεν πρέπει να χάνεις παραπάνω από 10" στο τηλέφωνο με κάθε έναν από αυτούς.

13 minutes ago, jimmy213 said:

Τραγικό που πρέπει να ξεκινά κάποιος με 3 ενοίκια στην τσέπη, αλλά δυστυχώς δεν το γλιτώνουμε εύκολα.

Αυτό συμβαίνει μόνο όταν νοικιάζει κάποιος για πρώτη φορά, και μόνο αν βρει κάτι από μεσίτη. Αν απλά αλλάξει σπίτι που βρήκε χωρίς τη βοήθεια μεσίτη τότε θεωρητικά δεν χρειάζεται να έχει κανένα ενοίκιο στην τσέπη, τρέχον ενοίκιο θα έδινε ούτως ή άλλως και στο προηγούμενο, εγγύηση ναι μεν θα δώσει στο νέο αλλά θα πάρει πίσω αυτή που είχε δώσει στο παλιό, ουσιαστικά μόνο τα όποια έξοδα μετακόμισης θα έχει.

• Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, Joshua21 said:

Αυτό συμβαίνει μόνο όταν νοικιάζει κάποιος για πρώτη φορά, και μόνο αν βρει κάτι από μεσίτη.

Ναι, για εύρεση μέσω μεσίτη αναφέρομαι, μιας και ζητάνε όλοι ένα ενοίκιο για αμοιβή. Το να βρεις απευθείας από ιδιώτη, είναι το ιδανικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...