phanispal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Αν είναι αληθινή η ιστορία οι τύποι έχουν πάει σε άλλα επίπεδα πρόσφυσης.
elgol Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Οταν εψαχνα να πουλησω ενα ακινητο εβαλα μια αγγελια στη ΧΕ με πηραν και 50 μεσιτες να το δωσουν και αυτοι και η αγγελια ετρεχε παραλληλα με τη δικη τους μπορουσε και να πωληθει απευθειας υπηρχαν τα στοιχεια μου ομως οταν καποιος παει να δει την αγγελια βλεπει την ιδια απο 20 αλλους και δεν το ψαχνει
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Εγώ πάλι όταν βλέπω post να ξεκινά με τις λέξεις "αληθινή περίπτωση" είμαι 99% σίγουρος πως στην πραγματικότητα ΔΕΝ πρόκειται για αληθινή περίπτωση. Πάντως αντικειμενικά για το συγκεκριμένο στόρι - υποθέτοντας ότι είναι αληθινό - δεν αποκλείω ο μεσίτης να είχε άκρες με γραφεία τελετών και κτηματολόγιο, αλλά θεωρώ πολύ πιθανότερο να ενημερώθηκε από κάποιο πρόσωπο του συγγενικού/φιλικού κύκλου της "ορφανής" το οποίο δεν ήθελε να το δώσει στεγνά. 2
Nabuko Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Για δώστε μια εξήγηση, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ακίνητο με διαφορετικές τιμές και στην αγγελία του ιδιώτη γράφει όχι μεσίτες
doob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 22 minutes ago, Nabuko said: Για δώστε μια εξήγηση, πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ακίνητο με διαφορετικές τιμές και στην αγγελία του ιδιώτη γράφει όχι μεσίτες Ε φαίνεται πως ήδη το έχει δώσει σε πολλούς, και δεν επιθυμεί να το δώσει και σε άλλους 😜 Όσο για τη διαφορά τιμών ίσως να έχει ρίξει την τιμή πολλές φορές και να μην είναι ενημερωμένες οι αγγελίες, ίσως να έχει πει διαφορετικές τιμές σε κάθε μεσίτη, ίσως κάποιοι μεσίτες τον έπεισαν ότι μπορεί να πιάσει παραπάνω, τρέχα γύρευε.
panosena Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Σήμερα το πάνω χέρι στα ακίνητα το έχει ο πωλητής. Το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε στη διάρκεια της κρίσης, 2010-2018 ας πούμε. Το βρίσκω όμως χαμένα λεφτά να αναθέτεις την πώληση σε μεσίτη, να δίνεις σε κάποιον 2-3 χιλιάρικα για κάτι που πουλιέται μόνο του. Είχα βάλει αγγελία για ακίνητο που πούλησα, με πήρανε και 50 μεσίτες. Φυσικά δεν ασχολήθηκα, το πολύ να χάλασα 10 δευτερόλεπτα για τον καθένα (μαξ). Και αγοραστές με πήρανε, το είδανε, χάλασα κάποιες ώρες (όχι πάνω από 5) και σε μερικές μέρες πουλήθηκε. Επαναλαμβάνω, είναι κάτι που (πλέον) πωλείται μόνο του, αρκεί να το δίνεις στην τιμή που ισχύει στην αγορά. Ούτε κάνας παράλογος αγοραστής με πήρε με εξαίρεση έναν Έλληνα από Γερμανία που ήθελε σώνει και καλά να τού το πουλήσω στην τιμή που αυτός αποφάσισε επειδή... εκεί "στην Ελλάδα δεν πεθαίνετε απ'την πείνα"; 🤪 Επίσης, οι 9 στους 10 ενδιαφερόμενους ήταν μετανάστες. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από panosena
kirileman Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Death, Divorce, Debt. ..and Downsizing. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από kirileman
Morosana Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Είναι ζήτημα οπτικής γωνίας. Εγώ προσωπικά το βλέπω πολύ διαφορετικά, πχ ως ιδιοκτήτης το μόνο που θα καταφέρω βάζοντας την αμοιβή μεσίτη στην τιμή πώλησης θα είναι είτε να καταφέρω να το πουλήσω πιο δύσκολα (μια και θα είναι ακριβότερο), είτε να μειώσω την τιμή (άρα στην ουσία να επιβαρυνθώ εγώ την αμοιβή του μεσίτη). Deal braker και δυσκολια πωλησης βαζειμια παράλογη τιμή από την πλευρά του πωλητή και όχι ένα επιπλέον 2% Στην τωρινή αγορά με τη ζήτηση που υπάρχει αν κάποιος πουλάει κάτι ρεαλιστικά τιμολογιμενο πχ διαμέρισμα 90τμ δυτικα 15ατιας ειτε το βάλει 170 η 175 κανενας σοβαρός αγοραστής δεν θα κάνει πίσω για 5 επιπλέον χιλιάρικα
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 59 minutes ago, Morosana said: Deal braker και δυσκολια πωλησης βαζειμια παράλογη τιμή από την πλευρά του πωλητή και όχι ένα επιπλέον 2% Αν σου πω πως κατάφερα να βγάλω νόημα από την παραπάνω πρόταση, θα είναι ψέμα. 59 minutes ago, Morosana said: Στην τωρινή αγορά με τη ζήτηση που υπάρχει αν κάποιος πουλάει κάτι ρεαλιστικά τιμολογιμενο πχ διαμέρισμα 90τμ δυτικα 15ατιας ειτε το βάλει 170 η 175 κανενας σοβαρός αγοραστής δεν θα κάνει πίσω για 5 επιπλέον χιλιάρικα Αυτό που διαφεύγει από το σκεπτικό σου είναι ότι ο σοβαρός αγοραστής max 175 θα δώσει ούτως ή άλλως, άσχετα αν ο ιδιοκτήτης το προώθησε μόνος του (άρα 175k στην τσέπη του) ή αν το είχε δώσει σε μεσίτη (άρα 168k στην τσέπη του), ουσιαστικά το 4% είναι στον πωλητή και όχι στον αγοραστή.
GREGORYMO Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 20 ώρες πριν, doob είπε Συγγενής μου ψάχνει σπίτι για αγορά αυτή την περίοδο και μετά απο μια συζήτηση μαζί του (σχετικά με την αγορά ακινήτων), στην οποία μου εξεφρασε τα παράπονα του για την όλη ταλαιπωρία με τους μεσίτες και την έλλειψη ακινήτων απο ιδιώτες, μπήκα απο περιέργεια σε μερικά site και διαπίστωσα και ο ίδιος πως όντως είχε δίκιο. Μετά βίας βρίσκεις αγγελία ιδιώτη για ακίνητο!! Πως γίνεται αυτο? Υπάρχει κάποια άλλη σελίδα ( πέρα των κλασικών τύπου Spitogatos, Plot κτλ..) που να απευθύνεται σε ιδιώτες? Μου έκανε εντύπωση επειδή όταν αγοράζουμε ακίνητο (ή οτιδήποτε άλλο), το ψάχνουμε μόνοι μας, αφιερώνουμε χρόνο στην αγορά, επισκεπτόμαστε σπίτια (ακόμη και πολλαπλές φορές μεχρι να σιγουρευτούμε), βρισκουμε δικηγόρο,συμβολαιογράφο, μηχανικο κτλ... Δεν έχω ακούσει μεχρι στιγμής για άτομο που να προσέλαβε (ενεργά) μεσίτη για αγορά κατοικίας. Οπότε όταν το πουλάνε, γιατι το δίνουν όλοι σε μεσίτη? Γιατί υπάρχει αυτή η ανισορροπία στην αγορα? ΤΩΡΑ δεν είναι καλή εποχή, πες του. Θα περιμένει να πέσουν οι τιμές.
panosena Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Επίσης το 'ρεαλιστικά' διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο από πολύ έως λίγο αφού ως γνωστόν...
Morosana Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν σου πω πως κατάφερα να βγάλω νόημα από την παραπάνω πρόταση, θα είναι ψέμα. Το ίδιο και εγώ 😛 Αν η τιμή που ορίσει ο πωλητης είναι παράλογη και εκτός αγοράς αυτό είναι που θα δυσκολέψει την πώληση και όχι ένα επιπλέον 2% επι της παραλογης τιμής. Αυτό που διαφεύγει από το σκεπτικό σου είναι ότι ο σοβαρός αγοραστής max 175 θα δώσει ούτως ή άλλως, άσχετα αν ο ιδιοκτήτης το προώθησε μόνος του (άρα 175k στην τσέπη του) ή αν το είχε δώσει σε μεσίτη (άρα 168k στην τσέπη του), ουσιαστικά το 4% είναι στον πωλητή και όχι στον αγοραστή. Αν ο σοβαρος αγοραστης Θέλει να δώσει μαξ 175 και να μην πληρώσει το 2% της αμοιβης ο μεσιτης θα του πει καλή τύχη. Αν ο πωλητης θέλει 170 χέρι και ανεβασει 5 χιλιάρικα την τιμή για να καλύψει τα μεσιτικά θα πάρει 171500 με 2% αμοιβή μεσίτη ενώ ο αγοραστής θα πληρώσει 178500.
Nabuko Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Θα περιμένει να πέσουν οι τιμές. Γνωρίζεις περίπου πότε γιατί με ενδιαφέρει 1
tutuyo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Με την οικοδόμηση σε λήθαργο απο την προηγούμενη 10ετια, μην περιμένετε πτώση τιμών Συμφωνώ στο ότι ο πωλητής έχει το πάνω χέρι,καθώς η προσφορά αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση. Γνωρίζω τουλάχιστον 2 περίπτωσεις με κεφαλαίο και δάνειο για αγορά σπιτιού στα ΒΠ και δεν μπορούν να βρουν ένα ακίνητο της προκοπής. Όχι κάτι σούπερ ντουπερ, απλά πχ να είναι μετά το '80 Από εκεί και πέρα οι μεσίτες σίγουρα προσφέρουν μια κάποια υπηρεσία,για αυτό και συνεχίζουν να υπάρχουν Δεν μπορούν όλοι να δείχνουν τα ακίνητα τους σε υποψήφιους αγοραστές για διάφορους λόγους μετακίνησης,χρόνου κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα