Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Το χρηματιστήριο είναι άερας έτσι και αλλώς εκ φύσεως. Το μόνο που δείχνει είναι η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

1997 ή 1998 (δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία) έχω μπροστά μου για έλεγχο, φάκελο μεγάλης αλυσίδας ένδυσης που ζητούσε χρηματοδότηση ποσού περί τα 400 εκατ. Δρχ. 

Ελέγχοντας τα οικονομικά της στοιχεία (ανά κατάστημά της), δεν μπόρεσα να μη προσέξω τον λογαριασμό "άυλες - ασώματες ακινητοποιήσεις (ενός συγκεκριμένου καταστήματός της) όπου υπήρχε ένα κονδύλι της τάξεως των ~5 δισ. Δρχ. 

Ρωτώ τον οικονομισάριο της εταιρείας : τι αφορά αυτό το κονδύλι ; και παίρνω την εξής απάντηση : αφορά το ακίνητο που έχουμε στο τάδε σημείο της Αθήνας και ο "αέρας" του (αξίζει περί τα ~5 δισ. Δρχ), συμπληρώνοντας : σας δίνουμε αυτόν τον "αέρα" ως εγγύηση.

Απέρριψα (για την ακρίβεια, μετρίασα στην πρότασή μου την πιστοδότηση στα 70 εκατ. Δρχ) και το έστειλα σε ανώτερα εμού κλιμάκια. Από εκείνη την ημέρα, το τι πιέσεις δέχθηκα από την διοίκηση της τράπεζας, από ... συναδέλφους διπλανούς μου και από εξωγενείς παράγοντες δέχθηκα, δεν περιγράφεται. Έμεινα όμως σταθερός στην άποψή μου λέγοντάς τους : υπογράψτε το εσείς. 

Τελικά δεν τόλμησε κανείς τους να το υπογράψει.

Η επιχείρηση πήγε σε διπλανό τραπεζικό οργανισμό με το ίδιο αίτημα, και το πήρε "αέρα - πατέρα" μέσα σε μια μέρα. 

Για την ιστορία, ... συνάδελφοι της διπλανής τράπεζας μου έκαναν (σ.σ. γνωριζόμαστε όλοι οι ομοειδείς, όλων των τραπεζών μεταξύ μας) α) μου έκαναν πλακίτσα μεν (που έχασα το κελεπούρι) και β) κατοπινά "βρέθηκαν" με περιουσίες ζόρικων ποσών ...

Αυτά όμως αφορούν κουβέντα άλλης μέρας, άλλου χώρου και άλλων Αρμοδίων.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Gk2016 είπε

1997 ή 1998 (δεν θυμάμαι την ακριβή ημερομηνία) έχω μπροστά μου για έλεγχο, φάκελο μεγάλης αλυσίδας ένδυσης που ζητούσε χρηματοδότηση ποσού περί τα 400 εκατ. Δρχ. 

Ελέγχοντας τα οικονομικά της στοιχεία (ανά κατάστημά της), δεν μπόρεσα να μη προσέξω τον λογαριασμό "άυλες - ασώματες ακινητοποιήσεις (ενός συγκεκριμένου καταστήματός της) όπου υπήρχε ένα κονδύλι της τάξεως των ~5 δισ. Δρχ. 

Ρωτώ τον οικονομισάριο της εταιρείας : τι αφορά αυτό το κονδύλι ; και παίρνω την εξής απάντηση : αφορά το ακίνητο που έχουμε στο τάδε σημείο της Αθήνας και ο "αέρας" του (αξίζει περί τα ~5 δισ. Δρχ), συμπληρώνοντας : σας δίνουμε αυτόν τον "αέρα" ως εγγύηση.

Απέρριψα (για την ακρίβεια, μετρίασα στην πρότασή μου την πιστοδότηση στα 70 εκατ. Δρχ) και το έστειλα σε ανώτερα εμού κλιμάκια. Από εκείνη την ημέρα, το τι πιέσεις δέχθηκα από την διοίκηση της τράπεζας, από ... συναδέλφους διπλανούς μου και από εξωγενείς παράγοντες δέχθηκα, δεν περιγράφεται. Έμεινα όμως σταθερός στην άποψή μου λέγοντάς τους : υπογράψτε το εσείς. 

Τελικά δεν τόλμησε κανείς τους να το υπογράψει.

Η επιχείρηση πήγε σε διπλανό τραπεζικό οργανισμό με το ίδιο αίτημα, και το πήρε "αέρα - πατέρα" μέσα σε μια μέρα. 

Για την ιστορία, ... συνάδελφοι της διπλανής τράπεζας μου έκαναν (σ.σ. γνωριζόμαστε όλοι οι ομοειδείς, όλων των τραπεζών μεταξύ μας) α) μου έκαναν πλακίτσα μεν (που έχασα το κελεπούρι) και β) κατοπινά "βρέθηκαν" με περιουσίες ζόρικων ποσών ...

Αυτά όμως αφορούν κουβέντα άλλης μέρας, άλλου χώρου και άλλων Αρμοδίων.

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου! Να ανοίγει και λίγο η αντίληψή μας!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

και σε ενα μηνα.η microsoft κανει απολυσεις

@nzeppos Σωστά το προβλέψατε.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Ολες οι κεφαλαιοποιήσεις "ψευτικες" ειναι καμια δεν ανταποκρίνεται σε υλικό αγαθό.Παρούσα αξία των μετοχών σημαίνει κεφαλαιοποίηση.Αυτό που γράφεις για το δολλάριο και τον χρυσό είναι άλλο θέμα εντελώς και επιρρεάζει θετικά ΟΛΕΣ τις εταιρείες που έχουν έδρα την αμερική όχι μόνο την microsoft.Επίσης ή τεχνιτή στήριξη του δολλαρίου είναι κάτι που αν αποτύγχανε θα δημιουργούσε Κραχ άνευ προηγουμένου στον ανεπτιγμένο κόσμο.Καλό είναι όχι μόνο να διαβάζουμε αλλά και να καταλαβαίνουμε το τι διαβάζουμε

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι φουσκα.Φουσκα μπορείς να πεις οτι είναι η μόδα του οτιδηποτε θέλουμε να πουλήσουμε σαν πιο τεχνολογικά εξελιγμένο του πετάμε ένα ΑΙ στον τίτλο και αυτομάτος το φέραμε στο 2024.Το ΑΙ είναι ακόμα στο infancy στάδιο,που ακόμα και σε αυτό έχει παρουσιάσει απίστευτες πρακτικές εφαρμογές.Φαντάσου να ενσωματωθεί σε ακόμα πιο ολοκληρομένες πλατφόρμες και εφαρμογές, θα αφήσει άνεργο κόσμο και κοσμάκι.

Το τελευταίο ισχύει και όταν γίνει γιατί σγρ θα γίνει κάποια στιγμή θα κλαίμε…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εκεί και πέρα, η Microsoft είναι υπερδύναμη στο Software κομμάτι, άρα λογικό να ανεβαίνει σε αξία.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Ήταν που μερικοί προβλέπανε μεγάλη πτώση της μετοχής που επί κόβιντ έφτασε και τα 300 δολάρια.

Η μόνη εταιρία που σταθερά είναι στην κορυφή επί δεκαετίες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε

Ήταν που μερικοί προβλέπανε μεγάλη πτώση της μετοχής που επί κόβιντ έφτασε και τα 300 δολάρια.

Η μόνη εταιρία που σταθερά είναι στην κορυφή επί δεκαετίες.

Το μυστικό της είναι ότι δεν εξαρτάται από ένα πράγμα. Όσο πιο πολλές πηγές εσόδων έχεις τόσο περισσότερο θα είσαι κορυφή χωρίς να κινδυνεύεις πολύ.

Οι εταιρείες που βασίζονται μόνο σε μία πηγή εσόδων μπορούν να οδηγηθούν στη χρεοκοπία ανα πάσα στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.
On 25/01/2024 at 17:01, Fulgore said:

@nzeppos Σωστά το προβλέψατε.

πραγματι ο μηνας δεν περασε :P

On 25/01/2024 at 13:51, Retromaniac said:

Εμείς 3 χιλιάρικα θέλουμε να βάλουμε στην άκρη και μας λείπουν 2999. :D

Να συνεισφερω 5 ευρω ? χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...