Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα έλεγα ότι μέσω της συζήτησης ανακαλύπτουμε 2 βασικές πληροφορίες...(όποιος επαγγελματικά ξέρει κάτι περισσότερο ας το καταθέσει, προσωπικά δεν είμαι ειδήμονας ούτε έχω καμία επαγγελματική σχέση με το χώρο):

Πληροφορία 1: ο Πετροβάμβακας είναι ένα καταπληκτικό υλικό... και Πληροφορία 2 : για κάποιον λόγο τον αποφεύγουν οι τεχνίτες ή δεν γνωρίζουν τη σωστη εφαρμογή του στη μόνωση...

Δημοσ.

O επώνυμος πετροβάμβακας έχει επεξεργαστεί ώστε να είναι αδιάβροχος και να μήν επηρεάζεται από την υγρασία.

Στο εξωτερικό το σύστημα θερμοπρόσοψης με πετροβάμβακα χρησιμοποιείται ευρέως, με εξαιρετικά αποτελέσματα, διότι πέρα από την θερμομόνωση, προστατεύει και από την μούχλα που εμφανίζεται στις επιφάνειες των τοίχων.

Βλέπε Weber στη Γερμανία.

How does external wall insulation work? | Weber UK

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά είναι επιβλαβής για την υγεία η εισπνοή της σκόνης που έχουν τα πανέλα όταν τα δουλεύει ο μάστορας, αλλά μετά την τοποθέτηση δεν υπάρχει πρόβλημα εκπομπής σωματιδίων σε βάθος χρόνου;

Προσωπικά δεν γνωρίζω, για αυτό και δεν ήμουν κατηγορηματικός και έγραψα "λέγεται". Πάντως το link που έβαλες παραπέμπει στην Knauf που τους κατασκευάζει και τους πουλάει, είναι πιθανό να μην τα παρουσιάζει σφαιρικά τα πράγματα και να κόβει μερικά, χωρίς να λέει ψέματα. Η κατηγορία 3 IARC σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν είναι καρκινογόνο για ανθρώπους, ενώ θα μπορούσε να υπαχθεί σε αυτή ακόμη και υλικό που είναι καρκινογόνο για πειραματόζωα. Από αναζήτηση για τη φράση "MMVF health concerns" μου έβγαλε το παρακάτω, μεταξύ άλλων:

Gary Cartwright, the Editor of EU Today and the author of a major report on mineral wool, explained that mineral wool had previously been classified as carcinogenic but that later testing was conducted on the material without its important chemical ‘binder’ ingredient, meaning that the product was not tested as it is sold and that the test results that led to it being later downgraded and incorrectly losing its carcinogenic status.

2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Στο εξωτερικό το σύστημα θερμοπρόσοψης με πετροβάμβακα χρησιμοποιείται ευρέως, με εξαιρετικά αποτελέσματα, διότι πέρα από την θερμομόνωση, προστατεύει και από την μούχλα που εμφανίζεται στις επιφάνειες των τοίχων.

Από την μούχλα προστατεύει επειδή έχει καλύτερη διαπνοή σε σχέση με διογκωμένη, να υποθέσω;

• Like 1
Δημοσ.

Aν και το εχω ξανα γράψει...

Στο εξωτερικο ειναι η πιο κοινή λύση. Περισσότερο νομιζω λογω πυροπροστασίας και έπειτα λογω διαπνοής κτλ.

Τωρα περι καρκινογένεσης ή μη. Ειτε ειναι ασφαλές υλικό, είτε οχι, δύσκολο να πείσεις ένα συνεργείο!  Και κυριολεκτώ, με οποιον εχω συνεργαστεί, ΔΕ μου έδωσε καν τιμή. Μου ανέφεραν, πως δεν ασχολούνται.

Ο μαστορας που χρησιμοποιώ συνήθως, μου ανέφερε πως ειναι δυσκολοδούλετος και πιο κουραστικός...

Βέβαια θα μου πείτε, και ποιο συνεργείο κάνει θερμοπρόσοψη οπως προβλέπεται...ας πώ ενα στα 50. Και αν.

Οπότε και πετροβάμβακα, θα περνάει σωστά 1 στους 100, αν βρούμε 100 εγκαταστάτες.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η πυροπροστασία θα είναι ο λόγος. Έξω δεν παίζουν με αυτά, που δεν κυκλοφορεί και πολύ μπετόν, το οποίο αντέχει λίγο στη φωτιά. Κάπου είχα ακούσει ότι και σε εμάς θεωρητικά απαγορεύονται τα xps/ eps στις όψεις των κτιρίων επειδή είναι εύφλεκτα υλικά. Από κάπου προκύπτει ξεκάθαρα δηλαδή, ίσως στη μελέτη παθητικής; Υγροποιήσεις με συνεπακόλουθη μούχλα δεν πρέπει να προκαλεί ούτε η διογκωμένη. Ή μήπως υπό συνθήκες προκαλεί;

• Confused 1
Δημοσ.

Έξω απαγορεύεται στα πολυώροφα κτίρια λόγω πυροπροστασίας, σε κάποιες χώρες, επειδή δεν μπορεί να επιχειρήσει κατάσβεση η πυροσβεστική. Στην πράξη η θερμοπρόσοψη δεν είναι εύφλεκτη από μόνη της αλλά σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθίσταται εν δυνάμει εύφλεκτη και μεταδίδεται μέσω της θερμοπρόσοψης η πυρκαγιά στους από πάνω ορόφους. Αυτό λύνεται με προσθήκη στα ανοίγματα, στην πάνω μεριά τους, πυραντοχης ζώνης θερμομόνωσης από πετροβάμβακα, αντί για eps.

• Like 3
Δημοσ.

Η πρώτη ύλη για τις πολυστερίνες είναι εύφλεκτη αλλά υποτίθεται ότι βάζουν κάποια χημικά πρόσθετα που τις μετατρέπουν σε βραδυφλεγείς ή σχεδόν άκαυστες. 

Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται σε κοινά κτίρια η χρήση της αλλά αν βρίσκεσαι στην ύπαιθρο και ειδικά κοντά σε δάσος δεν είναι η πολυστερίνη η ιδανικότερη επιλογή

• Like 2
Δημοσ.

άγνοια λοιπόν ή έλλειψη εκπαίδευσης τεχνιτών και μαστόρων για χρησιμοποίηση πετροβάμβακα σε θερμομόνωση.Εκπληκτικό!!!!!

Όλοι την ευκολία τους.....Το δεχόμαστε ?

Δημοσ.

Βασικά μειονεκτήματα είναι ότι η απορρόφηση υγρασίας που τον κάνει ποιο αγώγιμο, και επίσης ότι αυξάνει τον όγκο του.

Επίσης συγκριτικά με εξηλασμένη κλπ. χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος μόνωσης (και επομένως και βάρος) το οποίο στην πρόσοψη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ισχύει τελικά αυτό με την απορρόφηση υγρασίας και αστοχήσει η αδιαβροχοποίηση την κάτσαμε. Σε άλλο πρόσφατο θέμα δεν ρωτούσε κάποιος πώς να τρυπήσει την εξωτερική θερμομόνωση για να κρεμάσει κλιματιστικά; Εκτός αν δεν ισχύει τελικά λόγω ειδικής επεξεργασίας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 14/2/2024 στις 9:36 ΠΜ, acomaedo είπε

Βασικά μειονεκτήματα είναι ότι η απορρόφηση υγρασίας που τον κάνει ποιο αγώγιμο, και επίσης ότι αυξάνει τον όγκο του.

Επίσης συγκριτικά με εξηλασμένη κλπ. χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος μόνωσης (και επομένως και βάρος) το οποίο στην πρόσοψη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

ενώς είχαμε πειστεί για την επιλογή του πετροβάμβακα ώς καλύτερης επιλογής αλλά η έλλειψη γνώσης και τεχνογνωσίας απ τους μάστορες μαζί με το ότι τους δυσκολεύει περισσότερο και άρα για λόγους ευκολίας τον αποφεύγουν...καταθέτεις...χοντρό στοιχείο .Ότι δηλαδή πετροβάμβακας απορροφά υγρασία!!! Έχεις κάποια ποιο λεπτομερή ακριβή στοιχεία γι αυτό? έχει ενδιαφέρον αν μάθουμε περισσότερα στοιχεία πάνω σ αυτο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...