Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχει κανει κάποιος θερμομονωση εξωτερική κάποιος βασισμένος σε πετροβάμβακα και όχι σε αυτες τισ σύγχρονες μορφές τύπου fibran? γνωρίζει κάποιος ?

Δημοσ.

Καλή θερμομόνωση. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεις πιο δύσκολα, συνεργεία που να έχουν σχετική εμπειρία.
Είναι λιγάκι πιο τσιμπημένη στην τιμή.

Πλεονεκτήματα: Καλύτερη διαπνοή, καλύτερη συμπεριφορά στην πυρκαγιά.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λέγεται πως είναι η καλύτερη λύση.

Δεν έχω άποψη. Κανένας πελάτης δε το ζήτησε.

Ακριβότερη λύση, την αποφεύγουν τα συνεργεία. (Περισσότερο χρόνο εφαρμογής, δε θέλουν να τον κόβουν λόγω ινών, δε θέλουν να φοράνε γάντια, μάσκες κτλ)

• Like 2
Δημοσ.

πραγματικά και με βάση την κοινή λογική, ο πετροβάμβακας θα έπρεπε να κάνει θραύση σαν μονωτικό υλικο !!! Απορώ που δεν έχει αναλυθεί και εξεταστει περισσότερο σαν σχολιασμός....

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, Balrog said:

Αν βραχεί όμως δεν υπάρχει πρόβλημα;

γιατι να βραχει σ'ενα σύστημα θερμοπρόσοψης; έχει τελική επιστρωση πάστα ακρυλική/σιλικονούχα. 

• Like 2
Δημοσ.

μιλώντας εντελώς θεωρητικά το επαναφέρω, αντί για ατέλειωτες συζητήσεις περι φελιζολ ,fibran, γραφιτούχα ή όχι....η συζήτηση περί πετροβάμβακα θα έπρεπε να κυριαρχεί.Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ζορίζει,δυσκολεύει τους μάστορες και αυτοί για την ευκολία τους το αποφεύγουν...

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η τιμή. Δεν ξέρουν να τον βάζουν τα μαστόρια. Εγώ 3 καλούς στην περιοχή που είχα πάρει προσφορά και ήταν ένα 50% πάνω τότε, δεν είχε τοποθετήσει κανένας. Ο ένας μου είπε "ωραία θέλω να δοκιμάσω να δω πώς μπαίνει"...άσε ρε φίλε σε εμένα δοκιμές θα κάνεις!!! Και πήγα σε eps δοκιμασμένη και σίγουρη λύση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως μια φορά που είχα αφήσει πανέλα πετροβάμβακα στο υπόγειο τα βρήκα σε άσχημη κατάσταση μετά από κανένα μήνα και αναγκάστηκα να πάρω καινούργια για τη δουλειά που τα ήθελα. Συνεπώς η υγρασία είναι θέμα για τον πετροβάμβακα. Ίσως να επηρεάζει τις συνδετικές ουσίες που συγκροτούν τις ίνες; Δεν γνωρίζω τον μηχανισμό.

Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να πάρει υγρασία το θερμομονωτικό υλικό στην εξωτερική θερμομόνωση. Κατά την εφαρμογή των επόμενων στρώσεων ενδεχομένως; Κατόπιν αστοχίας της αδιαβροχοποιητικής επικάλυψής του στο μελλον; Επιπλέον, μήπως ο μικροσοβάς έχει καλύτερη εφαρμογή στην επιφάνεια του eps, οπότε όχι μόνο διευκολύνει τα μαστόρια, αλλά οδηγεί και σε αρτιότερο τεχνικό αποτέλεσμα;

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.

με βάση την πρακτική εφαρμογή τους, απ όσο ταπεινά ξέρω, έχω δει να βάζουν απλωμένους τους πετροβάμβακες ,χύμα σε σκεπές πάνω από σανίδια που υποτίθεται είναι το ταβάνι, κάτω απο αμόνωτη σκεπή όπου αν κάποια κεραμίδια είναι εκτός θέσης το νερό θα πέσει πανω στο πετροβάμβακα.

Με βάση ότι ο κόσμος ψάχνει πλέον πολύ όλα τα οικοδομικά υλικά π.χ. απο μπογιές ( για τό πόσα χημικά έχουν μέσα ) ή ποιά ειναι η καλύτερη κόλλα ή το καλύτερο φελιζόλ μόνωσης ή οτιδήποτε άλλο...μου κανει εντύπωση που προσπεράσαμε έτσι εύκολα τις δυνατότητες του πετροβάμβακα...εκτός κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εσωτερική μόνωση πάντως, που ενδείκνυται σε χώρους που θες να ανάβεις θέρμανση και να ζεσταίνει αμέσως (π.χ. γραφεία), ακόμη πετροβάμβακας με γυψοσανίδα τοποθετείται, απ' όσο ξέρω εγώ. Όμως θεωρουνται καρκινογόνες οι συγκολλητικές ουσίες των ινών και δεν κάνει να τις εισπνέεις, εξού και οι μάσκες κλπ. Το ίδιο βέβαια λέγεται και για άλλα οικοδομικά υλικά, π.χ. μπογιές. Η μόνη λύση για να την βγάλεις καθαρή είναι να μένεις σε σπίτι από άχυρο.. Και το Heraklith πρέπει να είναι ωραίο υλικό, αλλά νομίζω ότι δεν έχει καλούς συντελεστές. Όσο για την εξωτερική θερμομόνωση, χωρίς να είμαι ειδικός, ποτέ δεν μου καλοκάθισε. Σπίτι μου έχω την κλασσική θερμομόνωση sandwich, με 10 πόντους σκληρή διογκωμένη στους τοίχους, αλλά στον σκελετό έχουν επεκτείνει την εξηλασμένη. Δηλαδή αν ήταν η κολώνα 50εκ, το xps που μπήκε εξωτερικά αυτής μπορεί να ήταν ολόκληρο πανέλο 125εκ. Ο αρχιτέκτονας με τον χτίστη κάπως έβγαλαν τα τούβλα 3εκ στον αέρα ή/και έπαιξαν με τις διαστάσεις των τούβλων 6/9/12 ώστε να προκύψει εσοχή να έρθει να πατήσει η εξηλασμένη στην κολώνα και τα συνεπίπεδα τούβλα εκατέρωθεν αυτής. Και καλά για να μην έχει θερμογέφυρες. Ακόμη και στα σενάζια παρακαλώ. Ο δε σοβάς πάνω στο xps, θυμάμαι είχε πλεγματάκι, μάλλον γαλβανιζέ όχι πλαστικό, και γαλάκτωμα revinex. Περίπου 20 χρόνια πριν αυτό, τότε ήταν ακόμη στην αρχή η θερμοπρόσοψη. Ακόμη δεν έχω δει ρωγμές πουθενά. Και στο υπόγειο ακόμη, κάτι τέτοια εξτραδάκια έγιναν, θερμομόνωση και εκεί μπήκε, καθώς και αντιριζικό ασφαλτόπανο που θυμάμαι σίγουρα.

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Balrog είπε

θεωρουνται καρκινογόνες

Αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος για τον πετροβάμβακα. Είναι τελείως ακίνδυνος όπως και οι ίνες του. Μάσκες κ γάντια χρησιμοποιούνται κατά την τοποθέτηση καθαρά για την πρόληψη δερματικών ερεθισμών.

Ορίστε κ ένα άρθρο από επώνυμη εταιρία στον χώρο.

https://www.knaufinsulation.gr/πιστοποίηση-και-υγεία

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...