bobbyray21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Για να μπορέσει κάποιος να μάθει να χειρίζεται και να παραμετροποιεί προγράμματα retail/ERP ως αρχάριος, ποια πρώτα βήματα πρέπει να πάρει για να εξοικειωθεί με γλώσσες προγραμματισμού;
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Για να χειρίζεσαι ERP δε χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού. Για να το παραμετροποιήσεις, ενδεχομένως ούτε κι εκεί να χρειάζονται (εξαρτάται τι εννοείς με το "παραμετροποιήσει"). Θες να μας δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες;
bobbyray21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Για διαχείριση και παραμετροποίηση κάθε προγράμματος ERP από την πλευρά της εταιρείας που δημιουργεί το πρόγραμμα, όχι από τον χειρισμό ενός ταμείου μιας επιχείρησης πχ. Για να μπορείς να δημιουργείς,διαφοροποιείς και παραμετροποιείς το πρόγραμμα ενός ταμείου πχ, έχω δει πως σίγουρα χρησιμοποιείται SQL από τους τεχνικούς της εκάστοτε εταιρείας…
Ponous Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Το ERP είναι πολύ γενικός όρος. Κάθε πρόγραμμα ΕRP διαφέρει γιατί πολύ απλά κάθε εταιρεία θα το φτιάξει όπως αυτή θεωρεί σωστά. Επομένως δεν βγάζει πολύ νόημα η "διαχείριση και παραμετροποίηση κάθε προγράμματος ΕRP" γιατί πολύ απλά κάθε πρόγραμμα είναι διαφορετικό. Τώρα αν με τον όρο ERP εννοείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ξέρω 'γω της Μicrosoft ίσως βγάζει παραπάνω νόημα. 27 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε Για να μπορείς να δημιουργείς,διαφοροποιείς και παραμετροποιείς το πρόγραμμα ενός ταμείου πχ, έχω δει πως σίγουρα χρησιμοποιείται SQL από τους τεχνικούς της εκάστοτε εταιρείας… Αν και ακόμη δεν καταλάβα για ποιο ακριβώς πρόγραμμα μιλάς, μπορώ να σου πω πως έχω δει πολλές περιπτώσεις όπου κάποια άτομα θα χρησιμοποιήσουν SQL queries για να φέρουν κάποια δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να βγάλουν είτε αναφορές για κάθε μήνα, είτε γραφικές κτλπ.
bobbyray21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Οκ…δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες γλώσσες για τη δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων ERP/crm… Ωστόσο, πως θα μπορούσα να ξεκινήσω μόνος μου να μάθω για προγραμματισμό όσον αφορά τις γλώσσες που χρησιμοποιούν οι εταιρίες που δημιουργούν τέτοιου είδους προγράμματα;
masteripper Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, bobbyray21 said: Οκ…δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες γλώσσες για τη δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων ERP/crm… Ωστόσο, πως θα μπορούσα να ξεκινήσω μόνος μου να μάθω για προγραμματισμό όσον αφορά τις γλώσσες που χρησιμοποιούν οι εταιρίες που δημιουργούν τέτοιου είδους προγράμματα; Συνηθως δεν μπορείς και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι Συνηθως όλα τα ERP διαθέτουν 1 API (dll) τα οποία μπορείς να καλείς απο κάποια custom εφαρμογή και να ελέγχεις πλήρως το ERP - ΑΛΛΑ - αυτήν την πρόσβαση δεν την δίνουν εύκολα και το Documentation είναι τουλάχιστον ισχνό, καταβάση την πρόσβαση την έχουν οι συνεργάτες για να πουλάνε custom εφαρμογές Απο την άλλη μιλάμε για πλήρη δυνατότητα όπως απο εφαρμογή Access με διασύνδεση με διάφορα τμήματα (π.χ παραγωγή,πωλήσεις) που είχα να δημιουργώ παραστατικά ,να τα "γεμίζω" να βάζω λοιπά στοιχεία και πάει λέγοντας (π.χ αναλώσεις 100 διαφορετικών πρώτων υλών για παραγωγή τελικου προιόντος , πατούσε1 κουμπί ο λογιστής και γειά σας χωρίς άλλη χειροκίνητη ενέργεια ,ειδάλλως ώρες δουλειάς με πιθανά λάθη - παραλείψεις κλπ) Απο εκεί και πέρα αποκτάς γενικές γνώσεις σε προγραμματισμό & SQL και αν μπεις σε κάποια εταιρεία τις εφαρμόζεις Όσον αφορά την "βασική" παραμετροποίηση δεν χρειάζεσαι καθόλου εως λίγες γνώσεις καθώς συνήθως πειράζεις config files ή τρέχεις έτοιμα stored procedures αλλά και εκεί πρέπει κάποιος να στα δείξει και συνήθως αυτά παίζουν σε προσωπικό επίπεδο (μπάρμπας) Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από masteripper 1
bobbyray21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Τέλειο! Εκεί ήθελα να καταλήξω…πως για γενικές γνώσεις προγραμματισμού ξεκινάς από sql ας πούμε;
Moderators Kercyn Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Η SQL δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, είναι γλώσσα με την οποία, ας πούμε, κάνεις ερωτήσεις σε μια βάση δεδομένων για να πάρεις κάποια δεδομένα που θες. Ο δικός σου στόχος ποιος ακριβώς είναι;
bobbyray21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Θέλω να ασχοληθώ με ERP Consulting αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με προγραμματισμό και θα ήθελα, πριν μπω στον χώρο, να μάθω κάποια βασικά πράγματα...
Λύση Ponous Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Λύση Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 23 ώρες πριν, bobbyray21 είπε Οκ…δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες γλώσσες για τη δημιουργία διαφορετικών προγραμμάτων ERP/crm… Για την δημιουργία ναι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Για κάποιο υφιστάμενο πρόγραμμα τότε εκεί περιορίζεσαι στην υλοποίηση του προγράμματος διότι όπως είπα, ERP από ΕRP διαφέρει. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κώδικα γιατί τα υλοποιούν όλα οι προγραμματιστές. 52 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε ERP Consulting Ως ERP consultant είχε δουλέψει ένα στενό μου πρόσωπο. Επί της ουσίας δούλευε σε μια εταιρεία ως consultant και τον έστειλαν να εργάζεται στο ΕRP μιας εταιρείας ως προγραμματιστής. Αυτό εννοείς; Αν είναι αυτό, δεν αρκούν κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού. Δεν θα είναι αρκετό το να γράφεις ένα σκριπτάκι και τέλος. Επομένως πρώτα θα πρέπει να μάθεις προγραμματισμό, στην συνέχεια κάποια συναφή θέματα (π.χ. βάσεις, αρχιτεκτονική προγραμμάτων κτλπ) και μετά να στοχεύσεις την δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος. 59 λεπτά πριν, bobbyray21 είπε δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με προγραμματισμό Τέλεια! Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα εδώ στο ινσόμνια για το πως να ξεκινήσει κάποιος προγραμματισμό γι'αυτό δεν θα το υπεραναλύσω. Θα έλεγα ξεκίνα με μια γλώσσα προγραμματισμού και στην πορεία αν χρειαστεί να γράφεις σε άλλη γλώσσα δεν θα είναι πρόβλημα. Οι περισσότεροι ξεκινάνε με Python γιατί είναι εύκολη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα