Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eγώ είχα πάρει από το lidl αυτήν εδώ, αφού είδα ότι στο εξωτερικό πωλείται κανονικά ως ξεχωριστή μάρκα. Για 1 άτομο είναι πολύ καλή, κάνει ακριβώς τη δουλειά που χρειάζεται και ΔΕΝ συμπιέζει τόσο όσο μία πολύ στιβαρή made in France SEB 20ετίας που έχω στο πατρικό μου. Αυτό σημαίνει ότι οι φακές που στη ΣΕΜΠ θέλουν 15 λεπτά, στην gsw γίνονται σε 17-18, μικρό το κακό και η διαφορά.

Η χύτρα δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο λέγεται, είναι ανόητη αυτή η φοβία. Θέλει, ωστόσο, σε 3 πράγματα απαρέγκλιτη προσοχή, για να παραμείνει απόλυτα ασφαλής:

1) Προσέχουμε να μην πιαστεί το λάστιχο σφράγισης στα δοντάκια της. Δημιουργείται ευαίσθητο σημείο εκτόνωσης που μπορεί να οδηγήσει σε στράβωμα - αχρήστευση του καπακιού ή ακόμα και σε εκσφενδόνισή του.

2) Πάντα ελέγχουμε αν έχουν μπει ξένα σώματα στη βαλβίδα ρύθμισης, αλλά και στη βαλβίδα ασφαλείας - έκτακτης αποσυμπίεσης. Ειδικά όταν κάνουμε όσπρια και/ή ντομάτα, το φλούδι είναι μερικές φορές επίφοβο.

3) Πάντα βάζουμε τουλάχιστον το μίνιμουμ νερό και ποτέ δεν ξεπερνάμε το μαξ. Στη μία περίπτωση δημιουργείται υπερ-υπερπίεση, στην άλλη περίπτωση είναι πιθανό να πεταχτεί κάτι από το φαγητό και να κλείσει τη βαλβίδα, ή να φουσκώσει το ίδιο το νερό σε βαθμό να την κλείσει.

Τα αυτονόητα δεν τα κατηγοριοποιώ καν. Δηλαδή, εννοείται μόλις δούμε φθορά - πολυμερισμό - σπάσιμο πλαστικών, διορθώνουμε το καπάκι ή αλλάζουμε χύτρα. Εννοείται επίσης ότι δεν την ξεχνάμε στο μάτι υπό πίεση με το μάτι σε ψηλή σκάλα. Όπως και το ότι δεν βάζουμε να βράσουμε πυροτεχνήματα και χειροβομβίδες, ξερωγω.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...