Προς το περιεχόμενο

FROG - UNLIMITED DATA , 120€ για ένα χρόνο μόνο στα μαγαζιά frog

blade_runner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, txcellas είπε

Το έχω βάλει σε κινητό. Υπάρχει κάποια οικονομική επιλογή για να βάλουμε την κάρτα για να πιάσει 5g?

Εννοείς σε 5g router ή ψάχνεις για 5g κινητό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, Despotas είπε

1 σελίδα πίσω. Μπορείς να πάρεις 2 SIM αλλά μόνο 1 μπορεί να είναι ενεργή ανά πάσα στιγμή.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ. 

Και κάτι τελευταίο. Θεωρείται καλύτερη μια λύση με χρήση σε 5G κινητό ή σε 5G Router? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ότι είναι φτηνότερο.. ένα φτηνό 5g κινητό ή ένα ρουτερ; Τι προτείνεις; Δεν είδα ότι θες 5g. Για την ώρα σε φθηνό, ότι μπορεί να νοείται ως φθηνό για το καθένα, είναι τα κινητά, αλλιώς νομίζω το επόμενο φθηνό είναι το μηχανάκι που πουλάει η voda; Δεν είμαι και σίγουρος. Σε κάθε περίπτωση πας ανάλογα τις ανάγκες σου. Πάντως και με lte 6 σε περιοχή με καλή κάλυψη θα δείς ταχύτητες VDSL, αν όχι 100 και 200.

https://nsys.gr/product/mikrotik-hap-ax-lite-lte6-l41g-2axdfg621-ea-home-access-point/

2 ώρες πριν, kyrstallone είπε

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ. 

Και κάτι τελευταίο. Θεωρείται καλύτερη μια λύση με χρήση σε 5G κινητό ή σε 5G Router? 

Αν θα το χρησιμοποιήσεις ως αντικαταστάτη σταθερής και έχεις τη δυνατότητα να βάλεις κατευθυντική κεραία, πας κατευθείαν εκεί. Αν μετακομίζεις συχνά, αν πηγαίνεις διακοπές συχνά, αν η δουλειά σου επιβάλει να πηγαίνεις επαγγελματικά ταξίδια εντός της χώρας συχνά κτλ τότε πας σε router.

Επεξ/σία από Sellout
  • Like 1

3 ώρες πριν, Sellout είπε

https://nsys.gr/product/mikrotik-hap-ax-lite-lte6-l41g-2axdfg621-ea-home-access-point/

Αν θα το χρησιμοποιήσεις ως αντικαταστάτη σταθερής και έχεις τη δυνατότητα να βάλεις κατευθυντική κεραία, πας κατευθείαν εκεί. Αν μετακομίζεις συχνά, αν πηγαίνεις διακοπές συχνά, αν η δουλειά σου επιβάλει να πηγαίνεις επαγγελματικά ταξίδια εντός της χώρας συχνά κτλ τότε πας σε router.

Σε ευχαριστώ φουλ για τις πληροφορίες!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Sellout είπε

Πισω απο το Mikrotic θελω να απλα να συνδέσω (λογικα στην LAN1 του mikro) ενα fritzbox 4060 router να παιρνει ιντερνετ στο οποιο εχω στημενο ολο το δικτυο. Ποσο θα με παιδεψει αυτο το απλο πράγμα? Ρωταω γιατι τα mikrotik δεν ειναι και οτι πιο φιλικα προς τον χρήστη.

Παντως και γω παω για λυση 4G router + Frog γιατι οι τιμές που μου δίνει η Cosmote ανευ επιδότησης για FTTH ειναι απλα LOL.

Επεξ/σία από oletiras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, oletiras είπε

Πισω απο το Mikrotic θελω να απλα να συνδέσω (λογικα στην LAN1 του mikro) ενα fritzbox 4060 router να παιρνει ιντερνετ στο οποιο εχω στημενο ολο το δικτυο. Ποσο θα με παιδεψει αυτο το απλο πράγμα? Ρωταω γιατι τα mikrotik δεν ειναι και οτι πιο φιλικα προς τον χρήστη.

Παντως και γω παω για λυση 4G router + Frog γιατι οι τιμές που μου δίνει η Cosmote ανευ επιδότησης για FTTH ειναι απλα LOL.

Αφου εχεις στησει δικτυο οπως αναφερεις εχεις ενα χ επιπεδο γνωσεων. Οποτε πας adslgr και instatechpro στο youtube να παρεις 2-3 πληροφοριες σχετικα με τα Mikrotik. Μια χαρα user friendly ειναι απο τη στιγμη που μπεις λιγο στη φιλοσοφια του winbox. Απλα εχουν πολυ περισσοτερες επιλογες απο τα υπολοιπα μηχανακια. Κατ εμε αν ειναι να βγαλεις λεφτα απο την τσεπη επενδυσε τα σωστα και μην αγοραζεις σαβουρες... Δεν υπαρχει λογος για την ωρα και εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα του απεριοριστου μεσω frog να παει κανεις σε καποια αλλη λυση απο τη στιγμη που εχει καλη καλυψη, μονο εαν εισαι επαγγελματιας gamer και σε ενδιαφερει το οσο το δυνατο πιο χαμηλο ping. Οταν με 10 ευρω το μηνα εχεις πλεον ιντερνετ με ταχυτητες που μπορει να φτασουν και το 1gbps ειναι No brain η επιλογη.

Επεξ/σία από Sellout
  • Like 1

21 hours ago, Sellout said:

27 minutes ago, Sellout said:

Αφου εχεις στησει δικτυο οπως αναφερεις εχεις ενα χ επιπεδο γνωσεων. Οποτε πας adslgr και instatechpro στο youtube να παρεις 2-3 πληροφοριες σχετικα με τα Mikrotik. Μια χαρα user friendly ειναι απο τη στιγμη που μπεις λιγο στη φιλοσοφια του winbox. Απλα εχουν πολυ περισσοτερες επιλογες απο τα υπολοιπα μηχανακια. Κατ εμε αν ειναι να βγαλεις λεφτα απο την τσεπη επενδυσε τα σωστα και μην αγοραζεις σαβουρες... Δεν υπαρχει λογος για την ωρα και εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα του απεριοριστου μεσω frog να παει κανεις σε καποια αλλη λυση απο τη στιγμη που εχει καλη καλυψη, μονο εαν εισαι επαγγελματιας gamer και σε ενδιαφερει το οσο το δυνατο πιο χαμηλο ping. Οταν με 10 ευρω το μηνα εχεις πλεον ιντερνετ με ταχυτητες που μπορει να φτασουν και το 1gbps ειναι No brain η επιλογη.

Συγγνωμη λιγο αλλα θα διαφωνήσω. Ειναι φοβερο εργαλειο το routerOS της mikrotik. Ομως ειναι για επιστημονες , δεν ειναι για το παιδι που ψαχνει φτηνη λυση για 5G ( παρεπιπτόντως ειναι 4G αυτο που προταθηκε) .

Επισης για το δευτερο ερωτημα ,αν είναι καποιος να χρησιμοποιησει ένα 4G/5G καθαρά σαν μοντεμ και να μοιρασει το δικτυο με ενα επισης σοβαρο μηχανημα δεν εχει σημασια να ειναι mikrotik το πρωτο. Με οποιοδήποτε μηχανημα μπορει να πιασει καλο σημα και ισως και να κλειδωσει μπαντες θα κανει την δουλειά του να παρει το σημα , και μετα ολη την σοβαρή δουλειά την κανει το fritz πχ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Sellout είπε

Το συγκεκριμένο ρούτερ είναι LTE6 up to 300Mbps; Πρακτικά τι ταχύτητα download δίνει;

Επεξ/σία από yiorta

Cat6 ειναι η ελαχιστη κατηγορια που αρχιζει το 4G+ , αρα το ελαχιστο δυνατο που κοιταει καποιος για να βλεπει κατι αξιοπρεπες. Το συγκεκριμενο μηχανηματακι ειναι ΦΟΒΕΡΟ , για συγκεκριμένη ομως χρήση.
Εγω με Cat6 στο σπίτι ειμαι 70-110 στο σπίτι μου, μια φορα ειδα 180 ομως.. Με cat19 διπλασιες ταχυτητες. , εχω δει και 290 στο σπιτι μου. Με 5G εχω δει 1gigabit πριν μερικα χρονια , τωρα ειμαι στα 400-500.
Ομως τις προαλλες σε διπλανο φορουμ ανεβασε ενας φωτο με 3Gbps απο Αθηνα καπου με 5G!
Το τι ταχυτητες θα πιασεις και τι θα τις κανεις ειναι πολυπαραγοντικο ζητημα. Απο οτι καταλαβαινω ομως απο τα συμφραζομενα δεν εχεις μεγαλη εμπειρια στο θεμα.

• Like 1
  • Thanks 1

Κοιτάζω αν το τηλέφωνό μου είναι συμβατό με esim και η διαδικασία που λένε να ακολουθήσεις (settings->about-->status) δεν εμφανίζει EID στο ΟnePlus Nord CE2 που έχω. Πώς ξέρουμε ότι θα λειτουργεί η esim; 

Στις 27/2/2024 στις 2:07 ΜΜ, Silenzio είπε

τελικά μόλις πήγα και πήρα e-sim απο τη Σταδίου. Ενω μου είπε οτι μετά μπορώ να πάω σε κατάστημα cosmote και να ζητήσω και φυσική σε clone (για να τη βάλω σε άλλη συσκευή ρουτερ κλπ), στο κατάστημα cosmote μου είπαν ή θα έχω μία esim ή 2 sim σε φυσική μορφή (κόστος 15,90€). Δε γίνεται esim και φυσική sim..

Επομένως για εμάς που δεν έχουμε συμβατά τηλέφωνα με esim το κόστος είναι 135,90 (ήτοι 11,3 ευρώ τον μήνα για απεριόριστα data). 

2 hours ago, Rebirth said:

Κοιτάζω αν το τηλέφωνό μου είναι συμβατό με esim και η διαδικασία που λένε να ακολουθήσεις (settings->about-->status) δεν εμφανίζει EID στο ΟnePlus Nord CE2 που έχω. Πώς ξέρουμε ότι θα λειτουργεί η esim; 

Επομένως για εμάς που δεν έχουμε συμβατά τηλέφωνα με esim το κόστος είναι 135,90 (ήτοι 11,3 ευρώ τον μήνα για απεριόριστα data). 

οχι το κόστος που αναγράφω είναι αν ήθελα να καταργήσω την esim και να έπαιρνα 2 φυσικές sim.

120€ πληρώνεις και παίρνεις φυσική σιμ

• Thanks 1

Το πήρα και γω χθές το μεσημέρι από Σταδίου, ευγενέστατη και η κυρία εκεί .

Καλή ταχύτητα αν και στο OnePlus Nord 3 5G δεν πιάνει 5G κλασικά ως "μη υποστηριζόμενη συσκευή" από cosmote.

Ισχύει ακόμη το βάζω κάρτα σε υποστηριζόμενη,5G sms στο 1333 και μετά πάλι πίσω στο άλλο κινητό σωστά;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου πήρε και εμένα ένας φίλος.  Επειδή είμαι επαρχία,  αντί να μου τη στείλει, μπορώ να πάω αύριο σε ένα κατάστημα Γερμανός και  να κάνω αντικατάσταση την sim?

Επεξ/σία από achilles_g_

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...