SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Το περιμένω το λαχείο από τρίτη με τετάρτη... Παίζει να είναι καμιά παρεισαγωγή (όχι όμως και παράνομη), απλά δεν είναι από την επίσημη αντιπροσωπία. Μπορεί να αγόρασε κάποιος μαζικά στις 10/11/2023 1001+ τεμάχια bulk στα 15€ το ένα και τα μοίρασε εντός Ε.Ε. σε καλύτερη τιμή. Το θεμα δεν ειναι εαν καποιος αγορασε bulk. Το θεμα ειναι τι παιχτηκε και δηλωθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι εγγυησεις για ολα αυτα τα κομματια. Διοτι αυτο που τσεκαρατε και επιβεβαιωθηκε ειναι οτι τα κομματια σας εχουν ηδη δηλωθει στο συστημα ως ενεργοποιημενα τον 11/2023 Αυτο δεν ειναι ευκολο να γινει για ολα τα κομματια χειροκινητα. Οποτε κατι εχει παιχτει κεντρικα. Πως, ποτε και γιατι δεν ξερω. Δεν ειναι ομως και κατι που προσωπικα θα δεχομουν εφοσον πληρωνω για καινουργιο κομματι. Θελω την κανονικη μου πληρη εγγυηση μεχρι και την τελευταια ημερα εφοσον πριν την πωληση δεν εχω ενημερωθει για κατι διαφορετικο. Το οτι καποιος σας κανει εκπτωση δεν ειναι χαρη οποτε εχει δικαιωμα να σας κοψει απο αλλου οπως ο ιδιος θελει. Καποιοι θα το εχουν ζησει στο πετσι τους και θα το εχουν χρυσοπληρωσει ισως οταν εμφανιστηκε προβλημα σε εξοπλισμο τους μερικες ημερες μετα την ληξη της εγγυσης. Το να μην γνωριζετε καν ποσο πρεπει να ειναι η εγγυηση και η οποια εγγυηση να εχει ξεκινησει 2,5 μηνες πριν την αγορα σας δεν ειναι επιτρεπτο. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Το θεμα δεν ειναι εαν καποιος αγορασε bulk. Το θεμα ειναι τι παιχτηκε και δηλωθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι εγγυησεις για ολα αυτα τα κομματια. Διοτι αυτο που τσεκαρατε και επιβεβαιωθηκε ειναι οτι τα κομματια σας εχουν ηδη δηλωθει στο συστημα ως ενεργοποιημενα τον 11/2023 Προφανώς κάποιος ενδιάμεσος αγόρασε παρτίδες ή μέρη παρτίδων ή stock αποθήκης (νόμιμα φυσικά) και ενεργοποιήθηκαν αυτόματα οι εγγυήσεις με βάση τους κωδικούς παρτίδων. Διαφορετικές παρτίδες είχαν και διαφορετικές εγγυήσεις γιατί προφανώς θα είχαν και άλλη τιμή ή προοριζόταν για άλλες περιοχές που οι εγγυήσεις είναι διαφορετικές. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από NiKoSmile 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, NiKoSmile είπε Προφανώς κάποιος ενδιάμεσος αγόρασε παρτίδες ολόκληρες νόμιμα με απόδειξη και ενεργοποιήθηκαν αυτόματα οι εγγυήσεις με βάση τους κωδικούς παρτίδων. Διαφορετικές παρτίδες είχαν και διαφορετικές εγγυήσεις γιατί προφανώς θα είχαν και άλλη τιμή ή προοριζόταν για άλλες περιοχές που οι εγγυήσεις είναι διαφορετικές. Συγνωμη αλλα ετσι που το λες ειναι σαν να αγοραζεις μεταχειρισμενο προιον. Η εγγυηση αφορα εσενα σαν τελικο αγοραστη και οχι τον εμπορο. Ωφείλει να ειναι πληρης μεχρι και την τελευταια ημερα. Αυτο που ολοι υποθετουμε (πιθανα σωστα) ειναι οτι καποιος πηρε κοψοχρονια μια μεγαλη παρτιδα ΟΕΜ η οποία επρεπε να φυγει και να φανει σαν να χρησιμοποιηθηκε (γινονται πολλα τετοια στο τελος της χρονιας για να πιαστουν οι στοχοι της εκαστοτε εταιρειας), ενεργοποιηθηκαν οι κωδικοι της παρτιδας και σας τα πουλησαν μετα σε τιμη "προσφορας" αλλα ξεχασαν να σας πουνε οτι δεν εχετε πληρη εγγυηση και δεν εχετε την ιδια εγγυηση ο καθε ενας. Αυτο λεγεται ΑΠΑΤΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και εινα καθε αλλο παρα νομιμο Εσεις αγορασατε οποτε δικο σας θεμα αλλα τα πραγματα δειχνουν να εχουν καπως ετσι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmyl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μαζικα θα μπορουσε να γινει κατι ; Ατομικα ο καθενας μας , τι ακριβως μπορει να κανει ; Το περιμενω απο Δευτερα μεχρι Τεταρτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, SeNNinhA είπε Συγνωμη αλλα ετσι που το λες ειναι σαν να αγοραζεις μεταχειρισμενο προιον. Η εγγυηση αφορα εσενα σαν τελικο αγοραστη και οχι τον εμπορο. Ωφείλει να ειναι πληρης μεχρι και την τελευταια ημερα. Αυτο που ολοι υποθετουμε (πιθανα σωστα) ειναι οτι καποιος πηρε κοψοχρονια μια μεγαλη παρτιδα ΟΕΜ η οποία επρεπε να φυγει και να φανει σαν να χρησιμοποιηθηκε (γινονται πολλα τετοια στο τελος της χρονιας για να πιαστουν οι στοχοι της εκαστοτε εταιρειας), ενεργοποιηθηκαν οι κωδικοι της παρτιδας και σας τα πουλησαν μετα σε τιμη "προσφορας" αλλα ξεχασαν να σας πουνε οτι δεν εχετε πληρη εγγυηση και δεν εχετε την ιδια εγγυηση ο καθε ενας. Αυτο λεγεται ΑΠΑΤΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και εινα καθε αλλο παρα νομιμο Εσεις αγορασατε οποτε δικο σας θεμα αλλα τα πραγματα δειχνουν να εχουν καπως ετσι. Εγώ το παρήγγειλα από skroutz που αναφέρει ξεκάθαρα ότι μου δίνει 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. Δεν εξαπατήθηκα το ήξερα από την αρχή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Εγώ το παρήγγειλα από skroutz που αναφέρει ξεκάθαρα ότι μου δίνει 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς. Δεν εξαπατήθηκα το ήξερα από την αρχή. Μπερδευεις την εγγυηση του κατασκευαστη (Coolermaster) η οποια ειναι αυτη που τσεκαρετε Online με την νομιμη εγγυηση του τελικου πωλητη. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα που παιζουν παραλληλα. Η εγγυηση του κατασκευαστη δεν υποκειται σε περιορισμους. Οτι θελει δινει ο καθενας. Μπορει και καθολου. Ειναι ομως δεσμευτικη για το συνολο του χρονου τους και ο καταναλωτης δεν εχει υποχρεωση να αποδειξει οτι το ελλατωμα προυπηρχε. Υποχρεος σε αυτη ειναι ο κατασκευαστης (στην πραξη η εκαστοτε αντιπροσωπεια) Η νομιμη εγγυηση επιβαλεται εκ του νομου στην ΕΕ να ειναι κατ ελαχιστον 2 ετη και υποκειται σε περιορισμους ομως. Για τους πρωτους 6 μηνες τεκμαιρεται οτι το ελλατωμα προυπηρχε και ο καταναλωτης δεν ειναι υποχρεωμενος να το αποδειξει. Μετα τους 6 μηνες ο καταναλωτης πρεπει να αποδειξει οτι το ελλατωμα προυπηρχε. Δεν εφαρμοζεται σε αγορες με τιμολογια οποτε προσοχη. Υποχρεος σε αυτη την εγγυηση ειναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ. Ο τροπος που θα την καλυψει δεν μας ενδιαφερει. Απο εκει και περα δικο σας το θεμα. Το εαν θελετε να αναζητησετε τα δικαιωματα σας ειναι επισης δικαωμα σας να το εξασκησετε ή οχι. Επισης επισημα το Skroutz δεν ειναι ο τελικος πωλητης. Τελικος πωλητης ειναι αυτος που σας εκοψε την αποδειξη. Το Σκρουτζ οταν αγοραζετε απο το καλαθι απλα σας δινει και επιπλεον δικη του εγγυηση οτι θα φροντισει ο πωλητης να σας καλυψει με την νομιμη εγγυηση. Το γραφει. Σε καθε περιπτωση (και για την νομιμη και για την εργοστασιακη εγγυηση) ο καταναλωτης ωφειλει να ενημερωνεται ρητως απο τον πωλητη και τον κατασκευαστη. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από SeNNinhA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seldon68 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Επειδη το προσεξα οταν τα εψαχνα (τελικα δεν πηρα) στο σκρουτζ ολα τα προιοντα που ηταν σε προσφορα ηταν απο επισημους μεταπωλητες. Το σεναριο οτι καποιος εμπορος πηρε και τα μοιρασε δεν παιζει αν εγινε κατι εγινε απο την επισημη αντιπροσωπεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ynte1980 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι 11/2023 είναι ο μήνας κατασκευής του τροφοδοτικού. Η εγγύηση δεν έχει ενεργοποιηθεί από κανέναν, απλά τρέχει από τότε έως και Φεβρουαριο 2029. Αν μπεις να δηλώσεις το τροφοδοτικό (πρώτα πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό), αλλάζει η ημερομηνία με την ημερομηνία αγοράς βάση απόδειξης και με διάρκεια 5 χρόνια, plus κάτι μήνες. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από ynte1980 2 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, ynte1980 είπε Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι 11/2023 είναι ο μήνας κατασκευής του τροφοδοτικού. Η εγγύηση δεν έχει ενεργοποιηθεί από κανέναν, απλά τρέχει από τότε έως και Φεβρουαριο 2029. Αν μπεις να δηλώσεις το τροφοδοτικό (πρώτα πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό), αλλάζει η ημερομηνία με την ημερομηνία αγοράς βάση απόδειξης και με διάρκεια 5 χρόνια, plus κάτι μήνες. Λογικο ακουγεται Μαλλον εισαι απο τους λιγους που το εκαναν σωστα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aleque Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Εμένα δε με αφηνει να το κάνω register (βγάζει already registered) και μου λεει να ανοιξω support ticket. (ξαναλέω οτι στο warranty status βγαινει unknown). Άνοιξα Ticket απο περιέργεια και μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kefalonitis2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2 hours ago, SeNNinhA said: Το θεμα δεν ειναι εαν καποιος αγορασε bulk. Το θεμα ειναι τι παιχτηκε και δηλωθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι εγγυησεις για ολα αυτα τα κομματια. Διοτι αυτο που τσεκαρατε και επιβεβαιωθηκε ειναι οτι τα κομματια σας εχουν ηδη δηλωθει στο συστημα ως ενεργοποιημενα τον 11/2023 Αυτο δεν ειναι ευκολο να γινει για ολα τα κομματια χειροκινητα. Οποτε κατι εχει παιχτει κεντρικα. Πως, ποτε και γιατι δεν ξερω. Δεν ειναι ομως και κατι που προσωπικα θα δεχομουν εφοσον πληρωνω για καινουργιο κομματι. Θελω την κανονικη μου πληρη εγγυηση μεχρι και την τελευταια ημερα εφοσον πριν την πωληση δεν εχω ενημερωθει για κατι διαφορετικο. Το οτι καποιος σας κανει εκπτωση δεν ειναι χαρη οποτε εχει δικαιωμα να σας κοψει απο αλλου οπως ο ιδιος θελει. Καποιοι θα το εχουν ζησει στο πετσι τους και θα το εχουν χρυσοπληρωσει ισως οταν εμφανιστηκε προβλημα σε εξοπλισμο τους μερικες ημερες μετα την ληξη της εγγυσης. Το να μην γνωριζετε καν ποσο πρεπει να ειναι η εγγυηση και η οποια εγγυηση να εχει ξεκινησει 2,5 μηνες πριν την αγορα σας δεν ειναι επιτρεπτο. Μην σκατε άδικα! Εκτύπωση την σελίδα του καταστήματος που το αγοράσατε (γιατί μετά από 5 χρόνια δεν θα υπάρχει το προϊόν) κρατάτε και την απόδειξη και όλα οκ! Θα σας καλύψουν!!!!!! 1 hour ago, SeNNinhA said: Μπερδευεις την εγγυηση του κατασκευαστη (Coolermaster) η οποια ειναι αυτη που τσεκαρετε Online με την νομιμη εγγυηση του τελικου πωλητη. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα που παιζουν παραλληλα. Η εγγυηση του κατασκευαστη δεν υποκειται σε περιορισμους. Οτι θελει δινει ο καθενας. Μπορει και καθολου. Ειναι ομως δεσμευτικη για το συνολο του χρονου τους και ο καταναλωτης δεν εχει υποχρεωση να αποδειξει οτι το ελλατωμα προυπηρχε. Υποχρεος σε αυτη ειναι ο κατασκευαστης (στην πραξη η εκαστοτε αντιπροσωπεια) Η νομιμη εγγυηση επιβαλεται εκ του νομου στην ΕΕ να ειναι κατ ελαχιστον 2 ετη και υποκειται σε περιορισμους ομως. Για τους πρωτους 6 μηνες τεκμαιρεται οτι το ελλατωμα προυπηρχε και ο καταναλωτης δεν ειναι υποχρεωμενος να το αποδειξει. Μετα τους 6 μηνες ο καταναλωτης πρεπει να αποδειξει οτι το ελλατωμα προυπηρχε. Δεν εφαρμοζεται σε αγορες με τιμολογια οποτε προσοχη. Υποχρεος σε αυτη την εγγυηση ειναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΩΛΗΤΗΣ. Ο τροπος που θα την καλυψει δεν μας ενδιαφερει. Απο εκει και περα δικο σας το θεμα. Το εαν θελετε να αναζητησετε τα δικαιωματα σας ειναι επισης δικαωμα σας να το εξασκησετε ή οχι. Επισης επισημα το Skroutz δεν ειναι ο τελικος πωλητης. Τελικος πωλητης ειναι αυτος που σας εκοψε την αποδειξη. Το Σκρουτζ οταν αγοραζετε απο το καλαθι απλα σας δινει και επιπλεον δικη του εγγυηση οτι θα φροντισει ο πωλητης να σας καλυψει με την νομιμη εγγυηση. Το γραφει. Σε καθε περιπτωση (και για την νομιμη και για την εργοστασιακη εγγυηση) ο καταναλωτης ωφειλει να ενημερωνεται ρητως απο τον πωλητη και τον κατασκευαστη. Ότι πιο σωστό γράφτηκε! 1 hour ago, ynte1980 said: Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι 11/2023 είναι ο μήνας κατασκευής του τροφοδοτικού. Η εγγύηση δεν έχει ενεργοποιηθεί από κανέναν, απλά τρέχει από τότε έως και Φεβρουαριο 2029. Αν μπεις να δηλώσεις το τροφοδοτικό (πρώτα πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό), αλλάζει η ημερομηνία με την ημερομηνία αγοράς βάση απόδειξης και με διάρκεια 5 χρόνια, plus κάτι μήνες. Κάποιος το έκανε σωστά! Άρχισαν να μιλάνε για παραπλάνηση καταναλωτη και να βρουν το δίκιο τους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, ynte1980 είπε Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι 11/2023 είναι ο μήνας κατασκευής του τροφοδοτικού. Η εγγύηση δεν έχει ενεργοποιηθεί από κανέναν, απλά τρέχει από τότε έως και Φεβρουαριο 2029 To αυτό, το ίδιο ισχύει και στους Intel επεξεργαστές καθώς το έχω διασταυρώσει. Η εγγύηση 5 έτων προφανώς ισχύει με την ημ/νία αγοράς ωστόσο και πάλι το εργοστάσιο κρατάει ένα μπούσουλα βάσει ημ/νίας κατασκευής 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) To εργοστάσιο αναφέρει όρους και διάρκεια της εγγύησης στην σελίδα του για τις εγγυήσεις ,με εξαιρέσεις κλπ Θεωρητικά πάντως δεν γίνεται 11/23 να είναι κατασκευή ,και ενα προιόν από Κίνα να φτάσει να πωλείται λιανική σε μικρή αγορά όπως η Ελλάδα σε 2 μήνες ,εκτός αν έχει έρθει ταχυδρομικά αλλα το κόστος θα πήγαινε παραπάνω. Οσοι έχουν ασχοληθεί ,το καράβι με container μαζί με άλλα προιόντα να συμφέρει το κόστος, κάνει 2 μήνες τουλάχιστον να έρθει από Κίνα ,και έχει και διαδικασίες τελωνείου ,ακόμα και να έχει έρθει πρώτα σε άλλη χώρα. Πιο λογικό ακούγεται να είναι διαφορετικές παρτίδες το προιόν ,διαφορετικές ημερομηνίες κατασκευής ,πιθανόν και άλλο εργοστάσιο φασόν ,τα μάζεψε κάποιος όλα χονδρική πχ Ολλανδία που αναφέρεται ,και τα έφεραν Ελλάδα μεμονωμένα ή όλα μαζί και ανάλογες οι διαφορές από τις ημερομηνίες μέχρι οτιδήποτε άλλο . Για την εγγύηση ισχύει νόμιμα αυτό που γράφει στην απόδειξη απο την ημερομηνία αγοράς. Αν στραβώσει κάτι , γιατι υπάρχουν και τα γνωστά ,εσύ το χάλασες να μην σε καλύψει το κάθε κατάστημα ,αν θέλει,και κρίνουμε συμφέρει ,πάμε μετά στο εργοστάσιο για RMA ή και σε καταγγελία ... Τέλος να βάλει όποιος πήρε σε λειτουργία το τροφοδοτικό να μας πει εντυπώσεις ,και να το ζορίσει λίγο. Τι να την κάνει κάποιος την καλή εγγύηση αν το προιόν δεν ειναι καλό από ποιότητα γενικά . Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από Fotia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2 hours ago, Fotia said: Τι να την κάνει κάποιος την καλή εγγύηση αν το προιόν δεν ειναι καλό από ποιότητα γενικά . Δεν είναι too good to be true τιμές αυτές, νομίζω είστε λίγο παρανοϊκοί 👀 Πιο πιθανό είναι να παρήγγειλαν περισσότερα απ'όσα θα'πρεπε και τώρα να τα δίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα