Gl0bAlZer0 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, kax54638 είπε Ναι σε εμένα έτσι είναι. Ανεβοκατεβάζει την θερμοκρασία του νερού για να φέρει την θερμοκρασία στον χώρο εκεί που ζητάς. Όντως τα νερά μπορεί να πάνε και 60 βαθμούς για να ζεστάνει τον χώρο και μετά φυσικά πέφτουν. Άντε βγάλε άκρη τώρα.... Ρε παιδιά αφού του βάζεις όριο στη μέγιστη θερμοκρασία και του λες να την πάει στο μέγιστο στους -5 εξωτερική πχ. πως ανέβαζει θερμοκρασία στα νερά σας. Εγώ στις καλές ημέρες τα νερά είναι 39-40 και στις κρύες για τα δεδομένα μας πάει μέχρι 46. Βόρεια Ελλάδα σώματα. Στη λειτουργία νερού δεν υπολογίζει καθόλου τη θερμοκρασία τους εσωτερικού χώρου? 1
Evaggelos1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Gl0bAlZer0 είπε Εγώ την έχω και στα 2 νερο+αέρας στην AI λειτουργία. Τα νερα ακολουθούν την καμπύλη και τις ώρες που θέλω πιο πολύ ζέστη την βάζω στο +2 και οπότε και μετατοπίζεται η καμπύλη νερών-εξωτερική θερμοκρασίας προς τα δεξιά. Ετσι ειναι. Τοσο απλα!
Giorgosmarg Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 28/1/2025 στις 8:49 ΠΜ, Gl0bAlZer0 είπε Εγώ την έχω και στα 2 νερο+αέρας στην AI λειτουργία. Τα νερα ακολουθούν την καμπύλη και τις ώρες που θέλω πιο πολύ ζέστη την βάζω στο +2 και οπότε και μετατοπίζεται η καμπύλη νερών-εξωτερική θερμοκρασίας προς τα δεξιά. Καλησπέρα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί η αντλία με τον αισθητήρα στο νερο+αερας? Μπορούν ολοι να το ρυθμίσουν εκεί η προαπαιτείται κάτι? Ποια η διαφορά απο το να το έχεις στο νερό ή στον αέρα?
giorgos-13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 28/1/2025 στις 10:41 ΠΜ, Gl0bAlZer0 είπε Στη λειτουργία νερού δεν υπολογίζει καθόλου τη θερμοκρασία τους εσωτερικού χώρου? 3 ώρες πριν, Giorgosmarg είπε Καλησπέρα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί η αντλία με τον αισθητήρα στο νερο+αερας? Μπορούν ολοι να το ρυθμίσουν εκεί η προαπαιτείται κάτι? Ποια η διαφορά απο το να το έχεις στο νερό ή στον αέρα? Στη λειτουργία νερού η αθ δεν κοιτάζει καθόλου θερμοκρασία χώρου. Το ρυθμίζεις σε μια θερμοκρασία νερού π.χ. 45 C.. Όταν τα νερά πέσουν περίπου στο 43 C θα ξεκινήσει η αθ και θα ανεβάσει τα νερά εώς ότου φτάσει στο 48 (περίπου) που θα σταματήσει. και ξανά από την αρχή.. Έτσι τα νερά θα κάνουν μόνιμα ένα ανεβοκατέβασμα μεταξύ 43 C και 48 C. Στη λειτουργία νερο+αέρας συμβαίνει ακριβως το ίδιο που περιέγραψα απλα έχουμε άλλη μια παράμετρο, τη θερμοκρασία του χώρου.. Δηλαδή η αθ είναι ενεργοποιημένη και τα νερά ανεβοκατεβαίνουν όπως περιέγραψα αρκεί να έχουμε ρυθμίσει τη ζητούμενη θερμοκρασία χώρου να είναι πιο υψηλή από την θερμοκρασία του χώρου.. π.χ. ρυθμίζεις θερμοκρασία νερού π.χ. 45 C και θερμοκρασία χώρου 22 C.. Η αθ θα δουλεύει και θα φτιάχνει νερά μεταξύ 43 C και 48 C μόνο όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλότερη από 22 C.. Όταν ο χώρος πιάσει 22 C και για όσο παραμένει 22+ η αθ δε θα φτιάχνει νερά.. Στη λειτουργία μόνο αέρα (η οποία δεν είναι καθόλοθ χρήσιμη σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις κατοικιών) η αθ ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του χώρου πέσει κάτω από αυτή που του ζητάμε. Σε αυτή τη περίπτωση όμως η αντλία δεν έχει όρια στα νερά της και την βλέπουμε να ανεβάζει όσο πιο ψηλά μπορεί π.χ. πέφτει η θερμοκρασία του χώρου 0,5 C και ενεργοποιείται η αθ και φτιάχνει νερά μέχρι 55 ή 60 C απλά για να ανεβάσει 0,5 C το σπίτι.. 3
antonis1979 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Καλησπέρα, εγώ έχω καταλήξει σε ρύθμιση θερμοκρασίας νερού. Ανοίγω 11.30 με 23.30 στους 39 και το σπίτι είναι στους 21.5-22 με κατανάλωση +- 16kw/h. Βράδυ δεν ανοίγω το θεωρώ ανούσιο καθώς το πρωί δεν έχει κάτω από 19 και το σπίτι είναι άδειο. Η αντλία είναι 14kw και ινβερταρει 1 - 1.1 kw/h.
VasilisD123 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Καλησπέρα, σε μα lg therma 12KW ο κυκλοφορητής του νερού της αντλίας δουλεύει συνέχεια, άσχετα με την θερμοκρασία των νερών. Μπορεί δηλαδή να έχει πιάσει θερμοκρασία ο χώρος (ρυθμισμένη σε νερό + αέρας) και ο κυκλοφορητής να δουλεύει ακόμη και αν τα νερά έχουν πέσει πχ στους 18 βαθμούς. Εγκατάσταση με fancoil Είναι φυσιολογικό αυτό;
giorgos-13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, VasilisD123 είπε Καλησπέρα, σε μα lg therma 12KW ο κυκλοφορητής του νερού της αντλίας δουλεύει συνέχεια, άσχετα με την θερμοκρασία των νερών. Μπορεί δηλαδή να έχει πιάσει θερμοκρασία ο χώρος (ρυθμισμένη σε νερό + αέρας) και ο κυκλοφορητής να δουλεύει ακόμη και αν τα νερά έχουν πέσει πχ στους 18 βαθμούς. Εγκατάσταση με fancoil Είναι φυσιολογικό αυτό; Ναι είναι φυσιολογικό καθώς έτσι είναι η default ρύθμιση. Στο μενού εγκαταστάτη μπορεις να το αλλάξεις αυτό και να δηλώσεις π.χ. να δουλεύει 4 λεπτά και να κάνει παύση 2 (εννοείται πάντα όταν δεν δουλεύει ο συμπιεστής). έχω πειραματιστεί με τη συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά δεν έχω καταλήξει τί είναι σωστό.. τα μόνα θετικά που βρίσκω με μικρά off του κυκλοφορητή είναι οτι ξεκουράζεται ανα διαστήματα (ενώ στη άλλη περίπτωση δουλεύει non stop oλόκληρο χειμώνα) και επίσης μια πολύ μικρή μείωση της ημερήσιας κατανάλωσης (αν θυμάμαι καλα περίπου 1 kwh) Τώρα είδα οτι έχεις fan coils (εγώ έχω σώματα).. Στη δική σου περίπτωση ίσως είναι προτιμότερο να δουλεύει συνεχόμενα για να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τα νερά που παραμένουν σε μία υψηλή θερμοκρασία ακόμα και όταν δεν δουλεύει η αθ.. Για ποιό λόγο έχεις ρυθμίσει αέρα+νερό?? τα fan coils σου δεν ανοιγοκλείνουν αναλόγως τη θερμοκρασία ρύθμισής τους?? Σε ρωτάω επειδή το λογικό στην περίπτωσή σου είναι η αντλία να κοιτάζει μόνο νερά.. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από giorgos-13
VasilisD123 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Με fan coils αν σταματάς τον κυκλοφορητή όσο τα νερά είναι ζεστά, υπάρχει διαφορά στην θερμοκρασία του αέρα (παγώνει) και είναι ενοχλητικό ειδικά αν βρίσκεσαι απέναντι από το fan coil (έχω fan coil επίτοιχα). Εντωμεταξύ μέχρι να κόψει ο ανεμιστήρας από το αισθητήριο, επειδή υπάρχει μια καθυστέρηση ώστε να ανακυκλοφορήσει τον αέρα του χώρου (που ψηλά είναι ποιο ζεστός), στέλνει ζεστά νερά και ούτω κάθεξης Άτοπο πάντως να δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής.. Το έχω ρυθμίσει σε αέρα και νερό επειδή συνήθως δουλεύει 10-15 λεπτά και ξαναπαίρνει έπειτα από 1-1,5 ώρα, κάποιες φορές και με μεγαλύτερη παύση, τώρα αυτές τις μέρες που δεν έχουμε πολύ κρύο (βρίσκομαι στην Κρήτη), και είναι οικονομικότερο από το να δουλεύει inverterοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:59 πμ Παιδιά τι έχετε κάνει με τα νερά που βγάζει η αντλία από κάτω;;; Κάθε φορά που κάνει defrost ή αφαιρεί τα συμπυκνώματα της η αντλία γεμίζει το μπαλκόνι με νερά… δεν μου είχαν βάλει απο κάτω κάποιο σωλήνα ώστε να πηγαίνει στην αποχέτευση του μπαλκονιού… ξέρει κανείς κάποιο κόλπο ή καμία πατέντα ;
mechpanos Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:09 πμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Παιδιά τι έχετε κάνει με τα νερά που βγάζει η αντλία από κάτω;;; Κάθε φορά που κάνει defrost ή αφαιρεί τα συμπυκνώματα της η αντλία γεμίζει το μπαλκόνι με νερά… δεν μου είχαν βάλει απο κάτω κάποιο σωλήνα ώστε να πηγαίνει στην αποχέτευση του μπαλκονιού… ξέρει κανείς κάποιο κόλπο ή καμία πατέντα ; Πατέντα μια που σκέφτομαι είναι να πάρεις ένα πιάτο ζαρντινιέρας που να ταιριάζει από κάτω απ´ το μηχάνημα, κάντου μια τρύπα στη μέση, πάρε ένα γωνιακό σύνδεσμο αποχέτευσης κλιματιστικού και ένα σπιράλ φ16 και κόλλα τον στη τρύπα με λίγη σιλικόνη και οδήγα τα νερά στο σιφώνι δαπέδου του μπαλκονιού Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:22 πμ από mechpanos 2
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 πμ 7 minutes ago, mechpanos said: Πατέντα μια που σκέφτομαι είναι να πάρεις ένα πιάτο ζαρντινιέρας που να ταιριάζει από κάτω απ´ το μηχάνημα, κάντου μια τρύπα στη μέση, πάρε ένα γωνιακό σύνδεσμο αποχέτευσης κλιματιστικού και ένα σπιράλ φ16 και κόλλα τον στη τρύπα με λίγη σιλικόνη και οδήγα τα νερά στο σιφώνι δαπέδου του κλιματιστικού. Εσύ που έχεις άλλο μοντέλο πέρα της LG έχετε κάτι διαφορετικό ή και σε εσένα τρέχουν τα νερά;;;
kax54638 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 πμ Παιδιά έχουμε κανένα οδηγό για καθαρισμό του μαγνητικού φίλτρου της αντλίας; Μέχρι τώρα μου το ένακε μια φορά τον χρόνο ο τεχνικός μαζί με την συντήρηση αλλά κάθε χρονιά ήταν τίγκα στην μπίχλα και λέω να το επιχειρήσω και μόνος μου στα μέσα της "σεζόν". Από ότι μου είπε: 1. σβήνω την αντλία 2. κλείνω 2 βάνες στις σωληνώσεις 3. βγάζω πρώτα τον μαγνήτη 4. ξεβιδώνω το κάτω μισό του φίλτρου και το καθαρίζω. Σωστά;
Gl0bAlZer0 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:18 μμ 2 ώρες πριν, star_cruiser είπε Παιδιά τι έχετε κάνει με τα νερά που βγάζει η αντλία από κάτω;;; Κάθε φορά που κάνει defrost ή αφαιρεί τα συμπυκνώματα της η αντλία γεμίζει το μπαλκόνι με νερά… δεν μου είχαν βάλει απο κάτω κάποιο σωλήνα ώστε να πηγαίνει στην αποχέτευση του μπαλκονιού… ξέρει κανείς κάποιο κόλπο ή καμία πατέντα ; Εγώ έφτιαξα σε μαγαζί ένα πιατάκι απο γαλβανιζέ λαμαρίνα 40χ40 αν θυμάμαι καλά με μία τρύπα που πάνω κόλλησαν ένα μικρό σωληνάκι εξωτερικά στο οποίο σύνδεσα ένα λάστιχο κλιματιστικού. Προσοχή μόνο το ύψος για να χωράει από κάτω άνετα αλλα και το μέγεθος μην είναι μικρό και σου βγαίνει η παναγία να το κεντράρεις. Έτσι έχω ήσυχο το κεφάλι μου , τα νερά βγαίνουν έξω στην αποχέτευση και αν βουλώσει - παγώσει στη χειρότερη θα κάνει υπερχείλιση. Κόστος δε θυμάμαι αλλά δεν ήταν άξιο λόγου. 46 λεπτά πριν, kax54638 είπε Παιδιά έχουμε κανένα οδηγό για καθαρισμό του μαγνητικού φίλτρου της αντλίας; Μέχρι τώρα μου το ένακε μια φορά τον χρόνο ο τεχνικός μαζί με την συντήρηση αλλά κάθε χρονιά ήταν τίγκα στην μπίχλα και λέω να το επιχειρήσω και μόνος μου στα μέσα της "σεζόν". Από ότι μου είπε: 1. σβήνω την αντλία 2. κλείνω 2 βάνες στις σωληνώσεις 3. βγάζω πρώτα τον μαγνήτη 4. ξεβιδώνω το κάτω μισό του φίλτρου και το καθαρίζω. Σωστά; Είναι ανάλογα το φίλτρο όπου και θα δεις ακριβώς τις οδηγίες. Εγώ έχω της Brass form και ο γρήγορος τρόπος είναι βγάζεις μαγνήτη και ανοιγεις το βανάκι . Ο αργός και πιο σωστός που κάνω 2-3 φορές το χειμώνα κλείνεις βάνες να απομονωθεί ο το φίλτρο, ξεβιδώνεις με κάβουρα και μετά με το χέρι όλο το κάτω σώμα οπότε και έτσι το ξεπλένεις όλο καλά καλά και καθαρίζεις και τη σίτα που έχει μέσα. Το βιδώνεις, ανοίγεις βάνες, βάζεις μαγνήτη και με τη στρόγγυλη βαλβίδα βγάζεις τον αέρα μέχρι να τρέξει νερό ( δευτερόλεπτα). 2
GeorgiosKyriakoulis Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ (επεξεργασμένο) . Στις 28/1/2025 στις 10:41 ΠΜ, Gl0bAlZer0 είπε Ρε παιδιά αφού του βάζεις όριο στη μέγιστη θερμοκρασία και του λες να την πάει στο μέγιστο στους -5 εξωτερική πχ. πως ανέβαζει θερμοκρασία στα νερά σας. Εγώ στις καλές ημέρες τα νερά είναι 39-40 και στις κρύες για τα δεδομένα μας πάει μέχρι 46. Βόρεια Ελλάδα σώματα. Στη λειτουργία νερού δεν υπολογίζει καθόλου τη θερμοκρασία τους εσωτερικού χώρου? ναι δικιο εχεις! εγω την ειχα λαθος ρυθμισμενη σε λειτουργια αερα και δεν μου αποδίδει. και μου την εβαλαν σε λειτουργια νερου και παιζω με τα νερα. τωρα με 4 εξω περιπου (αθηνα) την εχω 37 τα νερα μια χαρα!! Στις 29/1/2025 στις 8:54 ΜΜ, giorgos-13 είπε Στη λειτουργία νερού η αθ δεν κοιτάζει καθόλου θερμοκρασία χώρου. Το ρυθμίζεις σε μια θερμοκρασία νερού π.χ. 45 C.. Όταν τα νερά πέσουν περίπου στο 43 C θα ξεκινήσει η αθ και θα ανεβάσει τα νερά εώς ότου φτάσει στο 48 (περίπου) που θα σταματήσει. και ξανά από την αρχή.. Έτσι τα νερά θα κάνουν μόνιμα ένα ανεβοκατέβασμα μεταξύ 43 C και 48 C. Στη λειτουργία νερο+αέρας συμβαίνει ακριβως το ίδιο που περιέγραψα απλα έχουμε άλλη μια παράμετρο, τη θερμοκρασία του χώρου.. Δηλαδή η αθ είναι ενεργοποιημένη και τα νερά ανεβοκατεβαίνουν όπως περιέγραψα αρκεί να έχουμε ρυθμίσει τη ζητούμενη θερμοκρασία χώρου να είναι πιο υψηλή από την θερμοκρασία του χώρου.. π.χ. ρυθμίζεις θερμοκρασία νερού π.χ. 45 C και θερμοκρασία χώρου 22 C.. Η αθ θα δουλεύει και θα φτιάχνει νερά μεταξύ 43 C και 48 C μόνο όταν η θερμοκρασία χώρου είναι χαμηλότερη από 22 C.. Όταν ο χώρος πιάσει 22 C και για όσο παραμένει 22+ η αθ δε θα φτιάχνει νερά.. Στη λειτουργία μόνο αέρα (η οποία δεν είναι καθόλοθ χρήσιμη σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις κατοικιών) η αθ ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του χώρου πέσει κάτω από αυτή που του ζητάμε. Σε αυτή τη περίπτωση όμως η αντλία δεν έχει όρια στα νερά της και την βλέπουμε να ανεβάζει όσο πιο ψηλά μπορεί π.χ. πέφτει η θερμοκρασία του χώρου 0,5 C και ενεργοποιείται η αθ και φτιάχνει νερά μέχρι 55 ή 60 C απλά για να ανεβάσει 0,5 C το σπίτι.. Αυτο το θεμα ειχα και γω και μου το εξήγησαν...αν εισαι ασχετος δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις!! μεχρι να βγαλω ακρη αστα!! Επεξ/σία χθες στις 09:04 πμ από GeorgiosKyriakoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα