Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimpap61 είπε

Κι εγώ είχα πολλά on/off κι εδώ και λίγες μέρες άλλαξα την υστέρηση του νερού κι από τότε δουλεύει συνέχεια, κόβει μόνο για να ξεκινήσει τα ΖΝΧ. Αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε και η κατανάλωση.

Εγω προσπαθω να βρω τροπο να μειώσω την κατανάλωση οχι να την αυξήσω.🤣🤣

Οσο αυτο ειναι εφικτό γιατι δεν εχω μόνωση, πέρα απο τα αλουμίνια. Διαβάζονται στην αρχη του νήματος, κατάλαβα οτι με τα on/off έχουμε  περισσότερη κατανάλωση αλλα και οτι μπορεί  να βλάψουν  την αντλία. Κατάλαβα λάθος?

Επίσης,  αν αλλάξω σώματα (εχω τα κλασικα με τις φέτες) μπορει να πετύχω χαμηλότερη κατανάλωση?

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Giorgosmarg είπε

Εγω προσπαθω να βρω τροπο να μειώσω την κατανάλωση οχι να την αυξήσω.🤣🤣

Οσο αυτο ειναι εφικτό γιατι δεν εχω μόνωση, πέρα απο τα αλουμίνια. Διαβάζονται στην αρχη του νήματος, κατάλαβα οτι με τα on/off έχουμε  περισσότερη κατανάλωση αλλα και οτι μπορεί  να βλάψουν  την αντλία. Κατάλαβα λάθος?

Επίσης,  αν αλλάξω σώματα (εχω τα κλασικα με τις φέτες) μπορει να πετύχω χαμηλότερη κατανάλωση?

Όλοι παιδευόμαστε για κάποια μείωση της κατανάλωσης.

Και σωστά κατάλαβες. Τα on/off σε βάθος χρόνου μπορεί να βλάψουν την αντλία και θεωρητικά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση. Μάλλον όμως οι LG έχουν δική τους λογική. Δες και κάποια ποσταρίσματα στις σελίδες 4 και 5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dimpap61 είπε

Εμένα συνήθως παίζει 1 με 1,5 (κυρίως προς τα πάνω) ακόμα και με θερμοκρασίες εξωτερικές της τάξης 9-10. Καμιά φορά βλέπω και 0,9. Τα νερά στους 36 (14kw η αντλία).  

Ακριβώς τα ίδια νούμερα και γω βλέπω φίλε με ίδια kw αντλία!

Επεξ/σία από antonis1979
Δημοσ.

Μετα απο ενα 24ωρο με επιλεγμενη την ρύθμιση στον "τυπο 2" δεν ειδα αξιοσημείωτη διαφορά  στην κατανάλωση. Η κατανάλωση ηταν 45 kwh. Οσες δλδ και με τα on / off. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μολις εκανα την ρυθμιση σταματησαν τα on/off οσο ειχα το νερό  στους 36. Μολις το ανέβασα στους 37 ξεκίνησαν παλι οπως θα δειτε και στις φωτογραφίες. 

20250118_190558.jpg

20250118_190541.jpg

20250118_190532.jpg

20250118_190505.jpg

Δημοσ.
1 hour ago, Giorgosmarg said:

Μετα απο ενα 24ωρο με επιλεγμενη την ρύθμιση στον "τυπο 2" δεν ειδα αξιοσημείωτη διαφορά  στην κατανάλωση. Η κατανάλωση ηταν 45 kwh. Οσες δλδ και με τα on / off. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι μολις εκανα την ρυθμιση σταματησαν τα on/off οσο ειχα το νερό  στους 36. Μολις το ανέβασα στους 37 ξεκίνησαν παλι οπως θα δειτε και στις φωτογραφίες. 

20250118_190558.jpg

20250118_190541.jpg

20250118_190532.jpg

20250118_190505.jpg

Εχεις δοκιμάσεις να κλείσεις τα ΖΝΧ για καμιά μέρα να δεις πόση κατανάλωση θα έχεις χωρίς αυτά;;;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, star_cruiser είπε

Εχεις δοκιμάσεις να κλείσεις τα ΖΝΧ για καμιά μέρα να δεις πόση κατανάλωση θα έχεις χωρίς αυτά;;;

Το εχω σκεφτεί αλλά δεν το εχω δοκιμάσει καθώς με 2 μικρα παιδιά... Πάντως πιστεύω οτι εχω αρκετά υψηλή κατανάλωση απο τα ζνχ. Και στις φωτογραφίες φαίνεται οτι απο τις 23:32 - 8:40 εχει δουλέψει η αντλια για τα ζνχ 3 φορές. Και μιλάμε για χρονικο διάστημα που δεν έχουμε κάνει χρήση.

Δημοσ.

Γι αυτό δεν έβαλα ζνχ στην αντλία μου. Έχω τον ηλιακό που σχεδόν πάντα ακόμα και χειμώνα με 4 τετραγωνικά καθρέπτη έχω ζεστό νερό. Τι μέρες που δεν έχει ήλιο ανάβω την αντίσταση στον ηλιακό ή το μικρό των 80 λίτρων στο πατάρι και γυρίζω μία τρίοδη βάνα.

Δημοσ.
10 hours ago, Giorgosmarg said:

Το εχω σκεφτεί αλλά δεν το εχω δοκιμάσει καθώς με 2 μικρα παιδιά... Πάντως πιστεύω οτι εχω αρκετά υψηλή κατανάλωση απο τα ζνχ. Και στις φωτογραφίες φαίνεται οτι απο τις 23:32 - 8:40 εχει δουλέψει η αντλια για τα ζνχ 3 φορές. Και μιλάμε για χρονικο διάστημα που δεν έχουμε κάνει χρήση.

Ναι καταλαβαίνω διότι και εγώ είμαι με μπέμπα 7 μηνών… εμείς ευτυχώς βάλαμε και ηλιακό με το Εξοικονομώ και είχα και ηλεκτρομπόιλερ και το έχει συνδέσει μαζί με την αντλία, οπότε ανεβάζει τα νερά γύρω στο 33-35 και αν δεν έχω από τον ηλιακό ζεστό νερό ανάβω και το μπόιλερ κάνα 10 λεπτό και έχει ζεστό νερό( κάθε άτομο και ανάμα 10 λεπτά)

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, star_cruiser είπε

Ναι καταλαβαίνω διότι και εγώ είμαι με μπέμπα 7 μηνών… εμείς ευτυχώς βάλαμε και ηλιακό με το Εξοικονομώ και είχα και ηλεκτρομπόιλερ και το έχει συνδέσει μαζί με την αντλία, οπότε ανεβάζει τα νερά γύρω στο 33-35 και αν δεν έχω από τον ηλιακό ζεστό νερό ανάβω και το μπόιλερ κάνα 10 λεπτό και έχει ζεστό νερό( κάθε άτομο και ανάμα 10 λεπτά)

Θα δοκιμάσω να κλείσω τα ζνχ και να δουλέψω το μποιλερ (120 λιτρα) μόνο με ρεύμα. Να το ανοιγω όταν χρειαζόμαστε νερό. Βέβαια έχουμε καλομάθει τώρα να έχουμε ζεστό νερό όλο το 24ωρο...

Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 12:41 ΜΜ, antonis1979 είπε

Και γω μέσω Εξ οικονομώ την έβαλα. Με ποιόν εγκαταστάτη έγινε η εργασία αν επιτρέπεται;

ο εγκαταστατης μου ειναι ο Κωστας Τοδης. 

Τελικα ηρθαν απο masterclima και μου ειπαν οτι ηταν λαθος ρυθμισμενη, μου την ρυθμισαν και ολα καλα τωρα! 

θα φωνάξω και εναν μηχανολογο να μου πει και για το δοχειο αδρανειας.

Ολα καλα παντως, ευχαριστω.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε

ο εγκαταστατης μου ειναι ο Κωστας Τοδης. 

Τελικα ηρθαν απο masterclima και μου ειπαν οτι ηταν λαθος ρυθμισμενη, μου την ρυθμισαν και ολα καλα τωρα! 

θα φωνάξω και εναν μηχανολογο να μου πει και για το δοχειο αδρανειας.

Ολα καλα παντως, ευχαριστω.

Καλημέρα, σου την ρύθμισαν να δουλεύει με θερμοκρασία νερού να φανταστώ;

Δημοσ.

Βλέπω οι περισσότεροι με θερμοκαρασία νερού την δουλεύεται. Εγώ την έχω με ρύθμιση επιθυμητής θερμοκρασία στον χώρο. Έχει ουσιαστική διαφορά;

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kax54638 είπε

Βλέπω οι περισσότεροι με θερμοκαρασία νερού την δουλεύεται. Εγώ την έχω με ρύθμιση επιθυμητής θερμοκρασία στον χώρο. Έχει ουσιαστική διαφορά;

Αυτο το λαθος εκανα και γω και μου ειπαν απο lg οτι να παιζω με θερμοκρασια νερου. Δεν ξερω διαφορες και περισσοτερα... ειμαι στο ψαξιμο ακομα!

12 ώρες πριν, antonis1979 είπε

Καλημέρα, σου την ρύθμισαν να δουλεύει με θερμοκρασία νερού να φανταστώ;

ναι αυτο εκαναν γιατι το ειχα λαθος λενε! ηταν σε λειτουργια αερα αν καταλαβα καλα. και πριν επαιζε σε θερμοκρασια νερου κοντα στο 60 ενω τωρα το εχω στο 35 και το σπιτι μου φτανει θερμοκρασια 22 βαθμους μια χαρα. 

γενικα ειμαι στο ψαξιμο γιατι δεν τα ξερω κ καλα... και αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος και προσπαθω να βγαλω ακρη.

Δημοσ.

Εγώ την έχω και στα 2 νερο+αέρας στην AI λειτουργία. Τα νερα ακολουθούν την καμπύλη και τις ώρες που θέλω πιο πολύ ζέστη την βάζω στο +2 και οπότε και μετατοπίζεται η καμπύλη νερών-εξωτερική θερμοκρασίας προς τα δεξιά.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 hours ago, GeorgiosKyriakoulis said:

Αυτο το λαθος εκανα και γω και μου ειπαν απο lg οτι να παιζω με θερμοκρασια νερου. Δεν ξερω διαφορες και περισσοτερα... ειμαι στο ψαξιμο ακομα!

ναι αυτο εκαναν γιατι το ειχα λαθος λενε! ηταν σε λειτουργια αερα αν καταλαβα καλα. και πριν επαιζε σε θερμοκρασια νερου κοντα στο 60 ενω τωρα το εχω στο 35 και το σπιτι μου φτανει θερμοκρασια 22 βαθμους μια χαρα. 

γενικα ειμαι στο ψαξιμο γιατι δεν τα ξερω κ καλα... και αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος και προσπαθω να βγαλω ακρη.

Ναι σε εμένα έτσι είναι. Ανεβοκατεβάζει την θερμοκρασία του νερού για να φέρει την θερμοκρασία στον χώρο εκεί που ζητάς. Όντως τα νερά μπορεί να πάνε και 60 βαθμούς για να ζεστάνει τον χώρο και μετά φυσικά πέφτουν. Άντε βγάλε άκρη τώρα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...