dimpap61 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Βάζω και σε αυτό το νήμα τις απορίες μου: Απορίες ενός αδαούς: 1. Αυξομειώνοντας το ποσοστό απόδοσης του κυκλοφορητή, τι ακριβώς πετυχαίνουμε; 2. όταν η θερμοκρασία νερών της επιστροφής είναι μεγαλύτερη από αυτήν της προσαγωγής η αντλία σταματά να λειτουργεί; Κι αν ναι, είναι κάτι που το θέλουμε; 3. Αν η ισχύς μιας αντλίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται ένας χώρος, κερδίζουμε ή χάνουμε κάτι; 4. Για τον έλεγχο ροής των νερών της αντλίας υπάρχουν οι επιλογές "βέλτιστος ρυθμός ροής", "σταθερή ροή", "σταθερό Δt" και "απόδοση αντλίας". Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους; (κοίτα να δεις που στα γεράματα πάμε ξανά πανεπιστήμιο...)
star_cruiser Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 7 minutes ago, dimpap61 said: Βάζω και σε αυτό το νήμα τις απορίες μου: Απορίες ενός αδαούς: 1. Αυξομειώνοντας το ποσοστό απόδοσης του κυκλοφορητή, τι ακριβώς πετυχαίνουμε; 2. όταν η θερμοκρασία νερών της επιστροφής είναι μεγαλύτερη από αυτήν της προσαγωγής η αντλία σταματά να λειτουργεί; Κι αν ναι, είναι κάτι που το θέλουμε; 3. Αν η ισχύς μιας αντλίας είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται ένας χώρος, κερδίζουμε ή χάνουμε κάτι; 4. Για τον έλεγχο ροής των νερών της αντλίας υπάρχουν οι επιλογές "βέλτιστος ρυθμός ροής", "σταθερή ροή", "σταθερό Δt" και "απόδοση αντλίας". Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους; (κοίτα να δεις που στα γεράματα πάμε ξανά πανεπιστήμιο...) 1. Πόσο λίτρα νερού θα στέλνει στο σύστημα 2. Αυτό γίνεται συνήθως σε defrost και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτο 3. Χάνουμε τζάμπα κιλοβατώρες, διότι η μεγαλύτερη αντλία θα καίει και περισσότερο ρεύμα συνήθως 4. Από όσο έχω παρατηρήσει από την δική μου στον βέλτιστο ρυθμό ροής η αντλία στέλνει πολύ λίγο νερό στο κύκλωμα με αποτέλεσμα το ch14… στην σταθερή ροή θα στέλνει συνέχεια ότι τιμή της έχεις δώσει, στην απόδοση αντλίας ο ρυθμός ροής αυξομειώνεται ανάλογο το ποσοστό που της δίνεις(με αρχική τιμή νομίζω αυτή που υπάρχει στην σταθερή ροή), και το σταθερό ΔΤ προσπαθεί να ακολουθήσει την τιμή του ΔΤ που του έχεις ορίσει…Η μια μεταβλητή κοιτάει την άλλη και προσπαθούν να ακολουθήσουν το ΔΤ… εγώ έχω καταλήξει ότι η απόδοση αντλίας στην δική μου περίπτωση είναι το καλύτερο και το έχω στο 75% ή 80%
dimpap61 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 56 λεπτά πριν, star_cruiser είπε 1. Πόσο λίτρα νερού θα στέλνει στο σύστημα 2. Αυτό γίνεται συνήθως σε defrost και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτο 3. Χάνουμε τζάμπα κιλοβατώρες, διότι η μεγαλύτερη αντλία θα καίει και περισσότερο ρεύμα συνήθως 4. Από όσο έχω παρατηρήσει από την δική μου στον βέλτιστο ρυθμό ροής η αντλία στέλνει πολύ λίγο νερό στο κύκλωμα με αποτέλεσμα το ch14… στην σταθερή ροή θα στέλνει συνέχεια ότι τιμή της έχεις δώσει, στην απόδοση αντλίας ο ρυθμός ροής αυξομειώνεται ανάλογο το ποσοστό που της δίνεις(με αρχική τιμή νομίζω αυτή που υπάρχει στην σταθερή ροή), και το σταθερό ΔΤ προσπαθεί να ακολουθήσει την τιμή του ΔΤ που του έχεις ορίσει…Η μια μεταβλητή κοιτάει την άλλη και προσπαθούν να ακολουθήσουν το ΔΤ… εγώ έχω καταλήξει ότι η απόδοση αντλίας στην δική μου περίπτωση είναι το καλύτερο και το έχω στο 75% ή 80% Η μέθοδος χειρισμού ελέγχου ροής νερών είναι προεπιλεγμ'ενη η "βέλτιστη ροή" και στέλνεις συνήθως 17,5l/min. Θεωρείται καλό νούμερο; Με πανελ σώματα είμαι (νομίζω εσύ είσαι με ακάν).
Giorgosmarg Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, star_cruiser είπε Η αλήθεια είναι ότι καίει αρκετά! Σε ποια περιοχή είσαι και τι θερμοκρασίες επικρατούν έξω;;; Γιατί ακόμη και εγώ που είμαι με 9αρα με αυτά τα κρύα και τα defrost που κάνει η αντλία είδα και 15 και 17 κατανάλωση μέσα στην μέρα, χωρις ΖΝΧ!!! Για αρχή βάλε το αισθητήρα της αντλίας στα ΝΕΡΑ μόνο, μετά βάλε την υστέρηση στο -2+4 και βάλε μια σταθερή τιμή πχ 34-35 βαθμούς χωρίς το AI/auto να δούμε πως θα συμπεριφερθεί και πόσο θα κάψει σε μια μέρα…. Επίσης αν δεν σου έχουν ρυθμίσει τα ΖΝΧ καλό είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα (νομιζω το αναφέρει κάπου μέσα στο manual) που να του λες εσύ κάθε πότε να ζεστάνει το νερό και όχι όταν πέφτει η θερμοκρασία του νερού να ξαναξεκινάει, διότι όταν ζεστενει τα νερά για το ΖΝΧ η αντλία δεν δίνει μέσα στο σπίτι νερά οπότε θα κρυώνει και το σπίτι… Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Στη λιβαδειά μενω. Οκ δεν έχουμε και τραγικά κρύα εδω πέρα, αλλά ούτε και το κλίμα της Αθήνας. Την κατανάλωση που ανέφερα για τον μήνα Δεκέμβριο την εχω κάνει με τον αισθητήρα στα νερά. Θεωρώ πως θα ηταν πολύ μεγαλύτερη αν τον είχα στον αέρα. Για την υστέρηση -2+4 που λες τι ακριβώς είναι? Πως λειτουργεί? Καθότι είμαι λίγο άσχετος, τουλάχιστον να ξέρω τι κάνω.😁😁 4 ώρες πριν, star_cruiser είπε Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Giorgosmarg
star_cruiser Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 35 minutes ago, dimpap61 said: Η μέθοδος χειρισμού ελέγχου ροής νερών είναι προεπιλεγμ'ενη η "βέλτιστη ροή" και στέλνεις συνήθως 17,5l/min. Θεωρείται καλό νούμερο; Με πανελ σώματα είμαι (νομίζω εσύ είσαι με ακάν). Και εγώ τόσο έχω με την απόδοση αντλίας που το έχω 12 minutes ago, Giorgosmarg said: Καταρχήν σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Στη λιβαδειά μενω. Οκ δεν έχουμε και τραγικά κρύα εδω πέρα, αλλά ούτε και το κλίμα της Αθήνας. Την κατανάλωση που ανέφερα για τον μήνα Δεκέμβριο την εχω κάνει με τον αισθητήρα στα νερά. Θεωρώ πως θα ηταν πολύ μεγαλύτερη αν τον είχα στον αέρα. Για την υστέρηση -2+4 που λες τι ακριβώς είναι? Πως λειτουργεί? Καθότι είμαι λίγο άσχετος, τουλάχιστον να ξέρω τι κάνω.😁😁 Στην ουσία είναι το ‘διαφορικό’… βάζοντας το σε -2+4 στην ουσία η αντλία δεν θα κάνει start-stop και θα ινβερταρει, διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία των νερών στο δίκτυο… αν έχεις την σειρά 3 θα πας εδώ που λέει στην πρώτη εικόνα και θα επιλέξεις τυπος2… Αν είναι η σειρά 4 θα ακολουθήσεις την δεύτερη εικόνα και θα αλλάξεις σε -2+4… Επίσης αν έχεις και silent mode η αντλία ενεργοποίησε το, είναι στο κεντρικό μενού
Giorgosmarg Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Και εγώ τόσο έχω με την απόδοση αντλίας που το έχω Στην ουσία είναι το ‘διαφορικό’… βάζοντας το σε -2+4 στην ουσία η αντλία δεν θα κάνει start-stop και θα ινβερταρει, διατηρώντας σταθερή την θερμοκρασία των νερών στο δίκτυο… αν έχεις την σειρά 3 θα πας εδώ που λέει στην πρώτη εικόνα και θα επιλέξεις τυπος2… Αν είναι η σειρά 4 θα ακολουθήσεις την δεύτερη εικόνα και θα αλλάξεις σε -2+4… Επίσης αν έχεις και silent mode η αντλία ενεργοποίησε το, είναι στο κεντρικό μενού Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Ευχαριστώ.
dimpap61 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Τελικά εκείνο που κατάλαβα με τόσες δοκιμές είναι ότι ή θα ινβερτάρει με ψηλές καταναλώσεις ή θα κάνει on/off με χαμηλές καταναλώσεις.
star_cruiser Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 15 minutes ago, dimpap61 said: Τελικά εκείνο που κατάλαβα με τόσες δοκιμές είναι ότι ή θα ινβερτάρει με ψηλές καταναλώσεις ή θα κάνει on/off με χαμηλές καταναλώσεις. Κοιτα εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν ο καιρός είναι μαλακός και δεν παιχτεί η θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς και δεν υπάρχει πολύ υγρασία η αντλία ινβερταρει με 0.4 ή 0,5… στα κρύα γύρω στο 0,7 και όταν κάνει τα defrost της πράγμα που δεν μπορείς να το αποφύγεις σε καμία αντλία είτε air condition τώρα βαράει για κάνα 10λεπτο 20 λεπτό 1 με 1,5 κιλοβάτ
dimpap61 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Εμένα συνήθως παίζει 1 με 1,5 (κυρίως προς τα πάνω) ακόμα και με θερμοκρασίες εξωτερικές της τάξης 9-10. Καμιά φορά βλέπω και 0,9. Τα νερά στους 36 (14kw η αντλία).
star_cruiser Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 51 minutes ago, dimpap61 said: Εμένα συνήθως παίζει 1 με 1,5 (κυρίως προς τα πάνω) ακόμα και με θερμοκρασίες εξωτερικές της τάξης 9-10. Καμιά φορά βλέπω και 0,9. Τα νερά στους 36 (14kw η αντλία). Λογικό είναι έχεις και μεγαλύτερη αντλία, οπότε φυσιολογική την βλέπω την κατανάλωση εκεί γύρω στο 1 κιλοβάτ
Giorgosmarg Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 ώρες πριν, dimpap61 είπε Τελικά εκείνο που κατάλαβα με τόσες δοκιμές είναι ότι ή θα ινβερτάρει με ψηλές καταναλώσεις ή θα κάνει on/off με χαμηλές καταναλώσεις. Για να καταλαβω, το οτι ινβερταρει η αντλια δεν συνεπαγεται χαμηλής κατανάλωσης? Μπορει με on / off να εχεις χαμηλότερη?
dimpap61 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Giorgosmarg είπε Για να καταλαβω, το οτι ινβερταρει η αντλια δεν συνεπαγεται χαμηλής κατανάλωσης? Μπορει με on / off να εχεις χαμηλότερη? Έτσι τουλάχιστον συμβαίνει στην περίπτωσή μου. Νομίζω όμως το έχει ξαναγράψει και κάποιος άλλος πιο πριν. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από dimpap61
star_cruiser Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Με μαλακό καιρό όταν την είχα και εγώ με on off και η δική μου έκαιγε γύρω στα 7 με 10… βέβαια την αντιστάθμιση την είχα 28 με 38 και δεν είχα ένα βρέφος στο σπίτι😂😂😂
Giorgosmarg Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 5 λεπτά πριν, dimpap61 είπε Έτσι τουλάχιστον παρατήρησα εγώ. Νομίζω όμως το έχει ξαναγράψει και κάποιος άλλος πιο πριν. Μάλιστα, νομίζω οτι αρχίζει να μου καίγεται ο εγκέφαλος 🤯🤯 Εγω άκουσα τον φίλο star_cruiser και και επέλεξα στο ΤΗ θερμανση νερου "τυπο2". Εδω και μια ωρα δεν έχει κανει off. Κατεβασα και το νερο στους 36 απο τους 40. Αυριο θα δω το ρολοι να δω ποσο εκαψα το 24ωρο και θα σας πω την εμπειρια μου😁😁
dimpap61 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 λεπτό πριν, Giorgosmarg είπε Μάλιστα, νομίζω οτι αρχίζει να μου καίγεται ο εγκέφαλος 🤯🤯 Εγω άκουσα τον φίλο star_cruiser και και επέλεξα στο ΤΗ θερμανση νερου "τυπο2". Εδω και μια ωρα δεν έχει κανει off. Κατεβασα και το νερο στους 36 απο τους 40. Αυριο θα δω το ρολοι να δω ποσο εκαψα το 24ωρο και θα σας πω την εμπειρια μου😁😁 Κι εγώ είχα πολλά on/off κι εδώ και λίγες μέρες άλλαξα την υστέρηση του νερού κι από τότε δουλεύει συνέχεια, κόβει μόνο για να ξεκινήσει τα ΖΝΧ. Αλλά ταυτόχρονα αυξήθηκε και η κατανάλωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα