Andri3 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:22 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Καλησπέρα. Εχω κ γώ αντλια θερμότητας Lg monobloc therma v 12kw τριφασική . Είμαι παντελώς άσχετος κ θεωρώ πως ο εγκαταστατης μ δν έχει κάνει καλή δουλειά την πηρα μέσω εξοικονομω. Θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Ποιο είναι το σωστό ; Πως πρέπει να δείχνει κ γιατί γίνεται αυτό ;; 2. Μερικές φορές μου πετάει μήνυμα CH29 αυτό τι είναι ; 3. Δεν μου έχουν βάλει δοχείο αδράνειας. Είναι απαρατήρητο; Γιατί διαβάζω άλλοτε είναι κ άλλοτε όχι. 4. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να την ρυθμίσω σωστά ; 5. Σε κάποιος φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει βλέπω στο χειριστήριο το δικό σας δείχνει καταναλώσεις αυτό είναι σε όλες τις αντλίες ; Κ αν όχι πως γίνεται να δείχνει κ στην δικιά μου ; Μπορει κάποιος να με συστήσει σε κάποιον καλό τεχνικό ; Θα ήμουν ευγνώμων! Μιλάω για Αθήνα. ανεβάζω σχετικές εικόνες. συγνωμη αν κούρασα! Είμαι παντελώς άσχετος κ ψάχνω να βγάλω άκρη! ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γράψε μας τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης σου. Στις 11/1/2025 στις 9:22 ΠΜ, gk13 είπε 1.Η ερώτηση μου είναι πόσα start - stop είναι φυσιολογικό να κάνει μια αντλια την ημέρα; Δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη. Σε κάποιους κάνει κάθε 15 λεπτά ενώ σε άλλους καθόλου. Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο. Στις 11/1/2025 στις 9:22 ΠΜ, gk13 είπε 2.Πιστεύετε οι kWh είναι εντάξει ή θα πρέπει να δω κάτι από τις ρυθμίσεις; Έχει βγάλει ΠΕΑ το σπίτι; Προσωπικά το νούμερο μου φαίνεται καλό, αλλά και πάλι εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία. Άλλο να ζητάς 20 και άλλο 22. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:33 πμ από Andri3 1
GeorgiosKyriakoulis Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:39 πμ 13 λεπτά πριν, Andri3 είπε Γράψε μας τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης σου. Δεν υπάρχει φυσιολογικό και μη. Σε κάποιους κάνει κάθε 15 λεπτά ενώ σε άλλους καθόλου. Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο. Έχει βγάλει ΠΕΑ το σπίτι; Προσωπικά το νούμερο μου φαίνεται καλό, αλλά και πάλι εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία. Άλλο να ζητάς 20 και άλλο 22. Λεπτομέρειες εννοείτε ; τριφασική αντλία 12kw με fan coil σε διαμέρισμα 140m2. δεν έχω ενδοδαπεδια.
Lucifer Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:46 πμ 1 ώρα πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Δεν έχω την αντλία σου, αλλά είναι εμφανές από τα σύμβολα πάνω απ' τις θερμοκρασίες ότι η μία αφορά τη θερμοκρασία εισόδου νερού και η δεύτερη τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. 1
GeorgiosKyriakoulis Δημοσ. Τετάρτη στις 12:49 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:49 πμ 1 λεπτό πριν, Lucifer είπε Δεν έχω την αντλία σου, αλλά είναι εμφανές από τα σύμβολα πάνω απ' τις θερμοκρασίες ότι η μία αφορά τη θερμοκρασία εισόδου νερού και η δεύτερη τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. Σε ευχαριστώ . Αυτό έχω καταλάβει κ γώ αλλά δεν ξέρω τι είναι σωστό να δείχνει κ πως αλλάζει🙁
giorgos-13 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:48 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:48 πμ 9 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Καλησπέρα. Εχω κ γώ αντλια θερμότητας Lg monobloc therma v 12kw τριφασική . Είμαι παντελώς άσχετος κ θεωρώ πως ο εγκαταστατης μ δν έχει κάνει καλή δουλειά την πηρα μέσω εξοικονομω. Θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Ποιο είναι το σωστό ; Πως πρέπει να δείχνει κ γιατί γίνεται αυτό ;; 2. Μερικές φορές μου πετάει μήνυμα CH29 αυτό τι είναι ; 3. Δεν μου έχουν βάλει δοχείο αδράνειας. Είναι απαρατήρητο; Γιατί διαβάζω άλλοτε είναι κ άλλοτε όχι. 4. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να την ρυθμίσω σωστά ; 5. Σε κάποιος φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει βλέπω στο χειριστήριο το δικό σας δείχνει καταναλώσεις αυτό είναι σε όλες τις αντλίες ; Κ αν όχι πως γίνεται να δείχνει κ στην δικιά μου ; Μπορει κάποιος να με συστήσει σε κάποιον καλό τεχνικό ; Θα ήμουν ευγνώμων! Μιλάω για Αθήνα. ανεβάζω σχετικές εικόνες. συγνωμη αν κούρασα! Είμαι παντελώς άσχετος κ ψάχνω να βγάλω άκρη! ευχαριστώ εκ των προτέρων. καλημέρα.. Το εικονίδιο με το 55 παραπέμπει σε ρύθμιση της αντλίας να κοιτάζει τα νερά (στο μενού εγκαταστάτη: αισθητήριο νερού) Το εικονίδιο με το 22 παραπέμπει σε ρύθμιση της αντλίας να κοιτάζει θερμοκρασία χώρου (στο μενού εγκαταστάτη: αισθητήριο νερού+αέρα ή μόνο αέρα) Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται από το μενού του εγκαταστάτη.. αποκλείεται να έγινε από μόνη της. Μήπως πείραξες κάποια ρύθμιση? αν όχι υπάρχει πρόβλημα.. Το σώστό στις περισσότερες εγκαταστάσεις είναι να βλέπει αέρα+νερό αλλα πρώτα απ' όλα χρειάζεται κάποιος τεχνικός να σε βοηθήσει από κοντα και να ρυθμίσει την ΑΘ σε σχέση πάντα και με την εγκατάστασή σου... CH29 παραπέμπει σε υπερφόρτωση του συμπιεστή. Ίσως υπάρχει δυσλειτουργία/υπερφόρτωση λόγω απουσίας δοχείου αδρανείας (το θεωρώ υπέραπαραίτητο ειδικά στις LG) και μικρής ποσότητας νερού στο κύκλωμα και ίσως να προκλήθηκε και βλάβη από όλο αυτό.. Καλό θα ήταν να το δεις άμεσα για να μη προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.. 1
antonis1979 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:19 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:19 πμ 11 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Καλησπέρα. Εχω κ γώ αντλια θερμότητας Lg monobloc therma v 12kw τριφασική . Είμαι παντελώς άσχετος κ θεωρώ πως ο εγκαταστατης μ δν έχει κάνει καλή δουλειά την πηρα μέσω εξοικονομω. Θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Ποιο είναι το σωστό ; Πως πρέπει να δείχνει κ γιατί γίνεται αυτό ;; 2. Μερικές φορές μου πετάει μήνυμα CH29 αυτό τι είναι ; 3. Δεν μου έχουν βάλει δοχείο αδράνειας. Είναι απαρατήρητο; Γιατί διαβάζω άλλοτε είναι κ άλλοτε όχι. 4. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να την ρυθμίσω σωστά ; 5. Σε κάποιος φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει βλέπω στο χειριστήριο το δικό σας δείχνει καταναλώσεις αυτό είναι σε όλες τις αντλίες ; Κ αν όχι πως γίνεται να δείχνει κ στην δικιά μου ; Μπορει κάποιος να με συστήσει σε κάποιον καλό τεχνικό ; Θα ήμουν ευγνώμων! Μιλάω για Αθήνα. ανεβάζω σχετικές εικόνες. συγνωμη αν κούρασα! Είμαι παντελώς άσχετος κ ψάχνω να βγάλω άκρη! ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα, θεωρώ οτι πρέπει να επικοινωνήσεις με τους τεχνικούς του σερβις της εταιρείας για να έρθουν, να τσεκάρουν και να σου κάνουν παραμετροποίηση ανάλογα με το setup σου. Λόγικα θα σου πεί αν χρειάζεται και δοχείο αδράνειας. MasterClima - Βενέκας Ιωάννης. 11 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Καλησπέρα. Εχω κ γώ αντλια θερμότητας Lg monobloc therma v 12kw τριφασική . Είμαι παντελώς άσχετος κ θεωρώ πως ο εγκαταστατης μ δν έχει κάνει καλή δουλειά την πηρα μέσω εξοικονομω. Θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Ποιο είναι το σωστό ; Πως πρέπει να δείχνει κ γιατί γίνεται αυτό ;; 2. Μερικές φορές μου πετάει μήνυμα CH29 αυτό τι είναι ; 3. Δεν μου έχουν βάλει δοχείο αδράνειας. Είναι απαρατήρητο; Γιατί διαβάζω άλλοτε είναι κ άλλοτε όχι. 4. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να την ρυθμίσω σωστά ; 5. Σε κάποιος φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει βλέπω στο χειριστήριο το δικό σας δείχνει καταναλώσεις αυτό είναι σε όλες τις αντλίες ; Κ αν όχι πως γίνεται να δείχνει κ στην δικιά μου ; Μπορει κάποιος να με συστήσει σε κάποιον καλό τεχνικό ; Θα ήμουν ευγνώμων! Μιλάω για Αθήνα. ανεβάζω σχετικές εικόνες. συγνωμη αν κούρασα! Είμαι παντελώς άσχετος κ ψάχνω να βγάλω άκρη! ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα, θεωρώ οτι πρέπει να επικοινωνήσεις με τους τεχνικούς του σερβις της εταιρείας για να έρθουν, να τσεκάρουν και να σου κάνουν παραμετροποίηση ανάλογα με το setup σου. Λόγικα θα σου πεί αν χρειάζεται και δοχείο αδράνειας. MasterClima - Βενέκας Ιωάννης. 11 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Καλησπέρα. Εχω κ γώ αντλια θερμότητας Lg monobloc therma v 12kw τριφασική . Είμαι παντελώς άσχετος κ θεωρώ πως ο εγκαταστατης μ δν έχει κάνει καλή δουλειά την πηρα μέσω εξοικονομω. Θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 1. Το χειριστήριο της αντλίας μερικές φορές μου δείχνει έτσι όπως φαίνεται εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 55 κ άλλες φορές όπως φαίνεται στην άλλη εικόνα που αναγράφει θερμοκρασία 22. Ποιο είναι το σωστό ; Πως πρέπει να δείχνει κ γιατί γίνεται αυτό ;; 2. Μερικές φορές μου πετάει μήνυμα CH29 αυτό τι είναι ; 3. Δεν μου έχουν βάλει δοχείο αδράνειας. Είναι απαρατήρητο; Γιατί διαβάζω άλλοτε είναι κ άλλοτε όχι. 4. Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να την ρυθμίσω σωστά ; 5. Σε κάποιος φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει βλέπω στο χειριστήριο το δικό σας δείχνει καταναλώσεις αυτό είναι σε όλες τις αντλίες ; Κ αν όχι πως γίνεται να δείχνει κ στην δικιά μου ; Μπορει κάποιος να με συστήσει σε κάποιον καλό τεχνικό ; Θα ήμουν ευγνώμων! Μιλάω για Αθήνα. ανεβάζω σχετικές εικόνες. συγνωμη αν κούρασα! Είμαι παντελώς άσχετος κ ψάχνω να βγάλω άκρη! ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλημέρα, θεωρώ οτι πρέπει να επικοινωνήσεις με τους τεχνικούς του σερβις της εταιρείας για να έρθουν, να τσεκάρουν και να σου κάνουν παραμετροποίηση ανάλογα με το setup σου. Λόγικα θα σου πεί αν χρειάζεται και δοχείο αδράνειας. MasterClima - Βενέκας Ιωάννης. 1
GeorgiosKyriakoulis Δημοσ. Τετάρτη στις 12:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:35 μμ Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου λύσατε πολλές απορίες. Ίσως είναι η παράληψη του δοχείου αδράνειας που το κάνει όλο αυτό! Και το σπίτι είναι μεγάλο 140m2. θα καλέσω την αντιπροσωπεία masterclima κ θα σας ενημερώσω γ τα αποτελέσματα. σκεφτείτε η απουσία του δοχείου αδράνειας να δημιούργησε πρόβλημα στον συμπιεστή! άντε να βγάλω άκρη με τον εγκαταστατη που το παρέλειψε!! Πφφφφφ
Andri3 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:37 μμ 11 ώρες πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Λεπτομέρειες εννοείτε ; τριφασική αντλία 12kw με fan coil σε διαμέρισμα 140m2. δεν έχω ενδοδαπεδια. Τα νερά είναι πολύ ανεβασμένα στους 55 και ίσως για αυτό βγάζει μετά από κάποιο διάστημα, σφάλμα ο συμπιεστής. Δοκίμασε 40-43 βαθμούς. Δοχείο θα χρειαστείς σίγουρα ώστε ο συνολικός όγκος νερού να είναι περίπου 120 λίτρα και η λειτουργία της αντλίας ομαλότερη. Η δική μου εκτίμηση είναι δοχείο περίπου 60-80 λίτρων χωρίς να γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες και χωρίς να είμαι μηχανικός. Είδα ότι σε προέτρεψαν στην master clima η οποία είναι η επίσημη συνεργασία που έχει η LG και το ίδιο σε συμβουλεύω να κάνεις κι εγώ. Με έχουν επισκεφθεί πολλοί κατά καιρούς, αλλά λίγοι είχαν πραγματικές γνώσεις. 1
antonis1979 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 μμ 5 λεπτά πριν, GeorgiosKyriakoulis είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Μου λύσατε πολλές απορίες. Ίσως είναι η παράληψη του δοχείου αδράνειας που το κάνει όλο αυτό! Και το σπίτι είναι μεγάλο 140m2. θα καλέσω την αντιπροσωπεία masterclima κ θα σας ενημερώσω γ τα αποτελέσματα. σκεφτείτε η απουσία του δοχείου αδράνειας να δημιούργησε πρόβλημα στον συμπιεστή! άντε να βγάλω άκρη με τον εγκαταστατη που το παρέλειψε!! Πφφφφφ Και γω μέσω Εξ οικονομώ την έβαλα. Με ποιόν εγκαταστάτη έγινε η εργασία αν επιτρέπεται;
GeorgiosKyriakoulis Δημοσ. Τετάρτη στις 12:51 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:51 μμ 9 λεπτά πριν, antonis1979 είπε Και γω μέσω Εξ οικονομώ την έβαλα. Με ποιόν εγκαταστάτη έγινε η εργασία αν επιτρέπεται; Θα σας απαντήσω ποιο μετά να πάω σπίτι να δω το όνομα. Κάλεσα master clima όντως πολύ ευγενική κ είναι κ μέσα στην εγγύηση κ θα έρθουν άμεσα!! θα σας ενημερώνω για ότι είναι! ευχαριστώ παιδιά η σελίδα που έχετε δημιουργήσει είναι τέλεια κ απαραίτητη για τις αγαπημένες μας αντλίες!!!
Giorgosmarg Δημοσ. Πέμπτη στις 12:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:41 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε ολους και καλη χρονιά να έχετε! Εχω βαλει και εγω ΑΘ LG THERVA V 12KW μονοφασική. Παιδια να πω την αληθεια εχω απογοητευτει λιγο με την καταναλωση και ψαχνομαι λιγο μη εχοντας ομως πολλες γνωσεις. Εχω σπιτι 98 m2, τελευταιος οροφος, απο πανω ταρατσα και ακαλυπτο απο τις 3 πλευρες. Μονωση δεν υπαρχει. Μονο κουφωματα αλουμινιου. Επισης εχω τα παλια σωματα με φετες. Την εχω ανοιχτη 24/7. Τον μηνα νοεμβριο ειχα καταναλωση ολου του σπιτιου 880 kwh ρυθμισμένη στον αερα max 22 βαθμους. Απο τον δεκεμβρη λογω περισσοτερου κρυου την γυρισα σε θερμοκρασια νερου. Στα νερα παιζω απο 36 βαθμους μεχρι 41. Η καταναλωση για τον Δεκέμβριο ήταν 1291 kwh.η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι ειναι μεταξυ 20,5 ( εκει ανεβαζω τα νερα) μεχρι 23 που εκει χαμηλωνω. Ακομα θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργει η ρυθμιση "αερας+νερο". Επισης πιστευω πως επειδη εχω το μποιλερ για τα ζνχ σε εξωτερικο χώρο αναβαινει και απο εκει η καταναλωση. Θα ηθελα την γνωμη σας προκειμενου να κανω κατι που μπορει να μου μειωσει την καταναλωση. Ανεβασα και καποιες φωτο για να δειτε τα on/off Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:38 μμ από Giorgosmarg 1
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 08:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:37 μμ 7 ώρες πριν, Giorgosmarg είπε Καλησπέρα σε ολους και καλη χρονιά να έχετε! Εχω βαλει και εγω ΑΘ LG THERVA V 12KW μονοφασική. Παιδια να πω την αληθεια εχω απογοητευτει λιγο με την καταναλωση και ψαχνομαι λιγο μη εχοντας ομως πολλες γνωσεις. Εχω σπιτι 98 m2, τελευταιος οροφος, απο πανω ταρατσα και ακαλυπτο απο τις 3 πλευρες. Μονωση δεν υπαρχει. Μονο κουφωματα αλουμινιου. Επισης εχω τα παλια σωματα με φετες. Την εχω ανοιχτη 24/7. Τον μηνα νοεμβριο ειχα καταναλωση ολου του σπιτιου 880 kwh ρυθμισμένη στον αερα max 22 βαθμους. Απο τον δεκεμβρη λογω περισσοτερου κρυου την γυρισα σε θερμοκρασια νερου. Στα νερα παιζω απο 36 βαθμους μεχρι 41. Η καταναλωση για τον Δεκέμβριο ήταν 1291 kwh.η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι ειναι μεταξυ 20,5 ( εκει ανεβαζω τα νερα) μεχρι 23 που εκει χαμηλωνω. Ακομα θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργει η ρυθμιση "αερας+νερο". Επισης πιστευω πως επειδη εχω το μποιλερ για τα ζνχ σε εξωτερικο χώρο αναβαινει και απο εκει η καταναλωση. Θα ηθελα την γνωμη σας προκειμενου να κανω κατι που μπορει να μου μειωσει την καταναλωση. Ανεβασα και καποιες φωτο για να δειτε τα on/off Δλδ με λιγότερο από όσα καίει ένα αερόθερμο των 2000W (1300/30/24), ζεσταίνεις ένα σουρωτήρι των 100τμ και το λες πολύ; 1
Giorgosmarg Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, liakjim είπε Δλδ με λιγότερο από όσα καίει ένα αερόθερμο των 2000W (1300/30/24), ζεσταίνεις ένα σουρωτήρι των 100τμ και το λες πολύ; Οχι?? Δλδ κακως νιωθω δυσαρεστημενος? Διαβαζω οτι αλλοι εχουν κατανάλωση 25-30 kwh ημερησιως και εμενα μου φαινονται πολλες οι 45-50. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Giorgosmarg
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μόλις τώρα, Giorgosmarg είπε Οχι?? Δλδ κακως νιωθω δυσαρεστημενος? Διαβαζω οτι αλλοι εχουν κατανάλωση 25-30 kwh ημερησιως και εμενα μου φαινονται πολλες οι 45-50. Θα σου πουν και οι πιο σχετικοί αλλά εμένα μου φαίνεται φυσιολογική η κατανάλωση, μην πω και καλή κιόλας αν έχεις μεγάλες απώλειες.
star_cruiser Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 22 hours ago, Giorgosmarg said: Καλησπέρα σε ολους και καλη χρονιά να έχετε! Εχω βαλει και εγω ΑΘ LG THERVA V 12KW μονοφασική. Παιδια να πω την αληθεια εχω απογοητευτει λιγο με την καταναλωση και ψαχνομαι λιγο μη εχοντας ομως πολλες γνωσεις. Εχω σπιτι 98 m2, τελευταιος οροφος, απο πανω ταρατσα και ακαλυπτο απο τις 3 πλευρες. Μονωση δεν υπαρχει. Μονο κουφωματα αλουμινιου. Επισης εχω τα παλια σωματα με φετες. Την εχω ανοιχτη 24/7. Τον μηνα νοεμβριο ειχα καταναλωση ολου του σπιτιου 880 kwh ρυθμισμένη στον αερα max 22 βαθμους. Απο τον δεκεμβρη λογω περισσοτερου κρυου την γυρισα σε θερμοκρασια νερου. Στα νερα παιζω απο 36 βαθμους μεχρι 41. Η καταναλωση για τον Δεκέμβριο ήταν 1291 kwh.η θερμοκρασια μεσα στο σπιτι ειναι μεταξυ 20,5 ( εκει ανεβαζω τα νερα) μεχρι 23 που εκει χαμηλωνω. Ακομα θα ηθελα καποιος να μου εξηγησει πως λειτουργει η ρυθμιση "αερας+νερο". Επισης πιστευω πως επειδη εχω το μποιλερ για τα ζνχ σε εξωτερικο χώρο αναβαινει και απο εκει η καταναλωση. Θα ηθελα την γνωμη σας προκειμενου να κανω κατι που μπορει να μου μειωσει την καταναλωση. Ανεβασα και καποιες φωτο για να δειτε τα on/off Η αλήθεια είναι ότι καίει αρκετά! Σε ποια περιοχή είσαι και τι θερμοκρασίες επικρατούν έξω;;; Γιατί ακόμη και εγώ που είμαι με 9αρα με αυτά τα κρύα και τα defrost που κάνει η αντλία είδα και 15 και 17 κατανάλωση μέσα στην μέρα, χωρις ΖΝΧ!!! Για αρχή βάλε το αισθητήρα της αντλίας στα ΝΕΡΑ μόνο, μετά βάλε την υστέρηση στο -2+4 και βάλε μια σταθερή τιμή πχ 34-35 βαθμούς χωρίς το AI/auto να δούμε πως θα συμπεριφερθεί και πόσο θα κάψει σε μια μέρα…. Επίσης αν δεν σου έχουν ρυθμίσει τα ΖΝΧ καλό είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα (νομιζω το αναφέρει κάπου μέσα στο manual) που να του λες εσύ κάθε πότε να ζεστάνει το νερό και όχι όταν πέφτει η θερμοκρασία του νερού να ξαναξεκινάει, διότι όταν ζεστενει τα νερά για το ΖΝΧ η αντλία δεν δίνει μέσα στο σπίτι νερά οπότε θα κρυώνει και το σπίτι… Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από star_cruiser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα