proximo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, antonis1979 είπε Καλησπέρα, χρονιά πολλά σε όλους σας με υγεία! Δύο ερωτήσεις ήθελα να κάνω, η υστέρηση στα νερά by default είναι -1.5 +2; Επίσης για να ενεργοποιηθούν αλλαγές στις ρυθμήσεις όπως "Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας" π.χ από νερό σε αέρα+νερό, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της αντλίας; Ευχαριστώ σας. Καλημέρα, Χρόνια Πολλά. Στην δική μου αντλία βλέπω τιμές υστέρησης "Hysterisis Heating Water" -> -2/+2 και για το "Hysterisis Room Air(Heating)" -> -0.5/+1.5. Για την ρύθμιση "Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας" δεν απαιτείται επανεκκίνηση της αντλίας. Αλλά και γενικότερα, για οποιαδήποτε ρύθμιση, δεν νομίζω ότι απαιτείται επανεκκίνηση της αντλίας. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από proximo 1
antonis1979 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, proximo είπε Καλημέρα, Χρόνια Πολλά. Στην δική μου αντλία βλέπω τιμές υστέρησης "Hysterisis Heating Water" -> -2/+2 και για το "Hysterisis Room Air(Heating)" -> -0.5/+1.5. Για την ρύθμιση "Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας" δεν απαιτείται επανεκκίνηση της αντλίας. Αλλά και γενικότερα, για οποιαδήποτε ρύθμιση, δεν νομίζω ότι απαιτείται επανεκκίνηση της αντλίας. Καλημέρα, εγώ την ρύθμισα -2 +4 να δω πως θα πάει. Κάτι άλλο, αν έχει ορίσει π.χ νερά 40 με υστέρηση +2 η αντλία πρέπει υποχρεωτικά να φτάσει το 42 και μετά να "κόψει"; Ρωτάω γιατί εμένα από τις σήμερα 11.00 μέχρι τώρα, ρυθμισμένη 40 (-2 +4) δεν έχει ξεπεράσει τους 42 και φαίνεται να κάνει συντήρηση από 39-42 με σχετικά χαμηλή κατανάλωση (1-1.5kw). Στις 22/12/2024 στις 11:17 ΜΜ, star_cruiser είπε Μια παρένθεση για όσους θέλουν να ινβερταρει η αντλία της lg… Άμα είστε στην σειρά τρία(U33) κάνετε αυτό που λέει ο @CptBillκαι βάζετε την διαφορά των νερών στο type 2… Για την σειρά 4(U44) πάτε και αλλάζετε την μεταβλητή ‘’ Νερό θέρμανσης ύστερης’’ και το βάζετε -2 και 4… υπό φυσιολογικές συνθήκες εγώ που είμαι με την 9kw ιβερταρει στα 400 με 500 watt με κατανάλωση στις ζεστές μέρες γύρω στα 9 με 10 kw και στις κρύες μέρες στα 12-13(με 0 έως -2 εξωτερική το βράδυ) με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 33 βαθμούς! Καλησπέρα, είσαι με σώματα, fc ή πάτωμα;
star_cruiser Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 29 minutes ago, antonis1979 said: Καλημέρα, εγώ την ρύθμισα -2 +4 να δω πως θα πάει. Κάτι άλλο, αν έχει ορίσει π.χ νερά 40 με υστέρηση +2 η αντλία πρέπει υποχρεωτικά να φτάσει το 42 και μετά να "κόψει"; Ρωτάω γιατί εμένα από τις σήμερα 11.00 μέχρι τώρα, ρυθμισμένη 40 (-2 +4) δεν έχει ξεπεράσει τους 42 και φαίνεται να κάνει συντήρηση από 39-42 με σχετικά χαμηλή κατανάλωση (1-1.5kw). Καλησπέρα, είσαι με σώματα, fc ή πάτωμα; Είμαι με σώματα akan(φέτες) και νερό στους 33 αυτή την στιγμή… Δεν είναι υποχρεωτικό ότι πρέπει να φτάσει τους 42 για να κόψει, απλά κάνει λογικά την βέλτιστη συντήρηση στην θερμοκρασία που του έχεις ορίσει… πρέπει να είναι πολύ αυξημένη η εξωτερική θερμοκρασία για να κόψει και να πιάνει εύκολα 45 βαθμούς, οποτε τότε ναι θα κόψει και θα κάνει τσαρτ-στοπ
antonis1979 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 14 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Είμαι με σώματα akan(φέτες) και νερό στους 33 αυτή την στιγμή… Δεν είναι υποχρεωτικό ότι πρέπει να φτάσει τους 42 για να κόψει, απλά κάνει λογικά την βέλτιστη συντήρηση στην θερμοκρασία που του έχεις ορίσει… πρέπει να είναι πολύ αυξημένη η εξωτερική θερμοκρασία για να κόψει και να πιάνει εύκολα 45 βαθμούς, οποτε τότε ναι θα κόψει και θα κάνει τσαρτ-στοπ Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το ότι χθες βράδυ με εξωτερική θερμ. 7-8 και νερά στους 50 δεν κατάφερε να τα πάει πάνω από 48 (δεν την άφησα πάνω από 1.5 ώρα) μπορεί να σημαίνει κάτι για την λειτουργία της ή είναι φυσιολογικό;
star_cruiser Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, antonis1979 said: Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το ότι χθες βράδυ με εξωτερική θερμ. 7-8 και νερά στους 50 δεν κατάφερε να τα πάει πάνω από 48 (δεν την άφησα πάνω από 1.5 ώρα) μπορεί να σημαίνει κάτι για την λειτουργία της ή είναι φυσιολογικό; Λογικά θέλει καμία ημέρα μέχρι να ισορροπήσει το δίκτυο και να κρατήσει τις θερμοκρασίες σε αυτές τις θερμοκρασίες που του ορίζεις (πάντα όμως και με βάση το τι θερμοκρασίες υπάρχουν έξω)… Γιατι όμως στους 50 βαθμούς τα νερά;;; Δεν είναι υπερβολή;;; Τι θερμοκρασία έχεις μέσα στο σπίτι; Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από star_cruiser
antonis1979 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Λογικά θέλει καμία ημέρα μέχρι να ισορροπήσει το δίκτυο και να κρατήσει τις θερμοκρασίες σε αυτές τις θερμοκρασίες που του ορίζεις (πάντα όμως και με βάση το τι θερμοκρασίες υπάρχουν έξω)… Γιατι όμως στους 50 βαθμούς τα νερά;;; Δεν είναι υπερβολή;;; Τι θερμοκρασία έχεις μέσα στο σπίτι; Κοίτα εγώ δεν την έχω 24/7 σε λειτουργία. Την ανάβω ανάλογα με την θερμοκρασία που έχω μέσα στο σπίτι. Έτσι μου είπε ο τεχνικός της Lg που ήρθε και μου την ρύθμισε, μου είπε ότι λόγω κλασικών σωμάτων (φέτες) θα πρέπει να την λειτουργώ σαν καλοριφέρ αλλιώς θα έχω υπερκατανάλωση και η αλήθεια είναι ότι μετά τις 23.30 μέχρι και το πρωί είναι περιττό (για εμένα πάντα). Οπότε την ανάβω συνήθως 12.00 - 23.00. Το χθεσινό περιστατικό που σου περιέγραψα ήταν διαφορετική περίπτωση λόγω του ότι την άναψα αργά 21.05 και την έκλεισα 00.30 (το 50 το όρισα την τελευταία 1.5 ώρα) οπότε και ίσως να μην είχε προλάβει να δουλέψει σωστά. Όταν όμως την λειτουργώ 11-12 ώρες σερί δεν την βάζω πάνω από 43. Τα είπα λίγο μαζεμένα ελπίζω να έγινα κατανοητός.😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα