antonis1979 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 37 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Καλημερα φιλε antonis1979 ,σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση .Αυτοι ειναι? https://www.masterclima.gr Ρωταω διοτι το τηλεφωνο που υπαρχει στην ιστοσελιδα ειναι διαφορετικο. Η ιδια η LG δεν εχει δικο της συνεργειο στην Αθηνα να ερθει να το δει? Εμένα το τηλέφωνο αυτό μου το έδωσε ένας φίλος. Προφανώς είναι κάποιο εσωτερικό το οποίο βέβαια βγαίνει στο κέντρο τους οπότε είναι το ίδιο. Και όχι δεν έχει δικό της συνεργείο. Συνεργάζεται επίσημα με την Master Clima απ'όσο γνωρίζω!
antonis1979 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, kax54638 είπε Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως τις αντλίες την ανάβουμε όταν αρχίσουν τα κρύα και την σβήνουμε όταν ζεστάνει ο καιρός. Παίζεις με την θερμοκρασία που θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου αυτό το διάστημα. Τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ αλλά και όσοι γνωστοί μου έχουν αντλία θερμότητας. Ποιος ο λόγος να την σβήσεις, να κρυώσει το σπίτι και μετά όταν την ανάψεις και να πρέπει να το ζεστάνει από την αρχή; Καλησπέρα, η εγκατάσταση σου είναι με fc η φέτες; Επίσης τι κατανάλωση έχεις μέσο όρο το χειμώνα;
kax54638 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, antonis1979 said: Καλησπέρα, η εγκατάσταση σου είναι με fc η φέτες; Επίσης τι κατανάλωση έχεις μέσο όρο το χειμώνα; Με σώματα καλοριφέρ πάνελ. Νομίζω έτσι λέγονται. Όχι σε φέτες, όχι fancoil. Θα σου πω για πέρυσι τον χειμώνα. Δεν ξέρω ειδικά πόσο έκαψε η αντλία (δεν έχω μετρητή) αλλά πολύ χοντρικά το ρεύμα συνολικά όλου του σπιτιού για τους μήνες που ήταν αναμένη (από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο περίπου) ήταν λίγο κάτω από 700 ευρώ. Μένω βέβαια μόνος και σπάνια χρησιμοποιώ φούρνο. Αλλά η αντλία είναι αναμμένη 24/7. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από kax54638 1
antonis1979 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, kax54638 είπε Με σώματα καλοριφέρ πάνελ. Νομίζω έτσι λέγονται. Όχι σε φέτες, όχι fancoil. Θα σου πω για πέρυσι τον χειμώνα. Δεν ξέρω ειδικά πόσο έκαψε η αντλία (δεν έχω μετρητή) αλλά πολύ χοντρικά το ρεύμα συνολικά όλου του σπιτιού για τους μήνες που ήταν αναμένη (από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο περίπου) ήταν λίγο κάτω από 700 ευρώ. Μένω βέβαια μόνος και σπάνια χρησιμοποιώ φούρνο. Αλλά η αντλία είναι αναμμένη 24/7. Εντάξει είσαι πιστεύω για 6 μήνες 100+€ όλο το ρεύμα σου! Εγω με το πρόγραμμα που έχω ορίσει τις 2 τελευταίες ημέρες (12.00-23.00 & 06.00-20.00) με νερά στους 43* μου καίει 23kw/ημέρα με 22c θερμ. σπιτιού. Θωρητικά λοιπόν ο μήνας βγαίνει στα 690kw μόνο θέρμανση. Δεν ξέρω αν είναι οκ. Το σπίτι ειναι 112τ.μ (ενεργειακή κλάση Β+ εκτεθημένο μόνο απο βορά) με 6 μεγάλα σώματα (1-υ.δ,1-υ.δ, 2-σαλόνι, 1-χωλ, 1-κουζινα (σαλονι,χωλ,κουζινα ένας χώρος) + 1 πετσετοκρεμαστρα μπάνιο. Απόψεις και σχόλια καλοδεχούμενα απο όλους!
angelo7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όταν έχουμε ρύθμιση με θερμοκρασία νερών πρεπει να πειράξω και την ελάχιστη τιμή; Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από angelo7
antonis1979 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, angelo7 είπε Όταν έχουμε ρύθμιση με θερμοκρασία νερών πρεπει να πειράξω και την ελάχιστη τιμή; Καλησπέρα, σε ποιό menu την "πειράζεις" την ελάχιστη ; Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2024 από antonis1979
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ρύθμιση νερο-αέρα ,14kw σπίτι 131 τετραγωνικά, 13 σώματα νέου τύπου, μόνωση 8 εκ. και 10, AI και καλά mode. Πάντως ανάλογα τον καιρό καίει και η αντλία που θεωρώ ότι είναι δουλεύει σωστά το weather compensation. Περιοχή Βόρεια Ελλάδα Γ ζώνη. Συνολικά την ανάβω 2 ώρες το πρωί αφού αερίσω το σπίτι και μετά στις 3 (νυχτερινό) ανάβει μέχρι 9 όπου πέφτουν να κοιμηθούν τα παιδιά. Φυσικά τα χρήματα είναι τιμή κιλοβατώρες χωρίς τα άλλα κερατιάτικα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από Gl0bAlZer0 1
angelo7 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Στις 28/11/2024 στις 2:50 ΜΜ, antonis1979 είπε Καλησπέρα, σε ποιό menu την "πειράζεις" την ελάχιστη ; Βασικά λάθος μου, ήθελα να ρωτήσω όταν φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία στα νερά και σβήνει πόσο κατεβαίνει μέχρι να ξαναπάρει μπροστά.
antonis1979 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, angelo7 είπε Βασικά λάθος μου, ήθελα να ρωτήσω όταν φτάνει την επιθυμητή θερμοκρασία στα νερά και σβήνει πόσο κατεβαίνει μέχρι να ξαναπάρει μπροστά. Απο όσο γνωρίζω είναι +4, -3 από τη θερμοκρασία που ορίζεις
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά ,εκτός τον κυκλοφορητή της αντλίας έχω ακόμα έναν ο οποίος δεν είναι συνδεδεμένος με την αντλία .Από οσο έχω καταλάβει όταν ζητάει ο θερμοστάτης ξεκινάει ο κυκλοφορητης .Είναι σωστό αυτό; Σκέφτομαι ότι έτσι μέχρι να ζεσταθεί το νερό θα κυκλοφορεί στο κύκλωμα κρύο νέρο . Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από IKARIWTHS
CptBill Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαθηκα αλλα πραγματικα βαρεθηκα να ασχολουμαι με την LG Λιγο πριν τη πυρπολησω , παρελαβα τη λυση των ολλανδων με περασμενο το λογισμικο που υποτιθεται οτι την κανει να δουλευει σωστα πλεον. Εκανα μια συντομη δοκιμη πριν κανα 6μηνο να το συνδεσω στην lg,. Αφαιρεσα το waveshare που ειχα, συνδεσα αυτο, δεν επαιρνα δεδομενα απο την LG . Δεν ξερω εαν ηταν επειδη το τροφοδοτησα μεσω usb type c. Οποτε επεστρεψα πλεον στο waveshare μου, αλλαξα να κοβει πλεον στους +6C διαφορα νερου (θυμιζω οτι τη δουλευω σε λειτουργια νερου με θερμοστατικο ελεγχο μεσω ενος nest) και οχι στους 4C. Installer menu --> TH on/off variable, heating water type 2 αντι για default type 0 Πλεον ακομα και με ρυθμισμενη θερμοκρασια νερου 30C (αρκει να εχει λιγο κρυο) καταφερνει να μην κανει απανωτα on/off. Παραδειγμα στο image που ανεβασα και ειναι ρυθμισμενη στους 30c νερο. Και φτανει το ελαχιστο ισχυς της αντλιας, 600watt, εντυπωσιακο. Και φυσικα αλλαζω ανα περιοδυς τη θερμοκρασια νερου απο το home assistant. Οταν λειπω και δεν θελω να παγωσει το σπιτι, θερμοκρασια νερου 30-32C πχ. Οταν ειμαι σπιτι, 32C με 36C νερο Οταν πιανουν τα καλα κρυα (κατω απο 5C), πανω απο 36C νερο Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2024 από CptBill 1 1
star_cruiser Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Μια παρένθεση για όσους θέλουν να ινβερταρει η αντλία της lg… Άμα είστε στην σειρά τρία(U33) κάνετε αυτό που λέει ο @CptBillκαι βάζετε την διαφορά των νερών στο type 2… Για την σειρά 4(U44) πάτε και αλλάζετε την μεταβλητή ‘’ Νερό θέρμανσης ύστερης’’ και το βάζετε -2 και 4… υπό φυσιολογικές συνθήκες εγώ που είμαι με την 9kw ιβερταρει στα 400 με 500 watt με κατανάλωση στις ζεστές μέρες γύρω στα 9 με 10 kw και στις κρύες μέρες στα 12-13(με 0 έως -2 εξωτερική το βράδυ) με σταθερή θερμοκρασία νερού στους 33 βαθμούς! 3 1
dimpap61 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Ενδεχομένως χαζή ερώτηση: Παίζει ρόλο αν η αντλία είναι ρυθμισμένη στην εισαγωγή ή την εξαγωγή;
Gl0bAlZer0 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2024 Τα νερά τι ρύθμιση τα έχετε στο αυτόματο? Έχω παλιά αντλία u33 και αυτή εχει Min max να ορίσεις
antonis1979 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, χρονιά πολλά σε όλους σας με υγεία! Δύο ερωτήσεις ήθελα να κάνω, η υστέρηση στα νερά by default είναι -1.5 +2; Επίσης για να ενεργοποιηθούν αλλαγές στις ρυθμήσεις όπως "Επιλογή Αισθητήρα Θερμοκρασίας" π.χ από νερό σε αέρα+νερό, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της αντλίας; Ευχαριστώ σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα