Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Η εταιρία στην οποία εργάζομαι ετοιμάζεται για αγορά 6 workstation, και ήρθε μια προσφορά από την Dell με την οποία και υπάρχει μια εταιρική συμφωνία εδώ και χρόνια. Η Dell προμηθεύει τα workstations ενώ συνήθως κανείς δεν κοιτάει τα specifications.

Τα workstations πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για επεξεργασία point clouds με προγράμματα όπως το CARIS και το QUINSY για όποιους τα έχουν ακουστά. Είναι βαριά προγράμματα. Παρόμοιο φόρτο νομίζω ότι έχουν αρχιτεκτονικά προγράμματα που λύνουν στατικά.

Το specification που ήρθε είναι το εξής:

Processor Intel Xeon W3-2423 (15 MB cache, 6 cores, 12 threads, 2.1 GHz to 4.2 GHz Turbo, 120 W)
Graphics NVIDIA RTX A4000, 16 GB GDDR6, 4 DP 
Memory 128GB, 2x64GB, DDR5, 4800MHz, RDIMM ECC Memory 
Storage M.2 NVME Upper Flexbay Assembly, M.2 NVME Lower Flexbay Assembly 
First Internal M.2 SSD 1 TB, M.2, PCIe NVMe, SSD, Class 40 
Upper Flexbay 4TB, M.2, PCIe NVMe, SSD, Class 40

NVMe RAID Configuration M.2 NVME Non-RAID Boot (C3)

Η τελική τιμή του συστήματος είναι στα 5.200£ ή 6000€ περίπου.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

1. Απόψεις για όποιον γνωρίζει 

2. Είναι οι Xeon όντως καλύτεροι από τους iCore9 όσον αφορά workstations? Το μοντέλο που έχει το spec από ότι είδα είναι το χαμηλότερο σε cores και ταχύτητα που κυκλοφόρησε το 2023.

3. Προτάσεις για αν μπορεί να γίνει κάποια αντικατάσταση με κάτι καλύτερο.

Χίλια ευχαριστώ εκ των προταίρων

Στέφανος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω ιδέα για το προγράμματα που θέλετε τα WS (oι απαιτήσεις στις ιστοσελίδες τους είναι πολύ χαμηλές από ό,τι είδα), αλλά σαν hardware μου φαίνεται φοβερά υπερκοστολογημένο. 6Κ€ για 6πύρηνο Ξέονα του 400άρικου και την Α4000 του 1000άρικου εν έτει 2024; Πληρώνετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αυτή είναι η άποψή μου, αλλά εφόσον υπάρχει εργολαβία από την Dell, υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει αλλιώς; 

ΓΙα να είμαι δίκαιος, σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκαστικά πηγαίνεις σε μια μεγάλη εταιρεία όπως η Dell για το support. Το καπέλο που πληρώνετε ανά τεμάχιο αυτό ακριβώς καλύπτει. Και από αυτή την άποψη η Dell είναι όντως κορυφαία (τουλάχιστον ήταν μέχρι προ ετών, δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει). 

Συνεπώς, μπορεί το hardware να κοστίζει στην πραγματικότητα το μισό από ο,τι θα πληρώσετε, αλλά δεν είναι και πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε. Ίσως να κοιτάξετε στην Dell για κάπως καλύτερα χαρακτηριστικά με παρόμοια τιμή. 

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετά υπερκοστολογημένα, αλλά αν καλύπτονται από full εγγύηση/support με επισκευή ή αντικατάσταση "δωρεάν" όταν χρειαστεί, με διάρκεια τουλάχιστον 5 χρόνια, τότε OK να το δεχτώ. Αν δεν έχει τέτοιο "δωρεάν" 5ετή full service/support, τότε πείτε τους goodbye και πάρτε από άλλη εταιρία.

Σημείωση: το "δωρεάν" με αυτάκια, (αφού είναι γαλατζί δωρεάν) γιατί το χρυσοπληρώνεις.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Οσον αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστικα συμφωνώ και εγώ με το σχόλιο περι μεταξωτων κορδέλων. Ειναι overpriced, και σε σχετικη αναζήτηση που εκανα σε overclockers.co.uk  και scan.co.uk τα βρήκα σε πολυ  καλύτερες τιμές. Εχω μιλήσει και παλαιότερα για αυτό, και το ανέφερα και τώρα στους managers αλλά δυστυχώς η εταιρική συμβαση κρατάει εδώ και χρόνια και αναγκάζει την εταιρεία να προμηθεύεται αποκλειστικά από την Dell. Λογικά κάπου πεφτεί κασέρι / λάδι ενδιάμεσα, αλλά αυτό ειναι εκτός των αρμοδιοτήτων μου. Τουλάχιστον έχει after sales support. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...