Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, salvador_ είπε

Επίσης να προσθέσω  ότι  είναι λυπηρό  σε μια πόλη όπως η Αθήνα με τεράστιο  κυκλοφοριακό  να μην έχουμε καταφέρει  μέχρι σήμερα να βάλουμε αλλά μέσα μετακίνησης και  όταν βλέπουμε  κάποιον  με ποδήλατο  πατίνι  να τον λέμε τρελό.   Όσο για το λιθαράκι  ρε φίλε  δεν το βάζουμε  προτιμάμε να κολλάμε  με της ώρες πάρα να πούμε ότι γινόμαστε  πιο λειτουργικοί  άνθρωποι.   

και ουτε θα καταφερουμε γιατι δεν υπαρχουν υποδομες για κατι τετοιο και δεν θα γινουν και ποτε γιατι δεν ειναι εφικτο να γινουν.
Πρεπει να γκρεμισουμε την πολη, να τραβηξουμε τα κτιρια πιο μεσα, να φαρδυνουν οι δρομοι, να φτιαξουμε υπογεια παρκινγκ να μην παρκαρει κανεις στην επιφανεια, να φτιαξουμε ποδηλατοδρομους και μετα να μαθουμε να τηρουμε και τα φαναρια.
Επειδη λοιπον την πολη δεν θα την γκρεμισουμε, ουτε ποδηλατοδρομους θα φτιαξουμε ουτε πεζοδρομια ποτε.
Να μην σχολιασω επισης οτι η Αττικη ειναι γεματη βουνα. Ωραια τα βλεπεις τα ποδηλατα στην Ολλανδια αλλα ειναι καμπος. Εδω ειναι απο λοφο σε καμπο και απο καμπο σε λοφο.
Οποτε ξεχνα το ποδηλατο και παρε 2 τονους σιδερα για να πηγαινεις με ασφαλεια το παιδι στο σχολειο.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, phanispal είπε

Χωρίς να γνωρίζω προσωπικά, για κάτι πιο μόνιμο μπορεί οι τιμές να είναι πιο χαμηλές αν συνεννοηθείς με τον ταξιτζή. Αλλιώς δεν αξίζει και τόσο.

Το πρόβλημα θα ξαναπώ θεωρώ ότι είναι οι απουσίες λόγω λοιμώξεων που είναι πολύ συχνές σε αυτή την ηλικία. Εκεί είτε θα έχεις κανονίσει fixed τιμή ανά μήνα π.χ. και κάθε φορά που το παιδί δε θα πηγαίνει παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο μπορεί και για ολόκληρη εβδομάδα απλά θα πετάς λεφτά και θα είναι η καλύτερη του ταξιτζή, είτε θα πιστολιάσει κάποια στιγμή.

Πάντως για να τα λέμε όλα, δεν είναι μόνο θέμα κόστους σε ευρώ. Για πολλούς είναι μεγάλη ταλαιπωρία το παρκάρισμα στη σχολική δομή αλλά και μετά στο σπίτι.

Σίγουρα όλα παίζουν τον ρόλο τους , περισσότερο έγραψα και εγώ τα δικά μου ως μπαμπάς γιατί μετά απο λίγο καιρό θα ξεκινήσουν τα αγγλικά , μπάλες κτλ. οπότε θα εμφανιστούν και άλλες ανάγκες για μετακίνηση

Δημοσ.

Επειδή και εγώ είμαι σε αναζήτηση στα ίδια λεφτά με εσένα άμα θες να κάνεις υποχώρηση στην ποιότητα εσωτερικού Suzuki Celerio. Αμάξι σκυλί και οικονομικά service . 

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω θα πρότεινα ενα αμάξι μετά το 2016 σίγουρα και κατά προτίμηση βενζινη. Skoda Fabia, Ford Fiesta, Opel Corsa, Hyundai i20, Nissan Micra, Toyota Yaris. Renault Clio 
Διάβασα το θέμα, ενα αυτοκίνητο βενζίνης 1200-1300cc ή 1000cc turbo με 90-100 άλογα ώστε να μπορείς να κανεις και ενα ταξίδι. 
Επιπλεον η ασφάλεια του παιδιού…οσο γίνεται να είναι κάτω από 10ετια το όχημα. 

Δημοσ.
Στις 26/1/2024 στις 11:59 ΠΜ, andreaspA είπε

Ωραια τα βλεπεις τα ποδηλατα στην Ολλανδια αλλα ειναι καμπος. Εδω ειναι απο λοφο σε καμπο και απο καμπο σε λοφο.
Οποτε ξεχνα το ποδηλατο και παρε 2 τονους σιδερα για να πηγαινεις με ασφαλεια το παιδι στο σχολειο.

ετσι ακριβως ειναι και η Βιεννη, αραιη δομηση και δρομοι με 5-6 λωριδες. μεχρι και φαναρια εχει μονο για τα ποδηλατα.

εκει ειναι οτι πρεπει για ποδηλατο. στην Ελλαδα πρεπει να γκρεμισουμε πολυκατοικιες για να εχουμε παρομοια υποδομη...οποτε ειναι αδυνατο να γινει κατι τετοιο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

ετσι ακριβως ειναι και η Βιεννη, αραιη δομηση και δρομοι με 5-6 λωριδες. μεχρι και φαναρια εχει μονο για τα ποδηλατα.

εκει ειναι οτι πρεπει για ποδηλατο. στην Ελλαδα πρεπει να γκρεμισουμε πολυκατοικιες για να εχουμε παρομοια υποδομη...οποτε ειναι αδυνατο να γινει κατι τετοιο.

Νοικιασα αμαξι στην Βιεννη. Πληρωνα το αμαξι και πληρωνα και καθε μερα παρκινγκ υπογειο για να παρκαρω. Δεν το ακουμπησα καν. Πας παντου με ποδια, ΜΜΜ, ποδηλατα, ξεκουραστα , γρηγορα χωρίς κανενα αγχος και χωρις κανενα κινδυνο για σπασιμο αστραγαλου, γονατου, ισχιου.
Στην αθηνα οχι περπατημα δεν κανεις, αλλα με ενα VW που εχω, μου εχουν πεσει τα νεφρα απο τις λακουβες. Θελω να φυγω να ζησω στην επαρχια για να γλυτωσω απο αυτο το χάλι.

Δημοσ.
14 hours ago, andreaspA said:

"Θελω να φυγω να ζησω στην επαρχια για να γλυτωσω απο αυτο το χάλι."
Τι επαρχια; εδω δεν εχει λακουβες απλα λειπουν κομματια δρομου!!!

• Like 1
Δημοσ.

Βάλε στην αναζήτηση και την τριπλέτα wv up , seat mii , skoda citigo. Ειδικά οι εκδόσεις με αέριο που είναι οικονομικές σε καύσιμο. Έχει καλούς εσωτερικούς χώρους αλλά μικρό αποσκευών. Στο αναφέρω γιατί ως εταιρικό με 300Κ χλμ και διαφορετικούς οδηγούς κάθε μέρα δεν έχουν ζητήσει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Akor1981 είπε

Βάλε στην αναζήτηση και την τριπλέτα wv up , seat mii , skoda citigo. Ειδικά οι εκδόσεις με αέριο που είναι οικονομικές σε καύσιμο. Έχει καλούς εσωτερικούς χώρους αλλά μικρό αποσκευών. Στο αναφέρω γιατί ως εταιρικό με 300Κ χλμ και διαφορετικούς οδηγούς κάθε μέρα δεν έχουν ζητήσει τίποτα.

βγαζουν 300κ τα μοτερ φυσικου αεριου??

ποσα χρηματα θελουν πλεον για 100χλμ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

βγαζουν 300κ τα μοτερ φυσικου αεριου??

ποσα χρηματα θελουν πλεον για 100χλμ?

Προφανώς έχουν βάλει έμβολα και ελατήρια που αντέχουν στο καύσιμο, ίσως να να έχουν ανεβάσει την λίπανση. Το απίστευτο είναι ότι τώρα πάνε για επισκευή σασμάν . 

Από κατανάλωση δεν ξέρω , έχει χαθεί η μπάλα λόγο χρήσης διαφορετικούς οδηγούς . 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε

νομιζω για μεσα στην πολη ενα υβριδικο -βενζινη μικρο ειναι οτι καλυτερο απο αποψη οικονομιας.aygo, αν βγαινει ας πουμε υβριδικο ετσι.

Το Aygo πλέον δεν υπάρχει , έχει αντικατασταθεί από το Aygo X (άλλη μία υπερυψωμένη χοντρή μπαλαρίνα με τον ίδιο 1000άρη κινητήρα και χωρίς hybrid επιλογές) , αλλά και όταν υπήρχε δεν ήταν ποτέ hybrid.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το υβριδικό μόλις το ξεκινήσεις έχει κατανάλωση για να ζεσταθεί ο κινητήρας και ή να ζεσταθεί/κρυώσει η καμπίνα αν το επιλέξεις. Για να συμφέρει πρέπει πρέπει σε μια διαδρομή να γίνονται >5km. 

2024-01-3010_23_32.jpeg.62cff149bf6aa7e00ab2eeb008e72679.jpeg

Σε υβριδικό yaris 2021 η κατανάλωση που είχα τον Ιανουάριο ήταν 6.3l/100km. Τις 2 τελευταίες μέρες που έχει πολύ κρύο η κατανάλωση ανεβαίνει στα 8l/100km. Πιστεύω ότι για μικρές αποστάσεις αυτό που συμφέρει ειναι κάποιο μικρό ηλεκτρικό ακόμα και να μην μπορείς να το φορτίσεις σπίτι σου.

Επεξ/σία από medidia
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, medidia είπε

Σε υβριδικό yaris 2021 η κατανάλωση που είχα τον Ιανουάριο ήταν 6.3l/100km. Τις 2 τελευταίες μέρες που έχει πολύ κρύο η κατανάλωση ανεβαίνει στα 8l/100km. Πιστεύω ότι για μικρές αποστάσεις αυτό που συμφέρει ειναι κάποιο μικρό ηλεκτρικό ακόμα και να μην μπορείς να το φορτίσεις σπίτι σου.

Μου φαίνεται πολύ ακόμα και το 6.3lt/100, τόσο έκαιγε το Yaris 1,33cc πριν 17 χρόνια . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...