Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή μυθοπλασίας της COSMOTE TV, «17 Κλωστές» που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η σειρά 6 επεισοδίων, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου - Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA 1HD.  Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand, σε 4Κ ανάλυση.

Η σειρά διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα και εξιστορεί μία από τις μαζικότερες δολοφονίες που γνώρισε ποτέ η χώρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Τον Πάνο Βλάχο πλαισιώνει ένα μεγάλο καστ Ελλήνων ηθοποιών που απαρτίζεται από τους: Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου–Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστο Βελιάνο, Θράσο Σταθόπουλο, Τάσο Σωτηράκη, Νικόλα Μαραγκόπουλο, Ελένη Δαφνή και Νικόλα Δροσόπουλο.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δήμητρα Σακαλή, Δωροθέα Βουτσαδοπούλου, Μαρία Κοντοδήμα, Κώνσταντίνος Τσεντούρος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Γιάννης Βουλγαράκης, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Φώτης Πέτσος, Γιώργος Κανέλλης, Κώστας Ροζής Άπος Κυπραίος και Πέτρος Χυτήρης.

Οι «17 Κλωστές» που βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, είναι μια παραγωγή της COSMOTE TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την «Tanweer Productions».

Πρόλαβα και είδα και σε αυτή την σειρά το πρώτο από τα έξι επεισόδια, το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά την ιστορία την γνώριζα .

Ενδιαφέρον story, δυνατός ο Τσαφούλιας και πολύ ωραία φωτογραφία ( Μαγικά Κύθηρα ) όπως και ο Βλάχος στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Το κακό ήταν ότι το επεισόδιο ήταν μόνο 40 '. Σίγουρα θα το συνεχίσω 

• Like 2
Δημοσ.

Λίγο γλυκανάλατο το βρήκα το πρώτο. Ωραία φωτογραφία, καλά παίζουν σε γενικές γραμμές αλλά τέλειωσε και δεν έριξε έστω ένα τυράκι που να σε κάνει να θες το επόμενο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Millennium είπε

Δε βλέπω πολύ ενδιαφέρον για τη σειρά.

Βγήκαν 3 επεισόδια βλέπω και πάει για το 4ο.

Αξίζει τελικά;

Ναι είναι μια πολύ καλή παραγωγή με άψογη φωτογραφία και σκηνοθεσία. Για κάποιο λόγο το πρώτο επεισόδιο έπαιζε μόνο μέχρι full HD ενώ πλέον παίζουν όλα σε 4Κ, κάτι που απογείωσε ακόμη περισσότερο την εικόνα!

Δεν είναι ευχάριστη σειρά και κάπως "εκνευρίζεσαι" από τα όσα άδικα συμβαίνουν στην ιστορία, αλλά οι ερμηνείες όλων θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλές. Δεν είμαι μεγάλος φαν του Βλάχου αλλά στο συγκεκριμένο ρόλο νομίζω πως είναι εξαιρετικός! Στην κορυφή βέβαια βάζω την Αθηνά Τσιλύρα που κάνει τη μητέρα του.:) 

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ το παρακολουθώ. Καλή προσπάθεια αλλά η ιστορία κάπως το πάει αργά.

Στο 3ο έγιναν πράγματα, αλλά δεδομένου ότι θα έχει μόνο 6 επεισόδια περίμενα να το έχουμε δει περισσότερη εξέλιξη. Στην τελική ας τα έκαναν 4 τα επεισόδια για να μην πω ότι μέχρι στιγμής όσα έχουμε δει θα χωρούσαν άνετα και σε μια ταινία.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αντίθετα , θα έλεγα ότι τα 6 είναι λίγα.... πάμε σήμερα για το 4ο και η ιστορία έχει πολύ ψωμί ακόμα, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να το τρέξουν τοσο πολύ 

• Super Moderators
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Κι εγώ το παρακολουθώ. Καλή προσπάθεια αλλά η ιστορία κάπως το πάει αργά.

Στο 3ο έγιναν πράγματα, αλλά δεδομένου ότι θα έχει μόνο 6 επεισόδια περίμενα να το έχουμε δει περισσότερη εξέλιξη. Στην τελική ας τα έκαναν 4 τα επεισόδια για να μην πω ότι μέχρι στιγμής όσα έχουμε δει θα χωρούσαν άνετα και σε μια ταινία.

Η ιστορία δεν έχει να πει πολλά πράγματα ακόμη. Επικεντρώνονται όλα στον κεντρικό χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή του ώστε να καταλάβουμε απλά πως έφτασε στο έγκλημα. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, paiktaras69 είπε

Εγώ αντίθετα , θα έλεγα ότι τα 6 είναι λίγα.... πάμε σήμερα για το 4ο και η ιστορία έχει πολύ ψωμί ακόμα, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να το τρέξουν τοσο πολύ 

32 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η ιστορία δεν έχει να πει πολλά πράγματα ακόμη. Επικεντρώνονται όλα στον κεντρικό χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή του ώστε να καταλάβουμε απλά πως έφτασε στο έγκλημα. 

Δεν την ξέρω την ιστορία, ούτε έχω διαβάσει το βιβλίο. αλλά με μπερδέψατε. Έχει πολύ ψωμί ακόμα ή ακόμα δεν έχει πολλά πράγματα να πει;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν το "έχουν τρέξει". Πιο αργά κι από χελώνα πάει απλά είναι πολύ καλή η φωτογραφία και οι ερμηνείες προσεγμένες που οκ, δεν είναι να πεις ότι δεν αξίζει να το δει κάποιος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Spoiler

η ιστορία σαν ιστορία έχει την άφιξη του πρωταγωνιστή στον Πειραιά, το τι θα γίνει εκεί και τελικά θα αναγκαστεί να γυρίσει στο νησί, το φονικό και τα γεγονότα μετά από αυτό καθώς και πως φτάνει να σκοτώνεται μέσα στην φυλακή, αρκετά πράγματα για 3 50λεπτα που έχουν απομείνει ακόμα. Θα το πάνε νομίζω γρηγορότερα από ότι θα έπρεπε. Ανετα γέμιζαν 8 επεισόδια χωρίς η ιστορία να χάσει τίποτα.

• Super Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Millennium είπε

Spoiler ρε παιδιά... Δεν ξέρουμε όλοι την ιστορία.

Γενικότερα πάντως η ιστορία και ο χαρακτήρας είναι αληθινά και έχουν  συμβεί στο συγκεκριμένο νησί. Απλά πρόσθεσαν κάποια επιπλέον στοιχεία τόσο στο βιβλίο όσο και στο σενάριο της σειράς ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. 

Δημοσ.
3 minutes ago, billdanos said:

Γενικότερα πάντως η ιστορία και ο χαρακτήρας είναι αληθινά και έχουν  συμβεί στο συγκεκριμένο νησί. Απλά πρόσθεσαν κάποια επιπλέον στοιχεία τόσο στο βιβλίο όσο και στο σενάριο της σειράς ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. 

Ναι το γνωρίζω ότι βασίζεται σε πραγματικό γεγονός. Απλά το πα για να μην αποκαλυφθούν τα πάντα στο topic για μας που δεν ξέρουμε λεπτομέρειες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειχα δει το τοπικ.

Έχω διαβάσει το βιβλίο στη περίοδο του κορονοιού. Μιλάμε για ένα απιστευτο ψυχογράφημα με αρκετά λαογραφικά και κοινωνικά στοιχεία που με πολυ λιγα λογια, σου δειχνει πως ένας εξαιρετικός άνθρωπος, φθάνει στη σημείο να υποστει την απόρριψη και τον εκφοβισμό και να καταλλήξει σε πράξεις που δε θα τις περίμενε κανεις απο αυτον.

Για τη σειρά έχοντας δει μονο το πρωτο επεισόδιο. Οπως ειπατε η φωτογραφία ειναι εξαιρετική, σε πάει απευθείας στη κοινωνία των αρχων του περασμένου αιώνα. Έχει ωραία αφηγηση, ωραία εναλλαγή, ενω απο το πρωτο επεισοδιο εκνευριζεσαι πραγματικά απο την αδικία που συμβαίνει.

Θα το δω ολο, ως τωρα έχω πολύ καλή άποψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...