mp123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εγώ την πεναω με σπρέι liqui moly. τίποτα δεν λερώνει. Τις μηχανές ούτε βροχή ούτε χώμα τις βλέπουν.Για αυτό δεν έχω θέμα να λερώθουν ζάντες κλπ. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από mp123 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, mp123 είπε Εγώ την πεναω με σπρέι liqui moly. τίποτα δεν λερώνει. 21 λεπτά πριν, mp123 είπε Για αυτό δεν έχω θέμα να λερώθουν ζάντες κλπ. Αντιφατικά τα παραπάνω. Τελικά πιτσιλάει το Liqui Moli ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Αντιφατικά τα παραπάνω. Τελικά πιτσιλάει το Liqui Moli ή όχι; Που το βρίσκεις το αντιφατικό ; Πόλλα σπρέι τα βάζεις και δεν κολλάνε καλά στην αλυσίδα και λερώνουν την μηχανή. Τώρα τοωοτι δεν τις βγάζω έξω νε βροχή η το ότι δεν πηγαίνω χώμα βοηθάει στο να μην λερωθει και βα μην χρειαζετε να τις πλένω. Μηχανές honda hornet 750 , supercub 125. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasoe Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 14 minutes ago, mp123 said: honda hornet 750 Το καινούριο? Για πες δυο λόγια ρε φίλε γιατί το ζαχαρώνω. On 23/01/2024 at 16:18, cheaptech said: Λοιπόν παιδες καλησπέρα. Έχουμε και καθαριστικό και λιπαντικό αλλά και βουρτσάκι για την αλυσίδα. Η ερώτηση είναι με ποια σειρά καθαρίζουμε;κάθε ποσα χλμ; και οποιοδήποτε άλλο τιπ θα βοηθούσε. Ευχαριστώ Αν είναι και η μηχανή για πλύσιμο εγώ κάνω το εξής. Καθάρισμα καλό την αλυσίδα με ό,τι καθαριστιμό προτιμάς και ξέπλυμα με νερό καθώς αρχίζω να πλένω και όλη τη μηχανή. Στέγνωμα τη μηχανή και πολύ καλό στέγνωμα της αλυσίδας με παλιά ρούχα/πανιά κλπ. Μετά, και αφού έχει στεγνώσει τελείως η περιοχή εκεί πέρα, περνάω προσεκτικά με spray, τελευταία χρησιμοποιώ το muc-off το κίτρινο. Ψεκάζω όσο γίνεται ΜΟΝΟ εκεί που έχω το κίτρινο στη φωτογραφία, όχι όλη την αλυσίδα. Σκουπίζω ό,τι περισσέψει τριγύρω και είμαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, tasoe είπε Το καινούριο? Για πες δυο λόγια ρε φίλε γιατί το ζαχαρώνω. Αν είσαι του γυμνού είναι ότι καλύτερο στα χρήματα αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasoe Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Just now, mp123 said: Αν είσαι του γυμνού είναι ότι καλύτερο στα χρήματα αυτά. Off-topic αλλά αν μπορείς γράψε κατανάλωση εντός και εκτός πόλης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, tasoe είπε Off-topic αλλά αν μπορείς γράψε κατανάλωση εντός και εκτός πόλης. Δεν ρωτάμε για καταναλώσεις σε γυμνα. Δεν ειναι ο εργάτης Πληροφοριακά στο στρώσιμο είμαι κάπου στα 5. Αν το πιέσεις λογικά πάει στα 6 πλας. Μια χαρά για τέτοιου είδους μηχανή. Το μηχανάκι είναι απόλαυση. Από παπί μέχρι κανιβαλακι. Τόσο ωραία μηχανή.Πανευκολη ελαφριά. Απόλαυση. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από mp123 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Στις 23/1/2024 στις 6:14 ΜΜ, costas_ είπε Το καλύτερο πλύσιμο της βρώμικης από λάδια αλυσίδας καθώς και της βρώμικης ζάντας την κάνει το Swaz. Swaz στην αλυσιδα; Προς θεου οχι, ξεσκιζει τα orings. Ποτε τετοια χημικα στην αλυσιδα. Και επισης οχι πιεστικο (κατα προτιμηση γενικα οχι για πλυσιμο, αλλα αν ξερεις τι κανεις τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις). Ενδεικτικα σε πλυντηριο με πιεστικο, την αλυσιδα του αδελφου μου την ειχαν βγαλει οφ. Φυγαν - σκιστηκαν ολα τα orings. Η ζαντα καθαριζει με WD40. Λιγοτερο δυνατο απο swaz και κανει αρκετα καλη δουλεια. Στις 23/1/2024 στις 6:20 ΜΜ, NikosKallithea είπε 4. Στην συνέχεια καθαρίζουμε την αλυσίδα, προσωπικά χρησιμοποιώ πετρέλαιο με την βούρτσα να γίνει σαν καινούργια. Και πετρελαιο θα απεφευγα στην αλυσιδα, αλλα τουλαχιστον swaz δεν ειναι. 5 ώρες πριν, tasoe είπε Ψεκάζω όσο γίνεται ΜΟΝΟ εκεί που έχω το κίτρινο στη φωτογραφία, όχι όλη την αλυσίδα. Σκουπίζω ό,τι περισσέψει τριγύρω και είμαι έτοιμος. Το να ψεκαζεις σπρευ εκει που λες δεν εχει νοημα. Ολες οι αλυσιδες ειναι πλεον με orings οποτε μεσα στους κρικους εχουν γρασο και δε χρειαζονται λιπανση εκει. Το spray το ριχνεις απο τη μεσα πλευρα γιατι νοημα εχει να ειναι αναμεσα στο γραναζι και στην αλυσιδα. Εκει χρειαζεται λιπανση και υπαρχει φθορα. Προσωπικα μετα απο χρονια δοκιμων λιπανση καθε 500χλμ και καθαρισμα καθε 5-10000χλμ. Αναλογα τις συνθηκες φυσικα.Αν τρως βροχες και βρομια γενικα, τοτε το πλυσιμο πιο συχνα. Απο σπρευ χρησιμοποιω το ασπρο της belray καθως βρηκα οτι λιπαινει και δε κανει χαλια τη ζαντα.Αν το βαλεις σωστα διατηρειται η ζαντα πεντακαθαρη. Εγω θα γραψω τα βηματα που κανω για τη συντηρηση και εκ του αποτελεσματος φαινεται οτι ειναι ορθα ,καθως οι αλυσιδες μου αντεχουν τουλαχιστον 20000+ χλμ και συνηθως αλλαζονται λογω ξεχειλωματος (λογικο με τα χιλιομετρα) και οχι λογω κομπων (δηλαδη φθορας μεσα στους κρικους, στις ασυντηρητες αλυσιδες συνηθως εμφανιζονται κομποι). Για τη λιπανση να ειναι ζεστη, αρα δηλαδη να εχετε κανει μια βολτα τουλαχιστον 5 λεπτα. Κολλαει καλυτερα το λιπαντικο. Αφηστε το μετα τουλαχιστον 2-3 ωρες να στεγνωσει. Και μη το παρακανετε. Οσο νομιζετε οτι ειναι αρκετο, βαζετε το μισο. Γενικα δε θελουν πολυ, συνηθως το παρακανουμε για αυτο και παει μετα παντου. Οσο αφορα καθαρισμο προσωπικα κανω τα εξης: Εχω παρει αυτο https://www.skroutz.gr/s/25710350/Lampa-9482-0-LB-Vourtsaki-Katharismou-Catena-Alysidas-2-CHriseon.html Το βουταω σε παραφινελαιο και περναω την αλυσιδα και απο τις 2 πλευρες (μεσα-εξω). Μετα ξεπλυμα με νερο. Μια συντομη βολτα 3-4 τετραγωνα να φυγουν τα νερα και να ζεσταθει και υστερα σπρευ αλυσιδας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Ότι είπε ο από πάνω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RedEnergy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Κάτι έξτρα για όποιον είναι προσεκτικός σε ποσότητες, και θέλει να γλιτώσει μερικά λεφτά από λιπαντικά αλυσίδας. Για λίπανση αλυσίδας μπορεί να χρησιμοποιήσει λιπαντικά 75w-90 Πχ, Castrol transaxle Το κάνω κυρίως στην F800R (DID 525VX3) που την προσέχω σα μέλος της οικογένειας επειδή έχω ταξιδέψει τον κόσμο μαζί της (τώρα με 75 χιλ χλμ), και δεν είχα ποτέ θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα