Super Moderators Snoob Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Εφόσον ο γάτος τρώει από πολλές πηγές, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος. Ο ένας μπορεί να του δίνει προσεκτικά επιλεγμένες τροφές (προσωπικά θεωρώ τις Carnilove καλές, ειδικά για την τιμή τους) κι ο άλλος τροφές χύμα με τιμή 2 ευρώ το κιλό. Αν όχι τίποτε αποφάγια μαζί με τυριά, τηγανισμένα σε βούτυρα κτλ. Οπότε, ή ο γάτος θα μείνει σε ένα σπίτι και ο άνθρωπος εκεί θα αναλάβει τη διατροφή του, ή θα συνεχίσει να γυροφέρνει, να τρώει από πέντε μεριές και, ως στειρωμένος, θα παίρνει βάρος.
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Ναι δυστυχώς, εγώ του δίνω ότι καλύτερο μπορώ, πάω μία μέρα στον κρεοπώλη του λέω θέλω ψαρονέφρι κιμά, άπαχο μοσχάρι κιμά, κοτόπουλο στήθος φιλεταρε το λέει ''μωράκι έχετε;'' λέω ''όχι τρώει το γατί μου!!!'' και μου λέει ''εσύ ρε φίλε του δίνεις τον αφρό!!! ότι καλύτερο''. Επειδή τρώει κι αλλού πως να το ελέγξω, να τον κρατήσω αδύνατον δεν μένει μέσα, θέλει να φεύγει έτσι έχει μάθει Η άλλη ιδιοκτήτρια του δίνει όπως είπα Whiskas αλλά για στειρωμένα της έχω πεί ότι δεν ειναι καλη και πρέπει να την αλλάξει, δεν ξέρω τι έκανε έχω 1 μήνα να την δω
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Ναι δυστυχώς, εγώ του δίνω ότι καλύτερο μπορώ, πάω μία μέρα στον κρεοπώλη του λέω θέλω ψαρονέφρι κιμά, άπαχο μοσχάρι κιμά, κοτόπουλο στήθος φιλεταρε το λέει ''μωράκι έχετε;'' λέω ''όχι τρώει το γατί μου!!!'' και μου λέει ''εσύ ρε φίλε του δίνεις τον αφρό!!! ότι καλύτερο''. Επειδή τρώει κι αλλού πως να το ελέγξω, να τον κρατήσω αδύνατον δεν μένει μέσα, θέλει να φεύγει έτσι έχει μάθει Η άλλη ιδιοκτήτρια του δίνει όπως είπα Whiskas αλλά για στειρωμένα της έχω πεί ότι δεν ειναι καλη και πρέπει να την αλλάξει, δεν ξέρω τι έκανε έχω 1 μήνα να την δω Κόψε τα αλάτια και την φρυγανιά που βάζεις στα μπιφτέκια,δεν κάνουν καλο.Αγόρασε μια καλή τροφή και δώσε την στην ιδιοκτήτρια να τον ταίζει αφου σε ενδιαφέρει τόσο. 2
Nabuko Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 24 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε Η άλλη ιδιοκτήτρια Δεν είναι η "άλλη". Είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια. Και ένας απ' τους 2 σας πρέπει να σταματήσει να τον ταΐζει. 1
infini Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Γιατί επιμένεις με ξηρά τροφή και δεν δοκιμάζεις κονσέρβες;
fmarkos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, infini είπε Γιατί επιμένεις με ξηρά τροφή και δεν δοκιμάζεις κονσέρβες; Αποφεύγουμε τις κονσέρβες στις γάτες, ειδικά στις στειρωμενες, γιατί δημιουργούν πρόβλημα στα νεφρά τους. Μόνο ειδικές κονσέρβες σε περιπτώσεις αρρώστιας κατόπιν συμβουλής γιατρού. Γενικά τα γατιά ζούν περισσότερο όταν τους παρέχουμε μια καλή ισορροπημένη ξηρά τροφή.
infini Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Έχεις κάποια πηγή/έρευνα για αυτό που έγραψες, να την παραθέσεις; Στο έχει πει κτηνίατρος; Αν ναι, ποιος;
obiwankenobiroz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Βασικά φίλε μου fmarkos το αντίθετο ισχύει. Δίνουμε καλής ποιότητας κονσέρβες γιατί παίρνουν επιπλέον υγρά και έτσι αποφεύγεις ουρολιθιάσεις κ.λ.π. Σκέψου ότι αν ήταν στην φύση θα κατασπάραζε θηράματα τον οποίον το κρέας έχει υγρά. Ξηρά τα ταΐζουμε εμείς. Χρειάζεται ισορροπία. Εγώ π.χ. του έδινα 3 με 4 φορές την εβδομάδα κονσέρβα. Και κάθε μέρα να έπαιρνε από μία πιστεύω ότι καλό θα έκανε. Άσε που υπάρχει και ο μύθος ότι οι κονσέρβες παχαίνουν που φυσικά δεν ισχύει. Ίσως να δοκίμαζες wellness core. 90 γραμμάρια τη μέρα σε εμένα έμενε σταθερός στα κιλά του. Αν έπαιρνε κονσέρβα, του έκοβα 30 γραμμάρια ξηράς. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2024 από obiwankenobiroz
fmarkos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Είχα 4 γάτες, οι οποίες έφτασαν 20, 18, 17 και 16 χρόνων. Οι δύο κτηνίατροι που εκ περιτροπής χρησιμοποιούσα μου είχαν προτείνει ως βασική διατροφή ξηρά τροφή. Όχι Whiskas κτλ που πουλάνε στα σουπερμαρκετ, ήταν αρκετά πιο ακριβές από αυτό αλλά τα γατάκια μου έζησαν πολλά χρόνια.
obiwankenobiroz Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Θέμα με τα νεφρά παρουσιάζουν συχνά τα αγοράκια πάντως. Μου κάνει εντύπωση πάντως που μόνο με ξηρά δεν σου παρουσίασε κανένα τίποτα. Βέβαια αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει και με τη ράτσα. Κάποια είναι λίγο πιο ευαίσθητα με αυτό το θέμα.
Σπίθας Στο Σκοτάδι Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 https://www.gatoskilo.gr/ksira-trofi-gatas/13133-nd-quinoa-grain-free-weight-management-lamb-5kg.html https://www.gatoskilo.gr/ygri-trofi-gatas/13208-nd-quinoa-grain-free-weight-management-80gr.html Αυτά παράγγειλα μόλις τώρα, θα τα έχω σε 12-15 μέρες, μέχρι τότε Carnilove και θα μιλήσω και της ιδιοκτήτριας να αλλάξει οπωσδήποτε τροφή αλλά και να του μειώσει ότι του δίνει, νομίζω του δίνει και κάτι φθηνές κονσέρβες από σούπερ μάρκετ, θα την δώ και της πω να κάνουμε αλλαγές. Βασικά πάντως εδώ όλα είναι παχουλά, εχει πολλά γατιά έρχονται στην αυλή μου και τρώνε, έχω δύο μπώλ ξηρή Carnilove και δύο γαβάθες νερό φίλτρου και μάλιστα Multipure παρακαλώ όχι βρύσης κάθε μέρα το αλλάζω. Και τους βάζω και κατσικίσιο γάλα και πίνουν που είναι πιο εύπεπτο, έχω παρατηρήσει οτι με αυτό δεν έχουν αέρια όπως με το αγελαδινο
infini Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Γάλα δεν πρέπει να τους βάζεις, ανεξάρτητα από το αν είναι αγελαδινό ή κατσικίσιο. Δεν τους προσφέρει τίποτα και έχεις και επιπλέον έξοδα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Από προσωπική πείρα ο γάτος πρέπει να έχει ένα σπίτι και όχι δύο γιατί με αυτό τον τρόπο κινδυνεύει η υγεία του καθώς και η δική σου μην κοιμάσαι μαζί του. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου μεταφέρει στο σπίτι σου. Θέλει ειδική διατροφή για στειρωμένα και προσοχή στις τροφές ουριναρι γιατί έχουν τσιμπημενο αλάτι οι περισσότερες. Αν θέλεις να τον υιοθετήσεις να συνεννοηθείς με την ιδιοκτήτρια αν είναι επίσημη δηλ να του έχει βιβλιάριο υγείας όπου να αναφέρονται τυχόν εξετάσεις,εμβόλια στείρωση κλπ.Μην επενδύσεις σε διατροφή του αν δεν τον υιοθετήσεις. Ρώτα έναν κτηνίατρο οπωσδήποτε. Αν συνέχεια έρχεται σε σένα τότε να παίζεται συνέχεια. Αυτό έκανα στον δικό μου γάτο που άρπαξε κιλα δυστυχώς φαντάσου έτρωγε χωρίς να μασάει τόσο λιγουρης λολ και έχασε δύο κιλά. 2 ώρες πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε αι τους βάζω και κατσικίσιο γάλα και πίνουν που είναι πιο εύπεπτο, έχω παρατηρήσει οτι με αυτό δεν έχουν αέρια όπως με το αγελαδινο Απαγορεύεται στα ενήλικα γατιά να πίνουν γάλα. Ορίστε κατάσταση...μου ζήτησε μέχρι και καφέ γλυκή βραστό. Βέβαια του είπα όχι γιατί είναι σε διατροφή...μην τον στεναχωρήσω με τη λέξη δίαιτα 😹 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2024 από XrysaKakou
Haldol Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2024 Από τη στιγμή που δεν ελέγχεις πλήρως τη διατροφή του, δεν μπορεί να χάσει βάρος, ό,τι κι αν κάνεις. Κατά τ' άλλα, μην πετάς λεφτά στην Carnilove. Είναι μία εξαιρετική τροφή, αρκετά ανώτερη από την τιμή της, αλλά το γατί τρώει και Whiskas. Δώρον - άδωρον λοιπόν η super - premium. Και τρώει και με διπλά σαγόνια, οπότε κοντεύει να γίνει λύγκας σε βάρος. Θα πρότεινα να του δίνεις μόνο κονσέρβα. Τίποτε άλλο. Ξηρά τρώει ήδη, κι ας είναι του κακού καιρού. Αν αλλάξεις σε κονσέρβα, αφενός ρίχνεις άμεσα και δραστικά τις θερμίδες (ανά "μερίδα", μία κονσέρβα δεν έχει ούτε το 1/2 των θερμίδων της ξηράς), και αφετέρου του παρέχεις επιπλέον υγρασία, που η έλλειψή της είναι ο #1 κίνδυνος στα σπιτόγατα που δε κυνηγάνε (ουροποιητικό, κ.λπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις