manolis940 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Έχω ένα παππού ζωηρό αλλά αρκετά μεγάλο σε ηλικία. Δεν είναι στο κορυφαίο στάδιο της άνοιας αλλά λόγο ηλικίας ξεχνάει κάποια πράγματα. Δυστυχώς δεν γνωρίζει από κινητά και άλλα τέτοια και πολλές φορές τον χάνουμε και δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μην τα πολυλογώ, θα ήθελα μια συσκευή τύπου ρολόι έτσι ώστε: Να μπορεί να μας καλέσει εύκολα με ένα κουμπί, ιδανικά να κάνει και κυκλικές κλήσεις σε πάνω από ένα νούμερο όταν το πρώτο δεν το σηκώνει. Να μπορούμε να δούμε την θέση του σε περίπτωση που δεν μπορούμε να τον βρούμε Να έχουμε κάποιες ενδείξεις καρδιακών παλμών, πίεσης κτλ. Βρήκα αυτό εδώ που κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά όταν μπήκα στο skroutz οι κριτικές ήταν αρνητικές. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο ή κάποιο με παρόμοιες λειτουργίες για να προτείνει; Όσον αφορά τα δεδομένα τι καταναλώνει; Σκεφτόμουν να πάω σε Inter Telecom για αρχή και έπειτα ανάλογα τις καταναλώσεις να αποφασίσω. Ωστόσο αν έχει κανείς εικόνα και σε αυτό θα με εξυπηρετούσε. ΥΓ1: Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι θα βάλει κάτι τέτοιο στο χέρι του, οπότε δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης ιδιωτικότητας ή κάποιο άλλο σχετικό θέμα ηθικής. ΥΓ2: Απαντήσεις τύπου κλείσε τον σε γηροκομείο ή στο σπίτι δεν βοηθάνε. Είναι άνθρωπος που γυρνάει στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί. Θα ήταν εγκληματικό να τον κλείσω μέσα για να έχω εγώ το κεφάλι μου ήσυχο.
fmarkos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Αναφορά σε κείμενο Το gps δείχνει ότι θέλει. Χωρίς να κουνηθεί το ρολόι από το τραπέζι που ήταν ακουμπισμένο έδειξε την μια φορά 500 μέτρα μακριά στίγμα και μετά από δύο ώρες 4 χιλιόμετρα μακριά από το τραπέζι. Δεν υπάρχει ιδιοποίηση αν απομακρύνει από την περιοχή που ορίζει ως ασφαλές ο διαχειριστής. Δεν υπάρχει ιδιοποίηση αν αφαιρεθεί από το χέρι. Μόνο σαν τηλέφωνο δουλεύει. Με το 1/3 των χρημάτων βρίσκει κάποιος τέτοιο. Δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάποιου που θέλει να επιβλέψει ένα άτομο. Δες τι λέει ο τύπος, του φάνηκε περίεργο που είχε απόληση στο GPS μέσα σε κλειστό χώρο. Εγώ βέβαια δεν θα το επέλεγα, έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα android ρολόι με ενσωματωμένη sim και gps που δίνει δυνατότητα εντοπισμού μέσω του find my phone.
SeNNinhA Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Έχω ένα παππού ζωηρό αλλά αρκετά μεγάλο σε ηλικία. Δεν είναι στο κορυφαίο στάδιο της άνοιας αλλά λόγο ηλικίας ξεχνάει κάποια πράγματα. Δυστυχώς δεν γνωρίζει από κινητά και άλλα τέτοια και πολλές φορές τον χάνουμε και δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μην τα πολυλογώ, θα ήθελα μια συσκευή τύπου ρολόι έτσι ώστε: Να μπορεί να μας καλέσει εύκολα με ένα κουμπί, ιδανικά να κάνει και κυκλικές κλήσεις σε πάνω από ένα νούμερο όταν το πρώτο δεν το σηκώνει. Να μπορούμε να δούμε την θέση του σε περίπτωση που δεν μπορούμε να τον βρούμε Να έχουμε κάποιες ενδείξεις καρδιακών παλμών, πίεσης κτλ. Βρήκα αυτό εδώ που κάνει όλα τα παραπάνω, αλλά όταν μπήκα στο skroutz οι κριτικές ήταν αρνητικές. Έχει κάποιος κάποια εμπειρία με το συγκεκριμένο ή κάποιο με παρόμοιες λειτουργίες για να προτείνει; Όσον αφορά τα δεδομένα τι καταναλώνει; Σκεφτόμουν να πάω σε Inter Telecom για αρχή και έπειτα ανάλογα τις καταναλώσεις να αποφασίσω. Ωστόσο αν έχει κανείς εικόνα και σε αυτό θα με εξυπηρετούσε. ΥΓ1: Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι θα βάλει κάτι τέτοιο στο χέρι του, οπότε δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης ιδιωτικότητας ή κάποιο άλλο σχετικό θέμα ηθικής. ΥΓ2: Απαντήσεις τύπου κλείσε τον σε γηροκομείο ή στο σπίτι δεν βοηθάνε. Είναι άνθρωπος που γυρνάει στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί. Θα ήταν εγκληματικό να τον κλείσω μέσα για να έχω εγώ το κεφάλι μου ήσυχο. Υπαρχουν απειρα GPS trackers εκει εξω που ακολουθουν ολα την ιδια λογικη. GPS δεκτης (αλλοι καλοι αλλοι μετριου) με SIM card που θα πρεπει να πληρωνεις εσυ και περιοδικη αναφορα σημειου ή αναφορα με κληση απο εσενα ή με πατημα κουμπιου απο τον χρηστη. Αλλα ειναι σε μορφη μπρελοκ, αλλα σε περικαρπιο κλπ. Αυτο ειναι το πιο απλο που μπορεις να κανεις. Φυσικα υπαρχουν και υπηρεσιες με μηνιαιο παγιο που σου προσφερουν μεγαλυτερη ασφαλεια ή μεγαλυτερη παρακολουθηση με αυτοματισμους οπως το ποση ωρα ειναι σε ενα σημειο, warnings για περιοχες κλπ. Οπως το θελεις εσυ το σεταρεις. Απο ρολογια για να σου δινουν και ζωτικες ενδειξεις τις οποιες και μπορεις να τις παρακολουθεις εσυ online αλλα ισως και να παιρνεις warnings και για αυτες πας σε πολυ βαθια νερα. Ειτε σε καθαρα επαγγελματικες ιατρικες λυσεις (ακριβες και για αυτους που πραγματικα τις χρειαζονται) είτε σε πιο homemade λυσεις με health smart watches. Στην τελευταια περιπτωση πας με κλειστα τα ματια σε Apple Watch οπου ειναι κορυφαιο σε παρακολουθηση ζωτικων ενδειξεων αλλα μπορεις και να σεταρεις το cloud για να βλεπεις τι γινεται. Μην περιμενεις βεβαια και εδω θαυματα. Healthcare - Apple Watch - Apple See activity and health reports for family members - Apple Support (AL) Apple Watch and iPhone can be used for remote monitoring according to new Stanford Study results - MyHealthyApple Φυσικα καθε ρολοι ή συσκευη για να [αρακολουθησει σωστα τα life points πρεπει να εχει καλη και οχι χαλαρη εφαρμογη στο σωστο σημειο το καρπου κατι που δεν ειναι τις περισσοτερες φορες ουτε ανετο ουτε και εφικτο συνεχεια.
manolis940 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 36 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Υπαρχουν απειρα GPS trackers εκει εξω που ακολουθουν ολα την ιδια λογικη. GPS δεκτης (αλλοι καλοι αλλοι μετριου) με SIM card που θα πρεπει να πληρωνεις εσυ και περιοδικη αναφορα σημειου ή αναφορα με κληση απο εσενα ή με πατημα κουμπιου απο τον χρηστη. Αλλα ειναι σε μορφη μπρελοκ, αλλα σε περικαρπιο κλπ. Αυτο ειναι το πιο απλο που μπορεις να κανεις. Φυσικα υπαρχουν και υπηρεσιες με μηνιαιο παγιο που σου προσφερουν μεγαλυτερη ασφαλεια ή μεγαλυτερη παρακολουθηση με αυτοματισμους οπως το ποση ωρα ειναι σε ενα σημειο, warnings για περιοχες κλπ. Οπως το θελεις εσυ το σεταρεις. Απο ρολογια για να σου δινουν και ζωτικες ενδειξεις τις οποιες και μπορεις να τις παρακολουθεις εσυ online αλλα ισως και να παιρνεις warnings και για αυτες πας σε πολυ βαθια νερα. Ειτε σε καθαρα επαγγελματικες ιατρικες λυσεις (ακριβες και για αυτους που πραγματικα τις χρειαζονται) είτε σε πιο homemade λυσεις με health smart watches. Στην τελευταια περιπτωση πας με κλειστα τα ματια σε Apple Watch οπου ειναι κορυφαιο σε παρακολουθηση ζωτικων ενδειξεων αλλα μπορεις και να σεταρεις το cloud για να βλεπεις τι γινεται. Μην περιμενεις βεβαια και εδω θαυματα. Healthcare - Apple Watch - Apple See activity and health reports for family members - Apple Support (AL) Apple Watch and iPhone can be used for remote monitoring according to new Stanford Study results - MyHealthyApple Φυσικα καθε ρολοι ή συσκευη για να [αρακολουθησει σωστα τα life points πρεπει να εχει καλη και οχι χαλαρη εφαρμογη στο σωστο σημειο το καρπου κατι που δεν ειναι τις περισσοτερες φορες ουτε ανετο ουτε και εφικτο συνεχεια. Παίζει να δουλέψω applewatch χωρίς να έχει κάποιο κινητό και πιθανών iphone ο παππούς μαζί του; Βλέπω μέσα ότι κάποιος με το δικό του Apple ID πρέπει να δώσει άδεια στο δικό μου και εγώ δεν έχω γενικότερα ούτε μία Apple συσκευή. Δεν είναι τα χρήματα, απλώς δεν το βρίσκω πρακτικό για την συγκεκριμένη χρήση. Θα ήθελα κάτι που γενικά να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κινητό στο γύρω χώρο. Για τις υπηρεσίες με μηνιαίο πάγιο; Δεν βρίσκω κάτι σχετικό τουλάχιστον με όσα keywords χρησιμοποίησα. Όπως επίσης δεν βρίσκω και κάτι σε πιο επαγγελματική ιατρική λύση. Αν έχεις υπόψην ή έχεις στον νου σου κάτι συγκεκριμένο θα με ενδιέφερε. Αν θεωρείς ότι για λόγους διαφήμησης δεν θα ήθελες να το γράψεις εδώ στείλε μου PM. 1 ώρα πριν, fmarkos είπε Δες τι λέει ο τύπος, του φάνηκε περίεργο που είχε απόληση στο GPS μέσα σε κλειστό χώρο. Εγώ βέβαια δεν θα το επέλεγα, έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα android ρολόι με ενσωματωμένη sim και gps που δίνει δυνατότητα εντοπισμού μέσω του find my phone. Γενικά η κριτική του τύπου δεν ταιριάζει και με την περιγράφή του πρώτου. Πχ στο αναφέρει ότι μπορείς να ορίσεις όρια ενώ στην κριτική αναφέρει πως δεν γίνεται. Η τεχνολογία δεν περιμένω να είναι πολύ καλύτερη απ' το find my phone, αν και φαίνεται ότι υπάρχει web app και android app για το συγκεκριμένο(σύμφωνα με την περιγραφή πάντα) καθώς σου στέλνει και διάφορες άλλες ειδοποιήσεις. Τώρα αν έχει κάποιος κάτι καλύτερο και σε μεγαλύτερες τιμή φυσικά είμαι όλος αυτιά.
SeNNinhA Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 19 λεπτά πριν, manolis940 είπε Παίζει να δουλέψω applewatch χωρίς να έχει κάποιο κινητό και πιθανών iphone ο παππούς μαζί του; Βλέπω μέσα ότι κάποιος με το δικό του Apple ID πρέπει να δώσει άδεια στο δικό μου και εγώ δεν έχω γενικότερα ούτε μία Apple συσκευή. Δεν είναι τα χρήματα, απλώς δεν το βρίσκω πρακτικό για την συγκεκριμένη χρήση. Θα ήθελα κάτι που γενικά να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κινητό στο γύρω χώρο. Δεν υπαρχει κατι out of the selves στην Ελλαδα για να βρεις. Το ξερω. Αυτο ειπα οτι δεν ειναι εφικτο αυτο που καταλαβαινω οτι εχεις στο μυαλο σου. Remote monitor full time. Εαν οντως θελεις να το παλεψεις ανεξαρτητου κοστους: Apple watch cellular with GPS (απλα το apple δειχνει απο τις πιο αξιοπιστες μετρησεις υγειας αλλα μονο εαν φορεθει σωστα) Buy Apple Watch Series 9 GPS + Cellular, 45mm Midnight Aluminum Case with Midnight Sport Band - XL - Apple Παιρνει eSIM και ειναι τηλεφωνο κινητο αλλα μην περιμενεις να ακουγεται και πολυ το ηχειακι του σε εξωτερικο χωρο. Φτιαχνεις λογαριασμο για το ρολοι και αλλο ενα δικο σου και δινεις rights. Στην αγορα υπαρχουν πολλες πολλες διαφορετικες συσκευες που υποσχονται να κανουν το ιδιο πραγμα. Δεν χρειαστηκε μεχρι τωρα να εχω και δεν γνωριζω καποια που να ειναι οντως αξιοπιστη. Πιθανα να ειναι και ολες παραδειγματα ΡΟΛΟΙ GPS TRACKER ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ SOS 911 ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ SOS - Προιόντα εντοπισμού GPS για ηλικιωμένους (elderlycare.gr) ΡΟΛΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ GPS TRACKER ΜΕ ΚΟΥΜΠΙ SOS K40 - Senior Helper Προϊόντα επίβλεψης και εντοπισμού ηλικιωμένων από απόσταση GPS παρακολούθησης Ηλικιωμένους και Παιδιών (a-store.gr) ΣΥΣΚΕΥΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ SOS gps ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ sos alarm (autoleaders.gr) GPS παρακολούθησης Ηλικιωμένους και Παιδιών (centershop.gr)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα