Dimitris156 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Καλησπέρα. Από ότι φαίνεται ο refurbished dell που έχω οδεύει προς απόσυρση, καθώς τον έχω πάει ήδη 2 φορές για επισκευή μητρικής και έχει αρχίσει πάλι να κλείνει μόνο του. Δυστυχώς ο τεχνικός με ενημέρωσε ότι στον συγκεκριμένο δε μπορώ να αντικαταστήσω τη μητρική αλλά μόνο να την επισκευάσω. Ποσό που διαθέτουμε :300-400€? Δεν υπάρχει budget, αλλά για την ελάχιστη χρήση που το θέλω πλέον δε βλέπω το νόημα να ξεφύγω. Χρήση υπολογιστή: Δουλειές γραφείου, office κτλπ, τίποτα εξεζητημένο. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η Dell Alienware AW2720HFA. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από διαφορετικά. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν και δε το έχω κάνει ποτέ, λέω να το προσπαθήσω μόνος Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα βάλω windows εγώ Κάποιες ερωτήσεις επίσης. Έχω τα windows 10 Education τώρα. Αυτά μπορώ να τα κρατήσω? Έχει νόημα να ασχοληθώ? Έχω έναν ssd 110gb & hdd 230gb. Μπορώ να περάσω ότι έχουν και οι 2 στον καινούργιο σκληρό? Στον τωρινό υπολογιστή υπάρχει η 1030 gt, έχει νόημα να την βάλω στο νέο υπολογιστή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Κοίτα για 5600g cpu 130 -δεν χρειαζετε να βάλεις την 1030(θα μπορούσες να την πουλήσεις κάνα 30-40ευρω) γιατί έχει εφάμιλλη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η πας για 5500/5600 που δεν έχουν κάρτα γραφικών κ βάζεις κ την 1030 2x8gb ram 3200 η 2x16gb 3200 40-70ευρω Μητρική b550 85 Τροφοδοτικό (εάν είσαι σίγουρος πως δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ τον συγκεκριμένο υπολογιστή για gaming)-> be quiet bronze 45 Eαν πιστεύεις πως υπάρχει η πιθανοτητα κάποια στιγμή να πας σε κάρτα γραφικών ->CoolerMaster 600W gold 60 Nvme 500gb 38 -αν και μεγαλύτεροι έχουν καλύτερη τιμή/gb Κουτι ~50->Μπορείς να το πάρεις από skroutz αλλά συνήθως έχουν αρκετά μεταφορικά, έχεις κοντά σου κατάστημα e-shop η you.gr? Στο σύνολο θα είσαι στα ~350-400 ευρώ εάν επιλέξεις τα οικονομικά parts(η πουλήσεις την 1030 κανένα 30-40αρη). Για τα windows εξαρτάτε από την έκδοση, εάν είναι αγορασμενη άδεια η ήρθε με το μηχάνημα που θέλεις να αντικαταστήσεις. Plan b αγοράζεις άδεια από online κλειδαδικα στο ~10ευρω. Μπορείς να κάνεις clone στους δίσκους σου σε 2 partition στον καινούργιο αλλά θα έλεγα πως καλύτερα να τα περάσεις όλα εξαρχής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 48 λεπτά πριν, @topos είπε Κοίτα για 5600g cpu 130 -δεν χρειαζετε να βάλεις την 1030(θα μπορούσες να την πουλήσεις κάνα 30-40ευρω) γιατί έχει εφάμιλλη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών η πας για 5500/5600 που δεν έχουν κάρτα γραφικών κ βάζεις κ την 1030 2x8gb ram 3200 η 2x16gb 3200 40-70ευρω Μητρική b550 85 Τροφοδοτικό (εάν είσαι σίγουρος πως δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ τον συγκεκριμένο υπολογιστή για gaming)-> be quiet bronze 45 Eαν πιστεύεις πως υπάρχει η πιθανοτητα κάποια στιγμή να πας σε κάρτα γραφικών ->CoolerMaster 600W gold 60 Nvme 500gb 38 -αν και μεγαλύτεροι έχουν καλύτερη τιμή/gb Κουτι ~50->Μπορείς να το πάρεις από skroutz αλλά συνήθως έχουν αρκετά μεταφορικά, έχεις κοντά σου κατάστημα e-shop η you.gr? Στο σύνολο θα είσαι στα ~350-400 ευρώ εάν επιλέξεις τα οικονομικά parts(η πουλήσεις την 1030 κανένα 30-40αρη). Για τα windows εξαρτάτε από την έκδοση, εάν είναι αγορασμενη άδεια η ήρθε με το μηχάνημα που θέλεις να αντικαταστήσεις. Plan b αγοράζεις άδεια από online κλειδαδικα στο ~10ευρω. Μπορείς να κάνεις clone στους δίσκους σου σε 2 partition στον καινούργιο αλλά θα έλεγα πως καλύτερα να τα περάσεις όλα εξαρχής. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Θα πάω μάλλον σε 16 gb ram, 1 tb δίσκο. Για τη μητρική να ρωτήσω, επειδή σε παρόμοια θέματα για budget pc που κοιτούσα τώρα είδα ότι γενικά προτείνεται η b450, κερδίζω κάτι με τη 550? Τέλος για κουτί κοιτάω το οτιδήποτε που να παίρνει micro atx και φαντάζομαι και προεγκατεστημένους ανεμιστήρες? Με μια αναζήτηση στο σκρουτζ βρήκα πχ αυτό https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Mayro.html Σχεδόν όλα έχουν και rgb που δε θέλω. Έχω και eshop σχετικά κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Το συστημα που προτεινει ο topos, ειναι πολυ καλο για δουλειες γραφειου. Εγω απο το BeQuiet τροφοδοτικο θα εβαζα το 550w η το 650w, (10-15Ε διαφορα) ωστε αν στο μελλον θελω να προσθεσω καποια καρτα η σκληρο δισκο να ειμαι ανετος. Ο 1ΤΒ nvme ειναι πιο vfm απο τον 500gb και βολικοτερος για τις σημερινες α;ναγκες. Θα εβαζα 1ΤΒ θα τον χωριζα σε 2 παρτισιον π.χ. 300/700 gb, στο πρωτο τμημα λειτουργικο και εφαρμογες που χρισημοποιω συχνα, στο δευτερο ολα τα υπολοιπα. (οικονομικα και παλι ειναι μικτη η διαφορα. Για windows αν τα 10 ειναι νομιμα η m/s σου δινε1ι δωρεαν τα 11. Παλι η gamer outlet δινει win10 με 3,83Ε και 11 με 5,75Ε, πριν λιγο πηρα e-mail. Mου αρεσει το κουτακι που διαλεξες. Καλο θα ειναι να βαλεις εναν ανεμιστηρα και στο μπροστινο μερος που να βαζει αερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Με βάση αυτά που ειπώθηκαν και αντίστοιχα θέματα, καθώς και διαθεσιμότητα ή βολικά καταστήματα, μάζεψα τα εξής: cpu: https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html ram: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html#shops psu: https://www.skroutz.gr/s/47555673/CoolerMaster-600W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold-MPW-6001-ACAAG-NL.html#specs (αυτό επειδή είδα ανέβηκαν αντίστοιχα στις προσφορές του forum) ssd: https://www.skroutz.gr/s/37931416/Kingston-NV2-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SNV2S-1000G.html (αν και είδα έχει αρκετά σχόλια ο συγκεκριμένος ότι πέφτει η απόδοσή του όταν αρχίσει και γεμίζει) μητρική: https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html#shops (ο b550 πάει 90€, 34€ διαφορά χωρίς να βλέπω σημαντική προστιθέμενη αξία, αν κάνω λάθος ευχαρίστως να το αλλάξω) 325€ μέχρι εδώ. κουτί: Είτε αυτό που πρότεινα πάνω είτε https://www.skroutz.gr/s/24397220/CoolerMaster-Masterbox-E501L-Gaming-Midi-Tower-Ypologisti-se-Mayro.html#specs (πάλι προσφορά της coolermaster) και να του βάλω ανεμιστηράκια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Κάποιο σχόλιο στο παραπάνω? Επειδή θα κάνω και τη συναρμολόγηση μόνος πρώτη φορά πρέπει να είμαι σίγουρος ότι όλα παίζουν κανονικά. Σε cpu, ram & ssd λίγο πολύ έχω καταλήξει. Για psu έβαλα αυτό γιατί είναι προσφορά αλλά έχει 0 αξιολογήσεις. Μητρική είμαι μεταξύ των 2 που αναφέρω. Κουτί έβαλα αυτό πάλι επειδή είναι σε προσφορά, αλλά 0 αξιολογήσεις και αυτό. Και τέλος αν χρειάζεται ανεμιστηράκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 24/1/2024 στις 6:55 ΜΜ, Dimitris156 είπε Με βάση αυτά που ειπώθηκαν και αντίστοιχα θέματα, καθώς και διαθεσιμότητα ή βολικά καταστήματα, μάζεψα τα εξής: cpu: https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM4-se-Kouti-me-PSyktra.html ram: https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x8GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html#shops psu: https://www.skroutz.gr/s/47555673/CoolerMaster-600W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Wired-80-Plus-Gold-MPW-6001-ACAAG-NL.html#specs (αυτό επειδή είδα ανέβηκαν αντίστοιχα στις προσφορές του forum) ssd: https://www.skroutz.gr/s/37931416/Kingston-NV2-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-SNV2S-1000G.html (αν και είδα έχει αρκετά σχόλια ο συγκεκριμένος ότι πέφτει η απόδοσή του όταν αρχίσει και γεμίζει) μητρική: https://www.skroutz.gr/s/25272107/Asus-Prime-B450M-A-II-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html#shops (ο b550 πάει 90€, 34€ διαφορά χωρίς να βλέπω σημαντική προστιθέμενη αξία, αν κάνω λάθος ευχαρίστως να το αλλάξω) 325€ μέχρι εδώ. κουτί: Είτε αυτό που πρότεινα πάνω είτε https://www.skroutz.gr/s/24397220/CoolerMaster-Masterbox-E501L-Gaming-Midi-Tower-Ypologisti-se-Mayro.html#specs (πάλι προσφορά της coolermaster) και να του βάλω ανεμιστηράκια? RAMS: Καλες ειναι οι GSkill αλλα εχω διαβασει πολλα για καποιες σπανιες μεν αλλα περιεργες ασυμβατοτητες με GSkill και προσωπικα θα τις απεφευγα just in case για τωρα ή για το μελλον (σε περιπτωση που το σετακι αναβαθμιστει). Πιθανη εναλλακτικη επιλογη: Kingston Fury Beast 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop (KF432C16BBK2/16) | Skroutz.gr PSU: Για +5 ευρω θα πηγαινα στο 750w χωρις δευτερη σκεψη. CoolerMaster G700 GOLD Bulk 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold | Skroutz.gr SSD: Οπως σου ειπαν και αλλοι δεν αξιζει να παρεις αυτον που επελεξες. Εναλλακτικη οπως προταθηκε: Solidigm P41 Plus 1ΤΒ (ειναι και φθηνοτερος) Motherboard: Για εμενα είναι No-Go. Τι σημαινει δεν βλεπεις σημαντικη προστιθεμενη αξια? Η πιο λογικη προταση για low budget ειναι αυτη που εχει προταθει και αλλου Gigabyte B550M DS3H στα 93 ευρω Εαν δεν βιαζεσαι και μπορεις να περιμενεις στην ιδια τιμη το ιδιο μοντελο αλλα με το WiFi ενσωματωμενο Gigabyte b550m ds3h ac wifi στα 91 ευρω (good deal) Τελικο επιπλον κοστος: -4+5+26= +35 ευρω Εμεις απλα λεμε την γνωμη μας η οποια δεν ειναι απαραιτητα και σωστη. Εσυ αποφασιζεις με τα δικα σου κριτηρια παντα. Ο καθενας ζυγιζει διαφορετικα τα πραγματα και καλα κανει. Ετσι πρεπει ---- Μια γρηγορη συγκριση των δυο mobo και τα σημεια της προστιθεμενης αξιας Εαν πας απο JMC στην ιδια με το WiFi (ιδια τιμη) προσθετεις και αυτο στην προστιθεμενη αξια. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το feedback. 45 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε RAMS: Καλες ειναι οι GSkill αλλα εχω διαβασει πολλα για καποιες σπανιες μεν αλλα περιεργες ασυμβατοτητες με GSkill και προσωπικα θα τις απεφευγα just in case για τωρα ή για το μελλον (σε περιπτωση που το σετακι αναβαθμιστει). Πιθανη εναλλακτικη επιλογη: Kingston Fury Beast 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop (KF432C16BBK2/16) | Skroutz.gr Θα πάω μάλλον σε αυτή που πρότεινες εσύ και @topos πάνω, την άλλαξα κυρίως γιατί βόλευε το κατάστημα. PSU: Για +5 ευρω θα πηγαινα στο 750w χωρις δευτερη σκεψη. CoolerMaster G700 GOLD Bulk 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Wired 80 Plus Gold | Skroutz.gr Νομίζω ήδη overkill τα 600 που έβαλα αρχικά, εφόσον θεωρώ και απίθανο να μπει κάρτα γραφικών στο μέλλον. Πάντως εφόσον προτείνεις την ίδια δεν ανησυχώ για τις 0 αξιολογήσεις. SSD: Οπως σου ειπαν και αλλοι δεν αξιζει να παρεις αυτον που επελεξες. Εναλλακτικη οπως προταθηκε: Solidigm P41 Plus 1ΤΒ (ειναι και φθηνοτερος) SSD έβαλα αυτήν που πρότεινε ο @topos απλά σε 1 tb. Όπως μου είπαν εννοείς τις αξιολογήσεις στο skroutz? Motherboard: Για εμενα είναι No-Go. Το σημαινει δεν βλεπεις σημαντικη προστιθεμενη αξια? Η πιο λογικη προταση για low budget ειναι αυτη που εχει προταθει και αλλου Gigabyte B550M DS3H στα 93 ευρω Εαν δεν βιαζεσαι και μπορεις να περιμενεις στην ιδια τιμη το ιδιο μοντελο αλλα με το WiFi ενσωματωμενο Gigabyte b550m ds3h ac wifi στα 91 ευρω (good deal) Για τη μητρική αυτό που ανέφερα ως προστιθέμενη αξία, εννοώ αυτά τα πλεονεκτήματα που δείχνεις ως προς και τη χρήση που κάνω. Αυτό που παρατήρησα εγώ κυρίως είναι ότι η 550 έχει PCI Express x16 4.0, που δεν έχει η 450, οπότε παίζει σε χαμηλότερη ταχύτητα ο ssd? Σε απλή χρήση θα είναι αντιληπτό? Όπως και να 'χει για να το προτείνετε και οι 2 θα κινηθώ προς τα εκεί Τέλος για κουτί να πάω σε αυτό της προσφοράς και να πάρω 1-2 ανεμιστηράκια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το feedback. Τέλος για κουτί να πάω σε αυτό της προσφοράς και να πάρω 1-2 ανεμιστηράκια? Ανεμιστηρακια θα παρεις τα Artic που ειναι και φθηνα και πολυ καλα σε ψυξη αλλα και πολυ ησυχα και θα εισαι αρχηγοπουλο Ειτε σε 120mm Arctic P12 PWM PST Case Fan 120mm με Σύνδεση 4-Pin Black/Black | Skroutz.gr Eιτε σε 140mm Arctic P14 PWM PST Case Fan 140mm με Σύνδεση 4-Pin | Skroutz.gr Εαν εχει το κουτι σου κρατας αυτα που εχει και εαν και εφοσον χρειαστεις επιλεον βαζεις. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου To κουτί που είχα βρει αρχικά έχει έναν εγκατεστημένο, αλλά βρήκα και αυτό σε προσφορά που πρέπει να του βάλω. 1 αρκεί ή θέλει παραπάνω? Συγγνώμη και για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το hardware... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Αρχικά ευχαριστώ πολύ για το feedback. Τέλος για κουτί να πάω σε αυτό της προσφοράς και να πάρω 1-2 ανεμιστηράκια? Το κουτι αυτο Cougar MX330-X Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr Με αυτο CoolerMaster Masterbox E501L Gaming Midi Tower Υπολογιστή σε Μαύρο | Skroutz.gr Ειναι μερα με την νυχτα σαν ποιοτητα (τουχιστον ετσι μπορω να διακρινω). Το πρωτο ειναι πολυ καλυτερο. 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε Το κουτι αυτο Cougar MX330-X Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr Με αυτο CoolerMaster Masterbox E501L Gaming Midi Tower Υπολογιστή σε Μαύρο | Skroutz.gr Ειναι μερα με την νυχτα σαν ποιοτητα (τουχιστον ετσι μπορω να διακρινω). Το πρωτο ειναι πολυ καλυτερο. Κατ ελαχιστο θελεις ενα ανεμιστηρα μπροστα και ενα πισω. Αναλογως προσθετεις ενα ακομη μπροστα ή ενα στο πλαι (στο πρωτο) ή ενα απο κατω (στο φθηνο κουτι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris156 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα πάω στο πρώτο και θα πάρω ένα ανεμιστήρα γιατί πολύ το ψειρίζω για 20€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Οκ σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον θα πάω στο πρώτο και θα πάρω ένα ανεμιστήρα γιατί πολύ το ψειρίζω για 20€. Ενα καλο, βολικο και μαζεμενο κουτακι ειναι αυτο το οποιο ειναι και σε καλη τιμη CoolerMaster MasterBox Q500L Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Γκρι | Skroutz.gr Σε πιο μικρο ακομη (ειναι πολυχρωμο ομως και μπορει να μην αρεσει) CoolerMaster MasterBox Q300L Gaming Mini Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Retro | Skroutz.gr Αλλη μια μαζεμενη επιλογη σε ασπρο και σε μαυρο με ανεμιστηρες Logic Aramis ARGB Gaming Mini Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο - Skroutz.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 3 hours ago, SeNNinhA said: Το κουτι αυτο Cougar MX330-X Midi Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr Με αυτο CoolerMaster Masterbox E501L Gaming Midi Tower Υπολογιστή σε Μαύρο | Skroutz.gr Ειναι μερα με την νυχτα σαν ποιοτητα (τουχιστον ετσι μπορω να διακρινω). Το πρωτο ειναι πολυ καλυτερο. Γιατί το λες αυτό? -Ειλικρινα/φιλικα ρωταω- Το μόνο που βλέπω στο cougar (το έχω χρησιμοποιήσει σε 2 build όταν έπαιζε στο 40ευρω-ok μου είχε φανεί αλλά τίποτα το ιδιαιτερο) είναι καλύτερο airflow, shroud του psu και πλαϊνό παράθυρο. Όμως το coolermaster πάλι έχει μπροστινή εισαγωγή αέρα (παίρνει βεβαια 2 fan έναντι 3 του cougar) αλλα μιας κ μιλάμε για υπολογιστή γραφείου δεν θα κάνει ιδιαιτερη διάφορα. Δεν έχω κάνει build σε δαυτό αλλά για 30ευρω θεωρώ πως έχει πολύ καλό vfm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, @topos είπε Γιατί το λες αυτό? -Ειλικρινα/φιλικα ρωταω- Το μόνο που βλέπω στο cougar (το έχω χρησιμοποιήσει σε 2 build όταν έπαιζε στο 40ευρω-ok μου είχε φανεί αλλά τίποτα το ιδιαιτερο) είναι καλύτερο airflow, shroud του psu και πλαϊνό παράθυρο. Όμως το coolermaster πάλι έχει μπροστινή εισαγωγή αέρα (παίρνει βεβαια 2 fan έναντι 3 του cougar) αλλα μιας κ μιλάμε για υπολογιστή γραφείου δεν θα κάνει ιδιαιτερη διάφορα. Δεν έχω κάνει build σε δαυτό αλλά για 30ευρω θεωρώ πως έχει πολύ καλό vfm. Δεν τα εχω φυσικα πιασει στα χερια μου. Αλλα οσο μπορω να διακρινω το Cougar MX330-X εχει πιο δεμενη κατασκευη και λεπτομερειες που δειχνουν μεγαλυτερη σκεψη στον σχεδιασμο του. Ειμαι 100% πεπεισμενος οτι και οι λαμαρινες των πανελ του εχουν διαφορα σε παχος (και βαρος) σε σχεση με το CoolerMaster Masterbox E501L Το μπροστινο πανελ απ οσο μπορω να διακρινω εχει μεταλικο mesh και οχι πλαστικο με σαφεστατα πολυ πιο unrestricted airflow. To E501L εχει μεγαλες τρυπες μονο στο κεντρο του. Υπολογισε οτι η τρυπες στο πλαστικο εκτος απο πιο μικρες λογω γωνιων εμποδιζουν πολυ περισσοτερο την ροη του αερα σε σχεση με το σστρογγυλεμενο συρματακι του MX330 που ειναι ανοιχτο σε ολη την φατσα. Το πλαστικο της προσοψης του E501L ειναι απλα ενα απλο φθηνο πλαστικο (αναμενομενο για την τιμη του βεβαιως) Επισης μπροστα 3XUSB + 1XUSB3.0 (το E501L εχει 2XUSB μονο). Εργονομικα επισης η θεση των USB μπροστα βολευει περισσοτερο σε πιθανη τοποθετηση πανω στο γραφειο σε σχεση με το E501L που τις εχει απο πανω και στην πραξη βολευει η τοποθετηση μονο κατω απο το γραφειο. Η αληθεια ειναι οτι ο σχεδιασμος και των δυο ειναι για κατω απο το γραφειο. Δες λιγο και το επιπλεον υψος του MX330 που δινει πανω απο την motherboard οπου μπορεις να χωρεσεις την υδροψυξη. Κατι που δεν μπορεις να βαλεις στο E501L αφενως γιατι δεν εχει χωρο αλλα και γιατι ειναι εντελως κλειστο εκει. Αρα ουτε ανεμιστηρες (αν και ο φιλος αυτη την στιγμη δεν το χρειαζεται) Μιλωντας για ανεμιστηρες το MX330 δεχεται και ανεμιστηρες στο πλαι και μικρο και μεγαλο κατι που το E501L δεν εχει. Γενικα το Ε501L εχει ππύ περιορισμενο αερισμο σε σχεση με το MX330. To MX330 εχει μεταλλικη σιτα φιλτρο απο πανω και μεταλλικη σιτα φιλτρο απο κατω για το PSU. To E501L δεν εχει φιλτρα και δεν εχει και εισαγωγη αερα απο κατω καθολου. Βρηκα μερικα βιντεακια. Ειναι εμφανες πια οτι υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα, στα υλικα και στον σχεδιασμο. Μολις συνειδητοποίησα την τιμη για αυτο που προτεινα πιο πριν CoolerMaster MasterBox Q500L Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Γκρι | Skroutz.gr Στα 26 ευρω (+ μεταφορικα) ειναι απλα ΚΛΟΠΗ!!! @Dimitris156 προτεινω να ριξεις μια ματια (εαν σε ικανοποιει φυσικα αισθητικα). Το κουτι ειναι κλασεις πιο ποιοτικο απο ότι συζηταμε εδω και για την micro ATX motherboard περισσοτερο απο απλοχωρο (αν και χωραει και ΑΤΧ mobos). Το panel με τις θυρες αλλαζει θεση οπου σε βολευει (πανω, κατω, αριστερα, δεξια) Εχει μαγνητικες σιτες παντου (εμπρος, κατω και πανω) που τις βγαζεις εξωτερικα χωρις να ξεκουμπωνεις/κουμπωνεις τιποτε Αερισμο απο παντου (εμπρος, πανω, κατω) Ακρυλικο side panel (μην ζηταμε σε αυτη την τιμη tempered glass) Movable slot covers που μπορεις να τα ξαναβαλεις στην θεση τους (στα αλλα κουτια τα κοβεις και μετα μενει κενο για παντα) Δεν ξερω τι αλλο θα ηθελε καποιος με 26 ευρω! Specs: MasterBox Q500L | Cooler Master Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα