Προς το περιεχόμενο

Το Palworld σπάει τα ρεκόρ στο Steam, δύο μέρες μετά την κυκλοφορία του


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Palworld, το γοητευτικό παιχνίδι επιβίωσης ανοιχτού κόσμου που δημιουργήθηκε από την Pocketpair, κατέκτησε θριαμβευτικά την 1η θέση στο chart με τους περισσότερους gamers του Steam, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του στις 19 Ιανουαρίου.

Με περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες, το Palworld έσπασε τα ρεκόρ, ξεπερνώντας γίγαντες του Steam όπως το Cyberpunk 2077 και το Elden Ring (που προσφέρονται επί πληρωμή) για τη δεύτερη υψηλότερη σχετική επίδοση στην πλατφόρμα μέσα στις 48 πρώτες ώρες από την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Την πρώτη θέση κατέχει ακόμα το PUBG όπου τον Ιανουάριο το 2018 κατέκτησε την κορυφή με 3.2 εκατομμύρια gamers, πριν γίνει δωρεάν. Η ισχυρή δημοφιλία του Palworld από τόσο νωρίς δείχνει ότι το χαριτωμένο παιχνίδι εμπνευσμένο από τα Pokémon είναι σε πολύ καλό δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Το Palworld ρίχνει τους χρήστες σε έναν πολύχρωμο κόσμο χειροτεχνίας, γεωργίας και δημιουργίας βάσεων μαζί με αξιολάτρευτα άγρια ζώα γνωστά ως "Pals".Η προσιτή τιμή του και η προσβασιμότητά του τόσο σε νέους όσο και σε ώριμους παίκτες το κάνει να ξεχωρίζει από άλλους κορυφαίους τίτλους.

Πολλοί ήδη αποκαλούν το Palworld ένα "Pokémon με όπλα", αν και η αίσθηση της ανάλαφρης διασκέδασης ξεχωρίζει ανάμεσα στα κυρίαρχα σκοτεινά θέματα του παιχνιδιού. Αυτή η επιστροφή στην ανέμελη κατάσταση είναι για πολλούς ο λόγος επιτυχίας άλλων κλασσικών παιχνιδιών όπως τα The Sims και το Minecraft, προκαλώντας αισιοδοξία.

Οι προβλέψεις ήδη υποστηρίζουν ότι το Palworld μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο του “Παιχνιδιού της Χρονιάς” για το 2024. Αν και αντλεί έμπνευση από μεγαθήρια του gaming, η οικοδόμηση του κόσμου του και η απλότητα αντιπροσωπεύουν μια ευπρόσδεκτη στροφή προς εμπειρίες χωρίς αποκλεισμούς που δίνουν προτεραιότητα στη χαρά αντί της απογοήτευσης. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είδαν κενό στην αγορά και το κάλυψαν, μπράβο.

Open world pokemon mmo... και η Nintendo κοιμάται.

Επεξ/σία από Sugizo
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το είδα σε stream, προσωπικά αδιάφορο μου φάνηκε, αλλά μπράβο των ανθρώπων για την επιτυχία, προφανώς υπήρχε αγορά για κάτι τέτοιο.

  • Like 14
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι δεν το έχουν παίξει δεν ξέρουν τι χάνουν. Κλασικά με την κριτική του "μου φαίνεται από το βίντεο" και "άλλο ένα mmo" κλπ είχα τις επιφυλάξεις μου. 

Αλλά... το ξεκίνησα εχθές με ένα φίλο σε coop mode με αποκλειστικό κόσμο και... στο 3ωρο δε θέλαμε να το αφήσουμε!! 

Είναι κόλλημα!! 

  • Like 13
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Quote

ξεπερνώντας γίγαντες του Steam όπως το Cyberpunk 2077 και το Elden Ring (που προσφέρονται επί πληρωμή) 

Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω γιατί αναφέρεται, αφού και το Palworld είναι επί πληρωμή έστω σαν early access (περίπου 21-23 στα κλειδάδικα, 27 στο Steam).

Κατά τ' άλλα για όσους δεν έχουν δει το παιχνίδι, μέσες άκρες πρόκειται για ένα μείγμα από κλασικό κυνήγι Pokemon με survival στοιχεία Ark/Rust (χωρίς PvP όμως), Valheim και ολίγη από Breath of the Wild.

Μπορεί να παιχτεί είτε co-op σε server με φίλους, είτε solo και αν έχω καταλάβει καλά χρειάζεται διαφορετικός χαρακτήρας για το κάθε instance (δεν είναι δηλαδή ότι θα πάρετε τον offline χαρακτήρα σας με τα Pokemon του και θα πάτε να παίξετε online). Θεωρώ πως έκανε αυτό το απρόσμενο "μπαμ" γιατί ήρθε την κατάλληλη στιγμή να καλύψει ένα κενό σε μια αγορά εκτός Nintendo, που χρόνια τώρα ζητάει ένα κλώνο τύπου Pokemon. Και δεν έμεινε μόνο στο τελευταίο, αρά πρόσθεσε  (μάλλον αντέγραψε) και πολλά άλλα στοιχεία από διαφορετικά είδη για να δέσει καλύτερα το πακέτο.

Προφανώς έχει κάποια θέματα ως early access, αλλά γενικά φαίνεται αρκετά stable και πλήρες. Νομίζω η κύρια ανησυχία πρέπει να είναι πόσο θα εξελιχθεί μέχρι να φτάσει στην τελική του έκδοση και αν θα ξεφουσκώσει γρήγορα, όπως τόσα άλλα παιχνίδια του είδους που είχαν μόνο όψιμη επιτυχία (ειδικά όσα παρέμειναν αιωνίως early access).

Έβαλα χθες να το δοκιμάσω solo 10 λεπτά και έκατσα κοντά 4ωρο, είναι πολύ εθιστικό και (τουλάχιστον τώρα στην αρχή) αρκετά casual. Το πόσο θα παίξω μέχρι να βαρεθώ, ελλείψει campaign, είναι άλλη ιστορία. Χωρίς να είμαι fan των Pokemon (ούτε τη σειρά έβλεπα, ούτε τα αντίστοιχα παιχνίδια είχα παίξει στο παρελθόν), αλλά έχοντας ήδη τα Pokemon Sword/Shield στο Switch, ήμουν μεταξύ του Legends Arceus και Palworld. Τελικά προτίμησα το τελευταίο για να δω κάτι διαφορετικό. Κάποιος που δεν έχει Switch δεν έχει και επιλογή, οπότε βουρ στο Palworld και όσο βαστήξει.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, rodosf1 είπε

 

Αλλά... το ξεκίνησα εχθές με ένα φίλο σε coop mode με αποκλειστικό κόσμο και... στο 3ωρο δε θέλαμε να το αφήσουμε!! 

Είναι κόλλημα!! 

Χτες δεν καταφέραμε να συνδεθούμε σε coop αλλά οπως λές εκει θα έχει την πλάκα του,καθως είναι αρκετά απλό στα controls κτλ και φαίνεται κομμένο και ραμμένο για τέτοια φάση.Σε single player που το έπαιξα δεν με ενθουσίασε αλλά ποτέ δεν ήμουν φαν των πόκεμον.
Εχει όλες τις βάσεις να κάνει θραυση τύπου Fortnite σε μικρότερες ηλικίες αλλά και σε οσους  γουσταρουν ποκεμον  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου αρέσουν αυτά τα παιχίδια! Το πήρα χθές και έχω παίξει 12 ώρες :D θα έπαιζα παραπάνω αλλά δουλέυει το παιδί που έχει τον server! Είναι Breath Of The Wild (εξερεύνηνση), Pokemon (Pals), Minecraft (χτήσιμο), Fortnight (όπλα gather), Valheim (survival). Για co-op με την πάρεα είναι ότι πρέπει! Η Nintendo κοιμάται πραγματικά! Breath Of The Wild Co-op στο Pc! Θέλω πολλά; 

Επεξ/σία από Atreidis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα πάλι μου θυμίζει (χωρίς να το έχω παίξει) fortnite στα γραφικά.

Γενικώς οτιδήποτε έχει άθλια καρτουνίστικα γραφικά για κάποιο λόγο πιάνει, όπως όλο το WoW. Θυμίζει και λίγο pokemon οπότε δεν η΄θελε πολύ για να πιάσει. Αν έχει καλή φυσική στην κίνηση και στις ιδιότητες μάχης κτλ γιατί να μην πιάσει. Βαριούνται τα προηγούμενα και ξεκινάνε κάτι καινούργιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...