Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft πιθανότατα θα θέσει ως βασικό όριο τα 16GB RAM για τα επερχόμενα Windows '12' AI PCs

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αηδία πια κατάντησε το να κοτσάρουν ένα «ΑΙ» παντού. 

Είχαμε την αηδία “smart” σε όλα, τώρα έχουμε το ΑΙ.

3 minutes ago, supras1222 said:

To έχω ξαναπεί σε προηγούμενο ποστ.zorin os και ξενιαζεις.ασε τον bill gates και την apple να κάνουνε πλάκο...ουνι αναμεταξύ τους

Τί σχέση έχει o Bill Gates με τη Microsoft ρε άνθρωπε; Σε ποιά χρονιά ζεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε φτάσει να βλέπουμε κινητά με 12 και 16 giga μνήμες RAM και σας πείραξε το γεγονώς ότι η MS θέλεi 16 για τα win 12.

Ειδικά όταν οι περισσότεροι ήδη έχετε 16 και περνάτε σιγά σιγά στα 32. 😛

Ακόμα ποιό ειδικά όταν οι περισσότεροι, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας πάντα, είστε ακόμα με win 7 και 10 τα οποία θέλετε αν είναι δυνατό να τα κρατήσετε τουλάχιστον για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

:P

• Like 8
  • Thanks 7
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το "λειτουργικό" (O.S.) πρέπει να είναι αυτό που πρέπει.... η πλατφόρμα δηλαδή που διαχειρίζεται το hardware και προσφέρει ένα σταθερό API στις εφαρμογές. Tα windows έχουν ξεπεράσει αυτή τη λειτουργία εδώ και πολύ καιρό, μπλέκοντας στο λειτουργικό, πλήθος εφαρμογών, γραφικών στοιχείων, κλπ. Τωρα πάνε να φορέσουν καπέλο και λειτουργίες ΑΙ, που κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται από εφαρμογές ή services.... Σε λίγο θα χρειάζονται 4 πυρήνες, 50GB disk και 16 GB RAM μονο για το λειτουργικό, θες δε θες για να ανοιξεις έναν browser ή να ανοίξεις ένα text αρχείο.

Επεξ/σία από evark
  • Like 9

7 minutes ago, dpolal said:

Έχουμε φτάσει να βλέπουμε κινητά με 12 και 16 giga μνήμες RAM και σας πείραξε το γεγονώς ότι η MS θέλεi 16 για τα win 12.

Ειδικά όταν οι περισσότεροι ήδη έχετε 16 και περνάτε σιγά σιγά στα 32. 😛

Ακόμα ποιό ειδικά όταν οι περισσότεροι, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας πάντα, είστε ακόμα με win 7 και 10 τα οποία θέλετε αν είναι δυνατό να τα κρατήσετε τουλάχιστον για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

:P

Ειλικρινά εκτός απτή μάνα μου δεν ξέρω κάποιον άλλο να έχει πλέον 8gb στο pc του. 😂

• Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι θα κάνει το ΑΙ ο απλός χρήστης. Εγώ θέλω πχ. να μπαίνω λίγο στο ίντερνετ, να στέλνω κάνα μέιλ, να βλέπω καμιά ταινία και να ακούω μουσική. Προς τι όλος αυτός ο ντόρος;

Το ξαναλέω, όταν καταλαγιάσει αυτή η μανία και το μάρκετινγκ, το ΑΙ θα έχει συγκεκριμένες χρήσεις και τους περισσότερους δε θα τους απασχολεί καν, ώστε να χρειάζεται να τρέχουν μοντέλα στον υπολογιστή τους, να υπάρχει ειδικό κουμπί κτλ κτλ. Άντε να σου συμπληρώνει κανά μειλ και κανένα βαρετό κείμενο.

Όσο για την παπατζα του να τρέχεις τα μοντέλα εσύ και καλά για την ιδιωτικότητα, έχει να κάνει ξεκάθαρα με το ποιος θα επωμίζεται το κόστος της ενέργειας. Αντί να την πληρώνουν αυτοί, θα την πληρώνεις εσύ και στο τέλος αυτοί θα λαμβάνουν κανονικά τα αποτελέσματα και τις ερωτήσεις σου για να σου πουλήσουν διαφημίσεις.

Επεξ/σία από MetroStar
  • Like 6
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαμε που είχαμε το tpm & secure boot τώρα θα έχουμε και περιορισμούς μνήμης...

Μια ομορφιά.

Στο τέλος θα χρειαζόμαστε τέρας pc για να του βάλουμε τα windows20....

Επεξ/σία από Paragontas-x

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, MetroStar είπε

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι θα κάνει το ΑΙ ο απλός χρήστης. Εγώ θέλω πχ. να μπαίνω λίγο στο ίντερνετ, να στέλνω κάνα μέιλ, να βλέπω καμιά ταινία και να ακούω μουσική. Προς τι όλος αυτός ο ντόρος;

Το ξαναλέω, όταν καταλαγιάσει αυτή η μανία και το μάρκετινγκ, το ΑΙ θα έχει συγκεκριμένες χρήσεις και τους περισσότερους δε θα τους απασχολεί καν, ώστε να χρειάζεται να τρέχουν μοντέλα στον υπολογιστή τους, να υπάρχει ειδικό κουμπί κτλ κτλ. Άντε να σου συμπληρώνει κανά μειλ και κανένα βαρετό κείμενο.

Όσο για την παπατζα του να τρέχεις τα μοντέλα εσύ και καλά για την ιδιωτικότητα, έχει να κάνει ξεκάθαρα με το ποιος θα επωμίζεται το κόστος της ενέργειας. Αντί να την πληρώνουν αυτοί, θα την πληρώνεις εσύ και στο τέλος αυτοί θα λαμβάνουν κανονικά τα αποτελέσματα και τις ερωτήσεις σου για να σου πουλήσουν διαφημίσεις.

Η μόνη ουσιαστική χρήση του ΑΙ  είναι να γράφεις mail για να απαντάς σε άλλα mail που επίσης γράφονται με AI και τελικά να μιλάνε τα AI μεταξύ τους

Άντε και κανα τρολ βίντεο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Υπηρεσίες θέλει να πουλήσει όχι λειτουργικά.

Σαφέστατα, γι'αυτό είπα και εγώ ότι μπορεί για πρώτη φορά να κάνει τα Windows λιγότερο επιθυμητή επιλογή. Εξαρτάται απο τον βαθμό ολοκλήρωσης του ΑΙ στο λειτουργικό. Δεν είναι απαραίτητο παντού και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητο.  Απο την άλλη, αν είναι μόνο προαιρετικές υπηρεσίες, γιατί ο περιορισμός 16GB για όλους; Ο πυρήνας θα είναι τόσο μεγαλύτερος;

1 ώρα πριν, Brainkill4r είπε

...το μόνο που θα καταφέρει είναι να δώσει κίνητρα στην Apple να αναπτύξει τα δικά της ολοκληρωμένα συστήματα και για το ευρύτερο κοινό που μέχρι τώρα η Microsoft κρατούσε τα "ηνία"...

Δυστυχώς η Apple εχει πει ξανά και ξανά ότι είναι στην αγορά του hardware όχι του software, δεν την ενδιαφέρει να πουλάει λειτουργικά για αλλες συσκευές. 

Πολλοί δεν ξέρουν ότι πριν βγουν τα πρώτα windows το 1985, o Bill Gates ήταν σε επικοινωνία με τον Steve Jobs και προσπαθούσε να τον πείσει να δώσει άδειες για το λειτουργικό και σε άλλες εταιρίες όπως η HP και η Compaq. Βλέπεις ο Μπιλάκος φοβόταν μήπως κάποιος άλλος βγάλει GUI για τα IBM PC compatibles και ήθελε να προστατέψει τις πωλήσεις του νέου τότε office με το να μην αφήσει ανταγωνιστές να έχουν την δική τους πλατφόρμα και πλεονέκτημα στο office. Ο Steve δεν τον άκουσε και τα windows 1.0 δημιουργήθηκαν το 85 μόνο και μόνο ως εναλλακτική πλατφόρμα για το office ώστε να προλάβουν τους ανταγωνιστές.

Επίσης κατα την απουσία του Jobs απο την Apple, δόθηκαν άδειες και σε άλλους κατασκευαστές για το MacOS, όταν γύρισε ο Jobs τις ακύρωσε όλες.

Η Apple δεν θέλει φθηνούς κλώνους να της κόβουν πωλήσεις και περιθώρια κέρδους. 

Επεξ/σία από fast8

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok....έχουν κατασταλάξει σε features και minimum requirements, μάλλον. Ώρα να σκεφτούν ποια θα είναι η θέση του windows-start button,σε αυτη την έκδοση. Είναι το Easter Egg τους, πλεον 😆

Επεξ/σία από gameleon

16 λεπτά πριν, fast8 είπε

Σαφέστατα, γι'αυτό είπα και εγώ ότι μπορεί για πρώτη φορά να κάνει τα Windows λιγότερο επιθυμητή επιλογή. Εξαρτάται απο τον βαθμό ολοκλήρωσης του ΑΙ στο λειτουργικό. Δεν είναι απαραίτητο παντού και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ανεπιθύμητο.  Απο την άλλη, αν είναι μόνο προαιρετικές υπηρεσίες, γιατί ο περιορισμός 16GB για όλους; Ο πυρήνας θα είναι τόσο μεγαλύτερος;

Δυστυχώς η Apple εχει πει ξανά και ξανά ότι είναι στην αγορά του hardware όχι του software, δεν την ενδιαφέρει να πουλάει λειτουργικά για αλλες συσκευές. 

Πολλοί δεν ξέρουν ότι πριν βγουν τα πρώτα windows το 1985, o Bill Gates ήταν σε επικοινωνία με τον Steve Jobs και προσπαθούσε να τον πείσει να δώσει άδειες για το λειτουργικό και σε άλλες εταιρίες όπως η HP και η Compaq. Βλέπεις ο Μπιλάκος φοβόταν μήπως κάποιος άλλος βγάλει GUI για τα IBM PC compatibles και ήθελε να προστατέψει τις πωλήσεις του νέου τότε office με το να μην αφήσει ανταγωνιστές να έχουν την δική τους πλατφόρμα και πλεονέκτημα στο office. Ο Steve δεν τον άκουσε και τα windows 1.0 δημιουργήθηκαν το 85 μόνο και μόνο ως εναλλακτική πλατφόρμα για το office ώστε να προλάβουν τους ανταγωνιστές.

Επίσης κατα την απουσία του Jobs απο την Apple, δόθηκαν άδειες και σε άλλους κατασκευαστές για το MacOS, όταν γύρισε ο Jobs τις ακύρωσε όλες.

Η Apple δεν θέλει φτηνούς κλώνους να τις κόβουν πωλήσεις και περιθώρια κέρδους. 

Μια παρατήρηση και πάλι η Apple δεν πουλάει απλά HW αλλά ολοκληρωμένα προϊοντα το iPod δεν θα ήταν τπτ χωρίς το iTunes.

Το iPhone δεν θα ήταν κάτι χωρίς το iOS και χάνει αρκετά χωρίς το iCloud και το Apple ecosystem . Τα Music, Apple TV, arcade , News (όχι Ελλάδα) και fitness (όχι Ελλάδα) αν και όχι μοναδικά αποτελούν επιπλέον κομμάτι της εμπειρίας χρήσης που θέλουν να πουλάνε. 

• Like 1

16 λεπτά πριν, fast8 είπε

Η Apple δεν θέλει φθηνούς κλώνους να της κόβουν πωλήσεις και περιθώρια κέρδους. 

Ακριβώς αυτό αναφέρω, όταν μιλάω για ολοκληρωμένα συστήματα. Η Apple προσφέρει λειτουργικό και hardware σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα και με τις κινήσεις της Microsoft απλά θα αναπτύξει και θα προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα εκεί που η Microsoft αυτή την στιγμή έχει τα πρωτεία μόνο ως πάροχος λογισμικού και εάν δεν ενδιαφερθεί η Apple , είτε θα ασχοληθεί κάποιος άλλος με το "κενό" αυτό είτε η Microsoft θα αναγκαστεί να υποχωρήσει τελικά γιατί θα βρει μπροστά της σοβαρό ανταγωνισμό με αποτέλεσμα μειωμένες πωλήσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Μια παρατήρηση και πάλι η Apple δεν πουλάει απλά HW αλλά ολοκληρωμένα προϊοντα το iPod δεν θα ήταν τπτ χωρίς το iTunes.

Το iPhone δεν θα ήταν κάτι χωρίς το iOS και χάνει αρκετά χωρίς το iCloud και το Apple ecosystem . Τα Music, Apple TV, arcade , News (όχι Ελλάδα) και fitness (όχι Ελλάδα) αν και όχι μοναδικά αποτελούν επιπλέον κομμάτι της εμπειρίας χρήσης που θέλουν να πουλάνε. 

Εγώ αναφέρω την δήλωση του Steve Jobs που γενικά έχει γίνει η φιλοσοφία της Apple. Φτιάχνουν software, που προσθέτει αξία στο hardware τους και τους διαφοροποιεί απο τους ανταγωνιστές τους. Το software υπάρχει απλά για να πουλάει hardware.

Επεξ/σία από fast8

6 λεπτά πριν, fast8 είπε

Εγώ αναφέρω την δήλωση του Steve Jobs που γενικά έχει γίνει η φιλοσοφία της Apple. Φτιάχνουν software, που προσθέτει αξία στο hardware τους και τους διαφοροποιεί απο τους ανταγωνιστές τους. Το software υπάρχει απλά για να πουλάει hardware.

Ναι αλλά ο Jobs έχει πεθάνει εδώ και 12 χρόνια έχουν αλλάξει τα πράγματα επίσης είχε πει ότι είναι software company κάποτε. Η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπεις και όχι το μάρκετινγκ.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...