ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Καλημέρα Θέλω να φτιαξω ενα νέο pc του γιου μου , παζει κυρίως Online fortnite, roblox και τέτοια μιας και το pc που εχει αν και καποια ειδη ειναι καινούργια, υπάρχει το θέμα με το bottleneck Τo PC ειναι το παρακάτω το οποίο έχει αυτά που βλέπετε . Ειναι hp το μηχάνημα και απλά θα κρατήσουμε σιγουρα την RX560 Τον SSD και το τροφοδοτικό που ειναι ενα Fortron 700W 85+ Αν και τεχνικός εχω να ασχοληθώ με pc σε επιπεδο new build αρκετά χρόνια οπότε δεν ξέρω σε τι να τον παω Σίγουρα θα πάμε σε μητρική / cpu / μνήμη Λογικά DDR4 απλά δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ AMD και Intel ( λογικα AMD λόγω της κάρτας ATI) και δεν θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά. Σιγουρα θα πάρουμε και ενα pc case νεο να τα βάλουμε όλα Εχω ψάξει κατι τιμιες προτάσεις γυρω στο 200άρι αλλά σίγουρα θέλουμε κατι να μπορέσει να υποστηριξει αυτά τα υλικά που θα κρατήσουμε (ssd-gpu-power supply) Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 38 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλημέρα Θέλω να φτιαξω ενα νέο pc του γιου μου , παζει κυρίως Online fortnite, roblox και τέτοια μιας και το pc που εχει αν και καποια ειδη ειναι καινούργια, υπάρχει το θέμα με το bottleneck Τo PC ειναι το παρακάτω το οποίο έχει αυτά που βλέπετε . Ειναι hp το μηχάνημα και απλά θα κρατήσουμε σιγουρα την RX560 Τον SSD και το τροφοδοτικό που ειναι ενα Fortron 700W 85+ Αν και τεχνικός εχω να ασχοληθώ με pc σε επιπεδο new build αρκετά χρόνια οπότε δεν ξέρω σε τι να τον παω Σίγουρα θα πάμε σε μητρική / cpu / μνήμη Λογικά DDR4 απλά δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ AMD και Intel ( λογικα AMD λόγω της κάρτας ATI) και δεν θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά. Σιγουρα θα πάρουμε και ενα pc case νεο να τα βάλουμε όλα Εχω ψάξει κατι τιμιες προτάσεις γυρω στο 200άρι αλλά σίγουρα θέλουμε κατι να μπορέσει να υποστηριξει αυτά τα υλικά που θα κρατήσουμε (ssd-gpu-power supply) Ευχαριστώ Από την στιγμή που κρατάς τη gpu δε θα δεις καμιά αξιοσημείωτη διαφορά. Κράτα τα λεφτά σου και όταν θα έχεις και για νέα gpu τότε τα ξοδεύεις. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Από την στιγμή που κρατάς τη gpu δε θα δεις καμιά αξιοσημείωτη διαφορά. Κράτα τα λεφτά σου και όταν θα έχεις και για νέα gpu τότε τα ξοδεύεις. Λάθος. Ειδικά το Fortnite είναι CPU heavy και όχι GPU game (σε αναλογία) οπότε με ένα καλύτερο επεξεργαστή θα παίξει σίγουρα πολύ καλύτερα και άνετα ακόμη και με την ίδια κάρτα. Εδώ παιζει άνετα ο 5800H με τα ενσωματωμένα. OK σε low ρυθμίσεις αλλά παίζει στα 120fps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε Λάθος. Ειδικά το Fortnite είναι CPU heavy και όχι GPU game (σε αναλογία) οπότε με ένα καλύτερο επεξεργαστή θα παίξει σίγουρα πολύ καλύτερα και άνετα ακόμη και με την ίδια κάρτα. Εδώ παιζει άνετα ο 5800H με τα ενσωματωμένα. OK σε low ρυθμίσεις αλλά παίζει στα 120fps. Σε 60 Ηz οθόνη που έχει δε θα δει ποτέ 120 fps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Σε 60 Ηz οθόνη που έχει δε θα δει ποτέ 120 fps. Δεν χρειάζεται να δει. Το θέμα είναι ότι ένας καλύτερος επεξεργαστής για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι βασικότερος από καλύτερη κάρτα. Και στα 60 το κάθε παιχνίδι είναι ευχαριστα playable. Και ακόμη κι αν δε το βλέπεις είναι πιο smooth Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε Δεν χρειάζεται να δει. Το θέμα είναι ότι ένας καλύτερος επεξεργαστής για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι βασικότερος από καλύτερη κάρτα. Και στα 60 το κάθε παιχνίδι είναι ευχαριστα playable. Και ακόμη κι αν δε το βλέπεις είναι πιο smooth Ας μας πει πόσα πιάνει τώρα γιατί αν είναι να σκάσει 200 ευρώ για 5 - 10 fps για εμένα δεν αξίζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε Ας μας πει πόσα πιάνει τώρα γιατί αν είναι να σκάσει 200 ευρώ για 5 - 10 fps για εμένα δεν αξίζει. ΣΩΣΤΟ αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) καλημερα . απο το viber που μου εστειλε χτες το απογευμα Η οθονη ειναι μεχρι 144hz Να δούμε δηλαδη προς το παρον για καλύτερο CPU ? και αλλα 8GB DDR3? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από ΜΑΝΩΛΗΣ1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δες από ebay για κανα Intel Core i7-4790 ή Xeon E3-1231 v3 π.χ. τελευταίο κομμάτι από Γερμανία EUR 24.90 + έξοδα αποστολής https://www.ebay.com/itm/305134325797?epid=218339621&hash=item470b6c5025:g:VX0AAOSwjfplO~Cq&amdata=enc%3AAQAIAAAA4CT7HqmBFT3aavQZeTYM7gKp2N%2FmxkVfVXHb%2BpN3fWxMVR2JqUpOY5nMaxUzJo0SNA%2FuLxqMUx5kUba3zpEQLSMx9hHf%2B1xLBpvsKK8uoxkU5gwS4f4VHWGQ1%2FYzZdw9KXI3PBMqsL7yuz%2FPduW0x64m7%2FHTO6zhMOz69IyDXgr0U10iLfzNc5z%2FNBHnSd%2FzjskYAddNquJAtAlWdhJhSy1eP0trLjW%2FSqzTpZIS%2BYE6XeYXv%2BsGk1x3eReZ%2BGeKSd%2BHXXy5VxoXdGrFM34J%2F1yH3cbrPIji4yBchCN1RTCt|tkp%3ABFBM_Ifku6Vj Σύγκριση επεξεργαστών https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E3-1231-v3-vs-Intel-Core-i7-4790/m11040vs2293 https://technical.city/en/cpu/Core-i7-4790-vs-Xeon-E3-1231-v3 https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_xeon_e3_1231_v3-vs-intel_core_i7_4790 https://www.cpu-world.com/Compare/418/Intel_Core_i7_i7-4790_vs_Intel_Xeon_E3-1231_v3.html Και βάλε και άλλα 8GB μνήμης To BIOS της μητρικής αν δεν υποστηρίζει (πράγμα λίγο δύσκολο αφού υποστηρίζει τον 4590S που είναι Haswell Refresh), ίσως μπορεί να αναβαθμιστεί με νέα CPU microcodes, με το εργαλείο UBU : https://winraid.level1techs.com/t/tool-guide-news-uefi-bios-updater-ubu/30357 Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από duffyduck 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Ετσι απλα ως παραδειγμα αντιστοιχης αναβαθμισης που επιχείρησε και πετυχε συμφορουμιτης προσφατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Τελικά το διαθέσιμο budget ποιό είναι; Το μηχάνημα σε τι λογική θα στηθεί; Bottleneck με την καθαρή έννοια της λέξης δεν νομίζω οτι υφίσταται στο συνδυασμό κάρτας/επεξεργαστή. Με αυτή την κάρτα γραφικών, μην περιμένεις θαύματα αν μιλάμε για fortnite. Σίγουρα καλύτερη εμπειρία χρήσης αλλά με γραφικά τέρμα low... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
astraxan1986 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου Στις 21/1/2024 στις 7:01 ΜΜ, SeNNinhA είπε Ετσι απλα ως παραδειγμα αντιστοιχης αναβαθμισης που επιχείρησε και πετυχε συμφορουμιτης προσφατα Με ψυκτρα evo 212 cpu xeon 5680 idle 26-32g aming pubg 40-50 rtx 2060 12gb με καμία 90αρα fps σταθερά για πλάκα με 1080 ultra , 24 gb ram 1333 ρυθμισμένη στα 1600 mhz δεν αλλάζω μιας και η μητρική gigabyte ud7 rev2 είναι πολύ ποιοτική και δε ξέρω που θα βρω αντίστοιχη και σε τι τιμή, όλες μου φαίνονται υποδεέστερες σε ποιότητα και δε σκοπεύω να δώσω πάνω από 120 για μητρικη σε πακέτο για αναβάθμιση πχ am5 η z97 Σε αποτελεσματικότητα ο ξεον αυτός κοντραρει τον i5 6600 ξεπερνώντας τους 4400 κλπ , πολύ σβέλτος για τα χρόνια του, μόνο μείον τα 130 watt αλλά λογικό για τότες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagossss13 Δημοσ. 29 Μαρτίου Share Δημοσ. 29 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2024 στις 11:02 ΠΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλημέρα Θέλω να φτιαξω ενα νέο pc του γιου μου , παζει κυρίως Online fortnite, roblox και τέτοια μιας και το pc που εχει αν και καποια ειδη ειναι καινούργια, υπάρχει το θέμα με το bottleneck Τo PC ειναι το παρακάτω το οποίο έχει αυτά που βλέπετε . Ειναι hp το μηχάνημα και απλά θα κρατήσουμε σιγουρα την RX560 Τον SSD και το τροφοδοτικό που ειναι ενα Fortron 700W 85+ Αν και τεχνικός εχω να ασχοληθώ με pc σε επιπεδο new build αρκετά χρόνια οπότε δεν ξέρω σε τι να τον παω Σίγουρα θα πάμε σε μητρική / cpu / μνήμη Λογικά DDR4 απλά δεν ξέρω αν πρέπει να διαλέξω μεταξύ AMD και Intel ( λογικα AMD λόγω της κάρτας ATI) και δεν θέλω να δώσω ένα σκασμό λεφτά. Σιγουρα θα πάρουμε και ενα pc case νεο να τα βάλουμε όλα Εχω ψάξει κατι τιμιες προτάσεις γυρω στο 200άρι αλλά σίγουρα θέλουμε κατι να μπορέσει να υποστηριξει αυτά τα υλικά που θα κρατήσουμε (ssd-gpu-power supply) Ευχαριστώ καλησπέρα για δείτε εδώ τον ι7-4790 που κουμπώνει στην μητρική που έχετε. και εδώ για δείτε ποιούς επεξεργαστές κουμπούνουν στην μητρική που έχετε https://support.hp.com/us-en/document/c03885123 και δείτε την ψύκτρα αυτή εδώ σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε https://www.deepcool.com/products/Cooling/cpuaircoolers/AK620-WH-High-Performance-CPU-Cooler-1700-AM5/2022/15496.shtml Επεξ/σία 29 Μαρτίου από panagossss13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IcemanGr71 Δημοσ. 5 Απριλίου Share Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) Άλλαξε απλά την κάρτα γραφικών, βάλε και άλλα 8GB RAM και θα είσαι εντάξει. Βάλε μία GTX 1650 ή RTX 3050. Υπάρχουν και σε low profile ... Ο γιός μου μια χαρά είναι με ένα HP EliteDesk με i5-4570, 16GB RAM και GTX 1650 Low Profile... Επεξ/σία 5 Απριλίου από IcemanGr71 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα