Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Όχι εννοώ αυτό που έγραψα. Επεξεργάζεται, το αλλάζεις πως να το πω. 

Προφανώς και δεν αποδεικνύει τίποτα, τι να λέμε τώρα. Αφού αλλάζει. Μπορούσε να ήταν στην Πεντέλη και να το επεξεργαζόταν και να έδειχνε ότι ήταν στο Λεσότο. 

Το λέω γιατί εδώ κάποιοι το αναφέρουν σαν λύση, να δείξει το map history. 

Η αλήθεια είναι οτι δεν γνώριζα οτι μπορείς να «παίξεις» με αυτό αλλά και πάλι εφόσον δεν έχει αποδεικτική ισχύ δεν έχει και σημασία.

• Like 1
  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, valantis40 είπε

πως μπορω να αποδειξω οτι δεν εχω καμια εμπλοκη στην ολη ιστορια και δεν ημουν τη συγκεκριμενη ημερομηνια στη νεα πεντελη?

γιαυτό αν γίνει ατύχημα πάντα φωνάζουμε τροχαία να καταγράψει το συμβάν .

αφού είσαι καθαρός αγνόησέ τους ,

δεν ήσουν εκεί ,

και να ψάξουν κάμερες από γύρω δεν θα βρουν τίποτα.

με αυτήν την λογική και εγώ κάθε μέρα θα κάνω καταγγελία ότι ο τάδε αριθμός που θα έχω δει σε παρκαρισμένο με τράκαρε και θα με αποζημιώνει.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, makis269 είπε

γιαυτό αν γίνει ατύχημα πάντα φωνάζουμε τροχαία να καταγράψει το συμβάν .

αφού είσαι καθαρός αγνόησέ τους ,

δεν ήσουν εκεί ,

και να ψάξουν κάμερες από γύρω δεν θα βρουν τίποτα.

με αυτήν την λογική και εγώ κάθε μέρα θα κάνω καταγγελία ότι ο τάδε αριθμός που θα έχω δει σε παρκαρισμένο με τράκαρε και θα με αποζημιώνει.

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν πολλοί που σε κοπανάνε και φεύγουν σκεπτόμενοι οτι θα μπλέξουν οπότε πρέπει να υπάρχει τρόπος να αποδίδεται δικαιοσύνη και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

οπότε πρέπει να υπάρχει τρόπος να αποδίδεται δικαιοσύνη και σε αυτές τις περιπτώσεις

το ίδιο λέμε,

δικαιοσύνη αν δεν καλέσεις την τροχαία βρίσκεις μόνο με κάτι χειροπιαστό όπως η κάμερα και όχι με μαρτυρία της κουνιάδας του μπατζανάκη που και καλά σε είδε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cyberguy είπε

Επειδη το έχω περάσει πριν αρκετά χρόνια θα σου πω την εμπειρία μου

Αφου έγινε αυτό με τον ασφαλιστή μου, με κάλεσαν απο την τοπική μου τροχαία (το ατύχημα είχε γίνει σε άλλη πολη) για να δώσω κατάθεση. Αφού έδωσα τις εξηγήσεις μου (είχα και φωτό του αυτοκινήτου με εφημερίδα της ημέρας) μου είπε ο αξιωματικός ότι λογικά θα αποριφτεί απο τον εισαγγελέα (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα ήταν κάποιος απο το δικαστικό σώμα).

Το κερασάκι στην τούρτα. Εαν πήγαινα δικαστικά και κέρδιζε αυτός που έκανε την καταγγελία τότε όλα τα έξοδα θα τα επωμιζόμουν εγώ και όχι η ασφάλεια μου καθώς δεν έκανα ποτέ αποδοχή.

Ο ίδιος ο αξιωματικός μου είπε ότι έχει ακούσε να συμβαίνει αυτό και εαν δεν θα ήθελα να μπλέξω θα μπορούσα να κάνω αποδοχή, να τα πληρώσει η ασφάλεια μου και τέλος η ταλαιπωρία.

Ειναι παράλογο αλλά ναι δεν θα ήθελα να τρέχω σε δικαστήρια, αναβολές, να χάνω τον χρόνο μου κτλ με κίνδυνο και άγχος πάντα να έχουν 2-3 μάρτυρες και να τα πληρώσω στο τέλος όλα απο την τσέπη μου. 

Την επομενη φορά (εαν δεν αφορά κανα τραυματισμό κτλ) θα κάνω απλά αποδοχή

Δώσε λίγο έναν αριθμό πινακίδας, έχω 1-2 βαθουλωματάκια που θέλω να φτιάξω.

• Like 1
Δημοσ.

Εστω 2 οχηματα Α και Β. Το Α νομιμα παρκαρισμενο. Το Β τρακαρει το Α (κατι ελαφρυ, πχ προφυλακτηρες), αλλα φευγει. Ο Γ βλεπει το συμβαν και ειδοποιει τον Α. Ο Β στο μεταξυ επιδιορθωνει την επομενη ημερα το όχημά του και δεν φαινεται οτι ειχε ατυχημα. Πως αποδεικνυει ο Α (εστω και με μαρτυρα τον Γ) οτι ο Β τρακαρε το όχημά του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, τι ιστορικό τοποθεσίας του λέτε; Αν δηλαδή δώσω εγώ το αμάξι στον πατέρα μου και πάει και τρακάρει 2-3 παρκαρισμένα, θα δείξω το ιστορικό του Google Maps και θα πω «να ορίστε, δεν ήμουν εκεί»; Δε στέκει.

Εμενα μου είχε τύχει αντίστοιχη περίπτωση: είχα πέσει από το μηχανάκι, ενώ δεν είχα και δίπλωμα. Ένας τύπος κράτησε την πινακίδα μου και ισχυρίστηκε ότι τον χτυπησα στον προφυλακτήρα, κάτι που εννοείται δεν έγινε. Αφού πήρε η μάνα του τον πατέρα μου κι ο πατέρας μου τον ασφαλιστή, καταλήξαμε ότι το πιο απλό είναι να γίνει μια δήλωση.

Οι ασφαλιστικές όμως δεν είναι χαζές. Βλέπουν και τα δυο οχήματα πριν δώσουν λεφτά. Ο αλλος και η μάνα του εξαφανίστηκαν εντελώς, δε μας ξαναπήραν, παροτι είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε δήλωση. Υποθέτουμε ότι κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ξεγελάσουν καμία ασφαλιστική και ίσως έμπλεκαν στο τέλος. 

Εσύ εδώ δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αρνείσαι τα πάντα, θα έρθει πραγματογνώμονας και θα δει ότι οι γρατσουνιές του αλλού αυτοκινήτου δεν ταιριάζουν με το δικό σου.

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

Αφού πήρε η μάνα του τον πατέρα μου κι ο πατέρας μου τον ασφαλιστή, καταλήξαμε ότι το πιο απλό είναι να γίνει μια δήλωση.

καταληξατε δηλαδη σε συνεργασια με τον ασφαλιστη, να φορτώσετε μια ζημια σε μια ασφαλιστικη εταιρια. 
Ειναι ποινικό αδίκημα το παραπάνω που περιγράφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, andreaspA said:

καταληξατε δηλαδη σε συνεργασια με τον ασφαλιστη, να φορτώσετε μια ζημια σε μια ασφαλιστικη εταιρια. 
Ειναι ποινικό αδίκημα το παραπάνω που περιγράφεις.

Καταλήξαμε στο: μην το αρνηθείς, άσε να το δει ο πραγματογνώμονας και να αποφασίσει. Προφανώς εγώ μπορεί να έλεγα ότι είμαι 100% σίγουρος (και ακόμα είμαι) ότι δεν τον ακούμπησα αλλά θεωρητικά δεν μπορούσα να το ξέρω. Πώς να ξέρω την ακριβή πορεια που ακολούθησε το μηχανάκι?

Εννοειται αν έβλεπες τις γρατσουνιές του αλλού βέβαια θα εσκαγες στα γέλια.

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Καταλήξαμε στο: μην το αρνηθείς, άσε να το δει ο πραγματογνώμονας και να αποφασίσει. Προφανώς εγώ μπορεί να έλεγα ότι είμαι 100% σίγουρος (και ακόμα είμαι) ότι δεν τον ακούμπησα αλλά θεωρητικά δεν μπορούσα να το ξέρω. Πώς να ξέρω την ακριβή πορεια που ακολούθησε το μηχανάκι?

Εννοειται αν έβλεπες τις γρατσουνιές του αλλού βέβαια θα εσκαγες στα γέλια.

Συνεπως ησουν εκει στο ατυχημα, απλα δεν αποδεχεσαι οτι τον ακουμπησες. Οκ. Αλλο καταλαβα απο το post σου.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

το ίδιο λέμε,

δικαιοσύνη αν δεν καλέσεις την τροχαία βρίσκεις μόνο με κάτι χειροπιαστό όπως η κάμερα και όχι με μαρτυρία της κουνιάδας του μπατζανάκη που και καλά σε είδε.

Δυστυχώς έτσι όπως τα έχουν μπλέξει με το gdpr λαμβάνουν πιο εύκολα στα υπόψιν τη μαρτυρία της κουνιάδας από την κάμερα.

Ζήτω η τρέλα!

49 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Εστω 2 οχηματα Α και Β. Το Α νομιμα παρκαρισμενο. Το Β τρακαρει το Α (κατι ελαφρυ, πχ προφυλακτηρες), αλλα φευγει. Ο Γ βλεπει το συμβαν και ειδοποιει τον Α. Ο Β στο μεταξυ επιδιορθωνει την επομενη ημερα το όχημά του και δεν φαινεται οτι ειχε ατυχημα. Πως αποδεικνυει ο Α (εστω και με μαρτυρα τον Γ) οτι ο Β τρακαρε το όχημά του?

Θεωρητικά μπορεί να κινηθεί νομικά και να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη οτι έγινε επισκευή ίσως;

Πρακτικά δεν αξίζει ο κόπος και ο χρόνος για όλο αυτό οπότε αν είναι απλά ένα γρατζούνισμα θα κάνει στη χειρότερη μια τοπική βαφή με ιδία έξοδα και τέλος.

Φυσικά αν ήταν νομότυπες οι κάμερες δεν θα είχαμε όλα αυτά να συζητάμε τώρα…

Δημοσ.

Ακούστε ένα τρελό σενάριο που έχει συμβεί στην Ελλάδα. Κάποιος "επιστήμονας" που δραστηριοποιούνταν στην αγορά των ενοικιάσεων ταξί, είχε ίδια οχήματα με ίδιες πινακίδες κυκλοφορίας και είχε διπλάσια τον στόλο που νοίκιαζε έχοντας στην κατοχή του τις μισές άδειες. Δεν αποκλείεται το λοιπόν, κάποιο αλάνι να έχει κλέψει ένα ίδιο όχημα, να έχει κοτσάραι τίποτα πλαστές πινακίδες και να κυκλοφορεί στο δρόμο. Γι αυτό λοιπόν ψάξου όσο είναι νωρίς, γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος και να πρέπει μετά να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. 

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, cyberguy said:

Επειδη το έχω περάσει πριν αρκετά χρόνια θα σου πω την εμπειρία μου

Αφου έγινε αυτό με τον ασφαλιστή μου, με κάλεσαν απο την τοπική μου τροχαία (το ατύχημα είχε γίνει σε άλλη πολη) για να δώσω κατάθεση. Αφού έδωσα τις εξηγήσεις μου (είχα και φωτό του αυτοκινήτου με εφημερίδα της ημέρας) μου είπε ο αξιωματικός ότι λογικά θα αποριφτεί απο τον εισαγγελέα (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα ήταν κάποιος απο το δικαστικό σώμα).

Το κερασάκι στην τούρτα. Εαν πήγαινα δικαστικά και κέρδιζε αυτός που έκανε την καταγγελία τότε όλα τα έξοδα θα τα επωμιζόμουν εγώ και όχι η ασφάλεια μου καθώς δεν έκανα ποτέ αποδοχή.

Ο ίδιος ο αξιωματικός μου είπε ότι έχει ακούσε να συμβαίνει αυτό και εαν δεν θα ήθελα να μπλέξω θα μπορούσα να κάνω αποδοχή, να τα πληρώσει η ασφάλεια μου και τέλος η ταλαιπωρία.

Ειναι παράλογο αλλά ναι δεν θα ήθελα να τρέχω σε δικαστήρια, αναβολές, να χάνω τον χρόνο μου κτλ με κίνδυνο και άγχος πάντα να έχουν 2-3 μάρτυρες και να τα πληρώσω στο τέλος όλα απο την τσέπη μου. 

Την επομενη φορά (εαν δεν αφορά κανα τραυματισμό κτλ) θα κάνω απλά αποδοχή

Οπως σου είπανε μετά η ασφαλιστική σου μπορεί να σε τρέχει για άπατη.

Ισως πρεπει να φας το αγγούρι  με το τρέξιμο και μετα να  κινηθείς δικαστικά κατά αυτού που θέλει να σε μπλέξει για ψευδορκια ψευδή καταμηνυση και ότι άλλο σε συμβουλέψει ο δικηγόρος σου ή με το που κάποιος ξεκιναει τις βλακειες να του πεις να κόψει γιατί θα τον τρέχεις και θα του πάρεις παραπάνω από όσα έδωσες. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zourman1981 είπε

Νομίζω θα ήταν πιο εύκολο και τίμιο να έκανες μια αρνητική δήλωση 

Αρνητική δήλωση = ήμουν εκεί, είχα εμπλοκή και δεν θεωρώ ότι φταίω. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...