Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Είναι ότι δεν φταις. Δήλωση κάνουμε πάντα μετά από ένα ατύχημα ανεξάρτητα αν φταίμε ή όχι 

Στο μυαλό μου αν κάνει αρνητική δήλωση σημαίνει ότι αποδέχεται ότι ενεπλάκη με το συμβάν. Δεν είναι λογικό. Έχει γίνει λάθος.

Ούτε εγώ είμαι ειδικός επί του θέματος.

• Like 5
Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Αρνητική δήλωση δεν είναι ότι έχω εμπλακεί σε τροχαίο αλλά δηλώνω ότι δεν φταίω;

Δεν υπαρχει αρνητικη και θετικη δηλωση. Υπαρχει δηλωση.
Δηλωνεις στην εταιρια σου , εντος 3ημερου το τι εχει συμβει. Ετσι και εδω θα πρεπει να δηλωσει ο οδηγος οτι δεν εμπλεκεται σε κανενα ατυχημα.

Δημοσ.

ονομαζεται "ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ" οπου εκει δηλωνεις τις συνθηκες του ατυχηματος με λογια δικα σου και με σχημα...δεν γνωριζω αν σε αυτην μπορεις να γραψεις οτι δεν εγινε ατυχημα.Πιθανον να υπαρχει αλλο εντυπο

Δημοσ.
5 hours ago, vasilllis said:

Ποσό εύκολο να μάθεις από τον ασφαλιστή,αστυνομικο 'φίλο' στοιχεία

Μόνο με την πινακίδα βρίσκεις μάρκα, μοντέλο, χρώμα όπως είναι στην άδεια κυκλοφορίας (που δεν είναι πάντα ακριβές), αν είναι σε ακινησία και αν είναι ασφαλισμένο. 

Μπορείς να τα δεις χωρίς φίλο αστυνομικό μιας και υπάρχει σχετική σελίδα του κράτους για τις πληροφορίες οχημάτων:

https://www.gov.gr/arxes/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/opencar

Επισυνάπτεται φωτογραφία για παράδειγμα από όταν δοκίμασα τη πινακίδα του δικού μου οχήματος (αριθμός πινακίδας κρυμμένος για ευνόητους λόγους) 

Screenshot_2024-01-21-02-27-23-152_com.opera.browser~2.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Χωρίς αλλά στοιχεία του αυτοκινήτου δεν μπορείς. 

Πόσο δύσκολο είναι να βρεις τα στοιχεία στο gov από μια τυχαία πινακίδα? Σου λέει μάρκα και χρώμα (και αν είναι και ασφαλισμένο) 

10 ώρες πριν, valantis40 είπε

καμια παρεξηγηση.το ιστορικο το κοιταγα πριν απο λιγο για να το στειλω στον ασφαλιστη αν χρειαστει.

Αυτό. Δες στα G maps το ιστορικό και θα είσαι οκ

Δημοσ.

Επειδη το έχω περάσει πριν αρκετά χρόνια θα σου πω την εμπειρία μου

Αφου έγινε αυτό με τον ασφαλιστή μου, με κάλεσαν απο την τοπική μου τροχαία (το ατύχημα είχε γίνει σε άλλη πολη) για να δώσω κατάθεση. Αφού έδωσα τις εξηγήσεις μου (είχα και φωτό του αυτοκινήτου με εφημερίδα της ημέρας) μου είπε ο αξιωματικός ότι λογικά θα αποριφτεί απο τον εισαγγελέα (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά σίγουρα ήταν κάποιος απο το δικαστικό σώμα).

Το κερασάκι στην τούρτα. Εαν πήγαινα δικαστικά και κέρδιζε αυτός που έκανε την καταγγελία τότε όλα τα έξοδα θα τα επωμιζόμουν εγώ και όχι η ασφάλεια μου καθώς δεν έκανα ποτέ αποδοχή.

Ο ίδιος ο αξιωματικός μου είπε ότι έχει ακούσε να συμβαίνει αυτό και εαν δεν θα ήθελα να μπλέξω θα μπορούσα να κάνω αποδοχή, να τα πληρώσει η ασφάλεια μου και τέλος η ταλαιπωρία.

Ειναι παράλογο αλλά ναι δεν θα ήθελα να τρέχω σε δικαστήρια, αναβολές, να χάνω τον χρόνο μου κτλ με κίνδυνο και άγχος πάντα να έχουν 2-3 μάρτυρες και να τα πληρώσω στο τέλος όλα απο την τσέπη μου. 

Την επομενη φορά (εαν δεν αφορά κανα τραυματισμό κτλ) θα κάνω απλά αποδοχή

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tzotzo είπε

Όχι απαραίτητα. Όταν είχα προσωπικό όχημα είδα στην ίδια πόλη με εμένα ίδιο αυτοκίνητο με δύο ψηφία διάφορα. Όταν εκτελωνιζει αυτοκίνητα η αντιπροσωπεία το κάνει μαζικά.

Καλά μπορεί και να τύχει κιόλας! Έχουμε πάρει στην εταιρεία ένα μπλε φορτηγάκι μεταχειρισμένο μας το έφερε γνωστός από έξω και το εκτελωνισε, με πινακίδα ας πούμε 4488...και βλέπω μια μέρα στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ παρκαρισμένο ίδιο μπλε φορτηγάκι, με πινακίδα 4588...Αφού έλεγα ποιος πήρε τέτοια ώρα το van και πήγε για ψώνια, νόμισα ότι ήταν το δικό μας!!!

*Εννοείται οι πινακίδες είναι τυχαία νούμερα!!!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Την επομενη φορά (εαν δεν αφορά κανα τραυματισμό κτλ) θα κάνω απλά αποδοχή

Oχι,αν δεν έχεις κάνει κάτι δεν αποδέχεσαι τίποτα.Ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προκύψει και να σε κυνηγάει μια ζωή.

Να έχεις πάντα νομική προστασία.Αυτή θα αναλάβει τα έξοδα και η ασφάλεια την αποζημίωση αν βρεθείς υπεύθυνος.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Πόσο δύσκολο είναι να βρεις τα στοιχεία στο gov από μια τυχαία πινακίδα? Σου λέει μάρκα και χρώμα (και αν είναι και ασφαλισμένο) 

Ναι ισχύει απο το open car αλλά πρέπει να το γράφει και η ειδοποίηση για το ατύχημα 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιοι περίεργοι τύποι που ονομάζονται δικηγόροι. Εκεί πρέπει να απευθυνθείς για να δεις τι θα κάνεις. Εκτός αν σκοπεύεις να στηρίξεις την υπερασπιστή σου γραμμή σε αυτό εδώ το νήμα, οπότε καλή σου τύχη. 

Δημοσ.

Ελλάς το μεγαλείο σου..

Πριν 7 χρόνια ζω στη Γερμανία πάω πρωί στη δουλειά και καθώς πάω να παρκάρω παράλληλα δεξιά αριστερά αυτοκίνητα, ήταν πολύ στενά και μου έκανε λίγο κουμάντο ένας συνεργάτης μας που περίμενε να πάω, μετά από μερικές μανούβρες μπήκε και βλεπω στο δεξιό αυτοκίνητο να είναι μέσα δύο γυναίκες. Όλα καλά το απόγευμα φεύγω και πάω σπίτι μου, μετά από μία ώρα έρχονται δύο αστυνομικοί σπίτι και με ενημέρωσαν ότι υπάρχει καταγγελία ότι το πρωί χτύπησα το δεξιό αυτοκίνητο, τους εξήγησα ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά που αναφέρουν και τη είχε συμβεί, ότι μου έκανε κουμάντο ο φίλος και ότι αν είχε γίνει κάτι γιατί δεν βγήκαν αμέσως από το όχημα, οι αστυνομικοί μου ζήτησαν να παρω τηλέφωνο το φίλο μου και φυσικά χωρίς να του μιλήσω καθόλου εγώ αλλά αυτοί, ο συνάδελφος τους εξήγησε τι έγινε και μάλιστα τους είπε ότι το δεξιό αυτοκίνητο ήταν λίγο χτυπημένο πίσω αριστερά, μετά πήγαμε στο bmw μου το κοίταξαν σχολαστικά το φωτογράφισαν και μου είπαν ότι το θέμα σχεδόν έχει λήξει, βέβαια μου είπαν ότι και αυτοί απόρησαν γιατί οι κοπέλες δεν βγήκαν εξω ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, παρά πήγαν και έκαναν καταγγελία.

Αν μέσα στις επόμενες δύο ώρες δεν σας καλέσουμε για αναπαράσταση στο σημείο του ατυχήματος αγνοήστε το όλο θέμα μου είπαν, και μου ανάφεραν ότι άμα θέλω μπορώ να κάνω μήνυση για ψευδομαρτυρια.

Τελικά δεν έγινε κάτι και σίγουρα η κοπέλα ιδιοκτήτης του οχήματος θα έφαγε το πρόστιμο της..

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν υπαρχει αρνητικη και θετικη δηλωση. Υπαρχει δηλωση.
Δηλωνεις στην εταιρια σου , εντος 3ημερου το τι εχει συμβει. Ετσι και εδω θα πρεπει να δηλωσει ο οδηγος οτι δεν εμπλεκεται σε κανενα ατυχημα.

Δεν είναι 3ημερη η προθεσμία αλλά 7 μέρες που γίνεται να ανανεωθούν άλλες 3 φορές αν θυμάμαι καλά. 

Με είχε τρακάρει κάποιος και η δική μου ασφαλιστική έκανε 3 ερωτήματα προς την άλλη μέχρι να αποδεχτεί ο άλλος τη ευθύνη του. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, tasos2012 είπε

Αν το ιστορικό δείχνει ότι δεν πέρασε ποτέ από την Πεντέλη,δεν έχει καμία σημασία αν ήταν με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια.Απλά δεν πέρασε,οπότε δεν μπορεί να ήταν με το αυτοκίνητο (άρα άκυρη η καταγγελία),ενώ αν ήταν πεζός,για ευνόητους λόγους ,είναι πάλι άκυρη η καταγγελία.

Μα για το όχημα πρέπει να δείξει οτι δεν ήταν στην Πεντέλη και όχι για το κινητό του ή τον ίδιο τον TS.

15 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Δεν το μάθατε από μένα, αλλά το ιστορικό τοποθεσίας επεξεργάζεται σε δύο δευτερόλεπτα.

Σβήνεται εννοείς.

Αλλά και πάλι είπαμε δεν αποδεικνύει τπτ στην πράξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Μα για το όχημα πρέπει να δείξει οτι δεν ήταν στην Πεντέλη και όχι για το κινητό του ή τον ίδιο τον TS.

Σβήνεται εννοείς.

Αλλά και πάλι είπαμε δεν αποδεικνύει τπτ στην πράξη.

Όχι εννοώ αυτό που έγραψα. Επεξεργάζεται, το αλλάζεις πως να το πω. 

Προφανώς και δεν αποδεικνύει τίποτα, τι να λέμε τώρα. Αφού αλλάζει. Μπορούσε να ήταν στην Πεντέλη και να το επεξεργαζόταν και να έδειχνε ότι ήταν στο Λεσότο. 

Το λέω γιατί εδώ κάποιοι το αναφέρουν σαν λύση, να δείξει το map history. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...