Προς το περιεχόμενο

Παραλίγο να "χάναμε" το αυτοκίνητο από λάθος διάγνωση βλάβης

hydra7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είναι κάπως καλύτερα από παλαιότερα γιατί υπάρχουν τα φόρουμ, γκρουπ μάρκας στο facebook, αξιολογήσεις (που μερικές φορές είναι fake θέλει φιλτράρισμα).
Επίσης υπάρχουν τόσα βίντεο στο youtube... που βοηθάνε και τους μηχανικούς.

Θέλω μία σελίδα να γραφώ τι λάθη έχουμε πληρώσει, τραγικά τα πράγματα.

Για το δικό μου κάνω 50χλμ πήγαινε -έλα μέχρι και για λάδια...

Για τα υπόλοιπα έχω βρει κοντά ευτυχώς αφού είναι και πιο απλά αυτοκίνητα.

Επεξ/σία από Klausx
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

25 λεπτά πριν, filipprin είπε

Μπαταρια ΜΙΖΑ και τελευταιο το δυναμο..........

οχι η σειρα που θα τα κοιταζα εγω ειναι μπαταρια δυναμο μιζα

το δυναμο τον μετρας πανευκολα με ενα πολυμετρο χωρις κοστος

την μιζα πως θα την ελεγξεις;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά οι αντιπροσωπείες πάνε με βάση το πρωτόκολλο την αλλάζουμε πρώτα σε αυτή την βλάβη πχ μαφ μετα μαπ μετα ect κλπ.

Μη νομίζετε ότι όλοι μάστοροι σε αντιπροσωπείες είναι γατοι , ουτε ξερουν να διαβαζουν obd το οποιο ειναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Τωρα το κομματι μπαταριας ειναι ενα θεμα που δεν εχει λυθει , εγω δοκιμαζω σε 3 αμαξια το module που φτιαξαμε τοποθετημενο πανω στη μπαταρια και προς το παρον παμε καλα.

Υ.Γ. Αμαν με τη λεξη δυναμο.. γμ τους μαστορους που σας το κολλησανε . 

Επεξ/σία από Ribopaido
  • Like 1

33 minutes ago, filipprin said:

Μπαταρια ΜΙΖΑ και τελευταιο το δυναμο..........

Βασικά ο εναλλάκτης ελέγχεται μαζί με την μπαταρία, τουλάχιστον έτσι κάνουν οι επαγγελματίες. Μόλις γίνει ο έλεγχος χωρητικότητας εκκίνησης και επιπέδου φόρτισης με σβηστό κινητήρα, ελέγχουν την τάση του εναλλάκτη με αναμμένο κινητήρα.

• Like 3

7 hours ago, papoys1 said:

Πραγματικά όπως το λεει ο φίλος.Σε ολόκληρη Αθήνα δεν βρίσκεις συνεργείο εμπιστοσύνης. Αλλαξα άπειρα όλοι πως θα στα πάρουν κανένας πραγματικά μαστορας να αγαπάει τη δουλειά που κάνει. Απογοητευμένος εύχομαι να μη μου τύχει βλάβη που να μην ξέρω τι φταίει ώστε πηγαίνοντας στο συνεργείο να του πω μάστορα θέλω αυτό.

Ξέρεις όμως κάτι, αν πας με το αυτοκίνητο σου και σου πει μια ώρα  διάγνωση 40+ ΦΠΑ οι περισσότεροι θα πούνε σιγά ρε μάστορα τι έκανες και θες το 50 ρίκο;  Ή το καλύτερο παλιό αμάξι είναι τι 50ρικο θέλεις; 

Αν θέλεις σοβαρή διάγνωση και το σωστό διαγνωστικό κοστίζει και τα εξειδικευμένα εργαλεία κοστίζουν και οι συνδρομές σε πλατφόρμες όπως autodata ή identifix κοστίζουν και κανένας πελάτης δεν θέλει να πληρώσει. Εφόσον δεν υπάρχει ζήτηση  για σοβαρές υπηρεσίες δεν υπάρχει και προσφορά. Ότι δίνεις παίρνεις.

• Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, georgiouu είπε

οχι η σειρα που θα τα κοιταζα εγω ειναι μπαταρια δυναμο μιζα

το δυναμο τον μετρας πανευκολα με ενα πολυμετρο χωρις κοστος

την μιζα πως θα την ελεγξεις;

Ναι αλλα πρεπει να παρει μπροστα ο κινητηρα για να μετρησεις, σβηστο δεν μετρας τιποτα.Οποτε βαζεις μπαταρια αν δεν παρει μιζα και οταν παρει μετρας και το δυναμο............ Μιζα με ενα δοκιμαστικο κατευθειαν επανω της αν ερχεται η εντολη απο τον δικοπτη στο ψιλο εχει και 12 το χοντρο και δεν παιρνει θελει αλλαγη........

Μιλαμε οτι το αμαξι ειναι στο συνεργειο σηκωμένο και οχι παρκαρισμενο.

Και προβλημα να εχει το δυναμο και να εχει εξαντλησει την μπαταρια βαζοντας καινουργια θα επρεπε να παρει καρφι........

Επεξ/σία από filipprin

2 λεπτά πριν, gakost είπε

Ξέρεις όμως κάτι, αν πας με το αυτοκίνητο σου και σου πει μια ώρα  διάγνωση 40+ ΦΠΑ οι περισσότεροι θα πούνε σιγά ρε μάστορα τι έκανες και θες το 50 ρίκο;  Ή το καλύτερο παλιό αμάξι είναι τι 50ρικο θέλεις; 

Αν θέλεις σοβαρή διάγνωση και το σωστό διαγνωστικό κοστίζει και τα εξειδικευμένα εργαλεία κοστίζουν και οι συνδρομές σε πλατφόρμες όπως autodata ή identifix κοστίζουν και κανένας πελάτης δεν θέλει να πληρώσει. Εφόσον δεν υπάρχει ζήτηση  για σοβαρές υπηρεσίες δεν υπάρχει και προσφορά. Ότι δίνεις παίρνεις.

εχω παει το αυτοκινητο μου σε αντιπροσωπεια κυριλε γιατι ειχε μια δυσλειτουργια

το αφηνω στην υποδοχη,δεν με αφησαν να μπω μου ειπαν περαστε να το παρετε αυριο

περναω την επομενη,ειναι ετοιμο μου λενε πληρωνω 100 ευρω και φευγω

φευγοντας διαπιστωνω οτι εξακολουθει να εχει την ιδια δυσλειτουργια

γυρναω εξαλλος πισω,φωναζουν τον προισταμενο του συνεργειου λεει τα 100 ευρω ηταν ο ελεγχος που καναμε με το διαγνωστικο και το βρηκαμε ενταξει

προσωπικα εγω μακρια απο τετοιες αντιπροσωπειες

• Like 1

...τι σχεση εχει το δυναμο με την εκκίνηση του αυτοκινήτου; Σε αυτη τη διαδικασία πέρνει μέρος η μπαταρία, η μίζα και το κύκλωμα βενζίνης - κυρίως. Απ εκει και πέρα χίλια μύρια, όπως σένσορας στροφάλου, θερμοκρασίας νερού, μπλα μπλα... αλλά δυναμό; Αν δηλαδή βγάλω το λουρί του δυναμό, το αμάξι δεν θα πάρει μπροστά; Μια χαρά θα πάρει!

Αν τώρα το δυναμό δεν δίνει το σωστό ρεύμα, θα αδειάσει η μπαταρία αφου εχει αναψει το λαμπάκι της μπαταρίας που υποδεικνύει ότι δεν γίνεται σωστά η φόρτιση ή/και δεν υπάρχει σωστη τάση στο δυναμό.

εχε το νου σου φίλε μήπως είναι κάτι άλλο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, georgiouu είπε

γυρναω εξαλλος πισω,φωναζουν τον προισταμενο του συνεργειου λεει τα 100 ευρω ηταν ο ελεγχος που καναμε με το διαγνωστικο και το βρηκαμε ενταξει

φεραρι εχεις??????Ενα 50 ακι  ομως σαφώς και θα στο παρουν για να το κουμπωσουν στο διαγνωστικο.Ειναι ταριφα.Πονηρός εισαι εσυ μετα να πας να το φτιαξεις αλλου......

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, filipprin είπε

φεραρι εχεις??????Ενα 50 ακι  ομως σαφώς και θα στο παρουν για να το κουμπωσουν στο διαγνωστικο.Ειναι ταριφα.Πονηρός εισαι εσυ μετα να πας να το φτιαξεις αλλου......

το χειροτερο ηταν οχι οτι μου πηραν το 100 ρικο αλλα μου ειπαν οτι ηταν ετοιμο χωρις να ηταν και δεν βρηκαν καν σε τι οφειλοταν η δυσλειτουργια ωστε να με κατευθυνουν καπου...τελικα το πηγα αλλου και οφειλοταν σε δυσλειτουργια πεταλουδας

και αυτο ηταν ενα μαθημα για  μενα να μην ξαναπαω σε συνεργειο που δεν σε αφηνουν να βλεπεις τι κανει ο μαστορας,μακρια απο τετοιες αντιπροσωπειες

Επεξ/σία από georgiouu
  • Like 1

6 λεπτά πριν, georgiouu είπε

το χειροτερο ηταν οχι οτι μου πηραν το 100 ρικο αλλα μου ειπαν οτι ηταν ετοιμο χωρις να ηταν και δεν βρηκαν καν σε τι οφειλοταν η δυσλειτουργια ωστε να με κατευθυνουν καπου...τελικα το πηγα αλλου και οφειλοταν σε δυσλειτουργια πεταλουδας

και αυτο ηταν ενα μαθημα για  μενα να μην ξαναπαω σε συνεργειο που δεν σε αφηνουν να βλεπεις τι κανει ο μαστορας,μακρια απο τετοιες αντιπροσωπειες

βασικά το λάθος (που πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε κάνει απο μια φορά ) ήταν που δε ρώτησες κόστος εξαρχής στο συνεργείο

• Like 1

7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Η διάγνωση είναι "επιστήμη"  .Πρέπει να το έχει ο μάστορας,αλλιώς αλλάζει εξαρτήματα μέχρι να πετύχει το σωστό ή να αγανακτήσει ο πελάτης.

Δεν σας άναβε το λαμπάκι της μπαταρίας;Κανονικά θα έπρεπε να παίρνει μπροστά και απλά θα έπεφτε η μπαταρία αφού δεν φορτίζεται. 

Σχεδόν όλοι (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) χωρίς διαγνωστικό εργαλείο δεν κάνουν τίποτα.

Ούτε το βασικό τρίπτυχο - καύσιμο,αέρας,σπινθήρας.

Δεν κόβουν και αποδείξεις οπότε καλημέρα αν πάθει τίποτα και τον κυνηγήσεις, άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ.

Για αυτό οφείλουμε να γνωρίζουμε όσο μπορούμε το αυτοκίνητό μας και να μην ακούμε ό,τι λέει ο κάθε μάστορας και μαστοράκος (και αν πιάνουν τα χέρια μας και ανάλογα το κάθε αυτοκίνητο να κάνουμε εμείς δουλειές).

Σε φίλη μετά από 10κ χιλιόμετρα σε καινούργιο αμάξι της άλλαξαν τακάκια δισκόφρενα μπρος πίσω. Καλά κρασιά.

12 λεπτά πριν, korakios είπε

βασικά το λάθος (που πιστεύω οι περισσότεροι έχουμε κάνει απο μια φορά ) ήταν που δε ρώτησες κόστος εξαρχής στο συνεργείο

Σου λένε "Ε που να ξέρω τώρα ανάλογα την δουλειά που θα πάρει, μπορεί 30 μπορεί 60 ευρώ".

Και μάντεψε, όταν θα πας θα σου πάρει 60.

1 ώρα πριν, Axelq είπε

Δεν ξέρω πως έχει καθιερωθεί αλλά σε όποιο συνεργείο και να έχω πάει τα τελευταία 10+ χρόνια, η "διάγνωση" τους είναι να αλλάζουν ένα - ένα τα ανταλλακτικά μέχρι να βρουν το πρόβλημα. 😅

Παίρνουν και πρωτοβουλίες μόνοι τους και μετά σε χρεώνουν κ όλας.

Πραγματική συνομιλία:

Ρύθμισα βαλβίδες, +20 ευρώ. Μα τις ρύθμισα εγώ ένα μήνα πριν του λέω. 

Επιστρέφω, τις ελέγχω και τις είχε ρυθμίσει όχι μόνο με λάθος τρόπο αλλά και με λάθος διάκενο η μαστοράκλα.

2 λεπτά πριν, listerstorm είπε

Σου λένε "Ε που να ξέρω τώρα ανάλογα την δουλειά που θα πάρει, μπορεί 30 μπορεί 60 ευρώ".

Και μάντεψε, όταν θα πας θα σου πάρει 60.

γιαυτο του λες , πάνω απο Χ ποσό με παίρνεις τηλ πρώτα ,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Klausx είπε

Τώρα είναι κάπως καλύτερα από παλαιότερα γιατί υπάρχουν τα φόρουμ, γκρουπ μάρκας στο facebook, αξιολογήσεις (που μερικές φορές είναι fake θέλει φιλτράρισμα).
Επίσης υπάρχουν τόσα βίντεο στο youtube... που βοηθάνε και τους μηχανικούς.

Θέλω μία σελίδα να γραφώ τι λάθη έχουμε πληρώσει, τραγικά τα πράγματα.

Η εποχή πλέον με τόσο μεγάλη ποσότητα πληροφορίας είναι ιδανική για τους DIY μηχανικούς. Σχεδόν ούτε εγχειρίδιο Haynes δεν χρειάζεσαι. Προσέχετε όσο μπορείτε τις περιουσίες σας γιατί όποιος δεν γνωρίζει γίνεται έρμαιος του κάθε μαστοράκου.

2 λεπτά πριν, korakios είπε

γιαυτο του λες , πάνω απο Χ ποσό με παίρνεις τηλ πρώτα ,

Και σου κρατάει την περιουσία σου στον χώρο του όμηρη. Πετάει και ένα ψεμματάκι τύπου "Το έφτιαξα, πρέπει να με πληρώσεις".

Άσε, τα έχω ζήσει. Μακάρι να πετύχετε άτομο εμπιστοσύνης (έχω βρει ευτυχώς παρόλο που κάνει στραβές καμιά φορά επειδή έτσι του κάπνισε αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνω πως δεν με κοροιδεύει στα μούτρα μου).

Επεξ/σία από listerstorm

1 λεπτό πριν, listerstorm είπε

Και σου κρατάει την περιουσία σου στον χώρο του όμηρη. Πετάει και ένα ψεμματάκι τύπου "Το έφτιαξα, πρέπει να με πληρώσεις".

Άσε, τα έχω ζήσει.

πάρε αστυνομία , τι να σου πω , κρίμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...