Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 hours ago, MauroPaltoudias said:

Γνωρίζει κανείς εάν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε Πειραιώς και iris; Έχω ενεργοποιήσει το IRIS στην Εθνική (εκεί θέλω να πάνε στα λεφτά, προερχόμενα από την Πειραιώς). Όταν πάω να στείλω από Πειραιώς, μου λέει ότι η υπηρεσία δεν έχει ενεργοποιηθεί. Όταν την ενεργοποιώ όμως και βάζω το τηλέφωνο μου, μου λέει (όπως είναι φυσικό) ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί το τηλέφωνο ανήκει στον λογαριασμό αποστολέα.

Μέχρι και τον Δεκέμβριο έστελνα κανονικά από Πειραιώς σε Εθνική.

Πριν 10 ημέρες έστειλα απο Πειραιώς σε Alpha  χωρίς θέμα  (με ίδιο τηλέφωνο και στις δύο)

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω ενεργό και στις 4 τράπεζες αλλά φυσικά λαμβάνω μόνο στην τελευταία που έκανα την αίτηση (alpha). Έχω καιρό όμως να το χρησιμοποιήσω για μεταφορές μεταξύ των λογαριασμών μου αλλά και γενικότερα.

Φίλη που προσπάθησε να το κάνει ενεργό αρχικά σε eurobank και μετά σε alpha για να καταλήγουν τα χρήματα εκεί δεν το κατάφερε.

Λογικά η δυνατότητα διαφορετικών λογαριασμών χρέωσης και πίστωσης κόπηκε. Σε όσους το έχουν από παλιά μάλλον λειτουργεί ακόμη.

Επεξ/σία από duellergr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, duellergr είπε

Το έχω ενεργό και στις 4 τράπεζες αλλά φυσικά λαμβάνω μόνο στην τελευταία που έκανα την αίτηση (alpha). Έχω καιρό όμως να το χρησιμοποιήσω για μεταφορές μεταξύ των λογαριασμών μου αλλά και γενικότερα.

Φίλη που προσπάθησε να το κάνει ενεργό αρχικά σε eurobank και μετά σε alpha για να καταλήγουν τα χρήματα εκεί δεν το κατάφερε.

Λογικά η δυνατότητα διαφορετικών λογαριασμών χρέωσης και πίστωσης κόπηκε. Σε όσους το έχουν από παλιά μάλλον λειτουργεί ακόμη.

Ποτέ δεν ήταν δυνατό να έχεις πάνω από 1 τράπεζα για λήψη χρημάτων (λογικό, με ένα τηλ πως θα επέλεγες σε ποια τράπεζα να στείλεις?). Σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν σε 2 για αποστολή και μόνο. Πάντα κρατάει την τελευταία τράπεζα στη οποία γίνεται ενεργοποίηση, το αναφερει λογικά και σε κάποιο μήνυμα κατά την διαδικασία. Και υπόψιν, ΔΕΝ το έχεις ενεργό και στις 4 τράπεζες, αλλά στην τελευταία που έκανες την διαδικασία. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Παρόμοια ερώτηση σχετικά με το IRIS ,  πρόσφατα άνοιξα νέο λογαριασμό στην αλφα. Εως τώρα ειχα Εθνική. Έχω ενεργοποιήσει το IRIS στην αλφα με 2ο αριθμό κινητού αλλα με το ιδιο ΑΦΜ. Εχω κανει μια δοκιμή της τάξης του 1€ απο Εθνική σε αλφα πριν ενα μηνα και μεταφέρθηκε κομπλέ. Το ιδιο και το αντίστροφο και μάλιστα πρόσφατα .Ωστόσο τωρα που δοκίμασα να στείλω από εθνική σε αλφα το ιδιο ποσό για τσεκ δεν εμφανίζεται στην αλφα και φαίνεται να εχει φυγει απο την Εθνική οεο :).

Κάποιος που γνωρίζει κατι παραπάνω ας με πληροφορήσει αν μπορεί.

Επεξ/σία από pizza99
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δοκιμασα σε δικους μου λογαριασμους απο eurobank σε εθνικη και πηγε οκ 

Αν κανω απο εθνικη σε eurobank μου λεει οτι ειναι ειναι ο ιδιος αριθμος 

Εκανα απενρογοποιηση το eurobank iris και ξανα ενεργοποιηση αλλα παλι τα ιδια 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα μια ερωτηση

να μπορω να στειλω σε ιρις απο εθνικη σε αλφα ομως ο αριθμος ιρις που θα στειλω χρηματα ειναι ξενος??

ευχαριστω.

Επεξ/σία από alexisnik19911
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Με το Iris, μεταφορά μεταξύ λογαριασμών μου σε διαφορετικές τράπεζες γίνεται μέσω web banking ή αποκλειστικά μέσω κινητών - app των τραπεζών;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά!

Μια ερώτηση για το IRIS μέσω alpha bank.

Θέλω να κάνω μια αγορά από ηλεκτρονικό κατάστημα (περιμένω κάτι χρήματα και θα την κάνω, αλλιώς θα το είχα δοκιμάσει ήδη) και μου έχουν πει να πληρώσω με IRIS κατά την παραγγελία μέσω online περιβάλλοντος. Γνωστό και αξιόπιστο κατάστημα, δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας.

Το θέμα είναι ότι το ποσό είναι μεγάλο (πάνω από 3000 και κάτω από 5000) ενώ διαβάζω στο διαδίκτυο ότι υπάρχει όριο 500 με 1000 ευρώ ακόμα και για τις επιχειρήσεις.

Τους ρώτησα και απλά μου είπαν ότι το όριο για φυσικά πρόσωπα είναι 500.

Τελικά τι ισχύει, υπάρχει όριο; Λέτε να έχω πρόβλημα;

Επεξ/σία από philos
Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα έχουν το σύστημα Iris payments για online καταστήματα. Δεν είναι το ίδιο με τις μεταφορές που κάνεις αποκλειστικά μέσω κινητού όπου το όριο από ιδιώτη σε ιδιώτη είναι 500.

Αν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ Paypal είναι παρόμοιο... απλά όταν πατήσεις πληρωμή, αντί να σε στείλει π.χ. στο site της paypal για να κάνεις log in διαλέγεις την τράπεζά σου και κάνεις log in στο ebanking. Από εκεί επιλέγεις λογαριασμό χρέωσης και γίνεται απ'ευθείας η πληρωμή.

Αν έχεις ποτέ πληρώσει ενφια μέσω gsis θα δεις ότι και εκεί υπάρχει ακριβώς το ίδιο σύστημα ως επιλογή.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...