Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,θέλω να θέσω ένα μηχανάκι που έχω σε ηλεκτρονική ακινησία. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Δε διαθέτω περιφραγμένο χώρο για αποθήκευση σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δηλ. Μόνο στο πεζοδρόμιο κάτω από το μπαλκόνι μπορώ να τω βάλω. Θα έχω πρόβλημα ?

2. Θα πρέπει να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024? Ακόμα δεν τα έχω πληρώσει. Εφόσον έχει μπει το 2024 πρέπει να πληρώσω τα τέλη και μετά να το θέσω σε ακινησία ?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
43 minutes ago, makisman1973 said:

Καλησπέρα ,θέλω να θέσω ένα μηχανάκι που έχω σε ηλεκτρονική ακινησία. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Δε διαθέτω περιφραγμένο χώρο για αποθήκευση σύμφωνα με τη νομοθεσία. Δηλ. Μόνο στο πεζοδρόμιο κάτω από το μπαλκόνι μπορώ να τω βάλω. Θα έχω πρόβλημα ?

2. Θα πρέπει να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας για το 2024? Ακόμα δεν τα έχω πληρώσει. Εφόσον έχει μπει το 2024 πρέπει να πληρώσω τα τέλη και μετά να το θέσω σε ακινησία ?

το προστιμο ειναι μεγαλυτερο απο την αξια που εχει το μηχανακι εαν δεν το εχετε σε ιδιωτικο χωρο!

Δημοσ.

Στο ελλαντα ειμαστε βάλτο οπου θελεις, αρκει βεβαια να μην μενεις στη Σταδίου. Προθεσμία ακινησίας χωρίς πληρωμή των τελών  του 24' έχεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 

Βέβαια παντα με την γνωση του νομου και των κυρώσεων σε περίπτωση που μια στο εκατομμύριο γινει η στραβή 😁

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makisman1973 είπε

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκαταλειμμενο και να στο πάρουν για ανακύκλωση χωρίς να σε αναγνωρίζουν ως ιδιοκτήτη γιατί αν σε αναγνωρίσουν θα σου βάλουν πρόστιμο και θα μείνεις χωρίς το μοτοσακο 

Δημοσ.

ξερω 4 οχηματα που εχουν ακινησια στο πεζοδρομιο, οχι μηνες, χρονια. διπλα μου εχω και αμαξι που δεν εχει πινακιδες 8 χρονια τουλάχιστον και του εχουν αφησει και 2 φορες χαρτακι. ποτε δεν θα ασχοληθεις κανενας. οι μισοι που εχουν ακινησια ειναι στο πεζοδρομιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λ

Άλλο αυτό και αλλο " μου είπαν στο ινσομνια ότι δεν θα έχω πρόβλημα" 

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
5 minutes ago, basilis_k6 said:

διπλα μου εχω και αμαξι που δεν εχει πινακιδες 8 χρονια τουλάχιστον και του εχουν αφησει και 2 φορες χαρτακι. ποτε δεν θα ασχοληθεις κανενας.

Ποιος είναι αυτός ο Δήμος που δεν έχει μαζέψει ποτέ κανένα όχημα;

Ο δικός μου πάντως το 2022 απομάκρυνε 291 εγκαταλελειμμένα οχήματα, οπότε σίγουρα αυτό που έγραψες δεν ισχύει για τον συγκεκριμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ποιος είναι αυτός ο Δήμος που δεν έχει μαζέψει ποτέ κανένα όχημα;

Ο δικός μου πάντως το 2022 απομάκρυνε 291 εγκαταλελειμμένα οχήματα, οπότε σίγουρα αυτό που έγραψες δεν ισχύει για τον συγκεκριμένο.

αιγαλεω

για το ενα εχει γινει κληση και στο 100 που ηρθε το ειδε και εφυγε. ειχαμε 2-3 στενα πανω απο μενα ενα oldsmobile του 60-70 για πανω απο 10 χρονια. βασικα οσα χρονια πηγαινα σχολειο περναγα διπλα του. δεν ειχε πινακιδες ποτε. μονο μπουνιες που δεν παιξανε με το δημο για να το παρει. ο ιδιοκτητης πρεπει να ειχε πεθανει κιολας αλλα δεν θυμαμαι ακριβως. αστα να πανε. για κατι πλακες του δημου περιμενω 5 χρονια να τις φτιαξουν φαντασου. βαρεθηκα πλεον δεν παιρνω καν τηλεφωνο.

α εχω και 2 μηχανακια (πλαισιο μονο, δεν εχει μεινει τιποτε αλλο) στο διπλα στενο. καποτε τα κανανε περα δωθε για τη θεση. τωρα ουτε αυτο. το παλιοτερο ειναι εκει περιπου 15 χρονια. το θυμαμαι γιατι τοτε ειχα τσακωθει με αυτον και ειχα ενα οχημα που πηγα να παρκαρω και δεν το εχω απο το 2012.

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.
3 minutes ago, basilis_k6 said:

αιγαλεω

για το ενα εχει γινει κληση και στο 100 που ηρθε το ειδε και εφυγε. ειχαμε 2-3 στενα πανω απο μενα ενα oldsmobile του 60-70 για πανω απο 10 χρονια. βασικα οσα χρονια πηγαινα σχολειο περναγα διπλα του. δεν ειχε πινακιδες ποτε. μονο μπουνιες που δεν παιξανε με το δημο για να το παρει. ο ιδιοκτητης πρεπει να ειχε πεθανει κιολας αλλα δεν θυμαμαι ακριβως. αστα να πανε. για κατι πλακες του δημου περιμενω 5 χρονια να τις φτιαξουν φαντασου. βαρεθηκα πλεον δεν παιρνω καν τηλεφωνο.

"Ο αριθμός συγκομιδής των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων για το 2022, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ανέρχεται στα 34. Συνολικά από το 2019 ο αριθμός φτάνει στα 155 αυτοκίνητα (28 το 2019, 49 το 2020, 44 το 2021 και 34 το 2022), παρουσιάζοντας κατακόρυφη άνοδο, σε μια προσπάθεια να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο καθαρή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, την έλλειψη χώρων στάθμευσης."

https://www.aigaleo.gr/2022/09/30/apomakrynsi-egkataleleimmenon-aftokiniton/

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση ο συγκεκριμένος τα τελευταία χρόνια μαζεύει κάποια, έστω και λίγα, οπότε σίγουρα δεν ισχύει το "ποτε δεν θα ασχοληθεις κανενας" που έγραψες παραπάνω.

Επίσης το 100 είναι αναρμόδιο όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, μόνο ο Δήμος μπορεί να κάνει κάτι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, elgol είπε

Αφου μπηκε το 2024 χρωστας τα τελη άλλο αν μπορεις να τα δωσεις μεχρι το Μαρτιο

Δεν χρωσταει τιποτα ακινησια μπορει να κάνει μέχρι τελος Φεβρουαρίου χωρις ξαμια επιβάρυνση.

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/1/2024 στις 12:43 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Δεν χρωσταει τιποτα ακινησια μπορει να κάνει μέχρι τελος Φεβρουαρίου χωρις ξαμια επιβάρυνση.

Γινεται αμεσα η ακινησια? Δηλαδη, μπορω στις 29/2 να μπω στο myCar και να κανω τη διαδικασια online αμεσα? Βγαζω πινακιδες απο το οχημα?

Δημοσ.
18 minutes ago, IoannisSM said:

Γινεται αμεσα η ακινησια? Δηλαδη, μπορω στις 29/2 να μπω στο myCar και να κανω τη διαδικασια online αμεσα? Βγαζω πινακιδες απο το οχημα?

Ναι, η διαδικασία ολοκληρώνεται άμεσα. Και ναι, πρέπει να βγάλεις τις πινακίδες από πάνω, γιατί αν εντοπισθεί να φέρει πινακίδες ενώ είναι σταθμευμένο θα θεωρηθεί σε κίνηση, οπότε θα χρεωθείς με 10.000€ πρόστιμο + τέλη κυκλοφορίας εις διπλούν.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, IoannisSM είπε

Πρέπει επίσης να δηλώσεις και έναν ιδιωτικό χώρο στον οποίο θα έχεις σταθμευμένο το όχημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια, εχει τύχει σε κανεναν να κάνει εκπροθεσμα ηλεκτρονική δηλωση ακινησίας? Λογω καποιου προβλήματος με το ιντερνετ που είχα και μεχρι να επανελθει δεν κατάφερα να κανω τη δηλωση πριν τις 12 σήμερα και έγινε μερικά λεπτά μετα. Την δηλωση τη δεχτηκε και μου το δειχνει πλεον το αμαξι πως ειναι σε ηλεκτρονική ακινησία αλλα αν πατησω να δω το ειδοποιητηριο τελων κυκλοφοριας μου το βγαζει διπλασιο (απο 690 στα 1380 ευρω 🙁). Εαν σε περίπτωση τώρα που θελήσω να κάνω αρση ακινησίας αργότερα μεσα στο έτος για καποιους μηνες π.χ. 6, τοτε τα 6 δωδεκατα που αναλογουν θα ειναι επι των 1380 ευρω που λεει τωρα η με βαση τα 690 που ειναι κανονικα οπως πληρωνα πάντα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...