Γιωργαρας4 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Ψάχνοντας το πρώτο αυτοκίνητο μετά την μετάβαση απο μηχανές έπεσα πάνω σε ενα Mitsubishi Colt 1.3 του 2007, Αυτόματο, βενζίνη με 130κ χλμ. Ήθελα να ρωτήσω αμα κάποιος γνωρίζει προβλήματα ποιυ βγάζουν, την κατανάλωση που έχει, γενικά ό,τι πληροφορίες για το αμάξι. Απο την μια είναι Ιάπωνας και καθησυχάζομαι απο θέματα συνργείου απο την άλλη στα 1332cc με 95hp με φοβίζει η κατανάλωση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 😀
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, Γιωργαρας4 είπε Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Ψάχνοντας το πρώτο αυτοκίνητο μετά την μετάβαση απο μηχανές έπεσα πάνω σε ενα Mitsubishi Colt 1.3 του 2007, Αυτόματο, βενζίνη με 130κ χλμ. Ήθελα να ρωτήσω αμα κάποιος γνωρίζει προβλήματα ποιυ βγάζουν, την κατανάλωση που έχει, γενικά ό,τι πληροφορίες για το αμάξι. Απο την μια είναι Ιάπωνας και καθησυχάζομαι απο θέματα συνργείου απο την άλλη στα 1332cc με 95hp με φοβίζει η κατανάλωση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 😀 φιλε μου, καλη χρονια και σενα. κατα αρχας, η καθε επιλογη μας, εξαρταται απο την ΧΡΗΣΗ που θελουμε να κανουμε και το μπατζετ μας, φυσικα....! αν θες ενα μικρο Allaround αμαξακι για κινηση μεσα σε πολη, αλλα και εξω, χωρις ομως πολλες υποχρεωσεις-φορτωματα και τετοια, εγω τα Mitsubishi γενικα......, τα εχω στην ουδετερη λιστα. καλα, αξιοπιστα αυτοκινητα, αλλα θεωρω (δεν το γνωριζω εκ πειρας, να περιμενεις καλυτερα να σου πουν ιδιοκτητες...) οτι πασχουν στο AFTER SALES. δλδ σε ανταλλακτικα και κοστος συντηρησης..!
Doc_Chaos_81 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Η κατανάλωση αν δεν έχει περίεργες μετατροπές θα είναι 7λ/100χλμ , έχοντας εμπειρία από αντίστοιχο ιαπωνικό με ίδια άλογα,βάρος και κυβικά
pigos23 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Mια χαρα αυτοκινητο Με χωρους , πολυ καλο ατμοσφαιρικο κινητηρα κ το κιβωτιο amt ωραιο ( το σημαντικοτερο αυτο )
qrstuv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Γιωργαρας4 είπε Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Ψάχνοντας το πρώτο αυτοκίνητο μετά την μετάβαση απο μηχανές έπεσα πάνω σε ενα Mitsubishi Colt 1.3 του 2007, Αυτόματο, βενζίνη με 130κ χλμ. Ήθελα να ρωτήσω αμα κάποιος γνωρίζει προβλήματα ποιυ βγάζουν, την κατανάλωση που έχει, γενικά ό,τι πληροφορίες για το αμάξι. Απο την μια είναι Ιάπωνας και καθησυχάζομαι απο θέματα συνργείου απο την άλλη στα 1332cc με 95hp με φοβίζει η κατανάλωση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 😀 H κατανάλωση είναι νορμαλ πιστεύω, όμως άμα το βάλεις τίποτα μπουζί ιριδίου ngk ή denso (εγώ του έβαλα τα 16ΤΤ) και η κατανάλωση θα ανεβεί αλλά θα ανοίξει το στροφόμετρο κι άλλο κλπ. Είναι τίμιο αμάξι το Coltάκι, γκαζιάρικο όπως όλα τα μικρά, έχω το ίδιο του 09 μοντέλο, χειροκίνητο με 140κ περίπου χλμ και δεν έχει βγάλει πρόβλημα κανένα. Αρκεί να το προσέχεις. Επίσης αν το χαμηλώσεις με τα εργοστασιακά αμορτισέρ βλέπε kyb τα μαύρα ή sachs που φοράει με ελατήρια χαμηλωματος για αισθητικούς λόγους (γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα στην οδήγηση) θα το λυπάσε κάθε φορά που περνάς επάνω απο μικρά σαμαράκια ή λακούβες στους ελληνικούς δρόμους που έχουμε. Επίσης είναι πολύ χαμηλό το προφίλ των ελαστικών του 195/50/15 ή 205/45/16 και τα καλά ελαστικά πανάκριβα. Και αμα πεις να ανεβεις σε προφιλ θα έχει παραπανω κατανάλωση. Μηχανικά δεν έχω αλλάξει ούτε θερμοστάτη, ούτε χάλασε τίποτα και το αμάξι πηγαίνει πολύ καλά.
Γιωργαρας4 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 1 ώρα πριν, qrstuv είπε H κατανάλωση είναι νορμαλ πιστεύω, όμως άμα το βάλεις τίποτα μπουζί ιριδίου ngk ή denso (εγώ του έβαλα τα 16ΤΤ) και η κατανάλωση θα ανεβεί αλλά θα ανοίξει το στροφόμετρο κι άλλο κλπ. Είναι τίμιο αμάξι το Coltάκι, γκαζιάρικο όπως όλα τα μικρά, έχω το ίδιο του 09 μοντέλο, χειροκίνητο με 140κ περίπου χλμ και δεν έχει βγάλει πρόβλημα κανένα. Αρκεί να το προσέχεις. Επίσης αν το χαμηλώσεις με τα εργοστασιακά αμορτισέρ βλέπε kyb τα μαύρα ή sachs που φοράει με ελατήρια χαμηλωματος για αισθητικούς λόγους (γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα στην οδήγηση) θα το λυπάσε κάθε φορά που περνάς επάνω απο μικρά σαμαράκια ή λακούβες στους ελληνικούς δρόμους που έχουμε. Επίσης είναι πολύ χαμηλό το προφίλ των ελαστικών του 195/50/15 ή 205/45/16 και τα καλά ελαστικά πανάκριβα. Και αμα πεις να ανεβεις σε προφιλ θα έχει παραπανω κατανάλωση. Μηχανικά δεν έχω αλλάξει ούτε θερμοστάτη, ούτε χάλασε τίποτα και το αμάξι πηγαίνει πολύ καλά. Με προβληματίζει αυτό που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω για τα ανταλλακτικά και κόστος συντήρησης. Έχεις κάποια άποψη για αυτό?
RedEnergy Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Τα Mitsubishi συνήθως έχουν πιο μικρό κύκλο χιλιομέτρων ανά service, σε σχέση με άλλα Ιαπωνικά. Είχα το Outlander PHEV για 2 χρόνια, και έχω καλά λόγια να πώ, αλλά του άρεσε να πηγαίνει αρκετά πιο συχνά στο συνεργείο (για προβλεπόμενα κυρίως) σε σχέση πχ με τα Honda που είχα. Αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα, βρες το manual του αυτοκινήτου, και δες κάθε πότε πρέπει να αλλάζει πχ λάδια.
qrstuv Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Γιωργαρας4 είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Με προβληματίζει αυτό που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω για τα ανταλλακτικά και κόστος συντήρησης. Έχεις κάποια άποψη για αυτό? Τι να σου πω, για ανταλλακτικά πάω αντιπροσωπία πχ όταν χρειάστηκε να αλλάξω μόνο το κάτω κολάρο του ψυγείου γιατί ήταν τσαλακωμένο το πλήρωσα 40 ευρώ που στο εμπόριο κανονικά θα ξεκινάει από 15 και άμα το βρεις. Το κόστος συντήρησης λάδια, νερά, φρένα και γενικά όλα τα αναλώσιμα είναι φυσιολογικά φίλος. Δεν έχει παραξενιές το αυτοκίνητο. Λάδια μαζί με φίλτρο αλλάζω κάθε χρόνο ή κάθε 10.000χλμ όποιο έρθει πρώτο (για το 1.3). Το CZT που είναι τούρμπο θέλει κάθε 5.000 με 7500 ανάλογα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από qrstuv
Black Demis Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) pro face lift σε καμία περίπτωσή αυτομματο ειχε πολλά θεματα το κιβώτιο...με το facelift ολα μέλι γάλα ήταν αν θες το παλιο πανε σε manual εχω το cleartec 2012 με start and stop ανταλλακτικά οσο θες υπάρχουν (με εξαιρεση τα πλστικα κλπ οπου αν χρειαστει θα φας λιγο ζόρια) οσο για κατανάλωση μέση κατακαλοση εχω περιπου 4,7 στα 100 βεβαια αν το πας ταπα ανετα βλέπεις και κάτι 15+ btw πριν καποιος που ανέφερε το αυτοκινιτο δεν ειναι japan (με εξαίρεση τον κινητήρα) Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από Black Demis
pigos23 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Black Demis είπε pro face lift σε καμία περίπτωσή αυτομματο ειχε πολλά θεματα το κιβώτιο...με το facelift ολα μέλι γάλα ήταν Εγω δεν ειχα κανενα θεμα Κανενα προβλημα με τα update του κανονικα Που το στηριζεις αυτο που λες ? Προχωρα φιλε Γιωργαρας4 Κανε κ ενα ελεγχο σε αντιπροσωπεια κ θα σαι τζιτζι Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2024 από pigos23
Black Demis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2024 10 minutes ago, pigos23 said: Εγω δεν ειχα κανενα θεμα Κανενα προβλημα με τα update του κανονικα Που το στηριζεις αυτο που λες ? Προχωρα φιλε Γιωργαρας4 Κανε κ ενα ελεγχο σε αντιπροσωπεια κ θα σαι τζιτζι είχα του 6 αυτομματο έκανε αλλαγές όποτε ήθελε 2 φορές μου βάρεσαν solenoids στην ομαδα ειχαν αρκετά άτομα ίδια θέματα ολα αυτά επίσημα στο facelift έχουν αλλαχθεί (και με τα updates αργοτερα έγινε παρα πολύ καλό) μονο έπασχε λίγο σε κατανάλωση σε σχέση με το manual
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα