Προς το περιεχόμενο

Πώληση ηλεκτρικού σκούτερ χωρίς πινακίδες

vagelisv764

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω σκοπό να πουλήσω το ηλεκτρικό σκούτερ που έχω, το οποίο λόγω των 240W που έχει δεν χρειάζεται ούτε πινακίδες ούτε άδεια και τέλη κυκλοφοριας.

Το ερώτημα είναι το εξής, πως μπορώ εγώ να είμαι καλυμμένος στην πώληση ώστε να φαίνεται ότι το όχημα δεν ανήκει πλέον σε εμένα σε περίπτωση πχ ατυχήματος ή χρήσης του σε παράνομες καταστάσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όντως το όχημα αυτό δεν έχει άδεια και πινακίδες τότε δεν είναι καταχωρημένο πουθενά, δεν φαίνεται κάπου ότι ανήκει σε σένα.

Μπορείς πάντως να φτιάξεις πωλητήριο (ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης) σε δύο αντίγραφα, να κάνετε γνήσιο υπογραφής, και να κρατήσεις το ένα εσύ ώστε να το δείξεις στις αρχές όποτε και αν χρειαστεί.

Παραθέτω link με υπόδειγμα:

https://pdfcoffee.com/--27643-pdf-free.html

Ναι όντως είναι και αυτό μια λύση, απλά βλέπω εδώ ότι και σε αυτό έχει να συμπληρώσεις την άδεια κυκλοφοριας. Ευχαριστώ για την απαντηση πάντως. 

28 minutes ago, vagelisv764 said:

Ναι όντως είναι και αυτό μια λύση, απλά βλέπω εδώ ότι και σε αυτό έχει να συμπληρώσεις την άδεια κυκλοφοριας. Ευχαριστώ για την απαντηση πάντως. 

Για αυτό και το ανέφερα ως υπόδειγμα και όχι ως πρότυπο, μπορείς από την περιγραφή να αφαιρέσεις οτιδήποτε έχει να κάνει με την άδεια κυκλοφορίας και να προσθέσεις οτιδήποτε περιγραφή έχει το τιμολόγιο πώλησης που σου έδωσαν όταν το αγόρασες.

3 minutes ago, basilis_k6 said:

δεν ειναι οχημα

Και τι είναι;

Πάντως σύμφωνα με τον ορισμό που δίνουν τα λεξικά και η νομοθεσία είναι όχημα.

35 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δεν ειναι οχημα

δεν εννοώ σκούτερ τύπου σαν αυτά που νοικιάζεις, είναι σαν ενα κλασσικο  50cc, οποτε το σχόλιο είναι κάπως άστοχο, και ξεφεύγει από την βασική μου ερώτηση. 

Πιστεύω δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση πώλησης. Είναι σαν να πουλάς ποδήλατο, δεν είναι πουθενά καταχωρημένο. Μόνο τα σκούτερ με παραπάνω ισχύ άρα και ταχύτητα χρειάζονται δίπλωμα εξάλλου με ποδήλατο μπορείς να φτάσεις σε μεγαλύτερη τελική ταχύτητα

οπως και στα ποδηλατα (λανθασμενα αναφερεται περι καταχωρησης) σε ιδιωτικο συμφωνητικο θα πρεπει να αναφερεις οποσδηποτε το σειριακο αριθμο και το ιδανικο ειναι να εχεις και αποδειξη αγορας για να δωσεις στον αγοραστη (εστω φωτο).

Σε περιπτωση κλοπης, η ΕΛ.ΑΣ το πρωτο πραγμα που ζηταει ειναι ο σειριακος αλλιως δε μπορει να αποδώσει το αγαθο (ποδηλατο ηλεκτρικο σκουτερ κτλ).

25 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

οπως και στα ποδηλατα (λανθασμενα αναφερεται περι καταχωρησης) σε ιδιωτικο συμφωνητικο θα πρεπει να αναφερεις οποσδηποτε το σειριακο αριθμο και το ιδανικο ειναι να εχεις και αποδειξη αγορας για να δωσεις στον αγοραστη (εστω φωτο).

Σε περιπτωση κλοπης, η ΕΛ.ΑΣ το πρωτο πραγμα που ζηταει ειναι ο σειριακος αλλιως δε μπορει να αποδώσει το αγαθο (ποδηλατο ηλεκτρικο σκουτερ κτλ).

Έχει αριθμό πλαισίου τον οποίο είχα δώσει και στην ασφαλιστική ώστε να γίνει μια μικρή ασφάλεια αστικής ευθύνης, οποτε οπωσ είπες αυτός ο αριθμός θα μπει και στο συμφωνητικό. 

Γνώμη μου ότι δεν χρειάζεται κάποιο χαρτί γιατί κανείς δεν πρόκειται να σε απασχολήσει για ένα όχημα που δεν είναι κάπου καταγεγραμμένο. Με την ίδια λογική θα κάναμε χαρτιά όταν πουλάμε ένα κινητό μήπως τυχόν το χρησιμοποιήσει κάποιος σε παράνομες ενέργειες.

12 ώρες πριν, vagelisv764 είπε

Καλησπέρα, έχω σκοπό να πουλήσω το ηλεκτρικό σκούτερ που έχω, το οποίο λόγω των 240W που έχει δεν χρειάζεται ούτε πινακίδες ούτε άδεια και τέλη κυκλοφοριας.

Το ερώτημα είναι το εξής, πως μπορώ εγώ να είμαι καλυμμένος στην πώληση ώστε να φαίνεται ότι το όχημα δεν ανήκει πλέον σε εμένα σε περίπτωση πχ ατυχήματος ή χρήσης του σε παράνομες καταστάσεις. 

Τωρα πως φαίνεται ότι ανήκει σε εσένα ως όχημα ;

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Τωρα πως φαίνεται ότι ανήκει σε εσένα ως όχημα ;

Αυτή τη στιγμή μόνο στην ασφάλεια μου , την οποία θα διακόψω μόλις το πουλήσω. Ίσως να φαίνεται και στην επιδότηση από το πρόγραμμα κινούμαι ηλεκτρικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...