Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, doomnx είπε

Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Και μισθωτής ήμουν και είμαι και εκμισθωτής ταυτόχρονα. Το σπίτι το τσεκάρεις και ζητάς επιδιορθώσεις ΠΡΙΝ βάλεις την υπογραφή. Άπαξ και μπεις μέσα δεν ζητάς την Άρτα και τα Γιάννενα. Ό,τι σου χαλάει το φτιάχνεις.

επρεπε να πεσεις σε εμενα

• Thanks 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fotisdra είπε

Τι θα του έκανες δηλαδη;

Όλα αυτά που λέει ο @doomnx λέει ότι τα ξεκαθαρίζει και στο συμβόλαιο,   αν δεν συμφωνούσες θα ήταν η φάση thank you next εφόσον  δεν σου έκανε. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, doomnx said:

Το σπίτι το τσεκάρεις και ζητάς επιδιορθώσεις ΠΡΙΝ βάλεις την υπογραφή. Άπαξ και μπεις μέσα δεν ζητάς την Άρτα και τα Γιάννενα. Ό,τι σου χαλάει το φτιάχνεις.

Ωραία. Την επόμενη φορά που θα ψάξω σπίτι (σε λίγους μήνες) θα πάρω και μια κατσαρόλα μαζί μου να φτιάξω κανένα μακαρόνι. Θα ανάψω και θερμοσίφωνα να κάνω κι ένα μπανάκι.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, fotisdra είπε

Ναι, τι; 

46 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Ωραία. Την επόμενη φορά που θα ψάξω σπίτι (σε λίγους μήνες) θα πάρω και μια κατσαρόλα μαζί μου να φτιάξω κανένα μακαρόνι. Θα ανάψω και θερμοσίφωνα να κάνω κι ένα μπανάκι.

Εννοείται ότι θα τσεκάρεις αν λειτουργούν αυτά τα βασικά! Αν έχει λέβητα, αν έχει ζεστό νερό, αν έχει ηλιακό ή ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Τουλάχιστον θα ρωτήσεις αν υπάρχουν και αν λειτουργούν σωστά. Αν σου πει ότι δεν έχει, δεν μπορείς να μπεις μέσα και μετά να ζητάς εγκατάσταση ηλιακού ξέρω γω.

Επεξ/σία από doomnx
Δημοσ.

Λυσα το κανατε παλι το θεμα.Το προβλημα ειναι οτι εχει υπαγροψει στο συμβολαιο ορο που λεει οτι οπαδηποτε ζημια προκυψει αφορα το ενοικιαστη.Οσο καταχρηστικός και να ειναι ο ορος τον δεσμεύει η υπογραφη του.Οποια διαφωνεια παει  δικαστικα ασχέτως αν το δικαστηριο θα τον δικαιωσει γιατι ο νόμος προβλεπει οτι η ζημιες ειναι του ιδικτητη.Αν δεν ειχε υπογραψει τετοιο χαρτι ειναι δεδομενο οτι η ζημια ειναι του ιδιοκτητη..

Δημοσ.
52 minutes ago, filipprin said:

Λυσα το κανατε παλι το θεμα.Το προβλημα ειναι οτι εχει υπαγροψει στο συμβολαιο ορο που λεει οτι οπαδηποτε ζημια προκυψει αφορα το ενοικιαστη.Οσο καταχρηστικός και να ειναι ο ορος τον δεσμεύει η υπογραφη του.Οποια διαφωνεια παει  δικαστικα ασχέτως αν το δικαστηριο θα τον δικαιωσει γιατι ο νόμος προβλεπει οτι η ζημιες ειναι του ιδικτητη.Αν δεν ειχε υπογραψει τετοιο χαρτι ειναι δεδομενο οτι η ζημια ειναι του ιδιοκτητη..

Οι καταχρηστικοι όροι άσχετα αν τους υπογράψεις ή όχι, είναι αυτό που λέει η λέξη, καταχρηστικοι. Γιαυτό σε τέτοιον πονηρό ιδιοκτήτη που το έπαιζε ιστορία χαλασμένο καζανάκι το άλλαξα εγώ και του έβαλα λιγότερα χρήματα στο μίσθωμα τον επόμενο μήνα με αιτιολογία και την απόδειξη κρατημένη. Ας με πάει δικαστήριο να δούμε τι θα πάρει και αν θα με διώξει πατώντας στον όρο που υπέγραψα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Οι καταχρηστικοι όροι άσχετα αν τους υπογράψεις ή όχι, είναι αυτό που λέει η λέξη, καταχρηστικοι. Γιαυτό σε τέτοιον πονηρό ιδιοκτήτη που το έπαιζε ιστορία χαλασμένο καζανάκι το άλλαξα εγώ και του έβαλα λιγότερα χρήματα στο μίσθωμα τον επόμενο μήνα με αιτιολογία και την απόδειξη κρατημένη. Ας με πάει δικαστήριο να δούμε τι θα πάρει και αν θα με διώξει πατώντας στον όρο που υπέγραψα. 

Πονηρός ιδιοκτήτης  γιατί  ειναι εφόσον το ξεκαθαρίζει στους όρους του συμβολαίου.

Επισης κατά ποσό  είναι καταχρηστικος όρος η όχι κρίνεται και από αλλά πράγματα.Είναι άλλο πράγμα για παράδειγμα να σου βάλει τέτοιο ορο και  το καζανάκι, οι βρύσες  ο απορροφητηρας κτλ να είναι ξέρω γώ 10-15 ετών  και να  έχουν  περάσει από ποσά χέρια και πολυ  διαφορετικό να σου έχει τέτοιο όρο αλλά να σου έχει μέσα ολοκαίνουργιες βρύσες, ολοκαίνουργιο απορροφητηρα και ολοκαίνουργιο καζανάκι, να είσαι  ο πρώτος που τα χρησιμοποιείς και μετά από ενα εξάμηνο η ένα χρόνο ξέρω εγώ να τα χαλάσεις και να θελεις να στα αλλάξει ο ιδιοκτήτης. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Γιαυτό σε τέτοιον πονηρό ιδιοκτήτη που το έπαιζε ιστορία χαλασμένο καζανάκι το άλλαξα εγώ και του έβαλα λιγότερα χρήματα στο μίσθωμα τον επόμενο μήνα με αιτιολογία και την απόδειξη κρατημένη

Δεν χρειαζεται δικαστηριο .Σε δικηγορο για καταβολη μειομενου  μισθώματος και με συνοπτικες διαδικασιες εξωση.Το σημαντικοτερο δε ειναι οτι μολις τελειωσει το συμβολαιο έχεις παρει δρομο.Αν τωρα εσυ το παιζεις τσαντιρ μαχαλα μια χαρα εισαι

39 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Οι καταχρηστικοι όροι άσχετα αν τους υπογράψεις ή όχι, είναι αυτό που λέει η λέξη, καταχρηστικοι.

Στο ειπα οποίος το παιζει μαγκας ψαχνει σπιτι.Ο ιδιοκτητης αφορμη ψαχνει για να σε πεταξει εξω.Πισω απο σενα περιμενουν αλλοι 10

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Αυτό παρόλο που ακούγεται σωστό και ότι είσαι "καλυμμένος" αποτελεί αυτοδικία δυστυχώς. Δλδ μονομερώς εσύ αποφάσισες να του καταβάλεις λιγότερο ενοίκιο από το ορισμένο γιατί έτσι έκρινες και αποφάσισες.

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Πονηρός ιδιοκτήτης  γιατί  ειναι εφόσον το ξεκαθαρίζει στους όρους του συμβολαίου.

Επισης κατά ποσό  είναι καταχρηστικος όρος η όχι κρίνεται και από αλλά πράγματα.Είναι άλλο πράγμα για παράδειγμα να σου βάλει τέτοιο ορο και  το καζανάκι, οι βρύσες  ο απορροφητηρας κτλ να είναι ξέρω γώ 10-15 ετών  και να  έχουν  περάσει από ποσά χέρια και πολυ  διαφορετικό να σου έχει τέτοιο όρο αλλά να σου έχει μέσα ολοκαίνουργιες βρύσες, ολοκαίνουργιο απορροφητηρα και ολοκαίνουργιο καζανάκι, να είσαι  ο πρώτος που τα χρησιμοποιείς και μετά από ενα εξάμηνο η ένα χρόνο ξέρω εγώ να τα χαλάσεις και να θελεις να στα αλλάξει ο ιδιοκτήτης. 

οτι δηλαδη επειδη ειναι καινουργιο δε χαλαει? οχι οτι πανε και βαζουνε τσιν τσαν τσον και χαλανε αμα τα κοιταξεις, ποσο μαλλον να τολμησεις να τα χρησιμοποιησεις 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε

οτι δηλαδη επειδη ειναι καινουργιο δε χαλαει? οχι οτι πανε και βαζουνε τσιν τσαν τσον και χαλανε αμα τα κοιταξεις, ποσο μαλλον να τολμησεις να τα χρησιμοποιησεις 😂

Αν είναι καινούργιες και μιας στοιχειώδη ποιότητας έχουν εργοστασιακή εγγύηση. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.

Όποιος τα χαλάει, τα φτιάχνει. Μην το κουράζουμε. Μπορείς να ρίχνεις και νερό με τον κουβά στη χέστρα, δεν με απασχολεί.

Δημοσ.
3 hours ago, filipprin said:

Δεν χρειαζεται δικαστηριο .Σε δικηγορο για καταβολη μειομενου  μισθώματος και με συνοπτικες διαδικασιες εξωση.Το σημαντικοτερο δε ειναι οτι μολις τελειωσει το συμβολαιο έχεις παρει δρομο.Αν τωρα εσυ το παιζεις τσαντιρ μαχαλα μια χαρα εισαι

Στο ειπα οποίος το παιζει μαγκας ψαχνει σπιτι.Ο ιδιοκτητης αφορμη ψαχνει για να σε πεταξει εξω.Πισω απο σενα περιμενουν αλλοι 10

Και όταν εγώ αποδείξω ότι με βάση τον νόμο που με προστατεύει ότι το μειωμένο μίσθωμα ήταν επειδή κάλυψα μια βλάβη του ιδιοκτήτη να δω πως θα με διώξει. Δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζετε τα πράγματα. Δεν αυτοδικω καθόλου, με βάση το τι ορίζει ο νόμος πράττω, όποιος πιστεύει ότι είναι υπεράνω νόμου και με βάζει να υπογράψω καταχρηστικους όρους ας με πάει σε δίκη να βρει το δίκιο του. Μέχρι τότε θα μένω σπίτι του και θα του καταβάλω κανονικά το ενοίκιο. Όπως είπα, είχα την απόδειξη όταν το έκανα και γιαυτό καταβλήθηκε και μειωμένο μίσθωμα το οποίο αναγράφτηκε και στην αιτιολογία στην μεταφορά τραπέζης. Εν τέλει, για το στόρι, έφυγα μόνος μου γτ αποδείχτηκε ακόμα πονηροτερος από αυτό μιας και είχε "κρύψει" μουχλες που είχε το σπίτι και εμφανίστηκε σε ένα 3μηνο που έμενα μέσα μούχλα σχεδόν μέχρι το ταβάνι να βγαίνει από τους τοίχους. Ισχυρίστηκε φυσικά ότι έφταιγα εγώ, όπως θα έκαναν και κάποιοι από εσάς στην περίπτωση του. Παρόλα αυτά, εμ δεν έφταιγα προφανώς, εμ έφυγα, πήρα την εγγύηση και ακόμα τον περιμένω "να μου τα πάρει όλα" 

3 hours ago, afentiko said:

Αυτό παρόλο που ακούγεται σωστό και ότι είσαι "καλυμμένος" αποτελεί αυτοδικία δυστυχώς. Δλδ μονομερώς εσύ αποφάσισες να του καταβάλεις λιγότερο ενοίκιο από το ορισμένο γιατί έτσι έκρινες και αποφάσισες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Μέχρι τότε θα μένω σπίτι του και θα του καταβάλω κανονικά το ενοίκιο. Όπως είπα, είχα την απόδειξη όταν το έκανα και γιαυτό καταβλήθηκε και μειωμένο μίσθωμα το οποίο αναγράφτηκε και στην αιτιολογία στην μεταφορά τραπέζης.

Μόνο που δεν του καταβάλεις κανονικά το ενοίκιο. Με ποιον συνεννοήθηκες να βάλεις μειωμένο; Με κανέναν. Ποιος σου είπε ότι ο σωστός τρόπος είναι «να το κλείνουμε στο ενοίκιο;»
Το ποσό μπαίνει κάθε μήνα ακέραιο. Αν είναι να σου επιστραφεί κάτι θα γίνει μετά την καταβολή. Εφόσον πίστευες ότι η δαπάνη έπρεπε να είναι του ιδιοκτήτη, τότε να μην πληρώσεις τίποτα.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannis808 είπε

Και όταν εγώ αποδείξω ότι με βάση τον νόμο που με προστατεύει ότι το μειωμένο μίσθωμα ήταν επειδή κάλυψα μια βλάβη του ιδιοκτήτη να δω πως θα με διώξει.

για να είναι βλάβη που βαραίνει τον ιδιοκτήτη θα πρέπει εσύ που κάνεις την ανακοπή να αποδείξεις οτι δεν ήταν απο φυσιολογική φθορά και κακή χρήση και αφού το κάνεις αυτό να αποδείξεις οτι επικοινώνησες με τον ιδιοκτήτη και αρνήθηκε (πληρώνοντας και δικηγόρο) 

Γενικά να το ξέρεις σε περίπτωση που δεν πληρώνεις το ενοίκιο (όλο ή μέρος του) είναι εύκολα τα πράγματα για τον ιδιοκτήτη και δύσκολα και τον ενοικιαστή , δεν γίνεται δικαστήριο δηλαδή , σε 3 μήνες (μαξ) έχεις φύγει και βγαίνει και διαταγή πληρωμής

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...