costas_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, insoholic είπε .. Ξερεις τι μοτέρ εχει αυτο μεσα; Θα πάρεις ένα τηλέφωνο αύριο το πρωί στο κατάστημα CORTEL (Μαγερ 5 - 2105224491), θα τους πεις το μοντέλο και θα σου πουν πόσο κάνει το μοτεράκι. Είναι από τα πλέον εξειδικευμένα καταστήματα και έχουν τα πάντα 2
Maurikycli Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 20 λεπτά πριν, doomnx είπε Όποιος ζει μέσα στο σπίτι επιβαρύνεται με το κόστος χρήσης. Όταν του ανήκει όχι όταν είναι μισθωτής 1
costas_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Εγώ παιδιά όταν μου έλεγε ο νοικάρης μου να του φτιάχνω τις βρύσες και τα καζανάκια, του έλεγα ότι δεν ζει σε ξενοδοχείο αλλά σε σπίτι και ότι σχετίζεται με την χρήση που κάνει είναι δική του ευθύνη να τα συντηρεί. Στράβωσε την πρώτη φορά αλλά μετά κατάλαβε τι του έλεγα. 1 2 4 1
Nabuko Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, costas_ είπε Εγώ παιδιά όταν μου έλεγε ο νοικάρης μου να του φτιάχνω τις βρύσες και τα καζανάκια, του έλεγα ότι δεν ζει σε ξενοδοχείο αλλά σε σπίτι και ότι σχετίζεται με την χρήση που κάνει είναι δική του ευθύνη να τα συντηρεί. Στράβωσε την πρώτη φορά αλλά μετά κατάλαβε τι του έλεγα. Εγώ επειδή δεν κατάλαβα τι λες να ρωτήσω για διευκρίνιση. Αν εσύ έχεις καζανάκι 10 ετών στο σπίτι, έχουν περάσει καναδυό ενοικιαστές πριν από μένα και μόλις μπω εγώ σαν ενοικιαστής, χαλάσει στον 1ο ή τον 6ο μήνα θα το πληρώσω εγώ? 6 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 2 minutes ago, costas_ said: Εγώ παιδιά όταν μου έλεγε ο νοικάρης μου να του φτιάχνω τις βρύσες και τα καζανάκια, του έλεγα ότι δεν ζει σε ξενοδοχείο αλλά σε σπίτι και ότι σχετίζεται με την χρήση που κάνει είναι δική του ευθύνη να τα συντηρεί. Στράβωσε την πρώτη φορά αλλά μετά κατάλαβε τι του έλεγα. Είσαι σίγουρος πως άρχισε να φτιάχνει μόνος του τις βρύσες και τα καζανάκια επειδή κατάλαβε ότι είναι δική του ευθύνη? Μήπως άρχισε να τα φτιάχνει μόνος του επειδή δεν είχε διάθεση να τσακωθεί? 2
costas_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Όχι, το κατάλαβε ότι δεν είναι δική μου υποχρέωση και δεν μου ξαναζήτησε κάτι. Το έγραφε και το συμφωνητικό της μίσθωσης καθαρά αυτό οπότε δεν υπήρξε συνέχεια. Μετά από καιρό, έγινε μια μεγάλη χρέωση στον λογαριασμό του νερού, επειδή είχε αφήσει το καζανάκι να τρέχει και πήγε διακοπές. Τι να του κάνω εγώ? Ας πρόσεχε 21 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εγώ επειδή δεν κατάλαβα τι λες να ρωτήσω για διευκρίνιση. Αν εσύ έχεις καζανάκι 10 ετών στο σπίτι, έχουν περάσει καναδυό ενοικιαστές πριν από μένα και μόλις μπω εγώ σαν ενοικιαστής, χαλάσει στον 1ο ή τον 6ο μήνα θα το πληρώσω εγώ? Εγώ όταν αλλάζει ο νοικαρης, όλα αυτά μπαίνουν καινούρια. Δηλ μηχανισμός από καζανάκι, καθαρισμός σε σιφωνια, φίλτρα στον απορροφητηρα, service στην μονάδα του φυσικού αερίου και γενικά ότι μπορώ τα αλλάζω ώστε να μένω ήσυχος από τέτοια. Τα γράφω και στο μισθωτήριο αυτα Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από costas_ 1
Nabuko Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 8 λεπτά πριν, costas_ είπε Εγώ όταν αλλάζει ο νοικαρης, όλα αυτά μπαίνουν καινούρια. Δηλ μηχανισμός από καζανάκι, καθαρισμός σε σιφωνια, φίλτρα στον απορροφητηρα, service στην μονάδα του φυσικού αερίου και γενικά ότι μπορώ τα αλλάζω ώστε να μένω ήσυχος από τέτοια. Τα γράφω και στο μισθωτήριο αυτα Ας πούμε ότι σε πιστεύω. Από όλα αυτά που έγραψες μόνο ο μηχανισμός στο καζανάκι είναι άξιο λόγου. Το ότι άλλαξες φίλτρα στον απορροφητήρα θεωρείται για σένα ότι έγινε καινούριος και σημαίνει ότι θα ζητήσεις απ' τον ενοικιαστή να στον αλλάξει ή να στον φτιάξει με δικά του έξοδα σε περίπτωση βλάβης? Καλή ώρα σαν τον TS? 5
Pwpwpw Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, costas_ είπε Εγώ όταν αλλάζει ο νοικαρης, όλα αυτά μπαίνουν καινούρια. Δηλ μηχανισμός από καζανάκι, καθαρισμός σε σιφωνια, φίλτρα στον απορροφητηρα, service στην μονάδα του φυσικού αερίου και γενικά ότι μπορώ τα αλλάζω ώστε να μένω ήσυχος από τέτοια. Τα γράφω και στο μισθωτήριο αυτα Ναι αλλα αυτο που καταλαβαινω εγω οτι σου λενε ειναι οτι και να βαλεις καινουργιο καζανακι, καινουργιες βρυσες, καινουργιο απορροφητηρα οταν μπει ο νεος ενοικιαστης, παλι οταν καποιοι στιγμη χαλασουν απο την χρηση θα πρεπει να επιβαρυνθεις εσυ ως ιδιοκτητης το κοστος αντικαταστασης τους. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από Pwpwpw 2
doomnx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 39 λεπτά πριν, Nabuko είπε Εγώ επειδή δεν κατάλαβα τι λες να ρωτήσω για διευκρίνιση. Αν εσύ έχεις καζανάκι 10 ετών στο σπίτι, έχουν περάσει καναδυό ενοικιαστές πριν από μένα και μόλις μπω εγώ σαν ενοικιαστής, χαλάσει στον 1ο ή τον 6ο μήνα θα το πληρώσω εγώ? Ναι. Πριν μπεις μέσα το βλέπεις ότι είναι 10 ετών και ξέρεις ότι πέρασαν 2 ενοικιαστές. Το παίρνεις as-is μετά από δικό σου έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να σου κάνει ανακαίνιση.
insoholic Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 31 minutes ago, costas_ said: Όχι, το κατάλαβε ότι δεν είναι δική μου υποχρέωση και δεν μου ξαναζήτησε κάτι. Το έγραφε και το συμφωνητικό της μίσθωσης καθαρά αυτό οπότε δεν υπήρξε συνέχεια. Μετά από καιρό, έγινε μια μεγάλη χρέωση στον λογαριασμό του νερού, επειδή είχε αφήσει το καζανάκι να τρέχει και πήγε διακοπές. Τι να του κάνω εγώ? Ας πρόσεχε Εγώ όταν αλλάζει ο νοικαρης, όλα αυτά μπαίνουν καινούρια. Δηλ μηχανισμός από καζανάκι, καθαρισμός σε σιφωνια, φίλτρα στον απορροφητηρα, service στην μονάδα του φυσικού αερίου και γενικά ότι μπορώ τα αλλάζω ώστε να μένω ήσυχος από τέτοια. Τα γράφω και στο μισθωτήριο αυτα Εγω παντως δεν εχω δει ιδιοκτητη να κανει το παραμικρό απο service πριν μπω ενοικιαστής. Ουτε υγρα στον ηλιακο, ουτε τα κλιματιστικα, καλα δε θα πω για καζανακια κτλ... ουτε καν!
Nabuko Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, doomnx είπε Ναι. Πριν μπεις μέσα το βλέπεις ότι είναι 10 ετών και ξέρεις ότι πέρασαν 2 ενοικιαστές. Το παίρνεις as-is μετά από δικό σου έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να σου κάνει ανακαίνιση. Να μαντέψω? 3 τινά συμβαίνουν. 1. Δεν ήσουν ποτέ ενοικιαστής γιατί μένεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά 2. Είσαι ιδιοκτήτης 3. Γράφεις ότι σου κατεβαίνει 5 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 39 minutes ago, costas_ said: Όχι, το κατάλαβε ότι δεν είναι δική μου υποχρέωση και δεν μου ξαναζήτησε κάτι. Το έγραφε και το συμφωνητικό της μίσθωσης καθαρά αυτό οπότε δεν υπήρξε συνέχεια. Μετά από καιρό, έγινε μια μεγάλη χρέωση στον λογαριασμό του νερού, επειδή είχε αφήσει το καζανάκι να τρέχει και πήγε διακοπές. Τι να του κάνω εγώ? Ας πρόσεχε Στη συγκεκριμένη περίπτωση όντως ήταν δική του ευθύνη μια και έτσι προβλεπόταν στη συμφωνία που είχατε κάνει. Αν δεν υπήρχε πρόβλεψη στο μισθωτήριο όμως, τότε βάση νόμου θα ήταν δική σου υποχρέωση.
doomnx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 3 ώρες πριν, Nabuko είπε Να μαντέψω? 3 τινά συμβαίνουν. 1. Δεν ήσουν ποτέ ενοικιαστής γιατί μένεις ακόμα με τον μπαμπά και τη μαμά 2. Είσαι ιδιοκτήτης 3. Γράφεις ότι σου κατεβαίνει Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις. Και μισθωτής ήμουν και είμαι και εκμισθωτής ταυτόχρονα. Το σπίτι το τσεκάρεις και ζητάς επιδιορθώσεις ΠΡΙΝ βάλεις την υπογραφή. Άπαξ και μπεις μέσα δεν ζητάς την Άρτα και τα Γιάννενα. Ό,τι σου χαλάει το φτιάχνεις.
kokos23 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 γιαυτό ΟΛΟΙ λένε θα υπογράψετε και μισθωτήριο χειρόγραφο και θα αναφέρονται όλα αυτά μέσα... αλλά όταν ψάχνεις να βρεις σπίτι κανένα 6μηνο και ότι βλέπεις είναι είτε χάλι μαύρο είτε πανάκριβο τότε υπογράφεις χωρίς πολλά πολλά... 2
doomnx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kokos23 είπε γιαυτό ΟΛΟΙ λένε θα υπογράψετε και μισθωτήριο χειρόγραφο και θα αναφέρονται όλα αυτά μέσα... αλλά όταν ψάχνεις να βρεις σπίτι κανένα 6μηνο και ότι βλέπεις είναι είτε χάλι μαύρο είτε πανάκριβο τότε υπογράφεις χωρίς πολλά πολλά... Χειρόγραφο εννοώντας το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα διαβάσουν και τα δύο μέρη και θα υπογραφεί ΨΗΦΙΑΚΑ μέσω gov.gr και από τους δυο για να έχει ισχύ. Η διαπραγμάτευση των όρων και η κατανομή των χρεώσεων γίνεται πριν την υπογραφή. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2024 από doomnx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα