costas_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Βαλε μου και μια φωτογραφία από τα μοτερ να τα δω ή ένα Link από τον απορροφητήρα 1
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Just now, costas_ said: Βαλε μου και μια φωτογραφία από τα μοτερ να τα δω ή ένα Link από τον απορροφητήρα Στο προηγούμενο μηνυμα μου ανεβασα φωτογραφια απο τον απορροφητηρα. Με βαση αυτο ο τεχνικος βρισκει τα ανταλλακτικά
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 12 λεπτά πριν, insoholic είπε Teka DS 60.1 Vr03 Ωραία δεν έχει 30, έχει 60 γιατί είναι διπλό μοτέρ. Πάρτο, ιμιτασιόν, μπορείς να κρατήσεις τα πλαστικά και να αλλάξεις μόνο την περιέλιξη με το στάτορα. Και από ό,τι είδα είναι κουμπωτό, δεν χρειάζεται καν να κάνεις κόλληση με το διακόπτη. Τα πλήκτρα τι έπαθαν; Δεν έχω καταλάβει; Οι λάμπες δεν ανάβουν; 1
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 2 minutes ago, doomnx said: Ωραία δεν έχει 30, έχει 60 γιατί είναι διπλό μοτέρ. Πάρτο, ιμιτασιόν, μπορείς να κρατήσεις τα πλαστικά και να αλλάξεις μόνο την περιέλιξη με το στάτορα. Και από ό,τι είδα είναι κουμπωτό, δεν χρειάζεται καν να κάνεις κόλληση με το διακόπτη. https://www.easy-service.gr/eshop/aporrofitires/moter/moter-aporrofitira-teka-dm-vr03.html Ενα τετοιο το βρηκα καπου 63ε. Δεν ξερω πως θα γινει αντικατάσταση. Δεν μπορεσα να βγαλω το μέσα. 1
drunkdonkey Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Άρα, κατά τη γνώμη σου πάντα, το "κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο" που αναφέρει η νομοθεσία για την ελάχιστη διάρκεια ήταν περιττό ε? Πάντως το ότι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι ενδοτικού δικαίου δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και οι δικηγόροι, δες ένα παράδειγμα: " Άρθρο 592 Αστικού Κώδικα: «Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση». Η χρήση μπορεί να είναι επιβαρυντική για το μίσθιο ακίνητο κυρίως στις περιπτώσεις των επαγγελματικών μισθώσεων όπου ασκεί τη δραστηριότητα της κάποια επιχείρηση εστίασης. Αντιθέτως, με το έγγραφο μισθωτήριο ο εκμισθωτής μπορεί να ορίσει ότι ο μισθωτής βαρύνεται για τυχόν φθορές ή μεταβολές του μισθίου. " Και πιο κάτω γράφει αυτό: "Όλες οι παραπάνω διατάξεις είναι «ενδοτικού δικαίου», δηλαδή ο ιδιοκτήτης, και κυρίως ο δικηγόρος του, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το έγγραφο μισθωτήριο με τέτοιο τρόπο ώστε οι όροι που θα γραφτούν σε αυτό, να προστατεύουν και τον ίδιο προκειμένου να μην βρεθεί προ πολύ δυσαρέστων εκπλήξεων. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ιδιαίτερα μετά τον νόμο 4242/2014 που με την παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ, απελευθέρωσε τις νέες εμπορικές μισθώσεις, ορίζοντας στο άρθρο 13, ότι αυτές διέπονται πρώτα απ’όλα από τους συμβατικούς τους όρους, και συμπληρωματικά και μόνον, για ότι δεν συμφωνήθηκε ειδικότερα, από τους όρους του νόμου… " https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=oi-synepeies-tis-misthosis-akinitoy-xoris-ti-syntaksi-eggrafoy-symfonitikoy-toy-g-arapogloy Και τώρα άσε να κρίνουν οι υπόλοιποι ποιος είναι αυτός που παραπληροφορεί. 1. Το αρθρο αναφέρει επαγγελματική μίσθωση, μην μπερδεύεσαι δε γίνεται κάποια ειδική χρήση του ακινήτου, μιλάμε για κατοικία. 2. Το site που παραθέτεις παραποιεί τον νόμο. Το 4242/2014 που παραθέτεις αναφέρει: "1. Οι μισθώσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του π.δ. 34/1995 και συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος διέπονται από τους συμβατικούς όρους τους, τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του π.δ. 34/1995, με την εξαίρεση των άρθρων 5-6, 16-18, 2026, 27 παρ. 2, 28-40, 43, 46 και 47 αυτού." Μπορεις να googlαρεις την έννοια του ενδοτικού κανόνα αν ενδιαφέρεσαι.
Pwpwpw Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 5 λεπτά πριν, insoholic είπε https://www.easy-service.gr/eshop/aporrofitires/moter/moter-aporrofitira-teka-dm-vr03.html Ενα τετοιο το βρηκα καπου 63ε. Δεν ξερω πως θα γινει αντικατάσταση. Δεν μπορεσα να βγαλω το μέσα. Eπειδη εχει ρωτησει και ο @doomnx αλλες 2 φορες και δεν απαντησες ας ρωτησω και εγω, τα πληκτρα που εγραψες οτι θελουν αλλαγη τι εχουν παθει? 1
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 10 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Eπειδη εχει ρωτησει και ο @doomnx αλλες 2 φορες και δεν απαντησες ας ρωτησω και εγω, τα πληκτρα που εγραψες οτι θελουν αλλαγη τι εχουν παθει? Και λέει απλά έχει μια κρύα κόλληση στην πλακέτα στα πλήκτρα και το μοτέρ είναι μια χαρά... αλλά δεν μας λέει αν ανάβουν έστω οι λάμπες.
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 11 minutes ago, Pwpwpw said: Eπειδη εχει ρωτησει και ο @doomnx αλλες 2 φορες και δεν απαντησες ας ρωτησω και εγω, τα πληκτρα που εγραψες οτι θελουν αλλαγη τι εχουν παθει? Δεν αναβει το φως γιατι δεν κανει καλη επαφη μεσα. Ο τεχνικος ειπε οτι θελει αλλαγη. Καπου στα 50-60ε τα βρηκα κ αυτα.
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Να πω κιόλας ότι τα μοτέρ αυτά συνήθως κάνουν κάτι κουλά λίγο πριν τα φτύσουν, αργούν να πάρουν μπρος και μυρίζουν άσχημα όταν καίγονται. Υπήρχαν τέτοια συμπτώματα; Το τεσταρε το μοτέρ ή με το μάτι το είδε χωρίς καν να το βγάλει; 2 λεπτά πριν, insoholic είπε Δεν αναβει το φως γιατι δεν κανει καλη επαφη μεσα. Ο τεχνικος ειπε οτι θελει αλλαγη. Καπου στα 50-60ε τα βρηκα κ αυτα. Μήπως τελικά το θέμα το έχει η πλακετίτσα και με ένα καθάρισμα και λίγο καλάι είναι κομπλέ πάλι;
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, doomnx said: Να πω κιόλας ότι τα μοτέρ αυτά συνήθως κάνουν κάτι κουλά λίγο πριν τα φτύσουν, αργούν να πάρουν μπρος και μυρίζουν άσχημα όταν καίγονται. Υπήρχαν τέτοια συμπτώματα; Το τεσταρε το μοτέρ ή με το μάτι το είδε χωρίς καν να το βγάλει; Δεν το εβγαλε. Πατησε τα κουμπιά και ειδε οτι δεν ρουφαει. Αυτο το προβλημα ειχα αναφερει κ εγω. Ο θορυβος ακουγεται αλλα δεν τραβαει καθολου. Σχετικα με το φως οι λαμπες ειναι οκ. Το κουμπι οταν το πατας, αν το πατησεις πολυ δυνατα αναβει φως, μολις το αφηνεις για να κουμπωσει στη θεση ON, σβήνουν. Το κανει μονο στο φως και οχι στα υπολοιπα. Τα καθαρισα απο λιπη αλλα συνεχίζει το προβλημα. Ευκολα αλλαζει η πλακετα και με τα κουμπια. Το δυσκολο είναι το μοτερ που δεν μπορω να βγαλω ολο το μαυρο πλαστικο απο μεσα για την αλλαγη. Επισης, δε θελω να σπασω κανενα κλιψακι και μετα να μην κουμπωνει κατι..
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν μιλάω για εξωτερικό καθάρισμα από λίπη. Μιλάω για κάτι τέτοιο: Υπόψιν δεν κάνεις τίποτα μόνος σου και με ειδικά με ανοιχτό το γενικό. Οι ιδέες που ρίχνουμε είναι για να φέρεις κάποιον που έχει ξανασχοληθεί και είναι το χόμπι ή το επάγγελμά του. Τώρα που λες ότι πάει να πάρει μπροστά και απλά γουργουρίζει, είναι ένα σύμπτωμα μοτέρ στα τελευταία του, αλλά κάποιος πρέπει να ρίξει μια ματιά στην πλακέτα και να δώσει με ασφάλεια ρεύμα στο μοτέρ να βεβαιωθεί. Θα μπορούσε απλά να μην γίνεται καλή επαφή στην πλακέτα και γι' αυτό σβήνουν και τα φώτα. Αν ήταν μόνο το μοτέρ που δε δούλευε θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Η λύση δεν είναι "τα αλλάζουμε όλα και θα δουλέψει". Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2024 από doomnx
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 10 minutes ago, doomnx said: Δεν μιλάω για εξωτερικό καθάρισμα από λίπη. Μιλάω για κάτι τέτοιο: Υπόψιν δεν κάνεις τίποτα μόνος σου και με ειδικά με ανοιχτό το γενικό. Οι ιδέες που ρίχνουμε είναι για να φέρεις κάποιον που έχει ξανασχοληθεί και είναι το χόμπι ή το επάγγελμά του. Τώρα που λες ότι πάει να πάρει μπροστά και απλά γουργουρίζει, είναι ένα σύμπτωμα μοτέρ στα τελευταία του, αλλά κάποιος πρέπει να ρίξει μια ματιά στην πλακέτα και να δώσει με ασφάλεια ρεύμα στο μοτέρ να βεβαιωθεί. Θα μπορούσε απλά να μην γίνεται καλή επαφή στην πλακέτα και γι' αυτό σβήνουν και τα φώτα. Αν ήταν μόνο το μοτέρ που δε δούλευε θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Η λύση δεν είναι "τα αλλάζουμε όλα και θα δουλέψει". Ναι οκ εχεις δικιο σε αυτο, απλα ουτε εργαλεια για κολλησεις εχω, ουτε γνωσεις ηλεκτρονικής για να ξερω τι να κανω. Ισως γιαυτο ειπε ο τεχνικος 110ε για μοτερ. Θα αλλαξει ολο το μαυρο που θα εχει μεσα ολα τα ανταλλακτικα για να μην ψαχνει τι φταιει. Επισης, θα αλλαξει αυτο το μαυτο κουτακι που εχει τα κουμπιά (50-60ε το βρηκα εγω). Ισως αν τα κρατησω και τα καθαρίσω, να μπορώ να ασχοληθω μαζι τους και σε περιπτωση που χαλασουν τα νεα, να μπει ξανα αυτο.
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Κανέναν ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό της προκοπής δεν έχετε στην περιοχή ή στον κύκλο σου; Ούτε 5 λεπτά δεν θα του πάρει να ανοίξει την πλακέτα και να την τσεκάρει και να δώσει ρεύμα στο μοτέρ. Άλλο να δώσεις 200 άλλο 60+20 ευρώ για να συνδέσει ένα καινούριο μοτέρ.
insoholic Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, doomnx said: Κανέναν ηλεκτρολόγο/ηλεκτρονικό της προκοπής δεν έχετε στην περιοχή ή στον κύκλο σου; Ούτε 5 λεπτά δεν θα του πάρει να ανοίξει την πλακέτα και να την τσεκάρει και να δώσει ρεύμα στο μοτέρ. Άλλο να δώσεις 200 άλλο 60+20 ευρώ για να συνδέσει ένα καινούριο μοτέρ. Ισως αναφερω στον τεχνικο οτι εχω τα ανταλλακτικα και να μου πει κοστος αλλαγης. Τα 200 δεν ειναι για το μοτερ μονο. Το μοτερ μου το ειπε 110ε
doomnx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2024 Ξεκινάμε από τον έλεγχο της πλακέτας. Δεν πρόκειται καν για ηλεκτρονικά. Απλή ηλεκτρολογική σύνδεση είναι. Και ναι πες του αν του δώσεις το μοτέρ πόσο θέλει να σου το περάσει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα