Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, haris_216 said:

Λίγο σαν το "εσύ και ο γρύλλος σου" το σκεπτικό σου :)

"Παίζεις" στο μυαλό σου τη συζήτηση, κάνοντας και τους δύο ρόλους.

Προσωπικά θα το πήγαινα "τα έπαιξε ο απορροφητήρας λόγω ηλικίας απ ότι μου είπαν, λάδια, κλπ και χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση".

Εκεί βλέπεις ποια ακριβώς είναι η αντίδρασή του και πράτεις ανάλογα. Μάλιστα αν δεις ότι ζορίζεται μπορείς να πεις (εγώ δεν θα το έκανα αφού διαφωνώ) ότι "αν και δεν είναι δική μου υπαιτιότητα μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το έκτακτο έξοδο για να μην πέσει όλο πάνω σου".

Τι να πω.. θα το δοκιμασω να δω τι θα μου πει.. ελπιζω να το γλυτωσουμε .

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, insoholic είπε

Τι να πω.. θα το δοκιμασω να δω τι θα μου πει.. ελπιζω να το γλυτωσουμε .

Στο εύχομαι. Και μακάρι να έχεις πέσει και σε λογικό άνθρωπο έτσι ώστε να έχετε μία καλή σχέση.

Δημοσ.

Εστειλα ηδη μήνυμα και του ειπα οτι ο τεχνικος με ενημερωσε οτι χαλασε το μοτερ λογω ηλικιας, λαδιων και επειδη βρηκαμε κ σφηκες μεσα. Ισως ειχαν κανει φωλια γιατι βρηκα 6-7 νεκρές. 

Βεβαια εχει κενο ατον τοιχο απο εξω κ ισως μπαινουν απο εκει τους καλοκαιρινους μηνες 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Η διαφορά είναι ότι ο ένας νόμος είναι κανόνας ενδοτικού δικαίου, δλδ η εφαρμογή του μπορεί να αποκλειστεί εφόσον το επιθυμούν οι δύο συμβαλλόμενοι, ενώ ο άλλος είναι αναγκαστικού δικαίου, δλδ η εφαρμογή του ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μην παραπληροφορείς.

Ο συγκεκριμένος κανόνας δεν έχει καμία σχέση με το ενδοτικό δίκαιο. Αν είχε, θα αναφερόταν ρητά, θα υπήρχε δηλαδή αναφορά στο ότι μπορεί να παραβλεφθεί.

Δημοσ.

Γιατί έχει κάποιο δελτίο συντήρησης; Οπτικό έλεγχο έκανες εσύ όταν μπήκες όχι τεχνικό.

Μήπως αξίζει να αλλάξετε όλο τον απορροφητήρα;

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε, όταν μπήκες μέσα ο απορροφητήρας λειτουργούσε κομπλέ. Εδώ και 6 μήνες μαγειρεύεις ανενόχλητος. Αν δεν έχεις φροντίσει να τον καθαρίζεις τακτικά από λάδια και να του αλλάζεις φίλτρα και σου έμεινε στα χέρια, τότε είναι δικό σου πρόβλημα. Όταν φύγεις πρέπει να του παραδώσεις λειτουργικό απορροφητήρα, όπως τον βρήκες. Οπότε, ναι, εσύ πρέπει να τον επισκευάσεις.

Υπάρχουν μοτεράκια πάμφθηνα με 30 €. Βγάζεις το παλιό και βάζεις το καινούργιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, insoholic είπε

Σήμερα φώναξα τεχνικό ο οποίος μου είπε ότι το μοτερ μαζί με τα κουμπιά και τη δουλειά του θα βγούν κοντά 200ε

Ποσό κανει αυτός ο απορροφητηρας καινούργιος και κοστιζει 200 ευρώ η επισκευή; Είσαι σίγουρος ότι δεν  συμφέρει  να αγοραστεί καινούργιος απορροφητηρας;

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ.
19 minutes ago, doomnx said:

Φίλε, όταν μπήκες μέσα ο απορροφητήρας λειτουργούσε κομπλέ. Εδώ και 6 μήνες μαγειρεύεις ανενόχλητος. Αν δεν έχεις φροντίσει να τον καθαρίζεις τακτικά από λάδια και να του αλλάζεις φίλτρα και σου έμεινε στα χέρια, τότε είναι δικό σου πρόβλημα. Όταν φύγεις πρέπει να του παραδώσεις λειτουργικό απορροφητήρα, όπως τον βρήκες. Οπότε, ναι, εσύ πρέπει να τον επισκευάσεις.

Υπάρχουν μοτεράκια πάμφθηνα με 30 €. Βγάζεις το παλιό και βάζεις το καινούργιο.

1ον καθαριζω τα φιλτρα συχνα και λαμπουν

2ον δεν μπορω να καταλαβω τα συμπερασματα σου

3ον να σου δωσω τον κωδικο του να μου βρεις μοτερ με 30ε γιατι εγω βρισκω με 67ε. Ελα και να το περάσεις να σου δωσω αλλα 30ε για σενα.

2 minutes ago, Pwpwpw said:

Ποσό κοστίζει αυτός ο απορροφητηρας καινούργιος και κοστιζει 200 ευρώ η επισκευή; Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι συμφέρει  να αγοραστεί καινούργιος απορροφητηρας;

30ε ο τεχνικος ελεγχος

110ε το μοτερ απο οτι μου ειπε ο τεχνικος (το βρηκα καπου 70ε στο ιντερνετ)

60ε τα πληκτρα μπροστα 

Συνολο 200ε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθησα να βγαλω μονος το μοτερ μηπως κ μπορεσω να το αλλαξω αλλα δεν μπορω. Ειναι δυσκολο σημειο και δεν ξερω πως πιανεται μεσα με βιδες κτλ.

Οποτε απο το να το χαλασω τελείως και να σπασουν τιποτα βασεις, καλυτερα να ερθει τεχνικος που αναλαμβανει την ευθυνη για οποιαδηποτε ζημια

Just now, doomnx said:

Ναι δώσε μας το μοντέλο του μοτέρ. Και τα πλήκτρα τι έπαθαν ακριβώς;

Teka DS 60.1 Vr03

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, insoholic είπε

1ον καθαριζω τα φιλτρα συχνα και λαμπουν

2ον δεν μπορω να καταλαβω τα συμπερασματα σου

3ον να σου δωσω τον κωδικο του να μου βρεις μοτερ με 30ε γιατι εγω βρισκω με 67ε. Ελα και να το περάσεις να σου δωσω αλλα 30ε για σενα.

30ε ο τεχνικος ελεγχος

110ε το μοτερ απο οτι μου ειπε ο τεχνικος (το βρηκα καπου 70ε στο ιντερνετ)

60ε τα πληκτρα μπροστα 

Συνολο 200ε

Η ερώτηση μου ήταν ποσό κοστίζει αυτός ο απορροφητηρας καινούργιος. 200 ευρώ για επισκευή απορροφητηρα μου φαίνονται υπερβολικά , με λιγότερα αγοράζεις καινουργιο εκτός αν είναι κάποιο εξειδικευμένο μοντέλο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Pwpwpw said:

Η ερώτηση μου ήταν ποσό κοστίζει αυτός ο απορροφητηρας καινούργιος. 200 ευρώ για επισκευή απορροφητηρα μου φαίνονται υπερβολικά πολλά, με λιγότερα αγοράζει καινουργιο εκτός αν είναι κάποιο εξειδικευμένο μοντέλο.

Δε γνωριζω ποσο κανει καινουργιος καθως εχει κ κοστος καμιναδας ειναι κ απο inox.

Απο οτι βλεπω ξεκινανε 150ε και ανεβαίνουν... ισως αν δε συμφερει να μπουμε σε διαδικασια ολικης αλλαγης

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ.
40 minutes ago, drunkdonkey said:

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μην παραπληροφορείς.

Ο συγκεκριμένος κανόνας δεν έχει καμία σχέση με το ενδοτικό δίκαιο. Αν είχε, θα αναφερόταν ρητά, θα υπήρχε δηλαδή αναφορά στο ότι μπορεί να παραβλεφθεί.

Άρα, κατά τη γνώμη σου πάντα, το "κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο" που αναφέρει η νομοθεσία για την ελάχιστη διάρκεια ήταν περιττό ε? :)

Πάντως το ότι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι ενδοτικού δικαίου δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε και οι δικηγόροι, δες ένα παράδειγμα:

"

• Άρθρο 592 Αστικού Κώδικα: «Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση». Η χρήση μπορεί να είναι επιβαρυντική για το μίσθιο ακίνητο κυρίως στις περιπτώσεις των επαγγελματικών μισθώσεων όπου ασκεί τη δραστηριότητα της κάποια επιχείρηση εστίασης. Αντιθέτως, με το έγγραφο μισθωτήριο ο εκμισθωτής μπορεί να ορίσει ότι ο μισθωτής βαρύνεται για τυχόν φθορές ή μεταβολές του μισθίου.

"

Και πιο κάτω γράφει αυτό:

"Όλες οι παραπάνω διατάξεις είναι «ενδοτικού δικαίου», δηλαδή ο ιδιοκτήτης, και κυρίως ο δικηγόρος του, έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το έγγραφο μισθωτήριο με τέτοιο τρόπο ώστε οι όροι που θα γραφτούν σε αυτό, να προστατεύουν και τον ίδιο προκειμένου να μην βρεθεί προ πολύ δυσαρέστων εκπλήξεων. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία ιδιαίτερα μετά τον νόμο 4242/2014 που με την παρέμβαση της ΠΟΜΙΔΑ, απελευθέρωσε τις νέες εμπορικές μισθώσεις, ορίζοντας στο άρθρο 13, ότι αυτές διέπονται πρώτα απ’όλα από τους συμβατικούς τους όρους, και συμπληρωματικά και μόνον, για ότι δεν συμφωνήθηκε ειδικότερα, από τους όρους του νόμου…   "

https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=oi-synepeies-tis-misthosis-akinitoy-xoris-ti-syntaksi-eggrafoy-symfonitikoy-toy-g-arapogloy

Και τώρα άσε να κρίνουν οι υπόλοιποι ποιος είναι αυτός που παραπληροφορεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι για την κουβέντα, εμένα που μου είχε κάτι θέματα ο απορροφητήρας (Siemens inox) ξεκίνησα σιγά σιγά να τον καθαρίζω και τελικά το πρόβλημα ήταν στο μοτέρ του. Ευκολα το έβγαλα και άλλαξα το μοτέρ με ένα καινούριο με κόστος €25. Ευκολη η αντικατάσταση και τα ανταλλακτικά υπάρχουν όλα σε εξειδικευμένα καταστήματα

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
1 minute ago, costas_ said:

Ετσι για την κουβέντα, εμένα που μου είχε κάτι θέματα ο απορροφητήρας (Siemens) ξεκίνησα σιγά σιγά να τον καθαρίζω και τελικά το πρόβλημα ήταν στο μοτέρ του. Ευκολα το έβγαλα και άλλαξα το μοτέρ με ένα καινούριο με κόστος €25. Ευκολη η αντικατάσταση και τα ανταλλακτικά υπάρχουν όλα σε εξειδικευμένα καταστήματα

Ψαχνω στο ιντερνετ και δεν μπορω να βρω τοσο φθηνα. Οσα βρισκω ειναι ακριβα.

20240118_172938.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...