Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπίτι που νοικιάζω εδώ και ένα 6μηνο (πριν από εμένα έμεναν οι ιδιοκτήτες περίπου 15 χρόνια), χάλασε ο απορροφητήρας (μοτερ + κουμπιά).
Σήμερα φώναξα τεχνικό ο οποίος μου είπε ότι το μοτερ μαζί με τα κουμπιά και τη δουλειά του θα βγούν κοντά 200ε

Αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν εμένα ή τον ιδιοκτήτη; 
Είναι αρκετά τα χρήματα και δεν ξέρω αν είναι σωστό να το πληρώσω όλο το ποσό μόνος μου.

Θα ήθελα απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν

Ευχαριστώ

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν τη ζημιά δεν την προκάλεσες εσύ κάπως τότε είναι έξοδα του ιδιοκτήτη, εκτός βέβαια αν στο μισθωτήριο προβλέπεται κάτι διαφορετικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι ένα 6μηνο και χάλασε στα χέρια μου. Δεν ξέρω αν θα δεχθεί να το πληρώσει καθώς η βλάβη έγινε από εμένα ουσιαστικά

6 minutes ago, Joshua21 said:

Αν τη ζημιά δεν την προκάλεσες εσύ κάπως τότε είναι έξοδα του ιδιοκτήτη, εκτός βέβαια αν στο μισθωτήριο προβλέπεται κάτι διαφορετικό.

Από το Μισθωτήριο συμφωνητικό που είχαμε υπογράψει βρήκα αυτά:

image.png.3c05e9e2aed4fa35c8e9115e9cf2b3d8.png

image.png.2e78bbf82aac3d839878782d951e534f.png

Το ένα είναι σαν να αναιρεί το άλλο! 😕 

Επεξ/σία από insoholic
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, insoholic είπε

Είμαι ένα 6μηνο και χάλασε στα χέρια μου. Δεν ξέρω αν θα δεχθεί να το πληρώσει καθώς η βλάβη έγινε από εμένα ουσιαστικά

"Η βλάβη έγινε από σένα" μόνο στην περίπτωση που έκανες κάτι διαφορετικό από την συνήθη χρήση. Αν τον ανάβεις και τον σβήνεις για το μαγείρεμα δεν νοείται φθορά που σε αφορά, ειδικά με 6μηνη παραμονή. Αν δε η ζημιά αφορά το κόλλημα που παθαίνουν από τους ατμούς με τα λάδια από χρόνια χρήση σίγουρα δεν είναι δικό σου θέμα. Τώρα αν έχεις πιτσιρικά που βρίσκει διασκεδαστικό να παίζει με τα κουμπιά, μαγείρεψες κάτι...φλαμπέ και άρπαξε φωτιά ο απορροφητήρας ή τέτοια άλλα χαριτωμένα, τότε ναι φταις εσύ.

Πάντως αν ο απορροφητήρας δεν είναι κάποια μάρκα ή καμία ίνοξ καμινάδα ή νησίδας και είναι κάποιος απλός, συρταρωτός ή όχι, ίσως να συμφέρει να τον αλλάξετε τελείως από το να πάτε σε επισκευές.

• Like 1
Δημοσ.

Το συμβόλαιο μπορεί να λέει οτι θέλει.

ο νόμος λέει οτι "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση."

συνεπώς εφόσον μια συσκευή του σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο, χαλάσει από φυσικά αίτια (πάλιωσε, ηταν μαπα κλπ) το πληρώνει ο ιδιοκτήτης. τόσο απλά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, filipprin είπε

Το υπεγραψε ομως αρα συμφωνησε.......

Κάτι το οποίο δεν έχει καμία σημασία, καθώς ο νόμος ορίζει κάτι άλλο, και ο νόμος δεν αντικαθίσταται, ούτε προσπερνάται απο το όποιο συμβόλαιο

Επεξ/σία από drunkdonkey
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, insoholic είπε

Μην τα παιρνεις αυτα τοσο υποψιν. Ειναι τυποποιημενοι οροι που μπαινουν λιγο πολυ σε ολα τα συμβολαια. 

Εσυ επικοινωνησε με τον ιδιοκτητη. Αν ειναι οκ (αυτο θα πρεπει να το ξερεις ηδη), τοτε θα δεχτει οτι η ζημια δεν προκληθηκε απο εσενα (εκτος αν αποδειχτει οτι εκανες κακη χρηση (πχ να πηρε φωτια κανα λαδι or smth. Παθων, αλλα το καθαρισα και αλλαξα φιλτρα κτλ :P))

24 λεπτά πριν, drunkdonkey είπε

ο νόμος λέει οτι "Ο μισθωτής δεν ευθύνεται για φθορές ή μεταβολές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση."

συνεπώς εφόσον μια συσκευή του σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο, χαλάσει από φυσικά αίτια (πάλιωσε, ηταν μαπα κλπ) το πληρώνει ο ιδιοκτήτης. τόσο απλά

22 λεπτά πριν, filipprin είπε

Το υπεγραψε ομως αρα συμφωνησε.......

Αν ηταν απλα βρωμικος, ή ηθελε αλλαγη το φιλτρο, τοτε τα εξοδα επιβαρυνουν τον ενοικιαστη. Απο την ωρα που ειναι μηχανικο το θεμα, τοτε ειναι του ιδιοκτητη. Εξου και η συμφωνημενη χρηση που αναφερεται ο νομος.

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, insoholic said:

Αυτό βλέπω και εγώ... προφανώς κάποιος πήρε το αρχικό και πρόσθεσε τους δικούς του όρους χωρίς να έχει διαβάσει αυτούς που ήδη είχε.

Go figure...

46 minutes ago, drunkdonkey said:

Ο συγκεκριμένος νόμος θα υπερίσχυε του ιδιωτικού συμφωνητικού μόνο αν ήταν διατυπωμένος κάπως αλλιώς, πχ σαν τον άλλον με τη διάρκεια της μίσθωσης που λέει "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο."

Η διαφορά είναι ότι ο ένας νόμος είναι κανόνας ενδοτικού δικαίου, δλδ η εφαρμογή του μπορεί να αποκλειστεί εφόσον το επιθυμούν οι δύο συμβαλλόμενοι, ενώ ο άλλος είναι αναγκαστικού δικαίου, δλδ η εφαρμογή του ΔΕΝ μπορεί να αποκλειστεί.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν του ειπα οτι θα φωναζω τεχνικο, δεν ειπε κατι.. τωρα που το κοστος παει 150ε δυσκολα θα δεχθει.

Βεβαια μεσα βρηκα τουλαχιστον 6-7 Σφήκες οι οποιες θα μπηκαν απο εξω και ισως και λογω αυτου χαλασε το μοτερ.

Δεν μπορω να αποδειξω ομως οτι αυτο φταιει... σιγουρα ειχε και λαδια λογω των ετων

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, insoholic είπε

Οταν του ειπα οτι θα φωναζω τεχνικο, δεν ειπε κατι.. τωρα που το κοστος παει 150ε δυσκολα θα δεχθει.

Βεβαια μεσα βρηκα τουλαχιστον 6-7 Σφήκες οι οποιες θα μπηκαν απο εξω και ισως και λογω αυτου χαλασε το μοτερ.

Δεν μπορω να αποδειξω ομως οτι αυτο φταιει... σιγουρα ειχε και λαδια λογω των ετων

Πάντως, χωρίς παρεξήγηση, σε βλέπω έτοιμο να υποχωρήσεις στις όποιες αιτιάσεις σου πουν πριν ακόμα στις πουν. Ενδεχομένως να είσαι πολύ καλός άνθρωπος, που δεν γουστάρει φασαρίες κι εντάσεις, αλλά αυτό θα σε οδηγήσει να πληρώνεις εσύ συνέχεια το "μάρμαρο"

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, haris_216 said:

Πάντως, χωρίς παρεξήγηση, σε βλέπω έτοιμο να υποχωρήσεις στις όποιες αιτιάσεις σου πουν πριν ακόμα στις πουν. Ενδεχομένως να είσαι πολύ καλός άνθρωπος, που δεν γουστάρει φασαρίες κι εντάσεις, αλλά αυτό θα σε οδηγήσει να πληρώνεις εσύ συνέχεια το "μάρμαρο"

Ειμαι ανθρωπος που δε θελει εντασεις.

Δε μου περισσευουν τα χρηματα αλλα δεν ξερω κιολας πως να του το πω ωστε να θεωρησει οτι ειναι δικο του το εξοδο.

Θα με παραπέμψει στο συμφωνητικό και θα μου πει οτι πρεπει να το παραδωσεις λειτουργικο οπως πριν.

Σκεφτομαι πως να του το πω ωστε τουλαχιστον να μοιραστουμε τα εξοδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, insoholic είπε

Ειμαι ανθρωπος που δε θελει εντασεις.

Δε μου περισσευουν τα χρηματα αλλα δεν ξερω κιολας πως να του το πω ωστε να θεωρησει οτι ειναι δικο του το εξοδο.

Θα με παραπέμψει στο συμφωνητικό και θα μου πει οτι πρεπει να το παραδωσεις λειτουργικο οπως πριν.

Σκεφτομαι πως να του το πω ωστε τουλαχιστον να μοιραστουμε τα εξοδα.

Λίγο σαν το "εσύ και ο γρύλλος σου" το σκεπτικό σου :)

"Παίζεις" στο μυαλό σου τη συζήτηση, κάνοντας και τους δύο ρόλους.

Προσωπικά θα το πήγαινα "τα έπαιξε ο απορροφητήρας λόγω ηλικίας απ ότι μου είπαν, λάδια, κλπ και χρειάζεται επισκευή ή αντικατάσταση".

Εκεί βλέπεις ποια ακριβώς είναι η αντίδρασή του και πράτεις ανάλογα. Μάλιστα αν δεις ότι ζορίζεται μπορείς να πεις (εγώ δεν θα το έκανα αφού διαφωνώ) ότι "αν και δεν είναι δική μου υπαιτιότητα μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το έκτακτο έξοδο για να μην πέσει όλο πάνω σου".

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...