Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μέχρι πρότινος συνέδεα το κινητό μου με το αμάξι με ένα καλώδιο 3.5mm male-male και το έχωνα στο αμάξι εκεί που λέει AUX-IN για να παίζω μουσική από το κινητό στο αμάξι.

Πήρα νέο κινητό το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει καθόλου υποδοχή για ακουστικά. 

Σκέφτομαι πως να το συνδέσω να παίζει και έχω σκεφτεί το εξής. Υπάρχει μήπως ένα μαραφέτι το οποίο από τη μία μεριά να έχει 3.5mm male και από την άλλη να είναι κάποια μικροσυσκευή με bluetooth στην οποία θα συνδέω το κινητό να στέλνω τη μουσική εκεί και αυτό μετά να στέλνει μέσω καλωδίου τη μουσική στο αμάξι?

Αν δεν υπάρχει θα στεναχωρεθώ πολύ αλλά από την άλλη θα έχω εφεύρει κάτι πολύ σημαντικό.

Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να υπάρχει καλώδιο που από τη μία να έχει 3.5mm male και από την άλλη να έχει το micro-usb να το συνδέω εκεί που φορτίζει το κινητό? Μπορώ όμως με αυτό να παίζω μουσική ή η θύρα αυτή είναι μόνο για φόρτισμα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά τους γνώστες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, tasoe είπε

Λοιπόν, μέχρι πρότινος συνέδεα το κινητό μου με το αμάξι με ένα καλώδιο 3.5mm male-male και το έχωνα στο αμάξι εκεί που λέει AUX-IN για να παίζω μουσική από το κινητό στο αμάξι.

Πήρα νέο κινητό το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει καθόλου υποδοχή για ακουστικά. 

Σκέφτομαι πως να το συνδέσω να παίζει και έχω σκεφτεί το εξής. Υπάρχει μήπως ένα μαραφέτι το οποίο από τη μία μεριά να έχει 3.5mm male και από την άλλη να είναι κάποια μικροσυσκευή με bluetooth στην οποία θα συνδέω το κινητό να στέλνω τη μουσική εκεί και αυτό μετά να στέλνει μέσω καλωδίου τη μουσική στο αμάξι?

Αν δεν υπάρχει θα στεναχωρεθώ πολύ αλλά από την άλλη θα έχω εφεύρει κάτι πολύ σημαντικό.

Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να υπάρχει καλώδιο που από τη μία να έχει 3.5mm male και από την άλλη να έχει το micro-usb να το συνδέω εκεί που φορτίζει το κινητό? Μπορώ όμως με αυτό να παίζω μουσική ή η θύρα αυτή είναι μόνο για φόρτισμα?

Επιλογη #1 (η ευκολη σωστη και αμεση)

Θα παρεις απλα ενα ανταπτορα USB-C σε Jack και θα τον εχεις και για τα ακουστικά σου αλλα και για το αυτοκίνητο.

Συνδεση USB-C ανταπτορα στο κινητο σου και μετα με το υπαρχον Jack και απο εκει στο αυτοκινητο.

Μετατροπείς USB-C to 3.5mm Jack | Skroutz.gr

Επιλογη #2

Bluetooth transmiter για αυτοκινητο μεσω του ραδιοφωνου

bluetooth αυτοκινητου - FM Transmitters Αυτοκινήτου | Skroutz.gr

Το συντονιζεις σε μια συχνοτητα και μεταφερει το bluetooth σημα σε ραδιοφωνικο σημα και μετα το ραδιοφωνο σου κανει την αναπαραγωγη του ηχου μεσω της συχνοτητας. Απλα πρεπει η συχνοτητα που θα επιλεξεις να μην εχει αλλη εκπομπη απο ραδιοφωνικο σταθμο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα μαραφέτι σαν και αυτό που ζητάς:
Tp-Link HA100

(Link τυχαίο, από το πιο φτηνό του Best Price)

Φτηνό, δεν μπλέκεις με καλώδια με το κινητό.

Επεξ/σία από unforgiven
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Έχω ένα μαραφέτι σαν και αυτό που ζητάς:
Tp-Link HA100

(Link τυχαίο, από το πιο φτηνό του Best Price)

Φτηνό, δεν μπλέκεις με καλώδια με το κινητό.

Μια χαρα κανει την δουλεια αλλα για το αυτοκινητο το βλεπω μεγαλο

135 x 95 x 70 mm

135mm στο dashboard ακομη και στα μεγαλα εαν χωραει θα σου πιασει ολο το χωρο. Και το καλωδιο συνδεσης με το αυτοκινητο δεν το γλυτωνεις.

Δημοσ.

4 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μια χαρα κανει την δουλεια αλλα για το αυτοκινητο το βλεπω μεγαλο

135 x 95 x 70 mm

135mm στο dashboard ακομη και στα μεγαλα εαν χωραει θα σου πιασει ολο το χωρο. Και το καλωδιο συνδεσης με το αυτοκινητο δεν το γλυτωνεις.

Το έχω μέσα στο υποβραχιόνιο, όπου έχει και USB για την τροφοδοσία, και jack για τη σύνδεση, οπότε δεν φαίνεται καν.
Βέβαια σε κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Το έχω μέσα στο υποβραχιόνιο, όπου έχει και USB για την τροφοδοσία, και jack για τη σύνδεση, οπότε δεν φαίνεται καν.
Βέβαια σε κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό.

Ετσι σωστα αλλα δεν εχει καθε αυτοκινητο υποβραχιωνιο με θυρες ουτε και αρκετο dashboard.

Αλλιως ειναι πολυ καλη επιλογη

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, tasoe είπε

Υπάρχει αυτό που πρέπει να του δίνεις ρεύμα, πχ από κάποιο φορτιστή αυτοκινήτου.

https://www.skroutz.gr/s/26547271/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-gia-to-Tamplo-AUX-Audio-Receiver-me-USB-thyra-Fortisis-70601.html

Ή αυτό με ενσωματωμένη μπαταρία.

https://www.skroutz.gr/s/25902342/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-Handsfree-gia-to-Ichosystima-AUX-Audio-Receiver-70304.html

Τυχαίες οι επιλογές αλλά με αρκετές και καλές αξιολογήσεις για να πάρεις μια ιδέα, έχει μερικά ακόμα στο skroutz.

+1 στην σκέψη του φίλου που σου έδωσε την πρώτη απάντηση για ανταπτορα usb c to jack καθώς θα μπορούσε να σου είναι χρήσιμο και με ακουστικά. Προσοχή όμως αν η συσκευή σου είναι samsung, επειδή είναι περίεργα, να πάρεις ανταπτορα να παίζει επιβεβαιωμένα σε samsung, ή απλά να πάρεις τον official.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gianniz_k είπε

Υπάρχει αυτό που πρέπει να του δίνεις ρεύμα, πχ από κάποιο φορτιστή αυτοκινήτου.

https://www.skroutz.gr/s/26547271/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-gia-to-Tamplo-AUX-Audio-Receiver-me-USB-thyra-Fortisis-70601.html

Ή αυτό με ενσωματωμένη μπαταρία.

https://www.skroutz.gr/s/25902342/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-Handsfree-gia-to-Ichosystima-AUX-Audio-Receiver-70304.html

Τυχαίες οι επιλογές αλλά με αρκετές και καλές αξιολογήσεις για να πάρεις μια ιδέα, έχει μερικά ακόμα στο skroutz.

+1 στην σκέψη του φίλου που σου έδωσε την πρώτη απάντηση για ανταπτορα usb c to jack καθώς θα μπορούσε να σου είναι χρήσιμο και με ακουστικά. Προσοχή όμως αν η συσκευή σου είναι samsung, επειδή είναι περίεργα, να πάρεις ανταπτορα να παίζει επιβεβαιωμένα σε samsung, ή απλά να πάρεις τον official.

Σωστα και βολικοτατα ΟΛΑ οσα αναφερθηκαν αλλα επιμενω οτι το πιο απλο ειναι ο ανταπτορας

Baseus CATL54-01 Μετατροπέας USB-C male σε 3.5mm female | Skroutz.gr

Το εχω κανει και το γνωριζω.

Μειωνεκτημα το θεμα του ποσο αντεχουν σε χρηση αυτοι οι ανταπτορες βεβαια. Αλλοι δουλευουν για παντα και αλλοι μετα απο μερικους μηνες παπαλα.

Αλλιως το πρωτο που εβαλες ειναι βολικοτατο και το αφηνεις μονιμα πανω και ξενοιαζεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Νομίζω ότι αυτό με κέρδισε, κάτι τέτοιο είχα φανταστεί και γω: https://www.skroutz.gr/s/25902342/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-Handsfree-gia-to-Ichosystima-AUX-Audio-Receiver-70304.html

Γλιτώνω και τα καλώδια έτσι. 

Είναι φοβερό τι φτιάχνουν πάντως ρε παιδί μου. Και νόμιζα ότι είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasoe είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!

Νομίζω ότι αυτό με κέρδισε, κάτι τέτοιο είχα φανταστεί και γω: https://www.skroutz.gr/s/25902342/Ugreen-Bluetooth-Aytokinitou-5-0-Handsfree-gia-to-Ichosystima-AUX-Audio-Receiver-70304.html

Γλιτώνω και τα καλώδια έτσι. 

Είναι φοβερό τι φτιάχνουν πάντως ρε παιδί μου. Και νόμιζα ότι είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε.

Να θυμάσαι όμως ότι θα χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας ανά διαστήματα

Δημοσ.
5 minutes ago, SeNNinhA said:

Να θυμάσαι όμως ότι θα χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας ανά διαστήματα

Δε φορτίζει αυτή που έχει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasoe είπε

Δε φορτίζει αυτή που έχει?

Οχι. Από που να φορτίσει? Το καρφί δεν δίνει ρεύμα. Λογικά κάθε το πολύ 6 μήνες θα θέλει να το ανοίγεις και να βάζεις νέα μπαταρία μεσα.

Για εμένα αυτό είναι μεγάλος μπελάς εκτός από επιπλέον έξοδο. Δεν θα το επελεγα.

Εγω θα πήγαινα στο άλλο καλωδιακι που είναι σαν usb στικακι και καρφί μαζί. Μικρό διακριτικό και χωρίς να ασχολείσαι καθόλου μετά την αγορά

Εσύ ξέρεις

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Με προβλημάτισες τώρα. Θεωρούσα ότι θα φόρτιζε. Δε λέει όμως πουθενά τι μπαταρίες παίρνει.

Βλέπω πάντως μια μικροεσοχή από κάτω μεριά, σαν μικρό usb, ίσως φορτίζει από κει.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, tasoe είπε

Με προβλημάτισες τώρα. Θεωρούσα ότι θα φόρτιζε. Δε λέει όμως πουθενά τι μπαταρίες παίρνει.

Βλέπω πάντως μια μικροεσοχή από κάτω μεριά, σαν μικρό usb, ίσως φορτίζει από κει.

Τελικα λάθος δικό μου.

Διάβασε τα σχόλια στο Σκρουτζ.

Θέλει φόρτιση και φορτίζει με επιπλέον καλώδιο παλιού τύπου MiniUSB (ότι πιο άθλιο είχε βγει).

Οποτε θα θέλεις άλλο ένα μπελά στο κεφάλι σου.

Εσύ ξέρεις οπςω είπα

Δημοσ.

Η φάση ξέρεις ποια είναι? Ότι στο εν λόγω αμάξι (της γυναίκας μου) μπαίνω 3-4 φορές το χρόνο. Οπότε μάλλον το καλώδιο δεν είναι και τόσο πρόβλημα.

Ευχαριστώ για το ψάξιμο, να σαι καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...